Huttentocht Beaufortain

Niveau

Gemiddeld
Reisduur
7 dagen
Hoogste punt
2756m
Aantal loopdagen
6 dagen
Reisleider
Frederike Bloemers
vanaf € 815,-

Huttentocht Beaufortain

7dgs trektocht Alpen

We maken een pittige rondtocht in een alpien gebied dat afwijkt van alle andere. Het ligt pal ten zuiden van het Mont Blancgebied en is bij Nederlanders niet erg bekend. De ronde is ruim 100 km. lang, we leggen 5800 stijg- en daalmeters af in zo’n 40 uur. De omgeving is wijds en uitgestrekt, met enkele stuwmeren. Niet alleen grazen er koeien, maar steenbokken en gemzen! Je kijkt steeds tegen dat massief aan, maar loopt zelf tussen de 1500 en 2500 meter in, dus een stukje lager. Niet in de sneeuw maar over groene en stenige hellingen. We lopen tussen rotstorens en gekartelde graten, die geologisch erg interessant zijn. En als er voldoende deelnemers (meer dan 5) zijn dan loopt de sinds een jaartje gepensioneerde hoogleraar in de geologie met ons mee om ons alle wonderen van de geschiedenis van de bodem en van de Alpen te laten zien en te vertellen! Iedereen komt op eigen gelegenheid naar de verzamellokatie en gaat op eigen gelegenheid weer naar huis. Wel wordt georganiseerd dat er zoveel mogelijk met auto’s gepoold wordt. We slapen overal in slaapruimtes, meest voor personen. De innerlijke mens zal met de Franse keuken goed aan zijn trekken komen! Vanwege Covid-19 zijn in de hutten een slaapzak en kussensloop verplicht.

Reisschema

 1. Verzamelen zondag 17.30u. in de Gîte de Molliesoulaz
 2. Molliesoulaz – Refuge de Lachat
 3. Refuge de Lachat – Refuge de Roselette
 4. Refuge de Roseltte – Refuge de la Croix du Bonhomme
 5. Refuge de la Croix du Bonhomme – Refuge de Presset
 6. Refuge de Presset – Refuge de l’Alpage
 7. Refuge de l’Alpage – Molliesoulaz
 • Mont Blanc gebied
 • Uitdagende rondtocht
 • ervaren reisbegeleiding

Huttentocht Beaufortain dag tot dag


Van dag tot dag

 

Op zondagavond ontmoeten we elkaar in de Gîte de Molliesoulaz. Let op, de hieronder genoemde wandeltijden zijn zonder de rustpauzes. Het programma kan aan Corona-, weers- of andere omstandigheden aangepast worden.

Dag 1 Gîte de Molliesoulaz (1000 m)

We verzamelen zondagavond 5 september in deze gîte, vlak boven het dorpje Queige (590m).

Dag 2 Refuge du Lachat  (1555m)

Deze eerste dag zetten we direct de spieren goed aan het werk! Als we door bos zijn gelopen, doorkruisen we langzaam stijgend de velden, met onder ons zicht op de Gorges d’Arly. We worden beloond met een sfeervolle, binnen en buiten uit hout opgetrokken berghut. Indien voorhanden is hier tegen bijbetaling een 2-persoonskamer beschikbaar.

 

Hoogteverschil: 1126m. stijgen en 561 m dalen.

 

Looptijd: 7 uur

Dag 3:  Refuge de Roselette (1871 m)

We stijgen direct verder, verlaten het groen en overkruisen enkele brede collen. Halverwege nemen we een koffie bij de Croix de Pierrehut. Ook de Refuge de Roselette heeft haar sfeer van oorspronkelijke berghut behouden.

Hoogteverschil: 600m. stijgen en 260 m dalen.

 

Looptijd: 7,5 uur

Dag 4 : Refuge du Col de la Croix du Bonhomme (2433m)

Het immense uitzicht op het Mont Blancmassief met de ruige gletsjers begeleidt ons continue. Vanaf de Col du Bonhomme lopen we over een kam naar de ruime en toch weer plezierige hut van onze week. Mogelijk maken we een lus over de mooie Crête des Gittes, of pakken we de Tête Nord des Fours (2756 m) mee.

Hoogteverschil : 727 m stijgen en 165 m dalen

Looptijd: 5 uur

Dag 5 :  Refuge de Presset (2514 m)

We stijgen langs de beek van la Neuva naar onze hoogste hut van onze week, gelegen aan een idyllisch meertje. De dapperen onder ons nemen daar natuurlijk een verfrissende duik! We kijken op de markante rotspunt Pierre Menta (2714 m), hèt kenmerk van le Beaufortain .

Hoogteverschil : 911 m stijgen en 850 m dalen

Looptijd: 5,5 uur

Dag 6 : Refuge  de l’Alpage (1977m)

Een heerlijk gevarieerde dag hebben we voor de boeg, met een mogelijke tussenstop bij Refuge de la Coire. Die biedt een fraai uitzicht op het 500 meter lager gelegen stuwmeer Lac de St-Guérin, waar we even later langslopen.

Hoogteverschil : 411 m stijgen en 1220 m dalen

Looptijd: 6 uur

Dag 7: Naar startpunt Molliesoulaz (1000 m)

We laten ons goed verwennen door het 4-koppige team (Murielle, Patrice, Laure, Marc) van deze hut, voordat we onze tocht gaan vervolmaken. Het wordt zeker nog een pittige dag maar gelukkig is er weer een aangenaam pauzemoment bij de Refuge des Arolles, waar we relaxed van het zicht op de Mont Blanc kunnen genieten. Wat een mooie afsluitdag wordt dit!

Hoogteverschil : 350 m stijgen en 1250 m dalen

Looptijd: 5,5 uur

Huttentocht Beaufortain Prijzen/Data


Maatwerk

Inclusief/exclusief


 • incl. begeleiding, 6 overnachtingen half pension met lunchpakket, excl. reis erheen en terug, lokale reiskosten (max. €50,-) en versnaperingen
 • Deze reis valt onder de voorwaarden en garanties van ANVR+SGR+Calamiteitenfonds
 • Co2 compensatie gehele reis

ANVR
SGR
calamiteitenfonds
Optioneel
 • Evt. wijzigingskosten (alleen bij wijzigingen ná boeking) € 35
Niet bij de reissom inbegrepen
 • Reserveringskosten € 20,-- per nota
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota
 • Dekking SGR €5
 • Persoonlijke uitgaven (o.a. souvenirs, wasserij, (fris)dranken)
 • Reisverzekering (verplicht), annuleringsverz (aanbevolen)
 • Evt. extra kosten i.g.v. een calamiteit
 • Vaccinaties

Huttentocht Beaufortain files en detail


Niveau: gemiddeld

Technisch 1 ster

Reisduur: 7 dagen

Hoogste punt: 2756 m.

Aantal loopdagen: 6

Reisleiding: Frederike Bloemers

Vereiste ervaring en conditie: goed, je wandelt met een rugzak van zo’n 10 kg. per dag 5-7 uur (exclusief pauzes), enige ervaring met lang door de bergen lopen is vereist.

Prijs incl. BTW: € 815,- incl. begeleiding, 6 overnachtingen half pension met lunchpakket, excl. reis erheen en terug, lokale reiskosten (max. €50,-) en versnaperingen.

Aanmelden: voor 25 augustus 2021


Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!