Fotografiereis Opaalkust

Gegarandeerd vertrek
Niveau

Makkelijk
Reisduur
5 dagen
Reisbegeleider
Damien Franscoise
vanaf € 975,-

Op ruim 3 uur rijden vanaf Utrecht ligt een onbekend stukje Frankrijk. Het herbergt de meest afwisselende kuststrook die je je maar kunt bedenken met ontelbare plekjes om mooie foto’s te maken. Rotsen, kliffen, zandstranden, een fort, half weggezonken bunkers, waterstroompjes en een getijdeverschil van 6 meter. Je komt dus gegarandeerd met spectaculaire foto’s thuis!

Opaalkust?
Misschien zegt de naam je niets. De opaalkust die wij bezoeken ligt tussen Calais en Bourgogne-Sur-Mer ingesloten en omvat klifrotsen, idyllisch gelegen en Engels aandoende dorpjes en vele typen stranden. De geschiedenis speelt nog steeds een grote rol in het landschap met overal de resten van de Atlantikwall, de verdedigingslinie die Nazi-Duitsland bouwde.

Seascapes en lange sluitertijden
We gaan tijdens deze 5-daagse fotoreis Opaalkust ons vrijwel helemaal focussen op het maken van indrukwekkende foto’s van de kust en de zee, oftewel seascapes. Uiteraard gaan we in de ochtenden en avonden op pad om te fotograferen, aan de kust fotograferen garandeert een vrijwel continue veranderd licht en we zorgen dat we daar klaar voor staan. Uitgebreid sta ik stil bij het werken met grijs en grijsverloopfilters, de voordelen van een polarisatiefilter en hoe je al deze filters kunt inzetten om met dromerige en spectaculaire foto’s thuis te komen.

Het fotograferen met lange sluitertijden is een belangrijk onderdeel tijdens deze reis omdat het extra dynamiek kan geven aan je foto’s. Verder zijn fotobesprekingen een leerzaam onderdeel van het programma en krijg je tips over hoe je foto’s om te zetten naar zwart-wit, iets dat je foto’s extra kracht kan geven.

Voor wie
De fotoreis Opaalkust is bedoeld voor iedereen die zijn / haar fotografie wil verbeteren, ongeacht het niveau. Door de kleine groepsgrootte (maximaal 8 deelnemers) kan de fotograaf iedereen voldoende persoonlijke aandacht geven om je zo verder te helpen.

Even voorstellen!
De fotograaf Damien Franscoise  geeft al jaren intensieve fotografie workshops  gericht op natuur,- landschaps- en nachtfotografie.
Door de kleine groepsgrootte veel individuele aandacht, tips op jouw niveau.
De fotograaf heeft een achtergrond in de reiswereld, daardoor veel ervaring met het begeleiden van reizen.

 • Fotograferen van één van de meest afwisselende kustergio's die er zijn
 • Iedereen een eigen slaap- en badkamer
 • Kleine groepen, veel individuele aandacht
 • Bij boeking t/m 30-apr 2021 GEEN aanbetaling!

Fotografiereis Opaalkust dag tot dag


Het programma is onder voorbehoud van getijden en weersomstandigheden.

+
Dag 1
+
Dag 2
+
Dag 3

Heenreis vanuit Nederland naar Boulgogne-Sur-Mer

Dag 1

We vertrekken ‘s ochtends vanuit Nederland. Je kunt instappen in onze privé personenbus bij het station van Utrecht en Breda en samen rijden we naar Boulogne-Sur-Mer waar ons hotel ligt. In het dit hotel heeft iedereen een eigen slaap- en badkamer en kunnen we vanuit hier snel alle fotolocaties bereiken. Na de lunch en het inchecken in het hotel geef ik een lezing vol met tips en trucs over het fotograferen van seascapes en het gebruik van filters, een belangrijk element tijdens deze reis. Daarna rijden we naar het noordelijker gelegen Wissant om daar op het strand voor het eerst de zonsondergang te fotograferen.

Fotograferen o.a. bij Cap Gris-Nez

Dag 2

We rijden vanochtend al vroeg weg zodat we zonsopkomst kunnen fotograferen bij Cap Gris-Nez. Deze ‘kaap’ steekt uit het kanaal in waardoor hij een oost-west ligging heeft en daardoor uitermate geschikt is voor bij zonsopkomst te fotograferen. We kunnen hier zowel vanaf het strand als hogerop bij het uitzichtpunt fotograferen. We rijden daarna terug naar het hotel voor het ontbijt en een eerste fotobespreking. Tijdens de fotobespreking leer je van je eigen en andermans foto’s, doe je ideeën en tips op en probeer ik iedereen op zijn of haar eigen niveau de fotografie te verbeteren.

In de namiddag rijden we naar het nabij gelegen Ambleteuse om daar op het zeer fotogenieke strand en bij het dramatisch gelegen Fort Mahon bij zonsondergang te fotograferen. We dineren in de omgeving en rijden daarna terug naar het hotel.

Fotograferen o.a. bij Wimereux

Dag 3

Het is vanochtend maar een klein stukje rijden naar het nabij gelegen Wimereux om daar zonsopkomst te fotograferen. De kliffen zijn erg fotogeniek hier. We rijden daarna terug voor het ontbijt. Hierna gaan we aan de slag met het bewerken van je foto’s in zwart-wit. Foto’s van seascapes met lange sluitertijden kunnen zich perfect lenen voor een zwart-wit omzetten en ik zal je hiervoor tips geven.

In de middag rijden we naar een museum in een bunker van de Tweede Wereldoorlog. Dit gebied was tijdens de oorlog onderdeel van de gevreesde Atlantikwall, die hier vanwege de korte afstand naar Engeland extreem sterk was. Je kunt dit gebied niet bezoeken zonder over die tijd iets te weten te komen. We bezoeken daarom dit museum waarna we doorrijden naar de andere grote ‘kaap’ van dit gebied, namelijk Cap Blanc-Nez. Deze torent hoog uit boven het omringende landschap en we kunnen ook hier zowel vanaf een hoog als laag standpunt fotograferen. Hierna dineren we en rijden we terug naar het hotel.

 

+
Dag 4
+
Dag 5

Fotograferen o.a. bij Audresselles

Dag 4

Vandaag staan we iets later op en beginnen we de dag met het ontbijt in het hotel. Hierna houden we weer een fotobespreking en bekijken we wat iedereen de afgelopen dagen voor foto’s heeft gemaakt. We rijden daarna naar het dorp Audresselles om daar bij de boulevard en buiten het dorp in de middag en avond uitgebreid te fotograferen. Het dorp ligt op een uitstekende punt in het water waardoor dit een zeer waardige afsluiter wordt qua avondfotografie. Hier dineren we en rijden terug naar het hotel.

De laatste foto's en dan naar huis

Dag 5

Samen kiezen we een favoriete locatie uit waar we deze laatste ochtend gaan fotograferen, de laatste zonsopkomst van deze fotoreis. We rijden daarna terug naar het hotel, pakken onze spullen in en checken uit. Aan het begin van de middag rijden we terug naar huis en kun je in Breda of Utrecht uitstappen.

Fotografiereis Opaalkust Prijzen/Data


Aantal deelnemers: minimaal 4, maximaal 8.

Vervoer
Heen- en terugreis en het vervoer ter plekke zijn met een personenbus.
Alle fotolocaties zijn gemakkelijk te bereiken. Opstapplaatsen zijn Utrecht en Breda.

Accommodatie
Overnachting is in comfortabele 1-persoonskamer met eigen badkamer in een hotel in Boulogne-Sur-Mer.
Een schoon en praktisch hotel dat als uitvalsbasis dient tijdens onze reis.
Verzorging is op basis van logies en ontbijt.
Lunch, diner en tussendoortjes zijn op eigen kosten en worden uit een pot betaald.

Er gaan diverse sets LEE filters mee die je als deelnemer kunt gebruiken.

 


Geen aanbetaling bij boeking fotoreizen!

– In de periode van 1 november 2020  t/m 30 april 2021 zal de boeker van een fotoreis bij Snow Leopard (uitgevoerd door BluenotePhoto of Tweemetervijf fotografie) geen aanbetaling hoeven te voldoen. Dit zodat bij een eventuele annulering van de reis ten gevolge van de coronamaatregelen in Nederland of de reisbestemming boeker niet een reisvoucher hoeft te accepteren. Boeker accepteert de geldende ANVR / Snow Leopard reisvoorwaarden maar de betaling van de reis hoeft pas 6 weken voor aanvang van de reis. Indien de reis korter dan 6 weken voor vertrek geannuleerd dient te worden zal boeker de betaalde reisgelden binnen zo kort mogelijke tijd teruggestort krijgen.
– De keuze voor het wel of niet doorgaan van de reis zal gemaakt worden op basis van (reis)adviezen van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken en op basis van de lokale situatie op de reisbestemming. Een reis zal bij code oranje dan wel strenge inreisbeperkingen niet kunnen plaatsvinden. Deze beslissing zal in principe drie weken voor aanvang van de reis genomen worden, in uitzonderlijke gevallen kan dit korter voor vertrek pas mogelijk zijn.
– Uitgezonderd van deze actie zijn eventueel benodigde vluchten. Wanneer het minimum aantal deelnemers voor een reis behaald is zal Snow Leopard een zo gunstig mogelijk aanbod aan boeker gedaan worden voor de vlucht waarbij tevens rekening gehouden wordt met de mogelijkheid voor annulering van de vlucht tot kort voor vertrek. Indien boeker akkoord gaat met het voorstel dient de vlucht betaald te worden en gelden de annuleringsvoorwaarden zoals door de luchtvaartmaatschappij bepaald.

Geef ruim van tevoren de diameter van je lens door aan de fotograaf zodat je zeker gebruik kunt maken van de filters.

24 mrt t/m 28 mrt 2021
Fotografiereis Opaalkust
Gegarandeerd
€ 1095,-

Inclusief/exclusief


 • Vier overnachtingen in comfortabele 1-persoonskamer in een hotel o.b.v. logies en ontbijt
 • Heen- en terugreis in personenbus (opstapplaatsen Utrecht en Breda)
 • Lokaal vervoer
 • Toegangsgelden
 • Begeleiding door Tweemetervijf fotografie
 • Deze reis valt onder de voorwaarden en garanties van ANVR+SGR+Calamiteitenfonds

ANVR
SGR
calamiteitenfonds
Optioneel
 • Evt. wijzigingskosten (alleen bij wijzigingen ná boeking) € 35
Niet bij de reissom inbegrepen
 • Reserveringskosten € 20,-- per nota
 • Bijdrage SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden): €5 per persoon
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota
 • Lunches, diners en tussendoortjes
 • Reisverzekering (verplicht), annuleringsverz (aanbevolen)
 • Vervoer naar respectievelijk van één van de opstapplaatsen (zie boven)

Fotografiereis Opaalkust files en detail


 


De fotoreis naar de Opaalkust is een nieuwe reis in het programma van Tweemetervijf fotografie. Deelnemers aan andere reizen hebben daar de volgende reviews over gegeven:

Lia over haar reis naar Cinque Terre: September 2018 heb ik deelgenomen aan de fotoreis naar Cinque Terre, georganiseerd door en onder leiding van Damien Franscoise van Tweemetervijf fotografie. Een week fotograferen in een schitterend stukje Italië, een bootreis, slapen en ontbijten in een prima hotel, enthousiaste en fijne groep, prachtig weer, lekker eten en drinken: het was geweldig. De manier van les geven, vragen beantwoorden, foto’s bespreken door Damien vind ik erg prettig: rustig, respectvol, met humor. Hij weet precies vanaf welke plaatsen we een mooi uitzicht hebben op de dorpjes en het water. Een aanrader dus, deze reis! Ik ga graag nog eens mee met één van de andere reizen.

Christa over haar reis naar Toscane: Ik kende je persoonlijk niet voordat ik met deze reis op pad ging maar had er alle vertrouwen in dat het goed zat. Dit gevoel heb je zelfs overtroffen. Je kennis, kunde en geduld hebben ervoor gezorgd dat ik heel veel heb geleerd. De voorbereiding die je hebt gedaan voor deze reis was uitstekend, iets waar menig begeleider een voorbeeld aan kan nemen. Je bracht ons overal rechtstreeks heen zonder dat we ook maar 1 keer verkeerd zijn gereden, en als er dan een wegversperring is draai je daar je hand niet voor om. Ook was geen vraag of uitleg te veel die we stelden. Naast al je kennis, kunde en geduld 🙂 is vooral de persoon Damien waar ik veel bewondering voor heb gekregen. Je enthousiasme werkte erg aanstekelijk, en ondanks het zware programma zou ik geen minuut hebben willen missen. Ik kijk dan ook op een geweldig mooie, leerzame maar boven al gezellige tijd terug die ik niet had willen missen.

Rob over zijn reis naar Toscane: Ontzettend bedankt voor de supergave fotoreis. Jouw enthousiasme werkt aanstekelijk en inspireert me om meer en beter te fotograferen. Ik hoop nog veel van je te mogen leren.

documenten & informatie


Paspoort
Paspoort

Een geldig paspoort/identiteitskaart volstaat.Reisinformatie
Reisinformatie

volgt

Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!