Fotografiereis Wild Africa

Niveau

Makkelijk
Reisduur
12 dagen
vanaf € 4475,-

12-daagse foto/videoreis Zuid Afrika

Fotografeer en/of film het rijke dierenleven van Zuid Afrika vanuit de auto, een kijkhut en wandelend door het bushveld in vijf bijzondere en beroemde nationale en privé parken. Verken het landschap en de bevolking van Swaziland. Overnacht in comfortabele huizen, lodges en tented camps middenin de wildernis van Swaziland, Pilanesberg, Entabeni en het wereldberoemde Kruger Park.
Natuurlijk gaan we voor de Big 5, maar dit deel van Afrika heeft nog zoveel meer te bieden aan natuur en cultuur dat het beleven en fotograferen waard is.

De 12-daagse fotoreis ‘Wild Africa’ is speciaal samengesteld voor de natuur- en wildlife-fotograaf/cineast, die geïnteresseerd is in het rijke dierenleven en de natuur en cultuur van Zuid Afrika.
De reis is in alle opzichten allesbehalve standaard. We verzekeren ons van de beste kansen, door maximaal tijd te nemen voor de safari’s in de mooiste omgevingen, zodat je indrukwekkende foto’s en video’s kunt maken. Succes verzekerd! De Big 5 (buffel, leeuw, luipaard, olifant en neushoorn) zijn absoluut een doel om voor de lens te krijgen, maar we geven net zoveel aandacht aan alle andere dieren. Zoals de vele bokken en gazellen, jakhalzen, wrattenzwijnen, cheeta’s en uiteraard de vele bijzondere vogels. Ook macro liefhebbers kunnen aan hun trekken komen.

We bezoeken 5 wildparken, waar we zoveel mogelijk met privé 4×4 auto’s met chauffeur/gids gamedrives (safari’s) doen. Tussendoor, en zeker in Swaziland, besteden we ook tijd aan wandelen en fotograferen van het landschap en de cultuur. We overnachten zoveel mogelijk in de parken zelf en besteden het grootste groot deel van de dag aan de game drives. Dat wil zeggen dat we met onze privé 4×4 auto’s de hele dag, of waar dat in een enkel geval niet is toegestaan met een auto met gids van het park twee keer per dag, door het bushveld rijden op zoek naar wildlife. De chauffeurs/gidsen kennen de parken op hun duimpje en zullen er alles aan doen om dieren te vinden. In Zuid Afrika lukt dat eigenlijk altijd.

Per privé auto met chauffeur/gids gaan maximaal 3 fotografen mee, zodat je voldoende ruimte hebt en aan een raamkant zit. Uiteraard kunnen deze ramen open. Afhankelijk van het aantal deelnemers gaan we met meerdere auto’s met chauffeur/gids, die we de gehele reis tot onze beschikking hebben. Dit maakt de reis uiteraard kostbaar, maar voorkomt dat je elkaar bij het fotograferen of filmen hindert of tussen twee mensen in komt te zitten. Ook kun je hierdoor de hele dag gebruiken voor de safari’s en ben je super flexibel en onafhankelijk.
De door de parken zelf uitgevoerde game drives zijn met open safari auto’s. Je hoeft dus in alle gevallen nooit zelf te rijden en kunt je volledig focussen op fotograferen en filmen.

 • de wildernis van Swaziland, Pilanesberg, Entabeni en het wereldberoemde Kruger Park.
 • Veel meer dan alleen de Big 5
 • Overnacht in comfortabele huizen, lodges en tented camps
 • Ervaren en enthousiaste reisleiders
 • Max 3 fotografen per 4x4.
 • Bij boeking t/m 30-apr 2021 GEEN aanbetaling!

Fotografiereis Wild Africa dag tot dag


Dagprogramma

Dag 1: Transfer van Johannesburg Airport naar Pilanesberg
Dag 2: Pilanesberg National Park
Dag 3: Pilanesberg National Park en transfers naar Entabeni Private Park (Big 5 park)
Dag 4: Entabeni Private Park
Dag 5: Entabeni Private Park en transfer naar Phalaborwa
Dag 6: Kruger National Park, Olifants Camp
Dag 7: Kruger National Park, Satara
Dag 8: Kruger National Park en transfer naar Hazyview
Dag 9: Transfer van Hazyview naar Swaziland, Hlane Royal National Park
Dag 10: Swaziland, Mlilwane Nature Reserve
Dag 11: Swaziland, Mlilwane Nature Reserve
Dag 12: Transfer naar Johannesburg Airport

Fotografiereis Wild Africa Prijzen/Data


De prijs voor de 12-daagse ‘Wild Africa’ foto/videoreis is € 4475,00 per persoon, op basis van 2/3/4 persoons accommodatie

Begeleiding: Natascha Snelder en/of Ruud van der Bliek en/of Tom Smit en/of Bouke Lolkema
De reis wordt uitgevoerd door ZaZoe Xperience.

De reisdatum in juni 2021 is geannuleerd vanwege covid-19. Er wordt in oktober een nieuwe vertrekdatum gepland.


Geen aanbetaling bij boeking fotoreizen!

– In de periode t/m 31 mei 2021 zal de boeker van deze fotoreis geen aanbetaling hoeven te voldoen. Dit zodat bij een eventuele annulering van de reis ten gevolge van de coronamaatregelen in Nederland of de reisbestemming boeker niet een reisvoucher hoeft te accepteren. Boeker accepteert de geldende ANVR / Snow Leopard reisvoorwaarden maar de betaling van de reis hoeft pas 6 weken voor aanvang van de reis. Indien de reis korter dan 6 weken voor vertrek geannuleerd dient te worden zal boeker de betaalde reisgelden binnen zo kort mogelijke tijd teruggestort krijgen.
– De keuze voor het wel of niet doorgaan van de reis zal gemaakt worden op basis van (reis)adviezen van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken en op basis van de lokale situatie op de reisbestemming. Een reis zal bij code oranje dan wel strenge inreisbeperkingen niet kunnen plaatsvinden. Deze beslissing zal in principe drie weken voor aanvang van de reis genomen worden, in uitzonderlijke gevallen kan dit korter voor vertrek pas mogelijk zijn.
– Uitgezonderd van deze actie zijn eventueel benodigde vluchten. Wanneer het minimum aantal deelnemers voor een reis behaald is zal Snow Leopard een zo gunstig mogelijk aanbod aan boeker gedaan worden voor de vlucht waarbij tevens rekening gehouden wordt met de mogelijkheid voor annulering van de vlucht tot kort voor vertrek. Indien boeker akkoord gaat met het voorstel dient de vlucht betaald te worden en gelden de annuleringsvoorwaarden zoals door de luchtvaartmaatschappij bepaald.

04 okt t/m 15 okt 2021
Fotografiereis Wild Africa
€ 4475,-

Inclusief/exclusief


 • alle accommodatie (op basis van 2/3/4-persoons kamers, huizen of tenten)
 • alle maaltijden, volledig volpension
 • transfer van/naar de luchthaven van Johannesburg
 • met naam genoemde excursies in het dagprogramma
 • genoemde game drives en rondleidingen
 • alle vervoerskosten incl. tol, brandstof, etc.
 • eigen auto met chauffeur/gids per maximaal 3 deelnemers
 • Nederlandse reisbegeleiding en gidsen
 • Co2 compensatie gehele reis! Dus incl volledige landarrangement alsmede de vlucht.
 • Deze reis valt onder de voorwaarden en garanties van ANVR+SGR+Calamiteitenfonds

ANVR
SGR
calamiteitenfonds
Optioneel
 • Retourvlucht Schiphol naar Johannesburg (uiteraard boekbaar via ons)
 • toeslag voor eventuele 1-persoons kamer (op aanvraag)
 • Evt. wijzigingskosten (alleen bij wijzigingen ná boeking) € 35
Niet bij de reissom inbegrepen
 • Reserveringskosten € 20,-- per nota
 • Bijdrage SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden): €5 per persoon
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota
 • Persoonlijke uitgaven (o.a. souvenirs, wasserij, (fris)dranken)
 • Vervoer naar en van Schiphol
 • Fooien
 • Visum
 • Reisverzekering (verplicht), annuleringsverz (aanbevolen)
 • Evt. extra kosten i.g.v. een calamiteit
 • Vaccinaties

Fotografiereis Wild Africa files en detail


Algemeen

Zuid Afrika ligt op het zuidelijk halfrond en de jaargetijden zijn tegengesteld aan die bij ons. Als we er in juni zijn, begint de winter. Omdat we in de subtropen zijn, valt het met die winter gelukkig wel mee. ‘s Nachts kan het soms flink afkoelen, maar overdag is het meestal zeer aangenaam met temperaturen rond 20 graden. Eigenlijk lekker voorjaarsweer zoals wij dat in Nederland kennen, met weinig tot geen regen.

Met je kleding moet je daar rekening mee houden. Kies voor koele en warme kleding volgens het laagjes principe, een pet of hoed tegen de zon, zonnebril, een warm fleece-vest of trui, een (regen) jasje en eventueel handschoenen en een muts (een game drive in de ochtend wil nog wel eens fris zijn). Vanwege de wandelingen is het aan te raden om een paar gemakkelijke wandelschoenen mee te nemen.

Overnachten doen we, afhankelijk van beschikbaarheid, in kamers, familiehuizen of tented camps (luxe tenten met stahoogte, normale bedden, beddengoed, handdoeken en douche/toilet). Alle accommodaties zijn minimaal 3 sterren. Op sommige plaatsen zullen we gezellig samen koken of braaien, op andere plekken wordt dit netjes verzorgd door de lodge of eten we in restaurants. De kosten van alle maaltijden zijn voor alle dagen inbegrepen (ontbijt, lunch, diner).

Naast een Nederlands-sprekende gids/fotograaf/chauffeur, gaat er met elke volgende auto een reisbegeleider/fotograaf/chauffeur van Bluenotephoto mee (Ruud van der Bliek, Tom Smit en/of Bouke Lolkema). De lokale park-gidsen spreken goed Engels.

Het aantal deelnemers is minimaal 4 en maximaal 12.

Deze bijzondere reis wordt uitgevoerd in samenwerking met onze reispartner ZaZoe Xperience van de Nederlanders Natascha en Rex Snelder, die al vele jaren in Zuid Afrika wonen en werken en het land en de parken zeer goed kennen. Natascha is professioneel fotograaf/gids en begeleidt de reis.
We hebben gedurende de gehele reis de beschikking over privé 4×4 auto’s met chauffeur/gids. Per 3 deelnemers is er een auto met chauffeur/gids beschikbaar. Je kunt daardoor zien wat je wilt en stoppen waar je wilt en je zit elkaar niet in de weg.

Let op: de reis begint en eindigt op de luchthaven van Johannesburg. De vliegreis naar en van Johannesburg is niet bij de reis inbegrepen. Dit is een bewuste keuze, omdat de prijzen van vliegtickets naar Johannesburg tussen de vliegmaatschappijen onderling grote verschillen laten zien. Onder andere afhankelijk van of het een rechtstreekse vlucht is of met een overstap en van het tijdstip van boeken. U kunt uw eigen, meest voordelige of geschikte, keuze maken of dit overlaten aan het reisbureau.

Voor eventuele verlenging van de reis (maatwerk) zijn er in afstemming met ZaZoe Xperience zeer veel mogelijkheden.

 


 

De Parken

Pilanesberg National Park

Pilanesberg is een nationaal park in de Zuid-Afrikaanse provincie Noordwest. Het park ligt rondom de 1.687 meter hoge uitgedoofde vulkaan Pilanesberg en is landschappelijk erg mooi. Het is een veilig gebied voor veel verschillende wildsoorten, waaronder de Big 5. Naast leeuw, buffel, olifant, neushoorn en luipaard kunnen we hier ook cheeta’s, wilde honden en heel veel mooie antilopensoorten, giraffen, zebra’s, gnoes, nijlpaarden en veel (water)vogels spotten.
Er zijn diverse hides (schuilhutten) als perfecte wildspotplek.

Entabeni Nature Reserve

Een particulier wildpark, ook met de Big 5 en diverse lodges en tented camps. Het is gelegen in de prachtige World Heritage benoemde Waterbergen. Alle lodges/tented camps zijn voorzien van restaurants en goede rangers die ons ’s ochtends en ’s middags meenemen voor spannende game drives. Overnachten doen we midden tussen de wilde dieren, er zijn geen omheinde locaties. Onze overnachtingslocatie hier is Wildside Tented Camp.

Kruger National Park

Het vlaggeschip van de nationale parken in Zuid-Afrika. Een bezoek meer dan waard. In dit park rijden we zelf de game drives met onze eigen auto’s. Wij kennen de mooie weggetjes, de leukste overnachtingsplekken, waterplekken, hides/schuilhutten en het dierengedrag op ons duimpje. Zo hebben we alle tijd aan onszelf.
We overnachten in of net buiten het park, afhankelijk van beschikbaarheid. Accommodatie in het park zelf is basic, maar betreft wel altijd een nette kamer met eigen douche, toilet en airconditioning.

Swaziland (eSwatini)

Swaziland is onlangs door de koning omgedoopt in eSwatini. Het is dus een klein koninkrijkje, eigenlijk bijna helemaal omsloten door Zuid-Afrika. Prachtig landschap, iets meer heuvelachtig en mooie natuurparken hierin. Ook is er de mogelijkheid om een kunstenaarsdorpje te bezoeken met allerlei lokale ambachten (houtsnijwerk, kaarsenmakerij, handgemaakte sieraden, tassen, schilderijen, etc). En een bezoek aan een ‘cultural village’ met rondleiding, zang en dans is ook erg interessant en fotogeniek. Even een beetje cultuur snuiven.

Hlane National Park

Dit Big 5 park in Swaziland mag zelfs het predikaat ‘koninklijk’ dragen. We overnachten in gezellige ‘rondaweltjes’ en genieten van een eenvoudige maar goede maaltijd. Hlane staat met name bekend om zijn grote kudde witte neushoorns. Deze komen vaak naar een waterplek bij het restaurant. Dat is wel heel makkelijk fotograferen en filmen. Tijdens de gamedrives valt er nog veel meer moois te spotten.

Mlilwane Nature Reserve

Mlilwane ligt ook in Swaziland, iets zuidelijker, en is juist géén Big 5 park. Het staat bekend om zijn relaxte zebra’s, blesbokken, impala’s, gnoes etc. Heerlijk om eens lekker zelf rond te lopen, mountain bikes te huren of met een ranger een vogelwandeling te maken. Het park kent ontzettend veel verschillende vogelsoorten. Dus doe je wandelschoenen aan en neem verrekijker en foto/videocamera mee, terwijl de ranger je op de mooiste vogels wijst. Geen zin in wandelen? Boek dan bijvoorbeeld een rit te paard. Lekker tussen de wilde dieren doorrijden en genieten van het landschap. Hier proberen we ‘bee hives’ als overnachting te boeken. Leuke ‘bijenkorfhutjes’, wat 2-persoons kamers zijn met eigen douche en toilet, in de lokale traditionele bouwstijl. Grappig en comfortabel.


Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!