Fotografiereis Toscane

Niveau

Makkelijk
Reisduur
8 dagen
reisleider
Damien Franscoise
vanaf € 1795,-

Fotograferen in Italië is een feestje!
De afwisseling in de landschappen, de historische dorpjes, de fotogenieke mensen; allemaal interessante onderwerpen om te fotograferen. Toscane staat wat de fotograaf die deze reis begeleidt betreft bovenaan zijn lijstje: de diversiteit is enorm en als je ansichtkaarten van Toscane ziet, wil je daar direct naartoe!

Waarom Val d’Orcia?
Het Val d’Orcia is het zuidelijke deel van Toscane, gelegen ten zuiden van Siena en met de 1700 meter hoge berg Monte Amiata als herkenningspunt. Ook de regio waar vrijwel al die foto’s op ansichtkaarten gemaakt worden. Maar vreemd genoeg gaan maar relatief weinig toeristen naar dit deel toe. Terwijl hier die fantastisch typerende heuvels, cypressenlanen en de mooiste historische dorpjes te vinden zijn. En juist daarom gaan we met deze fotografiereis naar dit deel van Toscane: een mooiere omgeving is niet snel te vinden.

Wat ga je leren?
Tijdens deze fotoreis gaan we een week lang intensief met fotografie aan de slag. Diverse onderdelen zullen ruimschoots aan bod komen. Uiteraard zal landschapsfotografie een hoofdelement zijn, reden om vroeg op te staan en tot laat ’s avonds te fotograferen. Maar ook straatfotografie, avond- en nachtfotografie komen aan bod. Ook gaan we met fotobewerking aan de slag en ga je je eigen foto’s bewerken om daar zoveel mogelijk uit te halen en bespreken we daarna de eindresultaten zodat je optimaal van je eigen foto’s maar ook die van de anderen in je groep kan leren.

Ballonvaart
Een ballonvaart is standaard onderdeel van de fotoreis. Een ballontocht biedt je unieke mogelijkheden qua fotografie en is bij uitstek het middel om een landschap van bovenaf te fotograferen.

Tweemetervijf Fotografie
Deze fotoreis zal door de professionele fotograaf Damien Franscoise begeleidt worden.
Door de kleine groepsgrootte (maximaal 8 deelnemers) kan hij iedereen voldoende persoonlijke aandacht geven om je zo verder te helpen.
Klik hier voor meer informatie over Tweemetervijf Fotografie.

Voor wie?
De fotoreis is bedoeld voor iedereen die zijn / haar fotografie wil verbeteren, ongeacht het niveau. Door de kleine groepsgrootte (maximaal 8 deelnemers) kan Damien iedereen voldoende persoonlijke aandacht geven om je zo verder te helpen. Natuurlijk is er tussendoor ook tijd om even te genieten en bij te komen van alle ervaringen. Je kunt bijvoorbeeld een duik nemen in het zwembad en natuurlijk gaan we ook genieten van de befaamde Italiaanse keuken.

Fotografiereis Toscane 2016 – leer beter fotograferen in dit fotogenieke landschap from Damien Franscoise on Vimeo.

 • Kleine groepsgrootte veel individuele aandacht, tips op jouw niveau.
 • Begeleiding door een professionele fotograaf
 • Fotograaf heeft ruime ervaring met geven workshops gericht op natuur,- landschaps- en nachtfotografie

Fotografiereis Toscane dag tot dag


Val d’Orcia
Onze uitvalsbasis is een uniek en centraal in het gebied gelegen landhuis in dit schittrende dal.
Het huis heeft 8 slaapkamers, 8 badkamers, een zwembad, een ruime keuken en meerdere zithoeken.
Ook een comfortabele zithoek buiten ontbreekt niet en het huis biedt een spectaculair uitzicht over de omgeving.

Let op: het programma is onder voorbehoud van wijzigingen i.v.m. onvoorziene omstandigheden, weersomstandigheden en voorkeuren van de groep.

+
Dag 1
+
Dag 2
+
Dag 3

Vlucht naar Pisa

Dag 1

Aankomst op luchthaven Pisa en vertrek naar onze prachtige accommodatie ten zuiden van Montepulciano via een fotogenieke route. Accommodatie en omgeving verkennen.

Zondag

Dag 2

Vroeg opstaan om zonsopkomst te fotograferen boven de typische Toscaanse heuvels. Daarna ontbijt en les in Lightroom. Ook ’s avonds op pad om de zonsondergang te fotograferen.

Maandag

Dag 3

We fotograferen s’ochtends bij één van de meest fotogenieke cypressen en ontbijten daarna. We vertrekken daarna naar één van mijn favoriete plekken in Toscane: Pienza. Dit hooggelegen dorpje biedt waanzinnige uitzichten over de prachtige omgeving. We fotograferen bij zonsondergang een uniek gelegen kapelletje en dineren erna.

+
Dag 4
+
Dag 5
+
Dag 6

Dinsdag

Dag 4

Een dag waarin we een grotere afstand overbruggen maar met een goede reden. We gaan twee weinig bekende plaatsen bezoeken. Als eerste rijden we Toscane uit om in Lazio het onbekende Civita di Bagnoregio te bezoeken.
Dit dorp is gebouwd op ondergrond die beetje bij beetje wegslijt. Het dorpje ligt daardoor op een, enkel door middel van een brug, te bereiken tufsteenrots en wordt iedere dag kleiner. Hij wordt daardoor ook wel ‘de stervende stad’ genoemd. Een unieke plek om te bezoeken. Daarna rijden we door naar Pitigliano, een dorpje gelegen op een bijna onmogelijke rotspunt en waarvan iedere vierkante centimeter wordt gebruikt. Door het dorpje wandelen is al mooi maar het uitzicht op het dorpje vanaf twee uitzichtpunt is spectaculair! Het dorpje wordt ’s avonds prachtig verlicht en na dat gefotografeerd te hebben rijden we terug.

Woensdag

Dag 5

De dag begint met een hoogtepunt van deze reis, in ieder geval in letterlijke zin: we gaan een ballonvaart maken over het meest fotogenieke deel van Toscane heen. We hebben uitzicht over de groene en zandkleurige heuvels, de cipressenlanen en de mooie dorpjes daartussen. We sluiten de ballonvaart af met een champagne ontbijt. Daarna gaan we foto’s bespreken en bezoeken we Bagno Vignoni, een pittoresk en schattig plaatsje met een Romeins warmwaterbad.

Donderdag

Dag 6

We gaan ’s ochtends weer op pad om de zonsopkomst boven de heuvels te fotograferen, de rest is nog vrij. ’s avonds wel weer de zonsondergang fotograferen.

+
Dag 7
+
Dag 8

Vrijdag

Dag 7

Een bezoek aan de mooiste stad van dit deel van Toscane mag natuurlijk niet ontbreken. Daarom rijden we naar Siena. Met het indrukwekkende Piazza del Campo waarop de paardenrennen plaatsvinden, de schitterende kathedraal en de gezellige winkelstraten eromheen krijgen we hier moeiteloos de tijd besteed.

Zaterdag

Dag 8

Terugreis naar Nederland.

 

Fotografiereis Toscane Prijzen/Data


Voor de INCLUSIEF / EXCLUSIEF: scroll verder naar beneden (onder de foto).

Maatwerk

Inclusief/exclusief


 • Accommodatie in fraai landhuis o.b.v. logies en ontbijt in 1-persoonskamer
 • Vervoer in Italië comfortabele 9-persoonsbus
 • Begeleiding door zeer ervaren professionele fotograaf
 • Deze reis valt onder de voorwaarden en garanties van ANVR+SGR+Calamiteitenfonds

ANVR
SGR
calamiteitenfonds
Optioneel
 • Retourvlucht Schiphol naar uw bestemming Tip: verleng een paar dagen om Florence te bezoeken
 • Greenseat (incl indien ticket via Snow Leopard geboekt)
 • Evt. wijzigingskosten (alleen bij wijzigingen ná boeking) € 35
Niet bij de reissom inbegrepen
 • Reserveringskosten € 20,-- per nota
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota
 • Overige maaltijden (circa € 150 voor de gehele week)
 • Persoonlijke uitgaven (o.a. souvenirs, wasserij, (fris)dranken)
 • Vervoer naar en van Schiphol
 • Visum
 • Reisverzekering (verplicht), annuleringsverz (aanbevolen)

Fotografiereis Toscane files en detail


documenten & informatie


Paspoort
Paspoort

Een geldig paspoort/identiteitskaart volstaat.Algemene reisinformatie
Algemene reisinformatie

Volgt

Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!