Onze staff zorgt voor je!

Op al onze bestemmingen werkt Snow Leopard Adventures samen met beproefde lokale agenten en trekkingbureaus. Zij zijn bij uitstek geschikt om u hun land te laten zien en zorgen voor een unieke reiservaring. In Nepal wordt u vergezeld door een flinke begeleidingsgroep. De sirdar (hoofdgids) is de hoofdverantwoordelijke en spreekt goed Engels. Hij kan u een en ander vertellen over het gebied waardoor een tocht verloopt en de lokale gebruiken. Bij klimtochten worden er ook nog een of meerdere klimsherpa’s aan de staff toegevoegd. Wees niet verrast als deze al meerdere malen op de top van Everest hebben gestaan! De keukenploeg –die het hardst loopt van allemaal!- en dragers, die vaak zelf uit het belopen gebied komen, completeren de begeleiding. Een grote begeleidingsgroep heeft als groot voordeel dat een ieder echt het eigen tempo kan lopen, er loopt namelijk altijd nog wel iemand achter u. Ook kunnen we hierdoor in geval van nood, de groep en staff splitsen.


Sociaal Fonds
Via onze ‘counterpart’ in Nepal, Summit Nepal Trekking, zorgen we goed voor de Nepalese begeleiders die met ons de bergen in trekken. Zo hebben wij met Summit en zijn Nederlandse relaties een – voor Nepal wel heel bijzonder – sociaal fonds ingesteld, waaruit de families een maandelijkse bijdrage kunnen krijgen voor woonruimte, voeding, medische kosten en scholing van de kinderen. Bovendien wordt sparen gestimuleerd met een spaarloonregeling.

U ziet, wij willen net zo goed voor de begeleiding zorgen, als zij voor u zorgen!

 

 


Verzorging tijdens kampeertrektochten
De trektochten op deze website zijn meestal meerdaagse wandeltochten waarbij overnacht wordt in ruime, comfortabele één- of tweepersoonstenten. Juist door te kamperen zijn we onafhankelijk en kunnen ongerepte, afgelegen gebieden bezoeken. Een begeleidende staf, bestaande uit de verantwoordelijke gids, assistenten, een keukenploeg en dragers (of soms ook lastdieren), zorgt ervoor dat het u aan niets ontbreekt. Zo kunt u onderweg echt genieten van de bijzonderheden van het land. Zelf draagt u slechts een dagrugzak met daarin bijvoorbeeld warme kleding, windjack, waterfles en fotocamera. Bij onze kampeertrektochten draagt u dus nooit algemene spullen en/of eten.
Verzorging tijdens logdetrektochten
In sommige gebieden maken we meerdaagse trektochten waarbij we overnachten in lodges, berghutten, gîtes en berghotels. Het verschilt of we werken met lastdieren en/of dragers voor bagagevervoer. U draagt in principe alleen een dagrugzak. Bij sommige tochten in de Alpen draagt u zelf al uw bagage. Kijk bij de incl/excl van de reis om te bekijken of de maaltijden in de lodges/hutten al dan niet bij de reissom inbegrepen zijn.

Uitrusting
Uw persoonlijke uitrusting en kleding zal afhankelijk zijn van het gebied, het seizoen en van de tocht die u maakt. Op onze trektochten zorgen we onder meer voor de tenten en keukeninventaris. Bij de alpiene trektochten worden ook de algemene klimspullen (zoals bijvoorbeeld klimtouw) geregeld. Tijdens de kennismakingsbijeenkomst wordt aan de hand van de u toegestuurde ‘Algemene reisinformatie’ de persoonlijke uitrusting uitvoerig besproken. Deze kunt u ook op de site vinden bij de reis van uw keuze onder het tabblad “praktische informatie”.

 

 

 


Maaltijden
Wie lange trektochten in de bergen maakt, verbrandt veel energie en moet goed eten en drinken om onderweg gezond en fit te blijven. Op de niet-Europese trekkingbestemmingen schotelt de keukenploeg ‘s ochtends, ‘s middags en ’s avonds gevarieerde maaltijden voor, die hygiënisch bereid zijn. Onze trekkingkeuken is een gevarieerde mix van lokaal en westers eten, zoals: Tibetaanse momo’s, chapati’s, gebakken aardappels, pizza’s en pannenkoeken (in Nepal) of zoals: gebakken yuca, verse forel, tonijnsalade en vers fruit (in de Andes). Het eten kan op verzoek vegetarisch worden bereid.

 

 

 


In Nepal zijn we via onze agent Summit Trekking aangesloten bij:


Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!