update: vluchten Jet Airways geannuleerd

Update 24-apr:

Jet Airways heeft laten weten tot nader order alle vluchten te annuleren. Dat betekent dat we nu voor alle opties en geboekte tickets van KLM te horen krijgen welke alternatieven we kunnen/mogen aanbieden. We zullen alle klanten de komende weken berichten en tegelijk een alternatief voorstel doen. Voor reizigers van wie de tickets al geboekt waren, zal een wijziging van het uitgegeven ticket geen financiële gevolgen hebben. Voor opties geldt wel dat we op basis van nieuwe vluchten/route/beschikbare klasse opnieuw een prijs moeten opvragen.


Oorspronkelijke bericht 16-apr

De afgelopen weken zijn we geconfronteerd met een enorme hoeveelheid schemawijzigingen van Jet Airways. Deze wijzigingen zijn later allemaal annuleringen geworden.
Derhalve was en is het een enorme puzzel om mensen de komende weken nog naar Nepal te krijgen en tegelijkertijd moeten er ook veel reizigers die nu in de bergen aan het genieten zijn straks weer met andere routes/airlines terugvliegen naar Nederland.

Voor komend najaar hadden we voor vrijwel alle reizigers vluchten met KLM/Jet vrijblijvend in optie staan.
KLM biedt ons namelijk een lange optietermijn en tariefgarantie gedurende de optie.

Wanneer er komend najaar (als Jet Airways dat zou halen, want de financiële problemen zijn enorm groot) zich eenzelfde scenario zou voordoen, dan is de kans reëel dat er een situatie ontstaat waarbij mensen echt niet meer heen en/of terug kunnen vliegen (of alleen dagen eerder/later, en/of met dramatische aansluitingen). Gezien het feit dat oktober-november topdrukte betekent in Nepal, zitten de vluchten dan ook erg vol en zijn de gevolgen enorm en de mogelijkheden die wij hebben om dan nog een oplossing te vinden beperkt.

Dat risico zijn wij niet bereid te nemen. Wat ons betreft is dit een kwestie van ‘beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald’.

We zullen alle vluchtopties opnieuw inboeken, zonder Jet Airways vluchten. Nu kunnen we de vluchten nog onderbrengen/omboeken bij andere airlines en/of routes.


Wat betekent dit voor jouw vlucht dit najaar?

Vluchten in optienog geen gegarandeerd vertrek

Opties met KLM/Jet komen te vervallen en we zullen vluchten omboeken naar Qatar Airways, of eventueel Etihad Airways, of KLM/FlyDubai.
Nadeel bij Etihad is dat er geen tariefgarantie is en je altijd moet betalen voor een stoelreservering, en bij vluchten met FlyDubai is een optie veelal slechts een paar dagen geldig. Dat betekent dat we pas op het moment van een vertrekgarantie daadwerkelijk weten wat de kosten van de tickets zijn. Qatar Airways heeft de beste aansluitingen en voorwaarden. Je ontvangt bericht van ons voor wat betreft de nieuwe optie, het vluchtschema en de kosten. We kijken bij vluchtopties allereerst hoelang we een optie vast mogen houden, wat essentieel is bij reizen die nog geen vertrekgarantie hebben. Daarnaast kijken we uiteraard naar de overstaptijden en tarieven. Op het moment dat er een gegarandeerd vertrek is voor een tocht, kunnen we altijd nog kijken wat er op dat moment beschikbaar is en aangeboden wordt.

Tickets al geboekt – vertrekgarantie
Op het moment dat de tickets uitgegeven zijn geldt er een vervoersverplichting van de airline. Voor reizigers die met KLM/Jet vliegen en voor wie de tickets al uitgegeven zijn (omdat er al een vertrekgarantie is voor de trektocht) geldt dus dat je ook zal vliegen met KLM/Jet Airways. Wanneer er vluchten worden geannuleerd, dan moet de airline een alternatief schema boeken (op basis van vluchten binnen netwerk en partners zoals op dat moment beschikbaar). Als klant merk je hoe dan ook niets van omboekings- en of meerkosten.
Wel belangrijk om te weten: kosteloos omboeken van tickets kan pas op het moment dat een airline een vlucht heeft geannuleerd! Dus je kan niet nu zomaar besluiten de tickets te willen omboeken omdat er vermoedelijk te zijner tijd een vlucht zou kunnen worden geannuleerd. Het kan/mag nu alleen als de ticketvoorwaarden wijzigingen toestaan, maar dan worden ook de kosten in rekening gebracht voor wat betreft het wijzigen en mogelijke meerkosten van het gewenste alternatief.
Dat betekent dus dat we voor uitgegeven tickets inclusief vluchten van Jet Airways pas in actie mogen komen op het moment dat er een wijziging/annulering in de boeking wordt doorgevoerd.
Ook voor deze klanten zullen we een back-up reservering maken die de komende tijd kan blijven staan.

Tickets ZELF geboekt – vertrekgarantie
Heb je voor een trektocht met vertrekgarantie zelf je tickets al geboekt die geheel of gedeeltelijk door Jet Airways worden uitgevoerd, dan kan je momenteel niets meer doen dan afwachten. Op het moment dat de airline (of ticketingorganisatie) een melding krijgt in de boeking van een annulering, dan zullen zij een alternatief aan je voorleggen. Zodra er een nieuw vluchtschema bekend is ontvangen wij dat graag. Wordt er na vertrek nog een wijziging en/of annulering doorgevoerd, dan zul je wel zelf alert moeten zijn, want je kan/mag alleen zelf een aangepast schema akkoord geven of weigeren.


Wijzigingen/annuleringen van vluchten is helaas van alle tijden en iets wat elke airline gerechtigd is te doen. Wij begrijpen goed dat dit vervelend is, maar tegelijkertijd ligt het volkomen buiten onze invloedssfeer en kunnen we niet meer doen dan zo goed mogelijke service verlenen op het moment dat er wijzigingen/annuleringen worden doorgevoerd.
Wij doen er samen met onze ticketleverancier alles aan om eventuele overlast waar mogelijk tot een minimum te beperken. Maar uiteindelijk zijn het de airlines die de regels bepalen en aangeven wat wel niet kan/mag voor wat betreft alternatieven.

Neem gerust contact op met ons kantoor wanneer je vragen hebt over jouw boeking. Het lukt ons momenteel niet om alle reizigers voor het najaar persoonlijk te berichten.
De prioriteit ligt bij de vertrekkende klanten en reizigers die weer terugvliegen. We rekenen op je begrip.

We hebben in ieder geval al voor alle reizigers voor wie een KLM/Jet Airways geboekt is of in optie stond al een alternatieve vlucht in optie gezet.

Den Haag , 17-apr 2019

Ander nieuwsAanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!