Fotografiereis Cinque Terre

Niveau

Licht
Reisduur
7 dagen
Reisleider
Damien Franscoise
vanaf € 1495,-

Wanneer je ooit foto’s van Cinque Terre gezien hebt vergeet je ze nooit meer: deze fotogenieke dorpjes maken en een enorme indruk op je en je kunt alleen nog maar denken: wow daar wil ik ook wel eens naartoe! De vijf dorpjes zijn Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore liggen stuk voor stuk op de meest fotogenieke locaties die je je maar kunt bedenken. Gelegen aan de kust en tegen bergen aangeplakt zijn het kleine dorpjes gebleven die alleen wandelend bereikbaar zijn of per trein of boot. Kleine haventjes en een intieme sfeer is het resultaat. En daarmee de ideale locatie om met straatfotografie, stadsfotografie en avond- en nachtfotografie aan de slag te gaan.

Wat ga je leren?
Tijdens deze reis gaan we uitgebreid aan de slag met avond- en nachtfotografie, het werken met filters en lange sluitertijden en zullen er fotobesprekingen gehouden worden om de resultaten te bespreken en tips te geven. Door de ligging van Cinque Terre zullen we vooral in de middag en avonden veel op pad zijn zodat we onder andere bij zonsondergang de dorpjes vanaf uitzichtpunten kunnen fotograferen, veruit het mooiste moment hiervoor. In de ochtenden zullen de fotobesprekingen gehouden worden en zal Damien ook tips geven voor de nabewerking van de foto’s.

Ook nog belangrijk:
Tijdens de reis zullen we gebruik maken van openbaar vervoer, dit is de enige manier om de dorpen te bezoeken. We maken daarbij gebruik van de trein en zullen een keer een boottocht maken om ook de dorpen vanaf het water te bewonderen. Hun bijzondere ligging is dan nog beter te zien. In de dorpen wandelen we alles met de fotoapparatuur bij ons. Zorg er dus voor dat je licht bepakt op pad kunt gaan.

Voor wie?
De fotografiereis Cinque Terre is bedoeld voor iedereen die zijn / haar fotografie wil verbeteren, ongeacht het niveau. Door de kleine groepsgrootte (maximaal 8 deelnemers) kan de fotograaf iedereen voldoende persoonlijke aandacht geven om je zo verder te helpen.

Natuurlijk is er tussendoor ook tijd om even te genieten en bij te komen van alle ervaringen. Zo kun je La Spezia op je gemak ontdekken en gaan we natuurlijk ook genieten van de befaamde Italiaanse keuken.

Waarom Tweemetervijf fotografie?
De fotograaf Damien Franscoise geeft al jaren intensieve fotografie workshops  gericht op natuur,- landschaps- en nachtfotografie.
Door de kleine groepsgrootte veel individuele aandacht, tips op jouw niveau.
De fotograaf heeft een achtergrond in de reiswereld, daardoor veel ervaring met het organiseren van reizen.

 • Fotograferen van fotogeniek UNESCO werelderfgoed
 • Inclusief boottocht
 • Kleine groepen, veel individuele aandacht

Fotografiereis Cinque Terre dag tot dag


+
Dag 1
+
Dag 2
+
Dag 3

Zaterdag:

Dag 1

Start van de fotoreis Cinque Terre. We arriveren vroeg in de middag op de luchthaven van Pisa en worden opgewacht door onze chauffeur die ons snel en comfortabel met zijn taxi naar ons hotel in La Spezia brengt. We checken in bij het hotel en brengen onze bagage naar onze kamer. Iedere deelnemer heeft zijn / haar eigen slaapkamer met eigen badkamer. Airco is op de kamer, net als goede geluidsisolatie zodat iedereen een goede nachtrust kan hebben. We pakken daarna onze fotospullen en lopen naar de haven van La Spezia om de eerste zonsondergang te fotograferen. Daarna eten we in het centrum onze eerste pasta’s en sluiten we af met een heerlijk Italiaans ijsje.

Zondag:

Dag 2

We hoeven niet heel vroeg op te staan vandaag en kunnen uitgebreid genieten van het ontbijt in het hotel. In tegenstelling tot de meeste ontbijten in Italië is het ontbijt in ons hotel uitgebreid met veel verse dingen zoals eigengemaakte yoghurt en verse cakes maar ook heerlijke vleeswaren en kazen.

Na het ontbijt wandelen we weer naar de haven van La Spezia om daar de boot te pakken. Het is een heerlijke boottocht vol fotomogelijkheden waarbij we een goede indruk krijgen van de bijzondere ligging van de 5 Cinque Terre dorpen: het zijn hele kleine dorpjes met nog kleinere haventjes tegen hoge bergruggen aan die stijl vanuit zee omhoog komen. Na twee uur varen komen we aan in het meest noordelijk gelegen en grootste dorp van de vijf: Monterosso Al Mare. Hier stappen we uit en zoeken een plek om te lunchen. Hierna volgt een uitleg over het maken van foto’s met lange sluitertijden en het maken van panorama’s. Hierna ontdekken we uitgebreid het dorp en fotograferen we vanaf een uitzichtpunt de zonsondergang. Hierna dineren we in het dorp en nemen we daarna de trein terug naar ons hotel in La Spezia.

Maandag:

Dag 3

We ontbijten vanochtend wat eerder zodat we de tijd hebben om twee van de beroemde Cinque Terre dorpen te bezichtigen. Het treinstation ligt direct tegenover ons hotel waardoor we heel gemakkelijk de trein kunnen nemen. Als eerste bezoeken we het enige dorp van Cinque Terre dat niet direct aan het water ligt: Corniglia. Het is namelijk op een grote rotspunt boven het water gelegen en biedt prachtige uitzichten over de omgeving. Hiervoor moeten we wel een klim maken vanaf het lager gelegen treinstation (je kunt ook de bus nemen als alternatief voor de klim) maar het uitzicht vanaf boven is absoluut de moeite waard. Het dorpje Corniglia is intiem en minder druk bezocht dan de andere dorpen en biedt hierdoor heel veel sfeer. En één van de beste ijssalons van de regio waar we dankbaar gebruik van maken.

In de middag nemen we weer de trein en bezoeken we Manarola. Idyllisch gelegen is het en daarom wandelen we eerst aan de ‘bovenkant’ van het dorp zodat we die liggen goed kunnen fotograferen.  Als vanzelf komen we bij een heel klein haventje tussen de rotsen. Een uitzichtpunt biedt in de avond genoeg mogelijkheden om met die typische droomplaat thuis te komen. We dineren daarna in Manarola en reizen met de trein weer terug naar La Spezia.

+
Dag 4
+
Dag 5
+
Dag 6

Dinsdag:

Dag 4

Ook vandaag ontbijten we op tijd zodat we na het ontbijt de eerste fotobespreking kunnen doen. We kijken uitgebreid naar een aantal resultaten van ieder en ik geef tips en trucs over hoe de komende dagen jouw fotografie verder te verbeteren. Ik probeer altijd om de fotobesprekingen op een ontspannen maar inhoudelijke en opbouwende manier te organiseren zodat iedereen van de eigen maar ook andermans foto’s kan leren.

We steken daarna de straat over om met de trein naar Vernazza te reizen. Vernazza is naar mijn mening de meest fotogenieke plaats van de Cinque Terre en we nemen daarom de hele dag de tijd om deze plek te ontdekken en te fotograferen. Zo wandelen we eerst naar een hoog gelegen uitzichtpunt met een uniek uitzicht over Vernazza, een plek die maar weinig toeristen bezoeken. Maar ook laag bij het water kun je fantastische foto’s maken. Via een grot kom je op een strandje waar de golven op de rotsen beuken en dat spectaculaire foto’s op kan leveren. Het haventje van de stad biedt ook eindeloos veel mogelijkheden voor straat- en stadsfotografie. Met uitzicht op dit haventje wachten we zonsondergang af, prachtige foto’s zijn gegarandeerd hier! We dineren daarna in één van de gezellige restaurantjes in Vernazza en reizen terug naar ons hotel.

Woensdag:

Dag 5

Ook vandaag gaan we na het ontbijt eerst een fotobespreking houden. We kijken hierbij specifiek naar mogelijkheden om met fotobewerking in Lightroom de foto’s nog meer een wow-factor te geven.

Daarna pakken we de trein naar Riomaggiore toe. Het centrum van het dorp laten we nu nog even voor wat het is maar maken eerst een wandeling (in totaal 1,5 a 2 uur) naar een hoog gelegen klooster toe. Vanuit daar hebben we een uniek uitzicht over de hele Cinque Terre regio, van Portovenere in het zuiden tot voorbij Monterosso Al Mare. We dalen weer terug af naar het centrum van Ri0maggiore en nemen uitgebreid de tijd om hier te fotograferen. Het centrale pleintje van de stad waar veel lokale inwoners van het middagzonnetje genieten biedt veel mogelijkheden voor mooie portretten en straatfotografie. Uiteraard heeft ook Riomaggiore een fotogeniek haventje en fotograferen we hier zonsondergang. In een fijn restaurant genieten we na van deze dag.

Donderdag:

Dag 6

Vandaag kunnen we weer iets later ontbijten en hebben we daarna de laatste fotobespreking van de reis. Hierna wandelen we weer naar de haven om de boot te pakken maar stappen we nu uit bij het eerste dorp, namelijk Portovenere. Dit dorp hoort officieel niet tot de Cinque Terre maar is net zo fotogeniek en wel een stuk rustiger. De perfecte plaats om langzaam af te schakelen van al onze avonturen. We kunnen een stukje omhoog wandelen langs het fort voor een mooi overzicht van het dorp en de tegenoverliggende onbewoonde eilanden, fotograferen de op een uitstekende punt gelegen kerk en genieten voor de laatste keer van de heerlijke Italiaanse keuken. Met de bus rijden we terug naar La Spezia.

+
Dag 7

Vrijdag:

Dag 7

Na het ontbijt pakken we onze tassen in en afhankelijk van de vluchttijd kunnen we nog even La Spezia ontdekken. We worden opgehaald door de taxi en rijden in een klein uurtje naar de luchthaven van Pisa om vanuit daar terug te vliegen naar Nederland. Het grote nagenieten en bewerken van onze foto’s kan beginnen!

Fotografiereis Cinque Terre Prijzen/Data


Aantal deelnemers is minimaal 4 en maximaal 8

Vervoer
reis is exclusief vlucht naar Pisa, deze dien je zelf te regelen of kun je via Snow Leopard / HT Wandelreizen laten boeken. Met Ryanair vanaf Eindhoven naar Pisa is deze vanaf € 175,- te boeken. We reizen daarna door met een taxi naar ons hotel. Vervoer ter plekke is verder met openbaar vervoer (bus, trein en boot).
Zowel taxi als openbaar vervoer is inclusief.

Accommodatie
De uitvalsbasis gedurende de reis is een hotel gelegen in de buurt van het treinstation van La Spezia waardoor we snel naar de verschillende dorpen kunnen reizen.
Het is op basis van 1-persoonskamers.

Het arrangement is op basis van logies en ontbijt. Lunch, diner en tussendoortjes zijn exclusief. Eten in Italië is niet duur, reken op € 150,- voor de hele week.

Er gaan diverse sets LEE filters mee die je als deelnemer kunt gebruiken.
Geef ruim van tevoren aan de fotograaf de diameter van je lens door zodat je zeker gebruik kunt maken van de filters.

Voor de INCLUSIEF / EXCLUSIEF: scroll verder naar beneden (onder de foto).

01 mei t/m 07 mei 2021
Fotografiereis Cinque Terre
€ 1595,-
25 sep t/m 01 okt 2021
Fotografiereis Cinque Terre
€ 1595,-

Inclusief/exclusief


 • In Italië: vervoer van en naar luchthaven en vervoer ter plekke
 • 6 Overnachtingen in comfortabele 1-persoonskamer in een 3-sterren hotel o.b.v. logies en ontbijt
 • Toegangsgelden zoals in programma beschreven
 • Begeleiding door Tweemetervijf fotografie
 • Deze reis valt onder de voorwaarden en garanties van ANVR+SGR+Calamiteitenfonds

ANVR
SGR
calamiteitenfonds
Optioneel
 • Retourvlucht Schiphol naar uw bestemming (uiteraard boekbaar via ons)
 • Co2 compensatie (incl indien ticket via Snow Leopard geboekt)
 • Evt. wijzigingskosten (alleen bij wijzigingen ná boeking) € 35
Niet bij de reissom inbegrepen
 • Reserveringskosten € 20,-- per nota
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota
 • Lunches, diners en tussendoortjes
 • Persoonlijke uitgaven (o.a. souvenirs, wasserij, (fris)dranken)
 • Vervoer naar en van Schiphol
 • Reisverzekering (verplicht), annuleringsverz (aanbevolen)

Fotografiereis Cinque Terre files en detail


documenten & informatie


Paspoort
Paspoort

Een geldig paspoort/identiteitskaart volstaat.Reisinformatie
Reisinformatie

volgt

Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!