Nieuws

homeNieuws.Nieuws

30-10-2017 NKBV expeditie naar Langdak:

Team Langdak start aan de 2 laatste wandeletappes richting Jagat. Wandelen door een besneeuwde vallei. Op 1 november bus retour naar Kathmandu. Gisteren met hele groep verjaardag gevierd van Marius!

 

 

27-10-2017 NKBV expeditie naar Langdak:

Alle deelnemers aan de Langdak expeditie bereikten gisteren de top. Gefeliciteerd!!!

Bericht uit Nepal:
TOP succes, adembenemend uitzicht, hechte groep die er voor gezorgd heeft dat iedereen op de top stond. Zeer goed team van Sirdar en hulpgidsen.


24-10-2017 NKBV expeditie naar Langdak:

Team heeft basiskamp Langdak bereikt. Wel harde wind en temperaturen dalen in de nacht naar -20.....
Morgen naar High Camp.

23-10-2017 Manaslu 1:

Iedereen veilig over de Larke Pass!!! Groeten uit Bimthang,Taco.

22-10-2017 NKBV expeditie naar Langdak:

Na een inspannende wandeling over morenen kamp op de restanten van de Trakardin gletsjer. Prachtig (en veilig) uitzicht op 2 sneeuw-lawines!

 

21-10-2017 NKBV expeditie naar Langdak:

Team Langdak heeft kamp opgezet naast het grootste gletjermeer van Nepal, Tsho Rolpa. Een hevel-systeem beschermt de inwoners van Rolwaling.

 

20-10-2017 Mera Peak SLA-HT, bericht van Team:

Vanochtend om 0800 uur stonden we met 11 man/vrouw op de top van de Mera Peak. Het was onbewolkt en windstil. De Himalaya-Reuzen lagen er prachtig bij. Nu zitten we weer in Khare, met rode koppen van de zon op de sneeuw.

Groeten, Erik

 

20-10-2017 NKBV expeditie naar Langdak:

9 deelnemers bereikten top Yalung Ri, team terug in Nagaon. Nu op naar Langdak!

 

17-10-2017 Mera Peak SLA-HT:

Alles gaat goed met groep Mera Peak. Groep hoopt vrijdag op de top te staan.

 

16-10-2017 NKBV expeditie naar Langdak:

Langdak mini-expeditie in Nagaon. Morgen dagtocht en daarna op naar Yalung Ri. Alles OK!

 

 

Informatie over uw reis in 2017 of 2018

Wilt u samen met ons uw reis (groepsreis, privé(groeps)reis of reis op maat) doornemen dan kan dit op afspraak tijdens kantooruren óf op één van de ingeplande extra openingstijden 
Voor een overzicht van groepsreizen met een reeds gegarandeerd vertrek of al diverse boekers zie de reiskalender.


Samen met HT wandelreizen! 

“Waarom zijn we niet eerder met elkaar in zee gegaan?”, was een gedachte die bij zowel René de Bos (Snow Leopard Adventures) als bij  Charles Halberstadt (HT Wandelreizen) opkwam tijdens besprekingen die de afgelopen maanden zijn gevoerd. Zoveel herkenning en erkenning van elkaars situatie en organisatie, die ieder hun eigen sterke kanten en specialisaties hebben. 
 

HT is breed georiënteerd met een wereldwijd aanbod van wandelreizen. Daarnaast heeft HT een aantal zeer exotische reizen, sommige met een spirituele inslag. Charles heeft steeds nieuwe routes ontdekkend, tienduizenden kilometers te voet afgelegd, het merendeel in het Himalaya gebied.

Snow Leopard is natuurlijk van oudsher een Nepal en Himalaya specialist met een zeer brede ervaring in de Himalaya-klimwereld. Niet voor niets: René is immers de eerste Nederlander die op de top van de Mt. Everest stond! We zijn dan ook erg  enthousiast  dat we kunnen aankondigen dat Snow Leopard en HT de krachten gaan bundelen.

Voor komend najaar al hebben Snow Leopard en HT delen van beider programma’s samenvoegen zodat er bij beide organisaties een groter aanbod aan reizen zal zijn en, belangrijker misschien, dat er meer keuze zal zijn in reizen met een gegarandeerd vertrek. Per 1 januari zal de samenwerking nog een stap verder gaan om een goed uitgebalanceerd programma te bieden van rondreizen, wandelingen, trektochten en expedities over de hele wereld. 


HT en SL staan samen voor unieke reisroutes waarbij je altijd bijzondere reiservaringen zult opdoen. Van licht tot zwaar, van kort tot lang, groepsreizen, individueel en/of maatwerk, altijd ‘value for money’! Wij zien enorm uit naar de samenwerking en houden je op de hoogte.

 

René de Bos
Charles Halberstadt

 

 

Boek 'Lopen over de grens' van Katja Staartjes

The great Himalaya Trail - een grensverleggende bergtocht van 2000 kilometer


Inspirerend verslag in woord én beeld van de Nepal Traverse, een extreme bergtocht van 2000 kilometer die Katja Staartjes en Henk Wesselius ondernamen in de Himalaya, door onontgonnen gebied.
Het zijn verhalen over ontzagwekkende natuur, wonderbaarlijke ontmoetingen en de Nepalese cultuur. Daarnaast gaat dit boek over grenzen. Scheidslijnen tussen gebieden, grenzen die de natuur oplegt en de persoonlijke limiet.
Het betreft een bijzonder vormgegeven, luxe boek (468 pagina’s waarvan 300 fotopagina’s).
Bekijk en bestel


 

NKBV mini-expedities

Wij organiseren in nauwe samenwerking met de NKBV ook in 2017 weer een aantal mini-expedities voor NKBV leden.
Zie voor meer informatie de volgende link: NKBV mini-expedities

Rododendrons in bloei!

Nepal heeft de meest uitgestrekte rododendronbossen ter wereld!
Velen bezoeken Nepal in het najaar o.a. vanwege het mooie en stabiele weer en de fascinerende uitzichten op de Himalaya toppen. In een relatief korte periode* in het voorjaar zijn de kansen op mooi weer en heldere vergezichten vaak net zo groot als in het najaar (dit geldt zeker voor de hogere regionen), maar met nog één groot voordeel: na de hevige winterkou ‘ontdooit’ Nepal en komen de uitgestrekte rododendronbossen en talrijke kleurrijke bloemen (o.a vele orchideeën) tot bloei: een spectaculair gezicht!

 
Festivalreizen in o.a. Bhutan, Ladakh, Nepal & Tibet

Voor reizigers die kennis willen maken met de verschillende culturen van Nepal, Tibet, Bhutan of India bieden we diverse cultuur- en festivalreizen aan. Deze zijn uiteraard ook te combineren met één van de trektochten uit ons trekking-programma. Wilt u een cultuurreis combineren met één van de vele kleurrijke festivals, bekijk dan de festivalagenda op de pagina festivalreizen eens. Let op: deze is natuurlijk niet volledig, maar geeft slechts een indruk van de vele mogelijkheden in de Himalaya regio!

Wij helpen u graag één van onze reizen te combineren met het bezoeken van zo'n spectaculair festival!