Fotografiereis Cinque Terre

Niveau

Licht
Reisduur
7 dagen
Reisleider
Damien Franscoise
vanaf € 1495,-

Wanneer je ooit foto’s van Cinque Terre gezien hebt vergeet je ze nooit meer: deze fotogenieke dorpjes maken en een enorme indruk op je en je kunt alleen nog maar denken: wow daar wil ik ook wel eens naartoe! De vijf dorpjes zijn Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore liggen stuk voor stuk op de meest fotogenieke locaties die je je maar kunt bedenken. Gelegen aan de kust en tegen bergen aangeplakt zijn het kleine dorpjes gebleven die alleen wandelend bereikbaar zijn of per trein of boot. Kleine haventjes en een intieme sfeer is het resultaat. En daarmee de ideale locatie om met straatfotografie, stadsfotografie en avond- en nachtfotografie aan de slag te gaan.

Wat ga je leren?
Tijdens deze reis gaan we uitgebreid aan de slag met avond- en nachtfotografie, het werken met filters en lange sluitertijden en zullen er fotobesprekingen gehouden worden om de resultaten te bespreken en tips te geven. Door de ligging van Cinque Terre zullen we vooral in de middag en avonden veel op pad zijn zodat we onder andere bij zonsondergang de dorpjes vanaf uitzichtpunten kunnen fotograferen, veruit het mooiste moment hiervoor. In de ochtenden zullen de fotobesprekingen gehouden worden en zal Damien ook tips geven voor de nabewerking van de foto’s.

Ook nog belangrijk:
Tijdens de reis zullen we gebruik maken van openbaar vervoer, dit is de enige manier om de dorpen te bezoeken. We maken daarbij gebruik van de trein en zullen een keer een boottocht maken om ook de dorpen vanaf het water te bewonderen. Hun bijzondere ligging is dan nog beter te zien. In de dorpen wandelen we alles met de fotoapparatuur bij ons. Zorg er dus voor dat je licht bepakt op pad kunt gaan.

Voor wie?
De fotografiereis Cinque Terre is bedoeld voor iedereen die zijn / haar fotografie wil verbeteren, ongeacht het niveau. Door de kleine groepsgrootte (maximaal 8 deelnemers) kan de fotograaf iedereen voldoende persoonlijke aandacht geven om je zo verder te helpen.

Natuurlijk is er tussendoor ook tijd om even te genieten en bij te komen van alle ervaringen. Zo kun je La Spezia op je gemak ontdekken en gaan we natuurlijk ook genieten van de befaamde Italiaanse keuken.

Waarom Tweemetervijf fotografie?
De fotograaf Damien Franscoise geeft al jaren intensieve fotografie workshops  gericht op natuur,- landschaps- en nachtfotografie.
Door de kleine groepsgrootte veel individuele aandacht, tips op jouw niveau.
De fotograaf heeft een achtergrond in de reiswereld, daardoor veel ervaring met het organiseren van reizen.

 • Fotograferen van fotogeniek UNESCO werelderfgoed
 • Inclusief boottocht
 • Kleine groepen, veel individuele aandacht

Fotografiereis Cinque Terre dag tot dag


+
Dag 1
+
Dag 2
+
Dag 3

Zaterdag:

Dag 1

Aankomst op de luchthaven en doorreis naar onze accommodatie in La Spezia. Tijd om omgeving te ontdekken en de eerste zonsondergang te fotograferen.

Zondag:

Dag 2

We starten na het ontbijt een boottocht langs alle vijf dorpen van de Cinque Terre en stappen uit in het grootste dorp van Cinque Terre: Monterosso al Mare. Dit meest noordelijk gelegen dorp is in 2 delen gesplitst door een tunnel en biedt veel mogelijkheden voor een eerste ontdekking van Cinque Terre. We oefenen met het maken van foto’s met lange sluitertijden en het maken van panorama’s. We dineren en fotograferen de zonsondergang waarna we terug gaan naar onze accommodatie.

Maandag:

Dag 3

Vanochtend bezoeken we het enige dorp van Cinque Terre dat niet direct aan het water ligt: Corniglia. Het is namelijk op een grote rotspunt boven het water gelegen en biedt prachtige uitzichten over de omgeving. In de middag reizen we naar de het naburige Vernazza. Vernazza biedt prachtige fotomogelijkheden met haar prachtige haven en zandstrandje dat zo het dorp ‘inloopt’. Hier fotograferen we de avond en na het diner gaan we weer terug naar de accommodatie.

+
Dag 4
+
Dag 5
+
Dag 6

Dinsdag:

Dag 4

Na het ontbijt beginnen we met een fotobespreking van de eerste resultaten en zullen we kijken waar ieders (mogelijke) verbeterpunten liggen. In de middag bezoeken we Manarola, één van de kleinste dorpen van de Cinque Terre. Idyllisch gelegen is het er gezellig om rond te wandelen en als vanzelf kom je bij een heel klein haventje tussen de rotsen. Een uitzichtpunt biedt in de avond genoeg mogelijkheden om met die typische droomplaat thuis te komen.

Woensdag:

Dag 5

Ook vandaag gaan we na het ontbijt eerst een fotobespreking houden. We kijken ook specifiek naar mogelijkheden om met fotobewerking in Lightroom de foto’s nog meer een wow-factor te geven. Daarna gaan we naar het meest nabij gelegen dorp van de Cinque Terre: Riomaggiore. Een relatief wat groter dorp maar ook hier kom je zonder problemen bij de schitterende haven uit. Een mooie plek om de kleurrijke huizen te fotograferen en de typische ‘terrassen’ waar de huizen op gebouwd zijn. Het is geen enkel probleem om hier een mooie plek te vinden om het dorp bij zonsondergang te fotograferen. Na het diner nemen we de trein terug naar La Spezia.

Donderdag:

Dag 6

Vandaag beginnen we de dag na het ontbijt met de laatste fotobespreking van de reis. We kijken goed naar de gemaakte resultaten. Daarna reizen we weer naar Cinque Terre waarbij we een minimale hoeveelheid aan apparatuur meenemen. Je kunt namelijk niet in Cinque Terre geweest zijn zonder één van de wandelingen gemaakt te hebben en zodoende weer op een heel andere manier Cinque Terre te leren kennen. We sluiten af met een diner en langzaam aan kan het grote nagenieten beginnen.

+
Dag 7

Vrijdag:

Dag 7

Terugreis naar Pisa en Nederland.

Fotografiereis Cinque Terre Prijzen/Data


Aantal deelnemers is minimaal 5 en maximaal 8

Vervoer
De reis is exclusief vlucht naar Pisa, deze kan men het makkelijkst rechtstreeks, zelf via Transavia.nl boeken. De aprilreis vliegt iedereen overigens met Ryan air vanaf Eindhoven vanwege de veel betre vluchttijden.
Bij aankomst in Pisa brengt een taxi de groep naar het hotel.
Vervoer ter plekke is verder met openbaar vervoer (bus, trein en boot).
Zowel taxi als openbaar vervoer is inclusief.

Accommodatie
De uitvalsbasis gedurende de reis is een hotel gelegen in de buurt van het treinstation van La Spezia waardoor we snel naar de verschillende dorpen kunnen reizen.
Het is op basis van 1-persoonskamers.

Er gaan diverse sets LEE filters mee die je als deelnemer kunt gebruiken.
Geef ruim van tevoren aan de fotograaf de diameter van je lens door zodat je zeker gebruik kunt maken van de filters.

Voor de INCLUSIEF / EXCLUSIEF: scroll verder naar beneden (onder de foto).

25 apr t/m 01 mei 2020
Fotografiereis Cinque Terre
VOL
€ 1495,-
11 okt t/m 17 okt 2020
Fotografiereis Cinque Terre
€ 1495,-

Inclusief/exclusief


 • In Italië: vervoer van en naar luchthaven en vervoer ter plekke
 • 6 Overnachtingen in comfortabele 1-persoonskamer in een 3-sterren hotel o.b.v. logies en ontbijt
 • Toegangsgelden zoals in programma beschreven
 • Begeleiding door Tweemetervijf fotografie
 • Deze reis valt onder de voorwaarden en garanties van ANVR+SGR+Calamiteitenfonds

ANVR
SGR
calamiteitenfonds
Optioneel
 • Retourvlucht Schiphol naar uw bestemming (uiteraard boekbaar via ons)
 • C02 compensatie (incl indien ticket via Snow Leopard geboekt)
 • Evt. wijzigingskosten (alleen bij wijzigingen ná boeking) € 35
Niet bij de reissom inbegrepen
 • Reserveringskosten € 20,-- per nota
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota
 • Lunches, diners en tussendoortjes
 • Persoonlijke uitgaven (o.a. souvenirs, wasserij, (fris)dranken)
 • Vervoer naar en van Schiphol
 • Reisverzekering (verplicht), annuleringsverz (aanbevolen)

Fotografiereis Cinque Terre files en detail


documenten & informatie


Paspoort
Paspoort

Een geldig paspoort/identiteitskaart volstaat.Reisinformatie
Reisinformatie

volgt

Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!