Fotografiereis Rome

Niveau

Makkelijk
Reisduur
5 dagen
Reisbegeleider
Damien Franscoise
vanaf € 895,-

Alle wegen leiden naar Rome. Jouw weg ook? Rome is een stad die je gerust meerdere keren kunt bezoeken: de geschiedenis van de stad, de fantastische sfeer en prachtige bezienswaardigheden zorgen iedere keer weer voor een geweldige ervaring. En daarmee is Rome een perfecte bestemming voor een fotoreis.

Rome is uniek
Door de combinatie van gezelligheid, geschiedenis, de aanwezigheid van Vaticaanstad en de bijna 1000 kerken die de stad heeft is Rome uniek: de sfeer en mogelijkheden van de stad vind je nergens anders. Op locaties als de Sint Pieterskerk en het plein, het Colosseum, het Piazza Navona en het Forum Romanum kun je blijven fotograferen. We nemen dan ook de tijd op deze plekken om te fotograferen. Bij avond ook, de stad wordt door de verlichting nog fotogenieker!

Voor wie?
De fotografiereis Rome is bedoeld voor iedereen die zijn / haar fotografie wil verbeteren, ongeacht het niveau. Door de kleine groepsgrootte  van maximaal 8 deelnemers kan Damien iedereen voldoende persoonlijke aandacht geven om je zo verder te helpen. We genieten uiteraard ook van de Italiaanse keuken.

Tweemetervijf Fotografie
Deze fotoreis zal door de professionele fotograaf Damien Franscoise begeleidt worden.
Hij geeft al jaren intensieve fotografie workshops  gericht op natuur,- landschaps- en nachtfotografie.
Door de kleine groepsgrootte veel individuele aandacht, tips op jouw niveau.
De fotograaf heeft een achtergrond in de reiswereld, daardoor veel ervaring met het organiseren van reizen.

 • Fotograferen van één van de mooiste steden van de wereld
 • Ontdek de mooiste plekken van deze stad
 • Iedereen een eigen slaap- en badkamer

Fotografiereis Rome dag tot dag


+
Dag 1
+
Dag 2
+
Dag 3

Heenreis naar Rome

Dag 1

Op de dag ervoor of ‘s ochtends vroeg op de dag zelf kun je naar Rome vliegen en doorreizen naar het hotel, deze is gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. Het hotel ligt net buiten het centrum van Rome en iedereen heeft hier een eigen slaap- en badkamer. Om 13.00u start het programma in het hotel met een introductie wat we de komende dagen gaan zien en leren.

Hierna vertrekken we met de metro naar de rivier die Rome in tweeën verdeelt namelijk de Tiber en die talloze mooie bruggen en uitzichten biedt. We fotograferen hier zonsondergang waarna we via de beroemde Engelenburcht naar het pronkstuk van Rome lopen: de Sint Pietersbasiliek. We fotograferen het Sint Pietersplein in het donker en reizen dan terug naar het hotel om daar in de omgeving te gaan dineren.

o.a Sint Pietersbasiliek

Dag 2

We starten vandaag vroeg maar met een hele goede reden. We ontbijten in het hotel waarna we de metro pakken om weer naar Vaticaanstad te gaan. Aangekomen bij de Sint Pietersbasiliek kan het snel druk worden en daarom staan we hier direct rond openingstijd. We gaan als eerste de koepel van de Sint Pieter beklimmen. Het eerste gedeelte gaat dat comfortabel per lift waarna je een uniek uitzicht hebt op de prachtig geschilderde binnenzijde van de koepel. Het tweede deel gaat lopend over trappen en kom je uiteindelijk helemaal boven aan de buitenkant van de koepel. Het Sint Pietersplein en heel Rome ligt letterlijk aan je voeten en biedt een waanzinnig uitzicht. Na dit gefotografeerd te hebben dalen we weer af en nemen we ruim de tijd om ook de basiliek te fotograferen.

Na de lunch en een rustmomentje bezoeken we een vrij onopvallende kerk. Het bijzondere echter aan deze kerk is wat er zich onder bevindt: deze kerk is op de ruïnes van eerdere kerken gebouwd. Afdalend in in die lagen kom je uiteindelijk op het niveau van de oudste kerk in Rome. Een heel bijzondere ervaring. Hierna gaan we bij zonsondergang het Colosseum fotograferen en dineren we.

o.a Spaanse Trappen

Dag 3

Na het ontbijt in het hotel starten we de dag met een uitgebreide fotobespreking. Zowel van je eigen foto’s als die van de andere deelnemers kun je veel leren en ik geef iedereen op zijn of haar niveau tips en trucs over hoe je fotografie verder te verbeteren. We gaan daarna op pad met de metro om op het gezellige Piazza Del Popolo en in de nabij gelegen tuinen van de Villa Borghese te fotograferen. Een ideale plek om foto’s te maken van ongedwongen Romeinen die genieten van deze prachtige locatie. We gaan daarna naar de bekende Spaanse Trappen om hier aan avondfotografie te doen waarna we terugreizen naar het hotel voor het diner.

+
Dag 4
+
Dag 5

o.a. Forum Romanum

Dag 4

Na het ontbijt gaan we direct op pad om weer een bijzondere plek te bezoeken en te fotograferen: het Forum Romanum. Ooit het hart van het Romeinse Rijk en de plek waar het sociale leven zich afspeelde in die hoogtijdagen van de stad Rome. Het is een enorm groot terrein en je krijgt ruimschoots de tijd om hier op je gemak te fotograferen terwijl je je vergaapt aan de opgravingen en kunt uitkijken over dit deel van de stad.

We reizen daarna terug naar het hotel voor de volgende fotobespreking en voor de lunch. Na een rustmomentje gaan we weer op pad om te fotograferen bij één van de mooiste pleinen van de stad namelijk het Piazza Navona. Vlakbij liggen ook het Pantheon en de Trevi fontein en uiteraard gaan we die dus ook fotograferen.

na ochtendprogramma, terug naar huis

Dag 5

De laatste dag van de fotoreis is helaas alweer aangebroken. We ontbijten voor de laatste keer in het hotel en reizen nog een keer de stad in om een schitterende en fotogenieke basiliek in het centrum van de stad te fotograferen. Hierna gaan we onze bagage ophalen in het hotel en gaan we naar de luchthaven om weer naar huis te gaan. Maar deze unieke dagen in Rome ga je zeker nooit meer vergeten!

Fotografiereis Rome Prijzen/Data


 

 • aantal deelnemers is minimaal 4 en maximaal 8.
 • vervoer in Rome is lopend en per openbaar vervoer.
 • overnachting is in comfortabele 1-persoonskamer in een 3-sterren hotel. Uiteraard heb je de beschikking over je eigen badkamer.
 • verzorging is op basis van logies en ontbijt. Lunch, diner en tussendoortjes zijn op eigen kosten. Reken op 150,- voor de hele week.
 • vervoer naar Rome is op eigen gelegenheid. Het programma start op dag 1 om 13.00 en eindigt op dag 5 om 14.00u
 • Er gaan diverse sets LEE filters mee die je als deelnemer kunt gebruiken. Geef ruim van tevoren de diameter van je lens door zodat je zeker gebruik kunt maken van de filters.

 

 


Voor de INCLUSIEF / EXCLUSIEF: scroll verder naar beneden (onder de foto).

28 sep t/m 02 okt 2020
Fotografiereis Rome
Bijna gegarandeerd
€ 995,-
19 apr t/m 23 apr 2021
Fotografiereis Rome
€ 1095,-

Inclusief/exclusief


 • 4 overnachtingen in comfortabele 1-persoonskamer in een 3-sterren hotel o.b.v. logies en ontbijt
 • Vervoer in Rome is lopend en per openbaar vervoer
 • Toegangsgelden
 • Begeleiding door Tweemetervijf fotografie
 • Deze reis valt onder de voorwaarden en garanties van ANVR+SGR+Calamiteitenfonds

ANVR
SGR
calamiteitenfonds
Optioneel
 • Retourvlucht Schiphol naar uw bestemming (uiteraard boekbaar via ons)
Niet bij de reissom inbegrepen
 • Reserveringskosten € 20,-- per nota
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota
 • Lunches + diners + tussendoortjes
 • Persoonlijke uitgaven (o.a. souvenirs, wasserij, (fris)dranken)
 • Vervoer naar en van Schiphol

Fotografiereis Rome files en detail


documenten & informatie


Reisinformatie
Reisinformatie

volgt na boeking via Damien

Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!