Fotografiereis Eye of the Tiger

Safari Bardia National Park tijgers Nepalgunj Nepal | Snow Leopard (4)
Niveau

Licht
Reisduur
15 dagen
Reisleider
Bouke Lolkema
vanaf € 2975,-
Lolkema Adventures: Bardia National Park & Kathmandu

De “Eye of the Tiger” fotoreis naar ongerept Bardia National Park en kleurrijk Kathmandu in Nepal. Fotografeer tijgers, neushoorns, olifanten, apen, herten, krokodillen en tientallen vogelsoorten in het nog vrijwel onontdekte en ongerepte natuurparadijs Bardia National Park. Laat u verwonderen door de mensen, kleuren en cultuur van fotogeniek Kathmandu. Raak geïnspireerd door de overal aanwezige Boeddhistische en Hindoeïstische monumenten in  de eeuwenoude koningssteden van de Kathmanduvallei met de witte Himalayatoppen op de achtergrond!

Bardia NP is het grootste wildlife gebied in de Terai, het laagland van Nepal. Bardia NP is nog ongerept en minder toeristisch ontwikkeld dan het bekendere en veel bezochte Chitwan NP. We verblijven hier in het comfortabele Racyshade Resort.

De safari’s in Bardia zijn per auto, maar gaan ook naar plekken waar enkel per boot en te voet is te komen. Dat maakt het fotograferen soms wat uitdagender, maar de foto’s worden daardoor veel authentieker, omdat u de dieren in hun natuurlijke omgeving fotografeert zonder andere toeristen of auto’s om u heen. In dit natuurgebied is de kans dat u Bengaalse tijgers ziet erg groot. De populatie in Bardia neemt langzaam toe en telt nu ruim 60 tijgers.

Indische neushoornsAziatische olifanten en pythons zijn goed te vinden. Daarnaast bent u verzekerd van verschillende soorten herten, zoals spotted deer, barking deer, sambar deer, swamp deer en het hog deer. Verlies ook vooral de boomtoppen niet uit het oog, want de kans dat u hier rhesus makaken en langur apen aantreft is groot.

Meer geduld is nodig voor het spotten van luipaardenwilde hondenjakhalzen en diverse kleine katachtigen. Ze zijn er volop, maar moeilijker te spotten.

In het water leven naast “gewone” krokodillen ook de zeldzame gharials. En met een beetje geluk laten otters zich zien. De zeer zeldzame en met uitsterven bedreigde zoetwater dolfijn zwemt in de Karnali rivier, maar is alleen met heel veel geluk te spotten. En dan ziet u waarschijnlijk alleen nog maar zijn rugvin.

 • Ongerept Bardia
 • Kans op tijgers!
 • meer dan 400 soorten vogels.
 • Cultuur Kathmandu
 • Focus op Fotografie
 • Bij boeking t/m 30-apr 2021 GEEN aanbetaling!

Fotografiereis Eye of the Tiger dag tot dag


Reisbeschrijving

De 15-daagse reis “Eye of the Tiger” omvat, naast de nog beschikbare tijd op de transferdagen, zeven volle dagen Bardia en twee volle dagen Kathmandu. Afhankelijk van het aantal deelnemers gaan er, naast lokale Engelssprekende gidsen, een of twee Nederlandse reisbegeleiders/fotografen mee. Het aantal deelnemers is minimaal 2 en maximaal 8 personen.

Alhoewel de opzet van de fotoreis niet is bedoeld als fotografieworkshop, is er zeker ruimte voor het behandelen van specifieke technieken of b.v. avond/nachtfotografie. De reisbegeleiders, zelf ook fotograaf, zijn altijd bereid om hun kennis te delen of hulp te bieden. Indien u moeite heeft met het dragen van het gewicht van uw fotoapparatuur, dan is het bij wandelsafari’s in Bardia mogelijk om daarvoor een drager/assistent in te huren.

 

 

Dagprogramma

Dag 1:     Vlucht van Amsterdam naar Kathmandu

Dag 2:     Transfer van de luchthaven naar het hotel

Dag 3:     Sightseeing Kathmandu

Dag 4:     Vlucht van Kathmandu naar Bardia NP, inclusief transfers van en naar hotels

Dag 5:     Jeepsafari – op zoek naar tijgers, neushoorns, olifanten, herten, apen, pythons en vogels

Dag 6:     Jeepsafari – specifiek op zoek naar tijgers

Dag 7:     Jeepsafari – specifiek op zoek naar neushoorns

Dag 8:     Bootsafari – over de rivier op zoek naar tijgers, neushoorns, krokodillen, herten, apen en vogels

Dag 9:     Jeepsafari – specifiek op zoek naar vogels

Dag 10:   Jeepsafari – specifiek op zoek naar tijgers

Dag 11:   Jeepsafari – op zoek naar tijgers, neushoorns, olifanten, herten, apen, pythons en vogels

Dag 12:   Vlucht van Bardia NP naar Kathmandu, inclusief transfers van en naar hotels

Dag 13:   Sightseeing Kathmandu

Dag 14:   Sightseeing Kathmandu en transfer naar de luchthaven en vlucht van Kathmandu naar Amsterdam

Dag 15:   Aankomst in Amsterdam

 

 

Algemeen

Nepal kent een droog en een nat seizoen. Tijdens het natte seizoen, de moesson, kunnen wegen onbegaanbaar worden door overstromingen en wateroverlast. De beste reistijd is in het voor- en najaar, voor en na de moesson. In de zomer is het te nat en te heet, daarom doen we deze reis in het voorjaar. De natuur ontluikt en de dagtemperatuur schommelt meestal tussen 20 en 30 graden en wordt hoger naar de zomer toe.

Tijgers, neushoorns en olifanten worden in Bardia vrijwel dagelijks gespot, maar de natuur laat zich uiteraard niet sturen. De lokale gidsen zullen er werkelijk alles aan doen om te zorgen dat u deze dieren voor de lens gaat krijgen, maar 100% garantie is er nooit. Doordat we een volle week in Bardia zijn en elke dag een safari doen, is de kans op het spotten van deze dieren maximaal. De andere genoemde dieren komen in grotere aantallen voor en vele zult u zeker voor de lens kunnen krijgen.

Fotografiereis Eye of the Tiger Prijzen/Data


De reissom voor de “Eye of the Tiger” fotoreis is € 2975,00 per persoon, op basis van twee personen op een kamer.

Inbegrepen zijn de vluchten van en naar Nederland en in Nepal (let op: lees incl onder de foto vwb Airline/Vluchtschema/Kosten), transfers van en naar de hotels en luchthavens binnen Nepal, entree van Bardia NP, safari’s en gidsen, overnachtingen in Kathmandu (hotel) op basis van logies en ontbijt en de overnachtingen in Bardia (lodge) op basis van volpension, Nederlandse reisbegeleiding.

Niet inbegrepen zijn een visum, het vervoer in Nederland van en naar Schiphol, lunches en diners tijdens verblijf in Kathmandu, alle drankjes en uitgaven van persoonlijke aard, zoals souvenirs en fooien.

De reis wordt uitgevoerd door Lolkema Adventures in samenwerking met Nepalspecialist Snowleopard Adventures in Den Haag onder de condities van ANVR, SGR en Calamiteitenfonds.

Voor de INCLUSIEF / EXCLUSIEF: scroll verder naar beneden (onder de foto).

 

 


Geen aanbetaling bij boeking fotoreizen!

– In de periode van 1 november 2020  t/m 30 april 2021 zal de boeker van een fotoreis bij Snow Leopard (uitgevoerd door BluenotePhoto of Tweemetervijf fotografie) geen aanbetaling hoeven te voldoen. Dit zodat bij een eventuele annulering van de reis ten gevolge van de coronamaatregelen in Nederland of de reisbestemming boeker niet een reisvoucher hoeft te accepteren. Boeker accepteert de geldende ANVR / Snow Leopard reisvoorwaarden maar de betaling van de reis hoeft pas 6 weken voor aanvang van de reis. Indien de reis korter dan 6 weken voor vertrek geannuleerd dient te worden zal boeker de betaalde reisgelden binnen zo kort mogelijke tijd teruggestort krijgen.
– De keuze voor het wel of niet doorgaan van de reis zal gemaakt worden op basis van (reis)adviezen van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken en op basis van de lokale situatie op de reisbestemming. Een reis zal bij code oranje dan wel strenge inreisbeperkingen niet kunnen plaatsvinden. Deze beslissing zal in principe drie weken voor aanvang van de reis genomen worden, in uitzonderlijke gevallen kan dit korter voor vertrek pas mogelijk zijn.
– Uitgezonderd van deze actie zijn eventueel benodigde vluchten. Wanneer het minimum aantal deelnemers voor een reis behaald is zal Snow Leopard een zo gunstig mogelijk aanbod aan boeker gedaan worden voor de vlucht waarbij tevens rekening gehouden wordt met de mogelijkheid voor annulering van de vlucht tot kort voor vertrek. Indien boeker akkoord gaat met het voorstel dient de vlucht betaald te worden en gelden de annuleringsvoorwaarden zoals door de luchtvaartmaatschappij bepaald.

11 mrt t/m 25 mrt 2021
Fotografiereis Eye of the Tiger
€ 2975,-

Inclusief/exclusief


 • Retourvlucht Etihad Airways Amsterdam-Kathmandu v.v. (economy class incl tax, max €750 anders meerkosten van toepassing!) heen EY78|EY290 retour EY291|EY7310
 • Vervoer volgens programma
 • alle airport transfers
 • Binnenlandse vlucht(-en) incl tax
 • Hotel Kathmandu middenklasse obv 2-pers kamer incl ontbijt
 • Lodge Bardia obv 2-pers kamer incl alle maaltijden
 • Bardia National park: safari's en gidsen
 • Entree Bardia National park
 • Lokale briefing op bestemming
 • Deze reis valt onder de voorwaarden en garanties van ANVR+SGR+Calamiteitenfonds
 • NL reisleider

ANVR
SGR
calamiteitenfonds
Optioneel
 • Co2 Compensatie (incl indien ticket via Snow Leopard geboekt)
 • Evt. toeslag eenpersoonskamer
 • Evt. kosten huurmaterialen
 • Evt. wijzigingskosten (alleen bij wijzigingen ná boeking) € 35
Niet bij de reissom inbegrepen
 • Reserveringskosten € 20,-- per nota
 • Bijdrage SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden): €5 per persoon
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota
 • Lunch + diner bij hotelovernachtingen
 • Persoonlijke uitgaven (o.a. souvenirs, wasserij, (fris)dranken)
 • Vervoer naar en van Schiphol
 • Fooien gidsen
 • Visum
 • Reisverzekering (verplicht), annuleringsverz (aanbevolen)
 • Evt. extra kosten i.g.v. een calamiteit
 • Vaccinaties
 • Sightseeing/Entree voor sights in Kathmandu zoals bijv. Durbar Square, musea en tempels (€ 1,-- tot € 5,--, Bhaktapur € 15,--)

Fotografiereis Eye of the Tiger files en detail


documenten & informatie


Visumformulier Nepal
Visumformulier Nepal

Download hier het visumformulierDownload
Algemene informatie Nepal
Algemene informatie Nepal


Download


Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!