Fotografiereis Namibië

Niveau

Makkelijk
Reisduur
19 dagen
Fotograaf / reisbegeleider
Damien Franscoise
vanaf € 5500,-

Immense landschappen en zandduinen, een enorme hoeveelheid dieren, diverse inheemse volkeren; Namibië heeft het allemaal EN het komt allemaal aan bod op deze unieke fotoreis naar het meest fotogenieke en diverse land van Afrika!

19 dagen reis je onder begeleiding van maar liefst twee professionals langs de mooiste plekken van dit land. De lokale Engelssprekende gids zal ons alles kunnen vertellen over wat we zien, Damien Franscoise begeleid je intensief bij het fotograferen van al dat moois. De op één na grootste canyon van de wereld, de big five, de hoogste zandduinen van de wereld, een zoutvlakte, fotogenieke volkeren, een verlaten mijndorp. Allemaal gaan we ze bezoeken en je zult met de prachtigste foto’s thuiskomen.

Waarom Namibië?
Namibië heeft een enorme diversiteit qua onderwerpen om te fotograferen dat naar de overtuiging van de fotograaf maar weinig andere landen bieden. Uiteraard ga je naar Afrika om de dieren te fotograferen: leeuwen, giraffen, impala’s, luipaarden, neushoorns, olifanten en natuurlijk zebra’s. Namibië heeft een aantal plekken waar je deze dieren kunt fotograferen en in tegenstelling tot veel andere Afrikaanse landen mogen we met onze eigen bus en gids het park in en hoeven we niet in massale touringbussen te zitten.
Maar Namibië heeft ook enkele van de meest spectaculaire landschappen en is vooral ook heel divers. Van een onbewoonbare en afgelegen noordwest kust met gestrande schepen, de hoogste zandduinen ter wereld en van de één na grootste canyon ter wereld tot een uitgestrekte zoutvlakte.
Als sluitstuk heeft Namibië een aantal bevolkingsgroepen die we hopelijk zullen ontmoeten.
Het bekendste volk zijn de bosjesmannen (of San) en de Himba.
Naast die ontelbare foto mogelijkheden is Namibië een veilig land om rond te reizen. Criminaliteit is vele malen lager dan in veel andere Afrikaanse landen en het wegennetwerk is goed.

Waarom naar Namibië onder begeleiding van Damien?
De fotograaf Damien Franscoise heeft een heel bijzondere reis voor je opgezet waarbij een aantal belangrijke verschillen zijn met andere fotoreizen naar Namibië.

De juiste plek op het juiste moment
Iedere deelnemer die al op een eerdere fotoreis met hem mee is geweest weet: het is vroeg opstaan en laat naar bed tijdens de fotoreis maar hierdoor sta je altijd op het juiste moment op de juiste plek. Deze reis is daar het ultieme voorbeeld van: als eersten rijden we het Nationaal Park in bij de zandduinen om het eerste zonlicht op de duintoppen te fotograferen. We rijden het eerst weg tijdens onze verblijven in Etosha om de kans op wild zo groot mogelijk te maken zodat we hopelijk die leeuw met het ochtendzonnetje kunnen fotograferen. En we zijn vroeg op pad om het verlaten mijnwerkersdorpje te fotograferen zonder de voetsporen van andere bezoekers.

Klein groepje deelnemers
Maximaal 8 deelnemers kunnen mee op deze reis. Hierdoor krijg je uiteraard heel veel persoonlijke begeleiding tijdens de reis, worden je resultaten uitgebreid besproken en is Damien altijd beschikbaar voor vragen. Maar ook kunnen we met ons allen in 1 verlengde 4×4 jeep waardoor Damien iedereen kan helpen tijdens het fotograferen van het wild in Etosha. En hij is ook tijdens het reizen beschikbaar voor het beantwoorden van vragen en geven van andere informatie.

Hoge kwaliteit reis
Dankzij zijn jarenlange ervaring met het begeleiden van reizen, zorgen wij er samen met de reisleider/fotograaf voor dat de reis van begin tot eind goed opgezet zit. Als deelnemer hoef je je nergens druk over te maken, over alles is nagedacht. Het hoge aantal terugkerende deelnemers van de fotoreizen spreekt boekdelen! Jij hoeft dus alleen maar je camera opgeladen te houden!

Wat ga je leren?
Tijdens deze fotoreis gaan we ruim twee weken lang intensief met fotografie aan de slag. Diverse onderdelen zullen ruimschoots aan bod komen. Uiteraard zal landschapsfotografie en wildfotografie een hoofdelement zijn, reden om vroeg op te staan en tot laat ’s avonds te fotograferen. Maar ook avond- en nachtfotografie komen aan bod. We gaan met fotobewerking aan de slag en ga je je eigen foto’s bewerken om daar zoveel mogelijk uit te halen en bespreken we daarna de eindresultaten zodat je optimaal van je eigen foto’s maar ook die van de anderen in je groep kan leren.

Voor wie?
De fotografiereis Namibië is bedoeld voor iedereen die zijn / haar fotografie wil verbeteren, ongeacht het niveau. Door de kleine groepsgrootte (maximaal 8 deelnemers) kan de fotograaf iedereen voldoende persoonlijke aandacht geven om je zo verder te helpen.
Natuurlijk is er tussendoor ook tijd om even te genieten en bij te komen van alle ervaringen. Je kunt bijvoorbeeld een duik nemen in één van de zwembaden die bij de accommodaties zullen zijn en we gaan genieten van de Namibische keuken.

Even voorstellen!
Deze fotoreis zal door de professionele fotograaf Damien Franscoise begeleidt worden.
Hij geeft al jaren intensieve fotografie workshops  gericht op natuur,- landschaps- en nachtfotografie.
Door de kleine groepsgrootte veel individuele aandacht, tips op jouw niveau.
De fotograaf heeft een achtergrond in de reiswereld, daardoor veel ervaring met het begeleiden van reizen.

 • Machtige zandduinen
 • Etosha National Park
 • Alle hoogtepunten fotograferen van Namibië
 • Leer landschappen, dieren en mensen beter fotograferen
 • Maximaal 8 deelnemers, veel persoonlijke aandacht

Fotografiereis Namibië dag tot dag


Reisschema
01 Vertrek vanaf Amsterdam naar Windhoek
02 Aankomst in Windhoek
03 Naar Keetmanshoop om de unieke Quiver bomen te fotograferen
04 Fish River Canyon
05 Luderitz
06 Bezoek aan het verlaten mijnwerkersdorp Kolmanskop
07 Fotograferen Sossuvlei, de hoogste zandduinen ter wereld
08 Fotograferen Sossuvlei
09 Mogelijkheid tot ballonvaart boven de zandduinen (optioneel)
10 Swakopmund / Wavisbay
11 Swakopmund / Walvisbay
12 Skeleton Coast en bezoek aan Cape Cross zeehondenkolonie
13 Etosha National Park
14 Etosha National Park
15 Etosha National Park
16 Waterberg Plateau
17 Windhoek
18 Vertrek naar Amsterdam
19 Aankomst in Amsterdam

Zeer regelmatig zullen de door jullie gemaakte fotoresultaten besproken worden. Zodoende zie je tijdens de fotoreis je fotografie sterk verbeteren!

+
Dag 1
+
Dag 2
+
Dag 3

Vertrek vanaf Amsterdam naar Windhoek

Dag 1

We vertrekken vandaag naar Namibië, waarschijnlijk met een nachtvlucht waardoor je in de ochtend van de volgende dag aankomt in Windhoek.

Aankomst in Windhoek

Dag 2

Deze ochtend komen we aan in Windhoek. Daar worden we opgewacht door onze gids en naar het eerste hotel gebracht. We kunnen wat laatste inkopen doen en rustig dineren in Windhoek.

Naar Keetmanshoop om de unieke Quiver bomen te fotograferen

Dag 3

Na eventueel nog wat laatste dingen gekocht te hebben gaan we op pad en rijden we naar het zuiden, naar Keetmanshoop. Daar staan de zo typerende Quiver bomen die het mooist te fotograferen zijn bij zonsondergang en onder de sterrenhemel.

+
Dag 4
+
Dag 5
+
Dag 6

Fish River Canyon

Dag 4

Na ook de boven bij ochtendlicht bewonderd te hebben vertrekken we naar de nabij gelegen Fish River Canyon. Vanuit verschillende uitzichtpunten bewonderen we deze één na grootste canyon van de wereld en zullen we zowel bij zonsondergang als zonsopgang hier fotograferen.

Luderitz

Dag 5

We vertrekken naar Lüderitz, een Duits aanvoelende havenstad. Fotografisch gezien is vooral het vlakbij gelegen Kolmanskop erg interessant.

Bezoek aan het verlaten mijnwerkersdorp Kolmanskop

Dag 6

Deze verlaten mijnwerkersdorp wordt weer ingenomen door de woestijn wat prachtige foto’s oplevert. We fotograferen bij het eerste licht hier zodat we ongestoord hier ons kunnen uitleven.

+
Dag 7
+
Dag 8
+
Dag 9

Fotograferen Sossuvlei, de hoogste zandduinen ter wereld

Dag 7

We vertrekken naar één van de hoogtepunten van deze reis: de Sossuvlei. We overnachten in de luxe lodge gelegen in het nationaal park waardoor we al voor zonsopgang en na zonsondergang pas het park uit moeten. Hierdoor kunnen we de zandduinen op de allermooiste manier fotograferen. We gaan uiteraard naar de duinen van de Sossusvlei met hun messcherpe randen maar ook naar de Dead Vlei met de karakteristieke dode bomen en kunnen eventueel naar de nabij gelegen Sesriem Canyon wandelen. We nemen ruim de tijd in dit gebied zodat we meerdere mogelijkheden krijgen om dit gebied zo mooi mogelijk te fotograferen.

Fotograferen Sossuvlei

Dag 8

Mogelijkheid tot ballonvaart boven de zandduinen (optioneel)

Dag 9

Op dag 9 heb je de mogelijkheid om optioneel een ballonvaart te maken boven dit spectaculaire gebied die afgesloten wordt met een uitgebreid champagne ontbijt.

+
Dag 10
+
Dag 11
+
Dag 12

Swakopmund / Wavisbay

Dag 10

We rijden vandaag via een afwisselende route door een maanlandschap naar de gezellige havenstad Swakopmund en passeren daarbij de Kreeftskeerkring. We nemen een dag rust om bij te komen van alles wat we tot nu toe al gezien en meegemaakt hebben. Dat lukt ook goed in deze stad met lekkere restaurants, een pier om op uit te waaien en voor wie niet stil kan zitten ook allerlei activiteiten in de omgeving. Om ook aandacht te hebben voor het kleine leven in de woestijn zullen we een Living Desert Tour doen onder begeleiding van een gids.

Swakopmund / Wavisbay

Dag 11

Skeleton Coast en bezoek aan Cape Cross zeehondenkolonie

Dag 12

we bezoeken vandaag de Cape Cross zeehondenkolonie en rijden via de Skeleton Coast, die net zo vriendelijk is als dat hij klinkt, en langs verschillende scheepswrakken richting het noord-oosten. We bezoeken het Damara Living Museum dat een unieke inkijk geeft in het leven en de gebruiken van de Bosjesmannen. Geen saai museum met vitrines maar een echte beleving!

+
Dag 13
+
Dag 14
+
Dag 15

Etosha National Park

Dag 13

we rijden verder naar het volgende hoogtepunt van onze reis: Etosha National Park. Een zoutvlakte met daarom heen heel veel wild. Veruit de beste plek van heel Namibië om de Big Five te gaan zien. En dankzij onze gids gaan we die hopelijk ook zien. Net als veel andere dieren. We gaan steeds zowel ’s ochtends als in de namiddag op safari / game drive om zoveel mogelijk dieren te zien EN te fotograferen, met het zachte licht op die momenten zijn de fotoresultaten veruit het mooist! Overdag verplaatsen we ons naar een andere overnachtingsplek in het park.

Etosha National Park

Dag 14

Etosha National Park. Een zoutvlakte met daarom heen heel veel wild. Veruit de beste plek van heel Namibië om de Big Five te gaan zien. En dankzij onze gids gaan we die hopelijk ook zien. Net als veel andere dieren. We gaan steeds zowel ’s ochtends als in de namiddag op safari / game drive om zoveel mogelijk dieren te zien EN te fotograferen, met het zachte licht op die momenten zijn de fotoresultaten veruit het mooist! Overdag verplaatsen we ons naar een andere overnachtingsplek in het park.

Etosha National Park

Dag 15

Etosha National Park. Een zoutvlakte met daarom heen heel veel wild. Veruit de beste plek van heel Namibië om de Big Five te gaan zien. En dankzij onze gids gaan we die hopelijk ook zien. Net als veel andere dieren. We gaan steeds zowel ’s ochtends als in de namiddag op safari / game drive om zoveel mogelijk dieren te zien EN te fotograferen, met het zachte licht op die momenten zijn de fotoresultaten veruit het mooist! Overdag verplaatsen we ons naar een andere overnachtingsplek in het park.

+
Dag 16
+
Dag 17
+
Dag 18

Waterberg Plateau

Dag 16

We vertrekken naar een compleet ander soort omgeving, namelijk het Waterberg plateau. Hier is het groen en heuvelachtig en een waardige afsluiter van deze bijzondere reis. We genieten vanuit onze hooggelegen lodge van de zonsondergang.

Windhoek

Dag 17

We maken nog een wandeling en vertrekken daarna terug naar Windhoek. We maken backup’s van onze foto’s, slaan het grootste deel van het stof en zand uit onze kleding en maken ons op voor de terugreis.

Vertrek naar Amsterdam

Dag 18

Vertrek vanuit Windhoek naar Amsterdam.

+
Dag 19

Aankomst in Amsterdam

Dag 19

Aankomst in Amsterdam.

Fotografiereis Namibië Prijzen/Data


Minimum aantal deelnemers:  7
Maximum aantal deelnemers:  8

Vervoer
Vervoer ter plekke is in een speciaal aangepaste 4×4 bus. Iedere deelnemer krijgt een plek aan het raam zodat je vrij uitzicht en voldoende plek voor je fotospullen hebt. We hebben de beschikking over 1 bus zodat we met de groep samen reizen en ik ook continue in staat ben om je te helpen met fotograferen (bijvoorbeeld in Ethosha) en beschikbaar ben voor vragen.

Accommodatie
Tijdens de reis zullen we in luxe, nette en goed verzorgde accommodaties overnachten, variërend van 3 tot 4 sterren hotels en lodges. Het zal ons aan niets ontbreken.
Afhankelijk van het aantal deelnemers (verdeling man/vrouw) kan er, wanneer je geen 1-persoonskamer boekt, een meerprijs ontstaan. Informeer naar de actuele stand van zaken.
Het arrangement is op basis van logies en ontbijt en vier keer inclusief diner. Lunch, overige diners en tussendoortjes zijn exclusief.
Reken op € 300-400 aan kosten daarvoor. Hiervoor zal een pot gemaakt worden.
In de bus zullen we altijd de beschikking hebben over voldoende water en dit is inclusief.

Type vervoer en accommodaties kunnen pas gegarandeerd worden bij garant vertrek van de reis.

Maatwerk

Inclusief/exclusief


 • Groepsvervoer ter plekke: speciaal aangepaste 4×4 bus (zie ook boven)
 • Hotelovernachting(-en) 3 tot 4 sterren hotels en lodges obv 2-pers kamer gedurende arrangement
 • Deze reis valt onder de voorwaarden en garanties van ANVR+SGR+Calamiteitenfonds
 • Drinkwater in de bus
 • Alle ontbijten + 4 x diner
 • Iedere deelnemer een zitplaats bij het raam
 • Entreegelden zoals genoemd in programma
 • Lokale Engelssprekende gids en chauffeur
 • Fotografische begeleiding door Damien / Tweemetervijf fotografie

ANVR
SGR
calamiteitenfonds
Optioneel
 • Retourvlucht Schiphol naar uw bestemming (uiteraard boekbaar via ons)
 • Greenseat (incl indien ticket via Snow Leopard geboekt)
 • Ballonvaart: kosten bedragen circa € 450
 • Luchthaven transfers in Namibië (incl indien ticket via Snow Leopard geboekt)
 • Evt. toeslag eenpersoonskamer € 900
 • Evt. wijzigingskosten (alleen bij wijzigingen ná boeking) € 35
Niet bij de reissom inbegrepen
 • Reserveringskosten € 20,-- per nota
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota
 • Lunches + overige (zie boven) diners + tussendoortjes
 • Persoonlijke uitgaven (o.a. souvenirs, wasserij, (fris)dranken)
 • Vervoer naar en van Schiphol
 • Fooien gids
 • Reisverzekering (verplicht), annuleringsverz (aanbevolen)
 • Vaccinaties

Fotografiereis Namibië files en detailAanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!