Fotografiereis Parijs

Niveau

Makkelijk
Reisduur
4 dagen
vanaf € 645,-

Parijs is de stad van de liefde. Maar Parijs is ook de stad van het licht. De stad wordt namelijk prachtig verlicht en is daardoor 24 uur per dag een onuitputtelijke bron van fotografische mogelijkheden!

En daarom organiseren we met fotograaf Damien Franscoise een fotografie reis naar Parijs. Niet om er persé 24 uur aan één stuk te fotograferen maar we zullen wel van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat aan het fotograferen zijn. Gebruik makende van de mooiste momenten om de sfeer, de prachtige gebouwen en de fotogenieke bewoners van deze stad te fotograferen.

Vele vormen van fotografie

Vanuit een praktische en comfortabele overnachtingsplek in deze stad gaan we op pad om je naar de mooiste plekken van deze stad te leiden. We gaan met diverse vormen van fotografie aan de slag waarbij de nadruk lag liggen op stadsfotografie, straatfotografie en natuurlijk avond- en nachtfotografie.
We begeleiden je bij het fotograferen zodat je met de mooist mogelijke foto’s thuiskomt. Maar we geven je ook handvatten om er meer van te maken dan alleen losse foto’s; door het maken van een compleet beeldverhaal van je reis komt er samenhang in je foto’s en kun je beter een boodschap richting de kijker van je foto’s overbrengen. Er wordt daarom ook uitgebreid de tijd genomen om jullie resultaten te bespreken.

Voor wie?
De fotografiereis Parijs is bedoeld voor iedereen die zijn / haar fotografie wil verbeteren, ongeacht het niveau. Door de kleine groepsgrootte (maximaal 8 deelnemers) kan hij iedereen voldoende persoonlijke aandacht geven om je zo verder te helpen.
Tussendoor is er ook tijd om even te genieten en bij te komen van alle ervaringen. We genieten uiteraard ook van de Franse keuken.

Even voorstellen!
Deze fotoreis zal door de professionele fotograaf Damien Franscoise begeleidt worden.
Hij geeft al jaren intensieve fotografie workshops  gericht op natuur,- landschaps- en nachtfotografie.
Door de kleine groepsgrootte veel individuele aandacht, tips op jouw niveau.
De fotograaf heeft een achtergrond in de reiswereld, daardoor veel ervaring met het begeleiden van reizen.

Ga mee met deze fotografie reis naar Parijs en maak van alle reizen die je hierna gaat maken betere foto’s!

 

 

Fotografie reis Parijs from Damien Franscoise on Vimeo.

 • Kleine groepsgrootte veel individuele aandacht, tips op jouw niveau.
 • Begeleiding door een professionele fotograaf
 • Fotograaf heeft ruime ervaring met geven workshops gericht op natuur,- landschaps- en nachtfotografie.
 • Leer een stad beter fotograferen zowel overdag als 's avonds
 • Leer een verhaal te maken van je reisfoto's

Fotografiereis Parijs dag tot dag


+
Dag 1
+
Dag 2
+
Dag 3

Vrijdag

Dag 1

In de ochtend heenreis naar Parijs. We raden hiervoor de Thalys aan. Om 13.00u starten we het programma met een lunch en een korte presentatie over de onderwerpen waar we tijdens deze fotoreis mee aan de slag gaan. Daarna gaan we Parijs in om in de Jardin du Luxembourg te fotograferen. We reizen daarna naar een plek vanwaar we een nog veel mooier uitzicht over de stad hebben en waar we de zonsondergang gaan fotograferen. Uitkijkend over de stad, de vele kerken, de Seine en natuurlijk de Eiffeltoren is dit een plek die je niet snel zult vergeten.

Zaterdag

Dag 2

Na een vroeg ontbijt gaan we op pad om een bezoek te brengen aan de mooiste kerk van Parijs, de Notre Dame. Een unieke plek om te fotograferen maar tegelijkertijd ook een lastige plek: een statief gebruiken mag niet en de kerk is donker. Hoe kun je dan toch met mooie foto’s buiten komen? Daar gaan we uitgebreid op in. Na dit bezoek pakken we de metro naar de kunstenaarswijk van Parijs genaamd Montmartre. De nauwe straatjes vol met toeristen en kunstenaars die hier hun werk maken en vertonen bieden genoeg mogelijkheden voor straatfotografie. Als vanzelf kom je dan uit bij de Sacre-Coeur, de kerk vanwaar we een prachtig uitzicht over de stad hebben. De avond sluiten we af bij de Arc de Triomphe en het Louvre om daar tijdens en na zonsondergang te fotograferen.

Zondag

Dag 3

Na het ontbijt gaan we naar een compleet ander deel van Parijs: La Défense. Deze moderne zakenwijk van Parijs biedt weer compleet andere fotomogelijkheden en is een leuk contrast met het ‘oude’ Parijs. We genieten van het uitzicht vanaf de Grand Arche en de moderne architectuur in de omgeving. In de namiddag is het dan toch tijd voor die locatie waar iedereen komt bij een bezoek aan Parijs: de Eiffeltoren. Je kunt op eigen gelegenheid de Eiffeltoren op of gaat mee langs een aantal mooie plekken in de directe omgeving vanwaar je de Eiffeltoren mooi kan fotograferen. Tot na zonsondergang blijven we hier fotograferen.

+
Dag 4

Maandag

Dag 4

Na het ontbijt is het tijd om serieus te kijken naar de gemaakte resultaten: in een gezamenlijke sessie bespreekt hij jullie gemaakte foto’s en geeft hij tips en trucs over de compositie en gebruikte technieken. Ook kijkt hij naar het verhaal dat je probeert te vertellen met je foto’s. Afhankelijk van de tijd bezoeken we nog een laatste fotolocatie. Even later eindigt het programma en begint de terugreis naar Nederland.

Fotografiereis Parijs Prijzen/Data


Voor de INCLUSIEF / EXCLUSIEF: scroll verder naar beneden (onder de foto).

Maatwerk

Inclusief/exclusief


 • Overnachtingen in comfortabele 2-persoonskamer in een hostel o.b.v logies en ontbijt**.
 • Vervoer in Parijs is lopend en per openbaar vervoer
 • Begeleiding professionele fotograaf
 • Deze reis valt onder de voorwaarden en garanties van ANVR+SGR+Calamiteitenfonds
 • ** Niet een hostel zoals je je dat misschien voorstelt met veel lawaai en grote slaapzalen maar een hostel dat schoon en opgeruimd is en iedere 2-persoonskamer over een eigen badkamer beschikt.

ANVR
SGR
calamiteitenfonds
Optioneel
 • Toeslag eenpersoonskamer € 150,-
 • Verlenging op aanvraag
Niet bij de reissom inbegrepen
 • Vervoer naar Parijs v.v. Aanrader: gebruik de snelle en comfortabele Thalys***
 • Reserveringskosten € 20,-- per nota
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota
 • Lunches, diners en tussendoortjes
 • Persoonlijke uitgaven (o.a. souvenirs, wasserij, (fris)dranken)
 • Reisverzekering (verplicht), annuleringsverz (aanbevolen)
 • ***Het programma start op dag 1 om 13.00 en eindigt op dag 4 om 14.00uur

Fotografiereis Parijs files en detail


documenten & informatie


Paspoort
Paspoort

Een geldig paspoort/identiteitskaart volstaat.Algemene reisinformatie
Algemene reisinformatie

Volgt

Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!