Fotografiereis Hohe Tauern

Niveau

Makkelijk
Reisduur
5 dagen
vanaf € 1095,-

Fotograferen in de bergen blijft een uitdaging. Een uitdaging die veel mensen graag aangaan want de kans op unieke foto’s is groot. Heel groot. Weersomstandigheden kunnen snel veranderen, je komt op plekken waar veel mensen niet komen en de uitzichten zijn zoals geen andere plek je die kunt geven: indrukwekkend. Maar fotograferen in de bergen is ook lastig. En daarom deze fotografiereis!

Waarom Oostenrijk – Hohe Tauern
Oostenrijk ligt in het hart van Europa en bestaat uit meer dan driekwart uit de Alpen. Bergwandelen is daarmee een favoriete bezigheid van veel Oostenrijkers en vakantiegangers. Het land is toegankelijk, heeft een gastvrije bevolking en een uitermate goed wandelpaden netwerk. Het Hohe Tauerngebied ligt centraal in de Alpen en omvat de hoogste bergen van Oostenrijk, waaronder de Großglockner die met zijn 3798 meter de hoogste van Oostenrijk is. Sinds 1981 is het een Nationaal Park. En centraal in dit gebied ligt een fantastische uitvalsbasis voor deze fotoreis: een berghotel / berghut op ruim 2300 meter hoogte!

Waarom dit berghotel
Dit berghotel kwam de fotograaf tegen in zijn zoektocht naar een plek waarmee hij hoog de bergen in kon met zijn jong gezin. Dit hotel is alleen met een kabelbaan te bereiken, ligt hoog in de bergen en biedt veel wandelmogelijkheden. Maar veel belangrijker voor deze fotoreis: je loopt de deur uit en er ontvouwt zich een uniek en fotogeniek landschap vol bergen van ruim 3000 meter hoog waar je direct kan beginnen met fotograferen.
Het berghotel is daarnaast een zeer comfortabele plek om te verblijven: het heeft zeer prettige 2-persoonskamers met eigen badkamer, een gezellige sfeer en goed eten. Maar ook een zwembad met uitzicht op de bergen, een sauna, een stoombad en indoor klimhal. En dat zit allemaal inbegrepen in de prijs! Zo luxe heb je nog nooit in de bergen overnacht!

Voor wie is deze fotografiereis bedoeld
Ga jij tijdens je vakanties graag de bergen in maar krijg je die indrukwekkende omgeving maar niet mooi op de foto? Weet je niet waar je op welk moment je waar moet zijn voor de mooiste fotomomenten? Wil je leren het berglandschap beter te fotograferen? Dan is deze fotoreis absoluut iets voor jou! Daarnaast dien je een goede gezondheid te hebben en kun je zonder problemen een bergwandeling van 4 uur met maximaal 300 meter hoogteverschil wandelen.
Daarnaast is een flexibele opstelling bij deze fotoreis extra van belang: het weer laat zich niet sturen en daardoor kan het programma aangepast worden aan de omstandigheden. Les 1 van in de bergen zijn: je past je aan de omstandigheden aan.

Wat ga je leren op deze fotografiereis
Tijdens deze fotoreis in Oostenrijk ligt de nadruk uiteraard op het goed leren fotograferen in de bergen. Hoe kun je met een beperkte uitrusting (vaak heb je niet je hele fotografie uitrusting mee) goed fotograferen. Wat is qua compositie belangrijk om in de gaten te houden. Wat zijn de beste momenten om de bergen te fotograferen. Wat zijn belangrijke foto technieken om te beheersen in de bergen. We gaan op de mooiste momenten op de mooiste plekken zijn om dit te leren en toe te passen. Daarnaast gaan we aan de slag met de resultaten: hoe haal je het beste uit je foto’s en in diverse bespreek sessies bekijken we hoe je jouw foto’s nog beter kunt maken.

Waarom Tweemetervijf fotografie
De bergen zijn de favoriete reisomgeving van ons maar ook van de fotograaf, Damien Franscoise. Al vanaf jongs af aan komt hij graag in de bergen en hij heeft jarenlang voor een reisorganisatie gewerkt die gespecialiseerd was in het maken van bergwandelvakanties. In die jaren heeft hij een enorme hoeveelheid ervaring opgedaan: veel gewandeld in de bergen met groepen deelnemers, veel gefotografeerd en veel reizen ernaar georganiseerd. Deze fotoreis naar de bergen van Oostenrijk is daardoor de ideale combinatie van 2 passies voor hem: wandelen in de bergen en fotograferen. En hopelijk ook twee passies van jou?
Daarnaast geeft hij al jarenlang fotografie workshops en organiseert en begeleidt hij fotoreizen, gericht op landschaps- en reisfotografie.

 • Comfortabel hoog in de bergen fotograferen
 • Kleine groepen, veel individuele aandacht
 • Begeleiding door ervaren fotograaf en bergwandelaar
 • Inclusief ontbijt en diner - weinig bijkomende kosten

Fotografiereis Hohe Tauern dag tot dag


Programma start op dinsdag om 11.00u en eindigt op zaterdag om 15.00u

Let op: het programma is onder voorbehoud van wijzigingen i.v.m. onvoorziene omstandigheden, weersomstandigheden en voorkeuren van de groep.

+
Dag 1
+
Dag 2
+
Dag 3

Dag 1

Na eventueel ingecheckt te hebben start om 11.00u het programma. We beginnen met een lezing over de kenmerken van het fotograferen in de bergen en wat we kunnen doen om met de mooiste foto’s thuis te komen.  We gaan onder meer uitgebreid aan de slag met het maken van panorama’s, een techniek die zich perfect leent om imposante berglandschappen te fotograferen. We oefenen al wat in de directe omgeving van het hotel en na het diner gaan we de zonsondergang fotograferen.

Dag 2

We staan vroeg op om de zonsopgang te fotograferen en schuiven daarna aan het ontbijt aan. Na het ontbijt gaan we met onze eerste resultaten aan de slag. Afhankelijk van de kennis van de groep zal er eerst een introductie gegeven worden over Lightroom waarna we de fotobespreking doen. In de middag maken we een wandeling naar de lager gelegen Grünsee toe waarbij het landschap steeds groener en lieflijker wordt. Vervolgens keren we met de kabelbaan weer terug naar ons hotel. We dineren en fotograferen hopelijk een mooie zonsondergang.

Dag 3

We staan vandaag heel vroeg op om in de schemering te wandelen naar een ijsmeer (1 – 1,5 uur lopen) zodat we hier bij zonsopkomst kunnen fotograferen. Een unieke plek in hopelijk unieke omstandigheden maakt dat het vroege opstaan niet voor niets is geweest. We lopen daarna terug naar het hotel en in de middag is er een fotobespreking. Na het diner blijven we eerst rustig zitten om daarna de sterren te fotograferen.

+
Dag 4
+
Dag 5

Dag 4

Na een rustige start van de dag, die we wel verdiend hebben, maken we eerst gebruik van een stoeltjeslift om naar ongeveer 2600 meter hoogte te gaan en komen daar in weer een totaal ander soort landschap terecht. Kleine meertjes, grijze rotsen en grootse vergezichten. We kunnen eventueel de top beklimmen van de ‘huisberg’ Medelzkopf, met 2760 meter hoogte het hoogste punt van deze reis die ons alle hoge toppen in de omgeving laat zien inclusief de Großglockner, met bijna 3800 meter hoogte de hoogste berg van Oostenrijk. In dit alpiene terrein raken we niet uit gefotografeerd. In de avond weer zonsondergang fotograferen.

Dag 5

Hopelijk kunnen we nog één mooie zonsopgang fotograferen en ontbijten we daarna. Daarna is er een uitgebreide fotobespreking en sluiten we in de middag het programma af waarna de terugreis kan beginnen.

Fotografiereis Hohe Tauern Prijzen/Data


Het aantal deelnemers is maximaal 10.

De reis is exclusief heen- en terugreis. De kabelbaan naar het hotel is per auto het beste te bereiken, afstand vanaf Utrecht is ongeveer 1000 kilometer. Samen rijden wordt gestimuleerd. De auto kan gratis geparkeerd worden bij de kabelbaan. Vliegen kan ook, Salzburg is de dichtstbij gelegen luchthaven en de kabelbaan is, weliswaar beperkt, per bus te bereiken.

Het berghotel is van alle gemakken voorzien: iedere 2-persoonskamer heeft een eigen badkamer met douche en toilet en wordt dagelijks schoongemaakt. Het hotel is comfortabel met mogelijkheden om te zwemmen, te sporten en een sauna te bezoeken. Maar ook ontspanning is mogelijk in de vele zithoeken of in de bar. Het heeft een uitgebreid restaurant voor de lunch en er kunnen lunchpakketten besteld worden.

Het arrangement is op basis van half pension. Ontbijt en diner zijn in uitgebreide buffetopstelling dus er zal altijd iets van je gading te vinden zijn. Lunch, dranken en tussendoortjes zijn exclusief. Houd rekening met 50-100 euro voor de hele week hiervoor.


Voor de INCLUSIEF / EXCLUSIEF: scroll verder naar beneden (onder de foto).

Maatwerk

Inclusief/exclusief


 • Berghotel middenklasse obv 2-pers kamer incl ontbijt en diner
 • Deze reis valt onder de voorwaarden en garanties van ANVR+SGR+Calamiteitenfonds

ANVR
SGR
calamiteitenfonds
Optioneel
 • Heen- en terugreis naar kabelbaan in Oostenrijk
 • Evt. toeslag eenpersoonskamer € 150 (beperkt beschikbaar!)
Niet bij de reissom inbegrepen
 • Reserveringskosten € 20,-- per nota
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota
 • Persoonlijke uitgaven (o.a. souvenirs, wasserij, (fris)dranken)

Fotografiereis Hohe Tauern files en detail


documenten & informatie


Paspoort
Paspoort

Een geldig paspoort/identiteitskaart volstaat.Reisinformatie
Reisinformatie

Volgt

Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!