Fotografiereis Opaalkust

Niveau

Makkelijk
Reisduur
5 dagen
Reisbegeleider
Damien Franscoise
vanaf € 975,-

Op ruim 3 uur rijden vanaf Utrecht ligt een onbekend stukje Frankrijk. Het herbergt de meest afwisselende kuststrook die je je maar kunt bedenken met ontelbare plekjes om mooie foto’s te maken. Rotsen, kliffen, zandstranden, een fort, half weggezonken bunkers, waterstroompjes en een getijdeverschil van 6 meter. Je komt dus gegarandeerd met spectaculaire foto’s thuis!

Opaalkust?
Misschien zegt de naam je niets. De opaalkust die wij bezoeken ligt tussen Calais en Bourgogne-Sur-Mer ingesloten en omvat klifrotsen, idyllisch gelegen en Engels aandoende dorpjes en vele typen stranden. De geschiedenis speelt nog steeds een grote rol in het landschap met overal de resten van de Atlantikwall, de verdedigingslinie die Nazi-Duitsland bouwde.

Seascapes en lange sluitertijden
We gaan tijdens deze 5-daagse fotoreis Opaalkust ons vrijwel helemaal focussen op het maken van indrukwekkende foto’s van de kust en de zee, oftewel seascapes. Uiteraard gaan we in de ochtenden en avonden op pad om te fotograferen, aan de kust fotograferen garandeert een vrijwel continue veranderd licht en we zorgen dat we daar klaar voor staan. Uitgebreid sta ik stil bij het werken met grijs en grijsverloopfilters, de voordelen van een polarisatiefilter en hoe je al deze filters kunt inzetten om met dromerige en spectaculaire foto’s thuis te komen.

Het fotograferen met lange sluitertijden is een belangrijk onderdeel tijdens deze reis omdat het extra dynamiek kan geven aan je foto’s. Verder zijn fotobesprekingen een leerzaam onderdeel van het programma en krijg je tips over hoe je foto’s om te zetten naar zwart-wit, iets dat je foto’s extra kracht kan geven.

Voor wie
De fotoreis Opaalkust is bedoeld voor iedereen die zijn / haar fotografie wil verbeteren, ongeacht het niveau. Door de kleine groepsgrootte (maximaal 8 deelnemers) kan de fotograaf iedereen voldoende persoonlijke aandacht geven om je zo verder te helpen.

Even voorstellen!
De fotograaf Damien Franscoise  geeft al jaren intensieve fotografie workshops  gericht op natuur,- landschaps- en nachtfotografie.
Door de kleine groepsgrootte veel individuele aandacht, tips op jouw niveau.
De fotograaf heeft een achtergrond in de reiswereld, daardoor veel ervaring met het begeleiden van reizen.

 • Fotograferen van één van de meest afwisselende kustergio's die er zijn
 • Iedereen een eigen slaap- en badkamer
 • Kleine groepen, veel individuele aandacht

Fotografiereis Opaalkust dag tot dag


Het programma is onder voorbehoud van getijden en weersomstandigheden.

+
Dag 1
+
Dag 2
+
Dag 3

Heenreis vanuit Nederland naar Boulgogne-Sur-Mer

Dag 1

Heenreis vanuit Nederland (opstapplaatsen Utrecht en Breda) naar Boulgogne-Sur-Mer. Net na de middag aankomst en inchecken in het hotel. Daarna een lezing over het gebruik van de diverse filters waarna we op pad gaan voor de sessie avondfotografie in het noordelijker gelegen Wissant.

Fotograferen o.a. bij Cap Gris-Nez

Dag 2

We rijden vroeg weg zodat we zonsopkomst kunnen fotograferen bij Cap Gris-Nez, één van de plekken die mooi is om in de ochtend te fotograferen. Na de ochtendsessie rijden we terug naar het hotel voor het ontbijt en gaan we een eerste fotobespreking doen. In de namiddag rijden we naar het nabij gelegen Ableteuse om daar op het strand en bij het fort Mahon, dat schitterend op het strand is gelegen. We fotograferen hier zonsondergang, dineren en rijden terug naar het hotel.

Fotograferen o.a. bij Wimereux

Dag 3

Het is maar een klein stukje rijden vanochtend naar het strand van Wimereux om daar bij zonsopkomst te fotograferen. We ontbijten en behandelen de mogelijkheden van een foto naar zwart-wit omzetten. We rijden daarna naar een museum in een bunker van de tweede wereldoorlog, interessant om te zien hoe dit gebied een rol speelde tijdens de die oorlog. Daarna rijden we door naar Cap Blanc-Nez om tijdens de namiddag en avond hier te fotograferen. We rijden terug voor het diner.

 

+
Dag 4
+
Dag 5

Fotograferen o.a. bij Audresselles

Dag 4

We beginnen de dag wat rustiger met eerst het ontbijt en daarna een fotobespreking. We rijden daarna naar het dorp Audresselles om daar bij de boulevard en net buiten het dorp in de middag en avond te fotograferen. Het dorp ligt zeer fotogeniek op een uitstekende punt waardoor dit een waardige afsluiter wordt qua avondfotografie.

De laatste foto's en dan naar huis

Dag 5

We gaan ook deze ochtend nog naar een favoriete plek terug om de ochtend te fotograferen en na het ontbijt en uitchecken gaan we aan het begin van de middag aan de terugreis naar Nederland beginnen.

Fotografiereis Opaalkust Prijzen/Data


Aantal deelnemers: minimaal 4, maximaal 8.

Vervoer
Heen- en terugreis en het vervoer ter plekke zijn met een personenbus.
Alle fotolocaties zijn gemakkelijk te bereiken. Opstapplaatsen zijn Utrecht en Breda.

Accommodatie
Overnachting is in comfortabele 1-persoonskamer met eigen badkamer in een hotel in Boulogne-Sur-Mer.
Een schoon en praktisch hotel dat als uitvalsbasis dient tijdens onze reis.
Verzorging is op basis van logies en ontbijt.
Lunch, diner en tussendoortjes zijn op eigen kosten en worden uit een pot betaald.

Er gaan diverse sets LEE filters mee die je als deelnemer kunt gebruiken.
Geef ruim van tevoren de diameter van je lens door aan de fotograaf zodat je zeker gebruik kunt maken van de filters.

Maatwerk

Inclusief/exclusief


 • Vier overnachtingen in comfortabele 1-persoonskamer in een hotel o.b.v. logies en ontbijt
 • Heen- en terugreis in personenbus (opstapplaatsen Utrecht en Breda)
 • Lokaal vervoer
 • Toegangsgelden
 • Begeleiding door Tweemetervijf fotografie
 • Deze reis valt onder de voorwaarden en garanties van ANVR+SGR+Calamiteitenfonds

ANVR
SGR
calamiteitenfonds
Optioneel
 • Evt. wijzigingskosten (alleen bij wijzigingen ná boeking) € 35
Niet bij de reissom inbegrepen
 • Reserveringskosten € 20,-- per nota
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota
 • Lunches, diners en tussendoortjes
 • Reisverzekering (verplicht), annuleringsverz (aanbevolen)
 • Vervoer naar respectievelijk van één van de opstapplaatsen (zie boven)

Fotografiereis Opaalkust files en detail


 


De fotoreis naar de Opaalkust is een nieuwe reis in het programma van Tweemetervijf fotografie. Deelnemers aan andere reizen hebben daar de volgende reviews over gegeven:

Lia over haar reis naar Cinque Terre: September 2018 heb ik deelgenomen aan de fotoreis naar Cinque Terre, georganiseerd door en onder leiding van Damien Franscoise van Tweemetervijf fotografie. Een week fotograferen in een schitterend stukje Italië, een bootreis, slapen en ontbijten in een prima hotel, enthousiaste en fijne groep, prachtig weer, lekker eten en drinken: het was geweldig. De manier van les geven, vragen beantwoorden, foto’s bespreken door Damien vind ik erg prettig: rustig, respectvol, met humor. Hij weet precies vanaf welke plaatsen we een mooi uitzicht hebben op de dorpjes en het water. Een aanrader dus, deze reis! Ik ga graag nog eens mee met één van de andere reizen.

Christa over haar reis naar Toscane: Ik kende je persoonlijk niet voordat ik met deze reis op pad ging maar had er alle vertrouwen in dat het goed zat. Dit gevoel heb je zelfs overtroffen. Je kennis, kunde en geduld hebben ervoor gezorgd dat ik heel veel heb geleerd. De voorbereiding die je hebt gedaan voor deze reis was uitstekend, iets waar menig begeleider een voorbeeld aan kan nemen. Je bracht ons overal rechtstreeks heen zonder dat we ook maar 1 keer verkeerd zijn gereden, en als er dan een wegversperring is draai je daar je hand niet voor om. Ook was geen vraag of uitleg te veel die we stelden. Naast al je kennis, kunde en geduld 🙂 is vooral de persoon Damien waar ik veel bewondering voor heb gekregen. Je enthousiasme werkte erg aanstekelijk, en ondanks het zware programma zou ik geen minuut hebben willen missen. Ik kijk dan ook op een geweldig mooie, leerzame maar boven al gezellige tijd terug die ik niet had willen missen.

Rob over zijn reis naar Toscane: Ontzettend bedankt voor de supergave fotoreis. Jouw enthousiasme werkt aanstekelijk en inspireert me om meer en beter te fotograferen. Ik hoop nog veel van je te mogen leren.

documenten & informatie


Paspoort
Paspoort

Een geldig paspoort/identiteitskaart volstaat.Reisinformatie
Reisinformatie

volgt

Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!