Type reis

GROEPSREIZEN & INDIVIDUELE REIZEN

Waar ons programma begonnen is met reizen naar de Nepalese Himalaya, is deze inmiddels uitgebreid tot het meest veelzijdige Himalaya programma, alsmede een breed aanbod in berggebieden als de Andes, Hoge Atlas, Kilimanjaro, Nieuw-Zeelandse Alpen en dichterbij huis: de Europese Alpen. Ons reisprogramma bestaat uit wandelreizen & expedities,actieve rondreizen, cultuur- en festivalreizen en enkele bijzondere fietsreizen.

Al onze groepsreizen kunnen in overleg óók als individuele reis of privégroepsreis geboekt worden.

Wij onderscheiden verschillende soorten reizen:

 

GROEPSREIZEN: wandel-, cultuur- & festivalreizen, trektochten en actieve rondreizen

Door ons brede aanbod hebben we voor onze trektochten en actieve rondreizen gewoonlijk één of meerdere vertrekdata per seizoen vastgesteld.  Deze data zijn afgestemd op de naar onze ervaring meest ideale weers- en trekking- of reisomstandigheden. Bij de trektochten, combinatiereizen en actieve rondreizen reist u gewoonlijk in kleine groepen van 6-12 deelnemers.


INDIVIDUEEL: Reis op maat en /of privé (groeps)reizen

Door onze jarenlange ervaring met het organiseren van avontuurlijke reizen zijn wij als geen ander in staat om uw persoonlijke wensen te vertalen in een reisvoorstel op maat. Dit voorstel kan vluchten, accommodatie, sightseeing en zelfs speciale trekking routes omvatten. Wij doen dit al vanaf een groeps-grootte van twee personen en soms zelfs voor één persoon!


Special Interest reizen
Naast onze gangbare reizen bieden wij ook specifieke reizen aan, die gericht zijn op een bepaalde interesse. Dit zijn de zogenaamde special interest reizen. Zo kunt u o.a. Thangka's tekenen in Nepal, tijgers spotten in India, op fotografiesafari in Zuid-Afrika of de ultieme runnershigh ervaren tijdens de Everest Marathon in Nepal! 

 

Alpiene trektochten, bergsportcursussen en expedities
Tenslotte hebben wij, als bergspecialist, een aantal Alpiene trektochten, expedities en bergsportcursussen in ons programma staan.
De expedities, die in ons programma staan, bieden een regelrechte uitdaging aan ervaren bergsporters, die de 'trekking peaks' ontgroeid zijn en toe zijn aan het beklimmen van 6000, 7000 of zelfs 8000 meter hoge bergreuzen.


Het merendeel van onze reizen zijn avontuurlijke tochten in afgelegen gebieden, waar gebeurtenissen minder voorspelbaar zijn dan in onze westerse wereld. Ondanks het feit dat wij zoveel mogelijk het onverwachte trachten te verwachten, kunnen wij de kans niet volledig uitsluiten dat er een keer iets anders loopt dan gepland. Binnenlandse vluchten kunnen worden geannuleerd, wegen zijn soms geblokkeerd en hotels halen niet altijd de westerse standaard. Een flexibele houding en een goed inlevingsvermogen zullen ertoe bijdragen dat u uw vakantie met plezier zult beleven.

Deze onvoorspelbaarheid betekent ook dat de routes die we hebben samengesteld voor elk van onze tochten gezien moeten worden als de 'voorgenomen' route. De routes kunnen we niet garanderen om de simpele reden dat onberekenbare faktoren (o.a. het weer, transportproblemen en uitzonderlijke terreingesteldheden) ervoor kunnen zorgen dat het noodzakelijk is de route aan te passen. Dit gebeurt door de begeleidende staf, in samenspraak met de groep. Wij zullen er binnen onze mogelijkheden alles aan doen om de gevolgen van de veranderingen zo beperkt mogelijk te houden en de kwaliteit van de reis zoveel mogelijk te waarborgen.