Fotografiereis Toscane

Niveau

Makkelijk
Reisduur
8 dagen
reisleider
Damien Franscoise
vanaf € 1795,-

Fotograferen in Italië is een feestje!
Fotograferen in Italië is een feestje, de reden voor mij om er regelmatig naartoe terug te gaan. De afwisseling in de landschappen, de historische dorpjes, de fotogenieke mensen; allemaal interessante onderwerpen om te fotograferen. Toscane staat wat mij betreft bovenaan het lijstje: de diversiteit is enorm en als je ansichtkaarten van Toscane ziet, wil je daar direct naartoe! En daarom deze fotografiereis naar Toscane.

Waarom Val d’Orcia?
Het Val d’Orcia is het zuidelijke deel van Toscane, gelegen ten zuiden van Siena en met de 1700 meter hoge berg Monte Amiata als herkenningspunt. Ook de regio waar vrijwel al die foto’s op ansichtkaarten gemaakt worden. Maar vreemd genoeg gaan maar relatief weinig toeristen naar dit deel toe. Terwijl hier die fantastisch typerende heuvels, cypressenlanen en de mooiste historische dorpjes te vinden zijn. En juist daarom gaan we met deze fotografiereis naar dit deel van Toscane: een mooiere omgeving is niet snel te vinden.

Wat ga je leren?
Tijdens deze fotoreis gaan we een week lang intensief met fotografie aan de slag. Diverse onderdelen zullen ruimschoots aan bod komen. Uiteraard zal landschapsfotografie een hoofdelement zijn, reden om vroeg op te staan en tot laat ’s avonds te fotograferen. Maar ook straatfotografie, avond- en nachtfotografie komen aan bod. Ook gaan we met fotobewerking aan de slag en ga je je eigen foto’s bewerken om daar zoveel mogelijk uit te halen en bespreken we daarna de eindresultaten zodat je optimaal van je eigen foto’s maar ook die van de anderen in je groep kan leren.

Ballonvaart
Een ballonvaart is standaard onderdeel van de fotoreis. Een ballontocht biedt je unieke mogelijkheden qua fotografie en is bij uitstek het middel om een landschap van bovenaf te fotograferen.

Voor wie?
De fotoreis is bedoeld voor iedereen die zijn / haar fotografie wil verbeteren, ongeacht het niveau. Door de kleine groepsgrootte (maximaal 8 deelnemers) kan Damien iedereen voldoende persoonlijke aandacht geven om je zo verder te helpen. Natuurlijk is er tussendoor ook tijd om even te genieten en bij te komen van alle ervaringen. Je kunt bijvoorbeeld een duik nemen in het zwembad en natuurlijk gaan we ook genieten van de befaamde Italiaanse keuken.

het arrangement is op basis van logies en ontbijt. Lunch, diner en tussendoortjes zijn exclusief. Eten in Italië is niet duur, reken op € 175,- voor de hele week.

Even voorstellen!
Deze fotoreis zal door de professionele fotograaf Damien Franscoise begeleidt worden.
Hij geeft al jaren intensieve fotografie workshops  gericht op natuur,- landschaps- en nachtfotografie.
Door de kleine groepsgrootte veel individuele aandacht, tips op jouw niveau.
De fotograaf heeft een achtergrond in de reiswereld, daardoor veel ervaring met het begeleiden van reizen.

Fotografiereis Toscane 2016 – leer beter fotograferen in dit fotogenieke landschap from Damien Franscoise on Vimeo.

 • Kleine groepsgrootte veel individuele aandacht, tips op jouw niveau.
 • Begeleiding door een professionele fotograaf
 • Fotograaf heeft ruime ervaring met geven workshops gericht op natuur,- landschaps- en nachtfotografie
 • Standaard eigen slaap- en badkamer
 • Inclusief ballonvaart!

Fotografiereis Toscane dag tot dag


Val d’Orcia
onze uitvalsbasis is een centraal gelegen 3-sterren hotel dat met een 8.9 als gemiddelde wordt beoordeeld. Het hotel ligt net ten zuiden van Montepulciano (beroemd vanwege haar Nobile wijnen) en van daaruit kunnen we snel naar de fotolocaties reizen. Iedereen heeft een eigen slaap- en badkamer. Boek je met twee personen en wil je een kamer delen? Dan geldt er een korting

Let op: het programma is onder voorbehoud van wijzigingen ivm onvoorziene omstandigheden en weersomstandigheden.

+
Dag 1
+
Dag 2
+
Dag 3

Vlucht naar Pisa

Dag 1

Aankomst op luchthaven Pisa en vertrek naar onze prachtige accommodatie ten zuiden van Montepulciano via een fotogenieke route. Accommodatie en omgeving verkennen.

Zondag

Dag 2

We starten na de reisdag even rustig op. Eerst ontbijten en bespreking over reisfotografie. In de namiddag rijden we naar Radicofani voor een bezoek aan een fort met fantastisch uitzicht en voor de eerste keer avondfotografie. Aansluitend diner.

Maandag

Dag 3

We fotograferen s’ochtends bij één van de meest fotogenieke cypressen en ontbijten daarna. In de middag geef ik les in Lightroom. We vertrekken daarna naar één van mijn favoriete dorpen in Toscane: Pienza. Dit hooggelegen dorpje biedt waanzinnige uitzichten over de prachtige omgeving. We fotograferen bij zonsondergang een uniek gelegen kapelletje en dineren erna.

+
Dag 4
+
Dag 5
+
Dag 6

Dinsdag

Dag 4

Een dag waarin we een grotere afstand overbruggen maar met een goede reden. We gaan twee weinig bekende plaatsen bezoeken. Als eerste rijden we Toscane uit om in Lazio het onbekende Civita di Bagnoregio te bezoeken. Dit dorp is gebouwd op ondergrond die beetje bij beetje wegslijt. Het dorpje ligt daardoor op een, enkel door middel van een brug, te bereiken tufsteenrots en wordt iedere dag kleiner. Hij wordt daardoor ook wel ‘de stervende stad’ genoemd. Een unieke plek om te bezoeken. Daarna rijden we door naar Pitigliano, een dorpje gelegen op een bijna onmogelijke rotspunt en waarvan iedere vierkante centimeter wordt gebruikt. Door het dorpje wandelen is al mooi maar het uitzicht op het dorpje vanaf twee uitzichtpunt is spectaculair! Het dorpje wordt ’s avonds prachtig verlicht en na dat gefotografeerd te hebben rijden we terug.

Woensdag

Dag 5

De dag begint met een hoogtepunt van deze reis, in ieder geval in letterlijke zin: we gaan een ballonvaart maken over het meest fotogenieke deel van Toscane heen. We hebben uitzicht over de groene en zandkleurige heuvels, de cipressenlanen en de mooie dorpjes daartussen. We sluiten de ballonvaart af met een champagne ontbijt. Daarna gaan we foto’s bespreken en bezoeken we Bagno Vignoni, een pittoresk en schattig plaatsje met een Romeins warmwaterbad.

Donderdag

Dag 6

We gaan ’s ochtends weer op pad om de zonsopkomst boven de heuvels te fotograferen, de rest is nog vrij. ’s avonds wel weer de zonsondergang fotograferen.

+
Dag 7
+
Dag 8

Vrijdag

Dag 7

Een bezoek aan de mooiste stad van dit deel van Toscane mag natuurlijk niet ontbreken. Daarom rijden we naar Siena. Met het indrukwekkende Piazza del Campo waarop de paardenrennen plaatsvinden, de schitterende kathedraal en de gezellige winkelstraten eromheen krijgen we hier moeiteloos de tijd besteed.

Zaterdag

Dag 8

Terugreis naar Nederland.

 

Fotografiereis Toscane Prijzen/DataLet op:

Er gaan diverse sets LEE filters mee die je als deelnemer kunt gebruiken.
Geef ruim van tevoren de diameter van je lens door aan de fotrograaf zodat je zeker gebruik kunt maken van de filters.

Voor de INCLUSIEF / EXCLUSIEF: scroll verder naar beneden (onder de foto).

23 mei t/m 30 mei 2020
Fotografiereis Toscane
€ 1795,-
02 okt t/m 09 okt 2020
Fotografiereis Toscane
€ 1795,-

Inclusief/exclusief


 • Accommodatie in fraai hotel o.b.v. logies en ontbijt in 1-persoonskamer
 • Vervoer van en naar luchthaven in Italië en vervoer ter plekke in Italië in comfortabele 9-persoonsbus
 • Ballonvaart incl champagne ontbijt
 • Toegangsgelden zoals in programma beschreven
 • Begeleiding door zeer ervaren professionele fotograaf
 • Deze reis valt onder de voorwaarden en garanties van ANVR+SGR+Calamiteitenfonds

ANVR
SGR
calamiteitenfonds
Optioneel
 • Retourvlucht Schiphol naar uw bestemming Tip: verleng een paar dagen om Florence te bezoeken
 • Greenseat (incl indien ticket via Snow Leopard geboekt)
 • Evt. wijzigingskosten (alleen bij wijzigingen ná boeking) € 35
Niet bij de reissom inbegrepen
 • Reserveringskosten € 20,-- per nota
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota
 • Overige maaltijden (circa € 175 voor de gehele week)
 • Persoonlijke uitgaven (o.a. souvenirs, wasserij, (fris)dranken)
 • Vervoer naar en van Schiphol
 • Visum
 • Reisverzekering (verplicht), annuleringsverz (aanbevolen)

Fotografiereis Toscane files en detail


documenten & informatie


Paspoort
Paspoort

Een geldig paspoort/identiteitskaart volstaat.Algemene reisinformatie
Algemene reisinformatie

Volgt

Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!