Fotografiereis Rome

Niveau

Makkelijk
Reisduur
5 dagen
vanaf € 745,-

Alle wegen leiden naar Rome. En dus ook de wegen van Tweemetervijf fotografie!
De fotograaf heeft de stad al vaker bezocht; de geschiedenis van de stad, de fantastische sfeer en prachtige bezienswaardigheden zorgen voor een geweldige ervaring. En daarmee is Rome een perfecte bestemming voor een fotoreis.

Ontdekkingsreis voor een ontdekkingsprijs
Omdat de fotograaf al een tijdje niet in Rome is geweest zal de fotografiereis met vertrekdatum 29 oktober een try-out zijn: het uitzetten van de reis en ontdekken wat de mooiste plekken zijn om te fotograferen, hoe je het snelst door de stad reist en waar de lekkerste restaurantjes zijn. Geweldig om te doen natuurlijk maar leuker is het nog om dit samen met een klein groepje enthousiaste fotografen te doen. En omdat het programma nog ‘in de steigers’ staat voor de fotografiereis Rome mag je voor een ontdekkingsprijs(je) met hem mee. Volgend jaar zal de reis zeker duurder zijn!
Een unieke manier om Rome te ontdekken: Veel voorwerk is al gedaan en Damien zorgt ervoor dat je Rome op z’n allermooist gaat zien!
Met een klein groepje van maximaal 5 deelnemers ga je op pad en heb je alle mogelijkheid om Damien voor hulp te vragen met je fotografie EN je hebt uiteraard ook invloed op hoe het definitieve programma voor deze fotoreis gaat zijn. Hoe gaaf is dat?!

Voor wie?
De fotografiereis Rome is bedoeld voor iedereen die zijn / haar fotografie wil verbeteren, ongeacht het niveau. Door de kleine groepsgrootte (maximaal 5 deelnemers bij de try-out reis) kan Damien iedereen voldoende persoonlijke aandacht geven om je zo verder te helpen.
We genieten uiteraard ook van de Italiaanse keuken.

Tweemetervijf Fotografie
Deze try out fotoreis zal door de professionele fotograaf Damien Franscoise begeleidt worden.
Hij geeft al jaren intensieve fotografie workshops  gericht op natuur,- landschaps- en nachtfotografie.
Door de kleine groepsgrootte veel individuele aandacht, tips op jouw niveau.
De fotograaf heeft een achtergrond in de reiswereld, daardoor veel ervaring met het organiseren van reizen.

 • Fotograferen van één van de mooiste steden van de wereld
 • Try-out reis en daarom aanbiedingsprijs

Reis in beeld

Fotografiereis Rome dag tot dag


+
Dag 1
+
Dag 2
+
Dag 3

Heenreis naar Rome

Dag 1

Heenreis naar Rome waar het programma om 13.00u in het hostel start met een introductie. We gaan ’s avonds fotograferen bij de rivier de Tiber met uitzicht op de Sint Pietersbasiliek en de Engelenburcht.

o.a Sint Pietersbasiliek

Dag 2

Vroeg opstaan zodat we als eerste de koepel van de Sint Pietersbasiliek kunnen beklimmen. Halverwege de klim hebben we ook de mogelijkheid om aan de binnenkant van de koepel te fotograferen zodat we al een mooi beeld krijgen van het unieke interieur van deze kerk. Het uitzicht van bovenop de koepel is minstens net zo indrukwekkend met uitzicht over de tuinen van Vaticaanstad en natuurlijk de stad Rome. We dalen daarna af om uitgebreid in de Sint Pieter te fotograferen. In de avond gaan we op één van de meest sfeervolle pleinen van Rome fotograferen, het Piazza Navona.

o.a. Forum Romanum

Dag 3

Na het ontbijt vertrekken we naar één van de meest bekende opgravingen ter wereld: het Forum Romanum. Dit was het centrum van het Romeinse rijk tijdens haar hoogtijdagen. We genieten van de bijzondere bouwwerken en uitzichten. In de middag gaan we de bekende Spaanse Trappen en de tuinen van de Villa Borghese bezoeken. We sluiten de avond af met het fotograferen van het Pantheon, bekend van zijn grote opening in het midden van het dak.

+
Dag 4
+
Dag 5

o.a Trevi fontein

Dag 4

We beklimmen vanochtend een heuvel vanwaar we een prachtig uitzicht over de stad hebben. Daarna dalen we af naar één van de top attracties van Rome die je niet mag missen: de Trevi fontein. Een immense en vooral prachtige fontein. Maar ook belangrijk: we gooien een muntje in de fontein, de legende gaat dat je dan zeker weer een keer terug zult keren naar Rome. In de avond gaan we fotograferen bij het Colosseum, een zeer fotogenieke en waardige ‘spot’ voor de laatste avond.

na ochtendprogramma, terug naar huis

Dag 5

Het ochtenddeel wordt nog in overleg ingevuld qua programma, in de middag eindigt het programma en verlaten we Rome om weer terug te keren naar huis.

Fotografiereis Rome Prijzen/Data


Maximum aantal deelnemers: 5

Overnachting is in comfortabele 1-persoonskamer in een hostel. Niet een hostel zoals je je dat misschien voorstelt met veel lawaai en grote slaapzalen maar een hostel dat schoon en opgeruimd is en iedere 1-persoonskamer over een eigen badkamer beschikt. Standaard dus inclusief 1-persoonskamer!

Verzorging is op basis van logies en ontbijt. Lunch, diner en tussendoortjes zijn op eigen kosten.

Vervoer naar Rome is op eigen gelegenheid.
Het programma start op dag 1 om 13.00 uur en eindigt op dag 5 om 14.00uur


Voor de INCLUSIEF / EXCLUSIEF: scroll verder naar beneden (onder de foto).

29 okt t/m 02 nov 2018
Fotografiereis Rome
VOL
€ 745,-

Inclusief/exclusief


 • 4 overnachtingen in comfortabele 1-persoonskamer in een hostel o.b.v. logies en ontbijt
 • Vervoer in Rome is lopend en per openbaar vervoer
 • Toegangsgelden
 • Begeleiding door Tweemetervijf fotografie
 • Deze reis valt onder de voorwaarden en garanties van ANVR+SGR+Calamiteitenfonds

ANVR
SGR
calamiteitenfonds
Optioneel
 • Retourvlucht Schiphol naar uw bestemming (uiteraard boekbaar via ons)
Niet bij de reissom inbegrepen
 • Reserveringskosten € 20,-- per nota
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota
 • Lunches + diners + tussendoortjes
 • Persoonlijke uitgaven (o.a. souvenirs, wasserij, (fris)dranken)
 • Vervoer naar en van Schiphol

Fotografiereis Rome files en detailAanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!