Fotografiereis Berglicht

Niveau

Makkelijk
Technisch
Reisduur
8 dagen
Reisbegeleiding
Ruud van der Bliek of Tom Smit
vanaf € 1175,-

De 8-daagse fotoreis Berglicht brengt je naar het hart van de Italiaanse Dolomieten (Unesco Wereldnatuurerfgoed).
Hier leven we ons fotografisch uit op imposante berglandschappen, kleurrijke bergmeren en spectaculaire zonsopkomsten en -ondergangen. Beleef de bergwereld als nooit te voren en geniet van al het moois dat Italië met haar prachtige natuur jou te bieden heeft.

Vanuit ons comfortabele hotel, centraal gelegen in de Italiaanse Dolomieten, rijden we dagelijks naar de mooiste fotolocaties. Soms hoog in de bergen, soms diep in het dal. Vrijwel alle locaties zijn per auto en/of kabelbaan bereikbaar. Soms moeten we een stukje lopen, maar nooit wordt het moeilijk of te inspannend.

 

 • Schitterende Italiaanse Dolomieten
 • Unesco Wereldnatuurerfgoed
 • Comfortabel centraal gelegen hotel
 • Bij boeking t/m 30-apr 2021 GEEN aanbetaling!

Fotografiereis Berglicht dag tot dag


De Dolomieten zijn een werkelijk uniek en zeer fotogeniek berggebied, onvergelijkbaar met andere delen van de Alpen. De bergen zijn opgebouwd uit lichtgrijs kalkgesteente en hebben woeste scherpe pieken. De dalen zijn mooi groen met bossen, bergweides vol veldbloemen en af een toe een mooi gelegen wit kerkje.
De bergen zien er op het oog zeer ontoegankelijk uit, maar dat valt in de praktijk heel erg mee. De meeste gebieden zijn goed ontsloten door wegen en kabelbanen, zodat je vrij gemakkelijk tot diep en hoog in het gebergte kunt doordringen. Een zonsopkomst en zonsondergang met niet al te veel bewolking zet de kale grijze bergen in vuur en vlam.

Elke dag rijden we naar een of meerdere locaties, waaronder prachtig gelegen en intens gekleurde bergmeren, bergpassen met wijdse uitzichten en bergpanorama’s. We hebben daarvoor de beschikking over een eigen luxe personenbus.

Ook brengen we een (meestal te korte) nacht door in een spectaculair gelegen berghut, die door een korte gemakkelijke wandeling zonder al te veel hoogteverschillen te bereiken is. Onderweg en rond de berghut fotograferen we de omliggende bergwereld tot laat in de avond en in de vroege ochtend en proberen de omgeving in het mooiste berglicht vast te leggen. Dit is ook een prima locatie voor nachtfotografie.
Op het programma staan o.a. het wereldberoemde bergmeer Lago di Carrezza en de indrukwekkende bergwerelden van de Tre CimeCinque Torri, de Catenaccio, de Sella, de Pale di San Martino en de Marmolada.

Dagprogramma
Dag 1: Aankomst hotel en kennismaking
Dag 2: Catenaccio en Lago di Carezza
Dag 3: Passo Sella en Val Gardena
Dag 4: Lagazuoi en Cinque Torri (overnachting in berghut)
Dag 5: Lago d’Antorno en Tre Cime
Dag 6: Passo Rolle en Pale di San Martino
Dag 7: Marmolada en Sella
Dag 8: Na ontbijt vertrek naar huis

Het dagprogramma is onder voorbehoud. De weersomstandigheden op de locaties kunnen de volgorde over de dagen doen veranderen.

+
Dag 1
+
Dag 2
+
Dag 3

Dag 1

Aankomst in het hotel en kennismaking, geen activiteiten. 19.00 uur diner

Dag 2

08.00 uur ontbijt, briefing en check fotospullen

(10.00 uur berglift Col Rodella, Campitello)

Lunch onderweg

13.00 uur berglift Ciampedie, Via Santa Giuliana, 38039 Viggo di Fassa

18.00 uur Lago di Carezza, Karerpas

Diner onderweg

Dag 3

07.00 uur ontbijt

09.00 uur Sellapas

Lunch onderweg

13.00 uur berglift Seceda, Streda Val d’Anna, 2, 39046 Ortisei

18.00 uur Chiesetta di San Giovanni, S. Giovanni, 2, 39040 Funes

Diner onderweg

+
Dag 4
+
Dag 5
+
Dag 6

Dag 4

07.00 uur ontbijt

10.00 uur berglift Lagazuoi, Passo Falzarego, 32043 Cortina d’Ampezzo

Lunch onderweg

14.00 uur bergmeertje

15.00 uur Rifugio Cinque Torri, Località 5 Torri, 32043 Cortina d’Ampezzo

Diner en overnachting in de hut

Dag 5

05.30 uur zonsopkomst

08.00 uur ontbijt in de hut

Lago de Misurina en Lago d’Antorno

Lunch onderweg

Rifugio Auronzo, Localita’ Forcella Longeres, 32041 Auronzo di Cadore (lunch?)

Diner onderweg

Dag 6

08.00 uur ontbijt

Ochtend geen activiteiten

13.00 uur lunch

14.00 uur Baita Segantini/Pale de San Martino, 38058 Passo Rolle

Diner onderweg

+
Dag 7
+
Dag 8

Dag 7

07.00 uur ontbijt

09.00 uur berglift Marmolada, Malga Ciapela 48 32023 Rocca Pietore

Lunch onderweg

(13.00 uur berglift Sella/Sass Pordoi, Passo Pordoi, 38032 Canazei)

19.00 uur afscheidsdiner

Dag 8

07.00 uur ontbijt en vertrek

Fotografiereis Berglicht Prijzen/Data


 


Geen aanbetaling bij boeking fotoreizen!

– In de periode van 1 november 2020  t/m 30 april 2021 zal de boeker van een fotoreis bij Snow Leopard (uitgevoerd door BluenotePhoto of Tweemetervijf fotografie) geen aanbetaling hoeven te voldoen. Dit zodat bij een eventuele annulering van de reis ten gevolge van de coronamaatregelen in Nederland of de reisbestemming boeker niet een reisvoucher hoeft te accepteren. Boeker accepteert de geldende ANVR / Snow Leopard reisvoorwaarden maar de betaling van de reis hoeft pas 6 weken voor aanvang van de reis. Indien de reis korter dan 6 weken voor vertrek geannuleerd dient te worden zal boeker de betaalde reisgelden binnen zo kort mogelijke tijd teruggestort krijgen.
– De keuze voor het wel of niet doorgaan van de reis zal gemaakt worden op basis van (reis)adviezen van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken en op basis van de lokale situatie op de reisbestemming. Een reis zal bij code oranje dan wel strenge inreisbeperkingen niet kunnen plaatsvinden. Deze beslissing zal in principe drie weken voor aanvang van de reis genomen worden, in uitzonderlijke gevallen kan dit korter voor vertrek pas mogelijk zijn.
– Uitgezonderd van deze actie zijn eventueel benodigde vluchten. Wanneer het minimum aantal deelnemers voor een reis behaald is zal Snow Leopard een zo gunstig mogelijk aanbod aan boeker gedaan worden voor de vlucht waarbij tevens rekening gehouden wordt met de mogelijkheid voor annulering van de vlucht tot kort voor vertrek. Indien boeker akkoord gaat met het voorstel dient de vlucht betaald te worden en gelden de annuleringsvoorwaarden zoals door de luchtvaartmaatschappij bepaald.

11 sep t/m 18 sep 2021
Fotografiereis Berglicht
€ 1125,-

Inclusief/exclusief


 • auto met chauffeur/gids
 • Hotel middenklasse obv 1-pers kamer incl ontbijt (stellen delen uiteraard een 2-pers kamer)
 • 1 Nacht slaapzaal in berghut
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • alle lokale vervoerskosten incl. tol, brandstof, parkeergelden etc.
 • Deze reis valt onder de voorwaarden en garanties van ANVR+SGR+Calamiteitenfonds

ANVR
SGR
calamiteitenfonds
Optioneel
 • Evt vlucht Innsbruck of Venetie
 • Greenseat (incl indien ticket via Snow Leopard geboekt)
 • Luchthaven transfers
 • Evt. toeslag eenpersoonskamer
 • Evt. wijzigingskosten (alleen bij wijzigingen ná boeking) € 35
Niet bij de reissom inbegrepen
 • Reserveringskosten € 20,-- per nota
 • Bijdrage SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden): €5 per persoon
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota
 • Lunch + diner bij hotelovernachtingen
 • Persoonlijke uitgaven (o.a. souvenirs, wasserij, (fris)dranken)
 • Reisverzekering (verplicht), annuleringsverz (aanbevolen)

Fotografiereis Berglicht files en detail


De reis is geschikt voor iedereen met een goede gezondheid en goed ter been en voor elk niveau fotograaf. Iedere dag komen we terug in ons hotel, uitgezonderd de nacht dat we in een berghut overnachten. In de berghut slapen we op een slaapzaal. Lunch en diner zijn niet inbegrepen en eten doen we waar het ons uitkomt; in (de buurt van) ons hotel, ergens onderweg of op de berghut.

Het weer in de bergen is vaak moeilijk voorspelbaar. Ondanks dat we in Italië zijn en de temperaturen in het dal hoog kunnen oplopen, is dat geen garantie voor het bergweer. We volgen nauwgezet de weerberichten, waarbij we extra alert zijn op onweer. Afhankelijk van het weer en in overleg met de groep zijn wijzigingen op (de volgorde van) het programma mogelijk, zodat we het maximale uit de reis kunnen halen zonder onze veiligheid in gevaar te brengen.

Omdat we zowel in de dalen als in de bergen verblijven, kunnen de omstandigheden tijdens de week en de dag zelf sterk veranderen. Met je kleding moet je daar rekening mee houden. Je hebt kleding nodig voor zowel warm als koud weer en voor als het onverhoopt regent.
Kleding volgens het ‘laagjes-principe’ werkt het best. Dat wil zeggen een (afrits)broek, een luchtig t-shirt, een trui of vest en een winddichte laag (b.v. windjack of regenjas). Verder een muts, handschoenen, een pet of hoed tegen de zon en een zonnebril. Voor op de hut en tijdens avond/nachtfotografie heb je een zaklamp of hoofdlampje nodig.
Gebruik voor het meenemen van je cameraspullen een ruime (foto)rugzak met ruimte voor je vest, regenkleding en een waterfles.

Camera en toebehoren

In basis is elke camera geschikt, mits ISO, sluitertijd en diafragma instelbaar zijn. Heb je een camera met verwisselbare lenzen, neem dan, naast je standaard (kit) lens, een groothoek (zoom)lens en een lichte telezoomlens mee. En voor de liefhebber van bloemen, planten en insecten is een macrolens aan te bevelen.
Verder een statief, draadontspanner, voldoende geheugenkaartjes, batterijen (met de oplader!) en eventueel grijsgradatie- en stopfilters.

 

Voor meer informatie, vragen en boeking kun je hier contact opnemen.

Het aantal deelnemers is minimaal 4 en maximaal 8 personen.


Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!