Fotografiereis

Fotograferen in Italië is een feestje!
De afwisseling in de landschappen, de historische dorpjes, de fotogenieke mensen; allemaal interessante onderwerpen om te fotograferen. Toscane staat wat de fotograaf die deze reis begeleidt betreft bovenaan zijn lijstje: de diversiteit is enorm en als je ansichtkaarten van Toscane ziet, wil je daar direct naartoe!

Waarom Val d’Orcia?
Het Val d’Orcia is het zuidelijke deel van Toscane, gelegen ten zuiden van Siena en met de 1700 meter hoge berg Monte Amiata als herkenningspunt. Ook de regio waar vrijwel al die foto’s op ansichtkaarten gemaakt worden. Maar vreemd genoeg gaan maar relatief weinig toeristen naar dit deel toe. Terwijl hier die fantastisch typerende heuvels, cypressenlanen en de mooiste historische dorpjes te vinden zijn. En juist daarom gaan we met deze fotografiereis naar dit deel van Toscane: een mooiere omgeving is niet snel te vinden.

Wat ga je leren?
Tijdens deze fotoreis gaan we een week lang intensief met fotografie aan de slag. Diverse onderdelen zullen ruimschoots aan bod komen. Uiteraard zal landschapsfotografie een hoofdelement zijn, reden om vroeg op te staan en tot laat ’s avonds te fotograferen. Maar ook straatfotografie, avond- en nachtfotografie komen aan bod. Ook gaan we met fotobewerking aan de slag en ga je je eigen foto’s bewerken om daar zoveel mogelijk uit te halen en bespreken we daarna de eindresultaten zodat je optimaal van je eigen foto’s maar ook die van de anderen in je groep kan leren.

Ballonvaart
Een ballonvaart is standaard onderdeel van de fotoreis. Een ballontocht biedt je unieke mogelijkheden qua fotografie en is bij uitstek het middel om een landschap van bovenaf te fotograferen.

Tweemetervijf Fotografie
Deze fotoreis zal door de professionele fotograaf Damien Franscoise begeleidt worden.
Door de kleine groepsgrootte (maximaal 8 deelnemers) kan hij iedereen voldoende persoonlijke aandacht geven om je zo verder te helpen.
Klik hier voor meer informatie over Tweemetervijf Fotografie.

Voor wie?
De fotoreis is bedoeld voor iedereen die zijn / haar fotografie wil verbeteren, ongeacht het niveau. Door de kleine groepsgrootte (maximaal 8 deelnemers) kan Damien iedereen voldoende persoonlijke aandacht geven om je zo verder te helpen. Natuurlijk is er tussendoor ook tijd om even te genieten en bij te komen van alle ervaringen. Je kunt bijvoorbeeld een duik nemen in het zwembad en natuurlijk gaan we ook genieten van de befaamde Italiaanse keuken.

HIGHLIGHTS
- Kleine groepsgrootte veel individuele aandacht, tips op jouw niveau.
- Begeleiding door een professionele fotograaf
- Fotograaf heeft ruime ervaring met geven workshops gericht op natuur,- landschaps- en nachtfotografie.


Toscane
Toscane is één van de populairste vakantiebestemmingen in Italië voor Nederlanders. Toscane heeft veel te bieden op zowel cultureel, historisch gebied alsook op het gebied van natuurschoon en wandelmogelijkheden. De diversiteit van de regio Toscane is enorm.
Toscane is met name in de zomermaanden een geliefde bestemming voor toeristen, maar ook in het voor- en najaar kan deze prachtige Italiaanse regio op veel bezoekers rekenen. 


Italië


Dolomieten
De Dolomieten zijn door de Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. Hier vindt u de natuur nog in zijn oorspronkelijke vorm. Met sneeuw bedekte bossen, almen en weiden, aan de rand van het 300 miljoen jaar oude, steil oprijzende kalksteengebergte van de Dolomieten. Wij maken deze unieke berglandschappen in de winter van dichtbij mee. Ver weg van de hectiek is het vooral de natuur die je overdondert. Tegelijkertijd komen wij onderweg ook langs gezellige berghutten. Hier kunnen wij ons laten verwennen met een heerlijk drankje. De knusse, gourmet berghutten in Zuid-Tirol hebben altijd iedereen wat te bieden. (Italiaans: Umbria), "het land van Franciscus van Assisi", is een regio met groene, zacht glooiende heuvels begroeid met vooral wijn- en olijfgaarden, maar er zijn ook veel akkers met tarwe, suikerbieten, tabak en zonnebloemen.

Umbrië

De regio bevindt zich in centraal Italië, in de vallei van de rivier de Tiber met het stuwmeer Lago di Corbara. Umbrië, ook wel het groene hart van Italië genoemd, heeft een zacht mediterraan klimaat zodat de zomers droog en zonnig zijn hoewel de winters behoorlijk koud en nat kunnen zijn, zeker op grotere hoogte zoals in de Apennijnen. Umbrië grenst in het westen aan Toscane (Trasimeense Meer), in het oosten aan Marche en de Apennijnen (een indrukwekkende bergketen met diepe valleien en grote vlakten) en in het zuiden aan Lazio.

De oppervlakte van de regio bedraagt 8456 km² en eind 2013 had krap 900.000 inwoners. Umbrië wordt gekenmerkt door oude ommuurde heuvelstadjes met steile straatjes die getuigen van een rijke cultuurgeschiedenis.Sardinië is één van de dunst bevolkte gebieden in Europa en hét dunst bevolkte gebied van Italië. Hoewel het al langer bij Italië hoort heeft het eiland toch ook heel goed zijn eigen aard met oorspronkelijke invloeden uit de préhistorie, de moorse periode en de Catalaanse overheersing, kunnen bewaren. Het Supramonte gebergte waar de trekking zich afspeelt omvat ongeveer 350 km². Er is nagenoeg geen menselijke bewoning. De steensoort is kalksteen en je vindt er overal spectaculaire karstverschijnselen zoals grotten, ondergrondse watersystemen en bronnen. Het gebied is 180 miljoen jaar geleden ontstaan, waardoor het onder invloed van water een sterk geaccidenteerd terrein is geworden. De doorsnee hoogte is rond de 1000 meter en het hoogste punt is Punta Corrasi op 1463 meter.


De Monte Rosa - Gressoney (4634m) is een bergmassief in de Walliser en de Penninische Alpen. Het massief vormt de grens tussen Zwitserland en Italië. De noordflank ligt in Wallis (Zwitserland). De zuidelijke en oostelijke hellingen liggen in de Italiaanse regio's Valle d'Aosta en Piemonte. Het Monte Rosa-massief is na het Mont Blanc-massief de hoogste berggroep van de Alpen.

In een groot deel van Noord-Italië - bij goed weer zelfs vanuit de Golf van Genua - zijn de witte toppen van de Monte Rosa vaak zichtbaar. Het Monte Rosa-massief is vanuit Alagna en Gressoney (lift) goed bereikbaar. De hooggelegen Gnifetti- en Mantovahut worden veel gebruikt als onderkomen aan de zuidzijde.
Val d’Orcia
Onze uitvalsbasis is een uniek en centraal in het gebied gelegen landhuis in dit schittrende dal.
Het huis heeft 8 slaapkamers, 8 badkamers, een zwembad, een ruime keuken en meerdere zithoeken.
Ook een comfortabele zithoek buiten ontbreekt niet en het huis biedt een spectaculair uitzicht over de omgeving.

Zaterdag:
Aankomst op luchthaven Pisa en vertrek naar onze prachtige accommodatie ten zuiden van Montepulciano via een fotogenieke route. Accommodatie en omgeving verkennen.

Zondag:
Vroeg opstaan om zonsopkomst te fotograferen boven de typische Toscaanse heuvels. Daarna ontbijt en les in Lightroom. Ook ’s avonds op pad om de zonsondergang te fotograferen.

Maandag:
We fotograferen s’ochtends bij één van de meest fotogenieke cypressen en ontbijten daarna. We vertrekken daarna naar één van mijn favoriete plekken in Toscane: Pienza. Dit hooggelegen dorpje biedt waanzinnige uitzichten over de prachtige omgeving. We fotograferen bij zonsondergang een uniek gelegen kapelletje en dineren erna.

Dinsdag:
Een dag waarin we een grotere afstand overbruggen maar met een goede reden. We gaan twee weinig bekende plaatsen bezoeken. Als eerste rijden we Toscane uit om in Lazio het onbekende Civita di Bagnoregio te bezoeken.
Dit dorp is gebouwd op ondergrond die beetje bij beetje wegslijt. Het dorpje ligt daardoor op een, enkel door middel van een brug, te bereiken tufsteenrots en wordt iedere dag kleiner. Hij wordt daardoor ook wel ‘de stervende stad’ genoemd. Een unieke plek om te bezoeken. Daarna rijden we door naar Pitigliano, een dorpje gelegen op een bijna onmogelijke rotspunt en waarvan iedere vierkante centimeter wordt gebruikt. Door het dorpje wandelen is al mooi maar het uitzicht op het dorpje vanaf twee uitzichtpunt is spectaculair! Het dorpje wordt ’s avonds prachtig verlicht en na dat gefotografeerd te hebben rijden we terug.

Woensdag:
De dag begint met een hoogtepunt van deze reis, in ieder geval in letterlijke zin: we gaan een ballonvaart maken over het meest fotogenieke deel van Toscane heen. We hebben uitzicht over de groene en zandkleurige heuvels, de cipressenlanen en de mooie dorpjes daartussen. We sluiten de ballonvaart af met een champagne ontbijt. Daarna gaan we foto’s bespreken en bezoeken we Bagno Vignoni, een pittoresk en schattig plaatsje met een Romeins warmwaterbad.

Donderdag:
We gaan ’s ochtends weer op pad om de zonsopkomst boven de heuvels te fotograferen, de rest is nog vrij. ’s avonds wel weer de zonsondergang fotograferen.

Vrijdag:
Een bezoek aan de mooiste stad van dit deel van Toscane mag natuurlijk niet ontbreken. Daarom rijden we naar Siena. Met het indrukwekkende Piazza del Campo waarop de paardenrennen plaatsvinden, de schitterende kathedraal en de gezellige winkelstraten eromheen krijgen we hier moeiteloos de tijd besteed.

Zaterdag:
Terugreis naar Nederland.

Let op: het programma is onder voorbehoud van wijzigingen i.v.m. onvoorziene omstandigheden, weersomstandigheden en voorkeuren van de groep.
Inbegrepen in de reissom:
* Accommodatie in fraai landhuis o.b.v. logies en ontbijt in 1-persoonskamer
* Vervoer in Italië comfortabele 9-persoonsbus 
* Begeleiding door zeer ervaren professionele fotograaf
* Voorwaarden en garanties onder ANVR, SGR en Calamiteitenfonds
* Vroegboek-korting van € 100 bij boeking vóór 11 december 
de korting is - indien nog van toepassing - reeds verdisconteerd in de reissom (klik op reisdatum/reissom)

Niet inbegrepen in de reissom:

* Retourvlucht Nederland - Pisa (uiteraard boekbaar via ons)**
* Overige maaltijden (circa € 150 voor de gehele week)
* Reserveringskosten € 20 per nota
* Verplichte eigen bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50

**Aanrader: verleng een paar dagen om Florence te bezoeken.

Maximum aantal deelnemers: 8
printer
8 dagen
Zwaarte
 
Beschikbare reizen:
28 apr t/m 05 mei 2018 € 1.695,- boek nu!
29 sep t/m 06 okt 2018 € 1.695,- boek nu!
Op aanvraag   contact

Vergelijkbaar:
Sneeuwschoenwandelen in Praxmar,...
Fotografiereis Cinque Terre