NKBV mini expedities

Wij zijn trotse partner van de NKBV, de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging.
Wij organiseren in nauwe samenwerking met hen sinds 2015 een aantal mini-expedities exclusief voor haar leden.

 

Onherbergzame streken in trekken, de grenzen van jezelf en de bergsport verleggen. Het is niet voor iedereen weggelegd om een echte bergsportexpeditie te ondernemen. Het vergt jaren van voorbereiding en training. Maar je kunt dat gevoel wel benaderen. Met deze mini-expedities van de NKBV zoek je in Nepal de grote hoogte op, in de voetsporen van legendarische expedities. Ondersteund door een lokale crew dompel je onder in de natuur en cultuur van een fascineren land. Kleine expedities, grote ervaringen!

 

2018
Aconcagua (6962m) 360° Traverse
Pittige expeditie naar de hoogste berg van Zuid-Amerika en eveneens de hoogste berg ter wereld buiten het Himalayagebergte.
Aconcagua 360° Traverse NKBV mini-expeditie

Kilimanjaro
De 5.895 meter hoge Kilimanjaro, die in het Swahili Uhuru Peak heet, is Afrika’s hoogste berg en daarmee een van de Seven Summits. Om deze berg prettig, goed geacclimatiseerd en succesvol te kunnen toppen, nemen we zeven dagen de tijd voor de beklimming. Door de verschillende klimaatzones op de berg kom je een verscheidenheid aan bijzondere flora en fauna tegen. We volgen de rustige Machame route, waardoor je ongestoord geniet van de natuur en grootsheid van de Kilimanjaro.
Kilimanjaro NKBV mini-expeditie

Mera Peak
De Mera Peak is een van de bekendste, zo niet de bekendste trekking peak van Nepal. En niet voor niets. Het is de perfecte trekking voor een mini-expeditie. Ondanks de toename van het aantal beklimmingen in de afgelopen jaren blijft de wandeltocht een fantastisch wildernisavontuur in een van Nepals spectaculairste berggebieden. De top van Mera Peak is een uitzichtpunt waarvandaan je over het Nepalese laagland in het zuiden tot Mount Everest in het noorden kunt kijken. Er zijn diverse toegangswegen naar Mera Peak, maar geen van deze zijn eenvoudig en in alle gevallen moet je een hoge pas oversteken.
Mera Peak NKBV mini-expeditie

LID WORDEN? DAT KAN HIER!