Fotografiereis Jordanie | Reis door de oudheid

Niveau

Makkelijk
Reisduur
11 dagen
vanaf € 2195,-

Fotografiereis Jordanië
Fotograferen in Jordanië is een bijzondere ervaring, je loopt hier letterlijk door de oudheid heen en komt op plekken waar je altijd wel al van gehoord hebt maar nog nooit gezien hebt. Zo staat er tijdens deze fotografiereis naar Jordanië uiteraard één van de zeven wereldwonderen op het programma namelijk de uit rotsen gehakte stad Petra. We treden in de voetstappen van de Britse legerofficier Lawrence en gaan de woestijn Wadi Rum uitgebreid bezoeken, hier zonsondergang meemaken met je camera paraat kan simpelweg niet tegenvallen. Maar ook plaatsen als de berg Nebo, Jerash en de Dode Zee gaan we fotograferen.

Jordanië is een oase van stabiliteit in een regio die bekend staat om haar instabiliteit. Misschien dat komt door haar enorm vriendelijke bevolking? Hoe dan ook, we genieten tijdens de fotografiereis Jordanië van hun gastvrijheid en maken kennis met zowel de ‘stadse’ Jordaniërs als de van oorsprong nomadische Bedoeïnen die nog altijd in de Wadi Rum woestijn leven. Mooie portretfoto’s maken is zeker mogelijk!

Uiteraard gaan we tijdens deze reis ook zo vaak als mogelijk ‘s ochtends vroeg en ‘s avonds laat fotograferen. Ter plekke en in overleg met de groep zullen de mogelijkheden hiervoor bepaald worden. Neem dus in ieder geval wel je statief en eventuele filters mee.

Ballonvlucht
Het is mogelijk om tijdens de laatste ochtend in de Wadi Rum woestijn een ballonvaart te maken. Een ballonvaart is een zeer rustgevende en unieke ervaring: we stijgen bij zonsopkomst op en al zwevend over het landschap geniet je in totale stilte (behalve als de branders van de ballon aangaan) van het alsmaar veranderende landschap. Doordat je zo rustig rondzweeft is fotograferen uitstekend te doen en biedt het weer compleet andere mogelijkheden dan vanaf de grond. De Wadi Rum vallei is zeer afwisselend qua landschap en het kan niet anders dan een heel mooie ervaring te worden.

De meerkosten van de ballonvaart bedragen € 185,-. Graag bij boeking aangeven of je mee wilt met de ballonvaart. Mocht je niet meegaan kun je uiteraard in de omgeving van het kamp zonsopkomst fotograferen.

Try-out
In november 2021 zal deze fotoreis voor het eerst plaatsvinden als try-out. Naar aanleiding van de ervaringen van deze reis kan het zijn dat het programma voor volgende reizen nog aangepast wordt. Dit  zal dan indien mogelijk / nodig overlegd worden met de groep.

Voor wie?
De fotografiereis Jordanië is bedoeld voor iedereen die zijn / haar fotografie wil verbeteren, ongeacht het niveau. Door de kleine groepsgrootte (maximaal 8 deelnemers) kan ik iedereen voldoende persoonlijke aandacht geven om je zo verder te helpen.
Tijdens de reis zal ik op diverse momenten een fotobespreking inplannen zodat je je kunt leren van je eigen en andermans foto’s.

Waarom met Tweemetervijf fotografie?
De fotoreizen van Tweemetervijf fotografie onderscheiden zich op een aantal punten van andere fotoreizen:

 • De fotoreizen worden georganiseerd en begeleid door Damien. Voordat hij fotograaf werd heeft hij gewerkt in de reiswereld waar hij verantwoordelijk was voor de organisatie en begeleid van vakanties. Die jarenlange ervaring zorg ervoor dat de reizen tot in de puntjes uitgedacht en voorbereid zijn.
 • Tweemetervijf fotografie werkt bij het aanbieden van de reizen samen met reisorganisatie Snow Leopard Adventures in Den Haag. Zij zorgen voor goede financiële garanties als ANVR en SGR garanties voor jou als deelnemer. Meer hierover.
 • Sinds 2016 organiseert Tweemetervijf fotografie fotoreizen, gemiddeld gaan er 4-7 reizen per jaar door. Dit heeft heel veel positieve ervaringen van deelnemers opgeleverd, waarvan er veel al meerdere reizen gemaakt hebben met Damien.

Foto’s
De foto’s die ik bij deze reis gebruikt heb zijn oud, ruim 13 jaar oud. Dat betekent dat ik toen nog heel anders, en laten we eerlijk zijn: vooral ook veel minder goed fotografeerde. De foto’s zijn dus vooral bedoeld om de plekken te laten zien waar we naartoe gaan tijdens de reis. Ik weet zeker dat jij als deelnemer straks met vele malen mooiere foto’s naar huis gaat. Wil je een goede indruk hebben van mijn niveau van fotograferen en wat je dus ook van mij als begeleidend fotograaf / docent kunt verwachten raad ik je aan mijn portfolio te bekijken.

 

Zekerheden bij het boeken van je reis: 

De fotoreizen van Tweemetervijf fotografie worden in samenwerking met Snow Leopard Adventures uitgevoerd. Als reisorganisatie zorgen zij ervoor dat de kwaliteit van de reizen hoog is en uitgevoerd worden met ANVR, SGR en Calamiteitenfonds dekking. Dit geeft jou als deelnemer zekerheid van goede algemene voorwaarden, geen risico bij eventueel faillissement van de reisorganisatie en hulp in het buitenland bij calamiteiten. Onmisbare zekerheden bij het boeken van een reis.

 • één van de zeven wereldwonderen: Petra!
 • maak kennis met zowel de ‘stadse’ Jordaniërs en de van oorsprong nomadische Bedoeïnen
 • Ballonvlucht Wadi Rum
 • Bij boeking t/m 30-apr 2021 GEEN aanbetaling!

Fotografiereis Jordanie | Reis door de oudheid dag tot dag


+
Dag 1
+
Dag 2
+
Dag 3

Amsterdam - Amman

Dag 1

Op de eerste dag van de fotografiereis Jordanië staat de heenreis van Amsterdam naar Amman op het programma. Amman is de hoofdstad van Jordanië en een moderne stad. We checken bij het hotel in en gaan de omgeving ontdekken en genieten van een smaakvol diner.

Jerash

Dag 2

Net ten noorden van Amman ligt de archeologische site Jerash. Ten tijden van de Romeinen was het één van de belangrijkste steden in het Midden-Oosten en wordt er sinds de 19e eeuw hier opgravingen gedaan. Jerash staat bekend om haar forum, diverse tempels en grote pleinen. Wij laten ons hier rondleiden en reizen vervolgens terug naar Amman om deze stad beter te leren kennen en bezoeken daarvoor onder andere het Romeinse amfitheater dat tegen een heuvel gebouwd is en plaats biedt aan 6000 mensen.

Wadi Musa

Dag 3

We vertrekken uit ons hotel in Amman en zetten koers naar het zuiden. We bezoeken eerst mozaïkenstad Madaba en de nabij gelegen berg Nebo, volgens de bijbel de plek waar Mozes zijn volk het beloofde land liet zien. Vanuit hier kunnen wij bij helder weer o.a. de Dode Zee, Jericho, Bethlehem en zelfs Jerusalem zien. We stappen weer onze eigen bus en rijden door naar Wadi Musa, de toegangsplaats voor ons bezoek aan wereldwonder Petra.

+
Dag 4
+
Dag 5
+
Dag 6

Petra

Dag 4

Petra is overweldigend. Vanaf het moment dat we de Siqh, een kloof van 2 kilometer, bewandelen is het magisch en kom je ogen tekort. Deze stad is uitgehakt door de Nabateeërs en biedt eindeloos veel fotomogelijkheden. Bekendste plek is Al Khazneh, de schatkamer en is na de Siqh het eerste dat je ziet. Maar Petra is enorm groot en dwalend door de stad en genietend van de kleuren, ruïnes en tempels blijkt het als een ontdekking aan te voelen om hier te lopen. De camera’s maken uiteraard overuren

Petra

Dag 5

Ook vandaag staat de omgeving van Petra op het programma. We pakken de bus naar Little Petra. Hier is het minder druk dan in Petra maar is het zeker niet minder mooi. In de namiddag maken we ons klaar voor een spektakel: we gaan bij avond Petra in wanneer het gedeeltelijk met kaarslicht verlicht wordt. Dit is een unieke sfeer en heel bijzonder om bij te wonen en te fotograferen.

Wadi Rum

Dag 6

We verlaten vandaag Petra en reizen een stuk zuidelijker. In de middag arriveren we op onze plek van bestemming, namelijk het dorp Rum in de woestijn Wadi Rum. Hier overnachten we twee nachten in een kampement en zijn we gast bij de allervriendelijkste Bedoeïenen, de oorspronkelijke bewoners van de woestijn. Met stoere 4×4 jeeps gaan we bij zonsondergang in de woestijn fotograferen en genieten na bij het kampvuur.

+
Dag 7
+
Dag 8
+
Dag 9

Wadi Rum

Dag 7

We staan vroeg op en gaan op pad om bij zonsopkomst te fotograferen. Daarna wordt er ontbijt voor ons klaargemaakt en gaan we de rest van de dag de woestijn in. We bezoeken een heel bijzondere stenen brug en nog andere fotogenieke plekken. Ook nu pakken we weer zonsondergang mee om te fotograferen en gaan we in het donker nog aan sterrenfotografie doen, want een indrukwekkendere sterrenhemel dan in de woestijn kun je niet vinden.

Wadi Rum

Dag 8

Een extra dag in Wadi Rum om de gemaakte foto’s van de dag ervoor te overtreffen, tips en geleerde lessen gelijk in de praktijk te brengen.

Dode zee

Dag 9

Afhankelijk van de mogelijkheid om een ballonvaart te maken gaan we de ballonvaart doen of staan we weer vroeg op om zonsopkomst te fotograferen. Daarna pakken we onze spullen in en vertrekken naar het volgende hoogtepunt van deze reis: de Dode Zee. We checken in bij een comfortabel hotel direct gelegen aan de Dode Zee en ervaren hoe bijzonder het is om te blijven drijven en zelfs een boek te kunnen lezen wanneer je drijft.

+
Dag 10
+
Dag 11

Amman

Dag 10

We fotograferen zonsopkomst en na eventueel nog een ‘duik’ in de Dode zee vertrekken we richting Amman. Hier genieten we voor de laatste keer van het heerlijke Jordaanse diner en sluiten af met een eventuele waterpijp.

Huiswaarts

Dag 11

Wij nemen afscheid van Jordanië en vliegen terug naar huis toe. Met volle geheugenkaartjes en vol inspiratie en herinneringen aan een bijzondere reis.

Fotografiereis Jordanie | Reis door de oudheid Prijzen/Data


 


Geen aanbetaling bij boeking fotoreizen!

– In de periode van 1 november 2020  t/m 30 april 2021 zal de boeker van een fotoreis bij Snow Leopard (uitgevoerd door BluenotePhoto of Tweemetervijf fotografie) geen aanbetaling hoeven te voldoen. Dit zodat bij een eventuele annulering van de reis ten gevolge van de coronamaatregelen in Nederland of de reisbestemming boeker niet een reisvoucher hoeft te accepteren. Boeker accepteert de geldende ANVR / Snow Leopard reisvoorwaarden maar de betaling van de reis hoeft pas 6 weken voor aanvang van de reis. Indien de reis korter dan 6 weken voor vertrek geannuleerd dient te worden zal boeker de betaalde reisgelden binnen zo kort mogelijke tijd teruggestort krijgen.
– De keuze voor het wel of niet doorgaan van de reis zal gemaakt worden op basis van (reis)adviezen van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken en op basis van de lokale situatie op de reisbestemming. Een reis zal bij code oranje dan wel strenge inreisbeperkingen niet kunnen plaatsvinden. Deze beslissing zal in principe drie weken voor aanvang van de reis genomen worden, in uitzonderlijke gevallen kan dit korter voor vertrek pas mogelijk zijn.
– Uitgezonderd van deze actie zijn eventueel benodigde vluchten. Wanneer het minimum aantal deelnemers voor een reis behaald is zal Snow Leopard een zo gunstig mogelijk aanbod aan boeker gedaan worden voor de vlucht waarbij tevens rekening gehouden wordt met de mogelijkheid voor annulering van de vlucht tot kort voor vertrek. Indien boeker akkoord gaat met het voorstel dient de vlucht betaald te worden en gelden de annuleringsvoorwaarden zoals door de luchtvaartmaatschappij bepaald.

04 nov t/m 14 nov 2021
Fotografiereis Jordanie | Reis door de oudheid
€ 2195,-

Inclusief/exclusief


 • 11 dagen begeleiding door een Engelssprekende lokale gids
 • + een gids bij enkele bijzondere bezienswaardigheden zoals Petra en Jerash.
 • Overnachtingen in comfortabele 3-sterrenhotels op basis van logies en ontbijt.
 • 1-persoonskamer met eigen badkamer.
 • In Wadi Rum overnachtingen in kampement inclusief lunch en diner.
 • Visum
 • Lokaal vervoer in 9 of 11-persoonsbus met airconditioning. In Wadi Rum in stoere 4×4 jeeps.
 • Toegangsgelden zoals in programma beschreven
 • Begeleiding door Tweemetervijf fotografie
 • Co2 compensatie gehele reis! Dus incl vlucht en gehele landarrangement.
 • Deze reis valt onder de voorwaarden en garanties van ANVR+SGR+Calamiteitenfonds

ANVR
SGR
calamiteitenfonds
Optioneel
 • Internationale vlucht naar Amman met Transavia, Royal Jordanian Airlines of Turkish Airlines.
 • Evt. wijzigingskosten (alleen bij wijzigingen ná boeking) € 35
Niet bij de reissom inbegrepen
 • Reserveringskosten € 20,-- per nota
 • Bijdrage SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden): €5 per persoon
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota
 • Overige maaltijden (indicatie € 150,-)
 • Persoonlijke uitgaven (o.a. souvenirs, wasserij, (fris)dranken)
 • Vervoer naar en van Schiphol
 • Fooien
 • Reisverzekering (verplicht), annuleringsverz (aanbevolen)
 • Evt. extra kosten i.g.v. een calamiteit
 • Vaccinaties

Fotografiereis Jordanie | Reis door de oudheid files en detail


documenten & informatie


Visum
Visum

Visum wordt voor je geregeld!Reisinformatie
Reisinformatie

Volgt

Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!