Fotografiereis Rome

Niveau

Makkelijk
Reisduur
5 dagen
Reisbegeleider
Damien Franscoise
vanaf € 1095,-

Alle wegen leiden naar Rome. Jouw weg ook? Rome is een stad die je gerust meerdere keren kunt bezoeken: de geschiedenis van de stad, de fantastische sfeer en prachtige bezienswaardigheden zorgen iedere keer weer voor een geweldige ervaring. En daarmee is Rome een perfecte bestemming voor een fotoreis.

Rome is uniek
Door de combinatie van gezelligheid, geschiedenis, de aanwezigheid van Vaticaanstad en de bijna 1000 kerken die de stad heeft is Rome uniek: de sfeer en mogelijkheden van de stad vind je nergens anders. Op locaties als de Sint Pieterskerk en het plein, het Colosseum, het Piazza Navona en het Forum Romanum kun je blijven fotograferen. We nemen dan ook de tijd op deze plekken om te fotograferen. Bij avond ook, de stad wordt door de verlichting nog fotogenieker!

Voor wie?
De fotografiereis Rome is bedoeld voor iedereen die zijn / haar fotografie wil verbeteren, ongeacht het niveau. Door de kleine groepsgrootte (maximaal 5 deelnemers bij de try-out reis) kan Damien iedereen voldoende persoonlijke aandacht geven om je zo verder te helpen.
We genieten uiteraard ook van de Italiaanse keuken.

Tweemetervijf Fotografie
Deze fotoreis zal door de professionele fotograaf Damien Franscoise begeleidt worden.
Hij geeft al jaren intensieve fotografie workshops  gericht op natuur,- landschaps- en nachtfotografie.
Door de kleine groepsgrootte veel individuele aandacht, tips op jouw niveau.
De fotograaf heeft een achtergrond in de reiswereld, daardoor veel ervaring met het organiseren van reizen.

 • Fotograferen van één van de mooiste steden van de wereld
 • Ontdek de mooiste plekken van deze stad
 • Iedereen een eigen slaap- en badkamer

Fotografiereis Rome dag tot dag


+
Dag 1
+
Dag 2
+
Dag 3

Heenreis naar Rome

Dag 1

Heenreis naar Rome waar het programma om 13.00u in het hostel start met een introductie. We gaan ’s avonds fotograferen bij de rivier de Tiber met uitzicht op de Sint Pietersbasiliek en de Engelenburcht.

o.a Sint Pietersbasiliek

Dag 2

Vroeg opstaan zodat we als eerste de koepel van de Sint Pietersbasiliek kunnen beklimmen. Halverwege de klim hebben we ook de mogelijkheid om aan de binnenkant van de koepel te fotograferen zodat we al een mooi beeld krijgen van het unieke interieur van deze kerk. Het uitzicht van bovenop de koepel is minstens net zo indrukwekkend met uitzicht over de tuinen van Vaticaanstad en natuurlijk de stad Rome. We dalen daarna af om uitgebreid in de Sint Pieter te fotograferen. In de namiddag bezoeken we één van de oudste kerken van Rome en fotograferen we bij zonsondergang het Colosseum.

o.a. Forum Romanum

Dag 3

We beginnen de dag met een fotobespreking zodat je van je eigen EN elkaars foto’s kunt leren en tips krijgt voor de komende dagen. We gaan daarna naar het gezellige Piazza Del Popolo en de tuinen van de Villa Borghese. In de avond fotograferen we bij de gezellige Spaanse Trappen.

Na het ontbijt vertrekken we naar één van de meest bekende opgravingen ter wereld: het Forum Romanum. Dit was het centrum van het Romeinse rijk tijdens haar hoogtijdagen. We genieten van de bijzondere bouwwerken en uitzichten. In de middag gaan we de bekende Spaanse Trappen en de tuinen van de Villa Borghese bezoeken. We sluiten de avond af met het fotograferen van het Pantheon, bekend van zijn grote opening in het midden van het dak.

+
Dag 4
+
Dag 5

o.a Trevi fontein

Dag 4

We vertrekken op tijd naar het Forum Romanum, de plek die het hart van Rome was tijdens de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk. We vergapen ons aan de opgravingen hier en kijken uit over dit deel van Rome. We reizen terug voor een fotobespreking in het hostel en gaan in de avond fotograferen bij het Piazza Navona, het Pantheon en de Trevi fontein.

na ochtendprogramma, terug naar huis

Dag 5

We bezoeken vanochtend nog een schitterende basiliek in het centrum van Rome, in de middag eindigt het programma en verlaten we Rome om weer terug te keren naar huis.

Fotografiereis Rome Prijzen/Data


Aantal deelnemers is minimaal 5 en maximaal 8.

Vervoer
Vervoer naar Rome en vice versa is op eigen gelegenheid.
Het programma start op dag 1 om 13.00 uur en eindigt op dag 5 om 14.00uur
Vervoer in Rome is lopend en per openbaar vervoer.

Accommodatie
Overnachting is in comfortabele 1-persoonskamer in een hostel. Niet een hostel zoals je je dat misschien voorstelt met veel lawaai en grote slaapzalen maar een hostel dat schoon en opgeruimd is en iedere 1-persoonskamer over een eigen badkamer beschikt. Standaard dus inclusief 1-persoonskamer!
Verzorging is op basis van logies en ontbijt. Lunch, diner en tussendoortjes zijn op eigen kosten.

Er gaan diverse sets LEE filters mee die je als deelnemer kunt gebruiken. Geef ruim van tevoren aan de fotograaf de diameter van je lens door zodat je zeker gebruik kunt maken van de filters.


Voor de INCLUSIEF / EXCLUSIEF: scroll verder naar beneden (onder de foto).

21 okt t/m 25 okt 2019
Fotografiereis Rome
€ 1095,-

Inclusief/exclusief


 • 4 overnachtingen in comfortabele 1-persoonskamer in een hostel o.b.v. logies en ontbijt
 • Vervoer in Rome is lopend en per openbaar vervoer
 • Toegangsgelden
 • Begeleiding door Tweemetervijf fotografie
 • Deze reis valt onder de voorwaarden en garanties van ANVR+SGR+Calamiteitenfonds

ANVR
SGR
calamiteitenfonds
Optioneel
 • Retourvlucht Schiphol naar uw bestemming (uiteraard boekbaar via ons)
Niet bij de reissom inbegrepen
 • Reserveringskosten € 20,-- per nota
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota
 • Lunches + diners + tussendoortjes
 • Persoonlijke uitgaven (o.a. souvenirs, wasserij, (fris)dranken)
 • Vervoer naar en van Schiphol

Fotografiereis Rome files en detailAanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!