Kaapverdië | 3 Eilanden-tocht

Kaapverdië 3 eilanden Santiago Fogo Boa Vista | Snow Leopard (07)
Niveau

Licht
Reisduur
14 dagen
Aantal loopdagen
9 dagen
vanaf € 1995,-
Santiago, Boa Vista en Fogo

Deze unieke reis combineert wandelingen op 3 verschillende eilanden die ook nog eens elk een heel verschillend karakter hebben. Het hoofdeiland kent veel verschillende facetten en is relatief groen en bergachtig. Fogo bestaat bijna in z’n geheel uit de gelijknamige vulkaan dat teven het hoogste punt is van heel Kaapverdië. We beklimmen de bijna 3000 meter hoge top. Boa Vista is het woestijn eiland waar we kunnen genieten van het strand maar ook van fantastische landschappen in het binnenland. En natuurlijk overal die heerlijk relaxte Kaapverdiaanse sfeer.

 • Elk eiland totaal verschillend
 • Bereik top vulkan Fogo (bijna 3000m)
 • Relaxte sfeer

Kaapverdië | 3 Eilanden-tocht dag tot dag


Reisschema
01 Amsterdam naar Kaapverdië, het eiland Santiago
02 wandeling in de Serra Malagueta, 3 uur, 350 m stijgen en 150 meter dalen.
03 wandeling in de Serra Malagueta , 3 uur, 300 meter stijgen en dalen
04 2 uur lopen, 500 meter dalen
05 3 uur lopen
06 Vlucht van Santiago naar Fogo
07 4½ uur lopen, 400 m stijgen en dalen
08 beklimming van de vulkaan, 5 uur lopen, 1100 meter stijgen en dalen
09 Vlucht via Santiago naar Boa Vista
10 Boa Vista stad naar het strand Praia de Varandinha, 7 uur lopen
11 wandeling naar Povoacoa Velha 3,5 uur lopen
12 wandeling naar Viana, 6,5 uur lopen, 350 m stijgen en dalen
13 een vrije dag aan zee, relaxen
14 terugvlucht naar Nederland.

Enkele opmerkingen vooraf
Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De reisleiding kan zich genoodzaakt zien om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.

+
Dag 1
+
Dag 2
+
Dag 3

Amsterdam naar Kaapverdië, het eiland Santiago

Dag 1

Aankomst op het vliegveld van Praia waar we voor het eerst Kaapverdiaanse lucht inademen. We zijn op Santiago het grootste van de Kaapverdiaanse eilanden. De cultuur, de atmosfeer, de manier van leven zijn meer Afrikaans dan op de andere eilanden van de archipel. Dat komt door geografische en historische oorzaken. We overnachten in Plateau, het historische centrum van Praia in een gezellig hotelletje. ’s Avonds maken we kennis met de typische Kaapverdiaanse keuken. Gedurende de volgende 4 dagen doorlopen we een deel van het mooi eiland.

wandeling in de Serra Malagueta, 3 uur, 350 m stijgen en 150 meter dalen.

Dag 2

Nadat we onze gids hebben ontmoet, wacht ons een transfer en een fantastische wandeling. We lopen door het oostelijke deel van een bergketen die Serra Malagueta wordt genoemd. We lopen door groene valleien en door kleine dorpjes waar we vriendelijke mensen ontmoeten en we af en toe een mooi zicht krijgen op de omliggende landschappen. De Serra Malagueta is sinds 2003 een Nationaal Park en het is het thuis van 26 soorten endemische planten.  Daarvan zijn er 14 bedreigd en daarom moet je ze maar laten staan en niet mee naar huis nemen of plukken. Aan het eind van de dag mag je jezelf belonen met een duik in zee of een moment van rust op het strand terwijl je in de schaduw van palmbomen ligt. We overnachten in een hotelletje in het dorp Tarrafal.

wandeling in de Serra Malagueta , 3 uur, 300 meter stijgen en dalen

Dag 3

Omdat we gisteren zo hebben genoten doen we het vandaag nog eens dunnetjes over en we vertrekken vroeg voor een andere wandeling in de Serra Malagueta. Wanneer we ’s middags terugkomen in Tarrafal hebben we tijd om met de vissers in contact te komen om wat meer te weten te komen over hun dagelijkse leven.

+
Dag 4
+
Dag 5
+
Dag 6

2 uur lopen, 500 meter dalen

Dag 4

Vandaag ontdekken we nieuwe geuren wanneer door een eucalyptus bos lopen in de schaduw van de hoogste berg van dit eiland. In deze traditionele agrarische omgeving ontdekken we iets meer van de biologische diversiteit die Kaapverdië te bieden heeft. We overnachten vandaag in een berghut.

3 uur lopen

Dag 5

Transfer naar het stadje Cidade Velha, de oudste nederzetting op Kaapverdië. We wandelen dan eerst door een grote canyon die begroeid is met wilde vegetatie. Je zal vele Boabab- en mangobomen zien. De geur van suikerriet wordt steeds sterker, een teken dat we een destilleerderij naderen waar lokale rum (grog) wordt geproduceerd. Maar het is beter als we ons hier niet door laten meevoeren, we focussen op de toppen van de bomen om te kijken of we een passarinha kunnen spotten. Deze willen we zeker niet missen: het is een kleine ijsvogel met prachtig blauw gekleurde vleugels.

Vlucht van Santiago naar Fogo

Dag 6

Vlucht van Santiago naar het eiland Fogo. Door het vliegtuigraam doemt hij ineens voor je op en je kunt je ogen er niet vanaf houden: de grote vulkaankegel van de vulkaan Fogo. Wat je leuk zult vinden in het stadje São Filipe zijn de elegante en mooie landhuizen (sobrados), de smalle straatje naar de oceaan en de levendige kleuren van de Kerk: Nossa Senhora de Conceiçao. Overnachting in São Filipe.

+
Dag 7
+
Dag 8
+
Dag 9

4½ uur lopen, 400 m stijgen en dalen

Dag 7

We staan vroeg op om op tijd te vertrekken voor de tocht naar de krater. De rit langs de flanken van de berg is op zichzelf al adembenemend en plotseling na een scherpe bocht is hij daar: majestueus en indrukwekkend. Terwijl we de vulkaan naderen en rondlopen in de caldera door de vruchtbare velden en spectaculaire landschappen is het moeilijk te geloven dat het palet aan kleuren vóór je echt is. We brengen 2 nachten door tegenover de vulkaan in een accommodatie die is gebouwd op nog steeds warm lava!

beklimming van de vulkaan, 5 uur lopen, 1100 meter stijgen en dalen

Dag 8

Voor zonsopgang zitten we al aan het ontbijt. We moeten vroeg vertrekken om de klim naar de top van de vulkaan achter de rug te hebben vóór de hitte van de middag. Wanneer we eenmaal op de top staan en het is helder, dan worden we beloond met een verbazingwekkend uitzicht op de krater en de oude en meer recente lavastromen. De afdaling is heerlijk. Door het losse gravel kun je springen, glijden en/of naar beneden rollen. Zo leuk, dat je het nog een keer wil….

Vlucht via Santiago naar Boa Vista

Dag 9

Na het ontbijt rijden we naar de luchthaven voor de vlucht naar het volgende te ontdekken eiland. Tot voor kort was Boa Vista alleen een goed alternatief voor een strandvakantie op Sal. De laatste tijd worden steeds meer plekken op het eiland ontdekt waar je prachtige wandelingen kunt maken en waar je je in een fantastische woestijn waant.

+
Dag 10
+
Dag 11
+
Dag 12

Boa Vista stad naar het strand Praia de Varandinha, 7 uur lopen

Dag 10

We verlaten het kleine stadje dat tegelijkertijd de hoofdplaats is van het eiland en we bewegen ons richting het magische binnenland. We passeren daarbij de bekende “all-inclusive” resorts en stap voor stap laten we vervolgens de civilisatie achter ons. We worden omgeven door de zoute lucht van de alomtegenwoordige zee en het eindeloze strand. De kleurcontrasten, de verlatenheid, de wijde horizon zijn prachtig en alleen Robinson Crusoë ontbreekt. We slapen in een grot aan het strand, slechts 30 meter van de zee.

wandeling naar Povoacoa Velha 3,5 uur lopen

Dag 11

Het is niet nodig om te adviseren vandaag van je dag te genieten. Het zee is fantastisch en zelfs voordat je je ogen opent heb je al zin om er in te springen. We maken er een semi-stranddag van, maar gaan ook een aardig eindje lopen. We lopen langs de kust en zo midden op de dag zal het heldere water van de zee regelmatig uitnodigen om een frisse duik te nemen. Zo langs deze kust lopen geven je een onvergetelijke ervaring en je raakt er buitengewoon relaxt van. In de middag lopen we een beetje van de kust af naar een klein dorp. We eten en overnachten hier bij een familie in de oudste nederzetting van dit eiland. ’s Avonds wanneer we de slaapzak hebben uitgerold op het dakterras vallen we in slaap genietend van de eindeloze hoeveelheid sterren.

wandeling naar Viana, 6,5 uur lopen, 350 m stijgen en dalen

Dag 12

Na de wandelingen langs de kust is het vandaag tijd om het hoogste punt van het eiland te beklimmen: Rocha Estancia met een hoogte van 387 meter. We lunchen bij een boerderij te midden van baobab- en amandelbomen en tamarindes. Het is een kleine oase. Met de accu weer opgeladen begeven we ons nu naar het stuk beroemde woestijn. Hier gaan we vannacht ook kamperen. Maar daarvoor kunnen we nog heerlijk door de zandduinen heen rollen en buitelen, alsof we weer kind zijn geworden. Heerlijk.

+
Dag 13
+
Dag 14
Kaapverdië 3 eilanden Santiago Fogo Boa Vista | Snow Leopard (07)

laatste dag, vrij, relaxen

Dag 13

een vrije dag aan zee, relaxend met het besef dat we morgen weer terugvliegen naar ons kikkerlandje.

terugvlucht naar Nederland.

Dag 14

Vertrek naar en aankomst in Nederland

Kaapverdië | 3 Eilanden-tocht Prijzen/Data


Maatwerk

Inclusief/exclusief


 • vluchten Santiago-Fogo en Fogo naar Boa Vista
 • 13 nachten accomodaties in Hotels (9x), Mountain hut (1x), Guesthouse (1x), homestays (1x), camping (1x)
 • alle ontbijten
 • 5 picknicks op de dagen: 2, 3, 4, 5, en 7
 • 4 lunches op de dagen: 8, 10, 11 en 12
 • 9 diners op de dagen 2, 3, 4, 5, 7, 8, 10, 11 en 12
 • een gids voor Santiago, dag 2, 3, 4 en 5, op Fogo, dag 7 en 8
 • roadbook voor Fogo dag 6
 • gids op Boa Vista op de dagen 10, 11 en 12
 • alle transfers volgens het programma
 • bagage transport
 • transfers luchthavens-hotel-luchthavens
 • 24/7 bereikbaarheid van de organisatie
 • toeristenbelasting à € 2,- p.p.p.n.
 • Nederlandse reisleider vanaf 8 personen
 • Co2 compensatie gehele reis! Dus zowel incl vlucht als totale landarrangement.
 • Deze reis valt onder de voorwaarden en garanties van ANVR+SGR+Calamiteitenfonds

ANVR
SGR
calamiteitenfonds
Optioneel
 • Retourvlucht Schiphol naar uw bestemming (uiteraard boekbaar via ons)
 • Evt. toeslag eenpersoonskamer
 • Evt. wijzigingskosten (alleen bij wijzigingen ná boeking) € 35
Niet bij de reissom inbegrepen
 • Reserveringskosten € 20,-- per nota
 • Bijdrage SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden): €5 per persoon
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota
 • Niet genoemde maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven (o.a. souvenirs, wasserij, (fris)dranken)
 • Vervoer naar en van Schiphol
 • Fooien begeleidingsploeg
 • Reisverzekering (verplicht), annuleringsverz (aanbevolen)
 • Evt. extra kosten i.g.v. een calamiteit
 • Luchthavenbelasting Kaapverdië € 35
 • Vaccinaties

Kaapverdië | 3 Eilanden-tocht files en detail


documenten & informatie


Visum
Visum

Er is geen visum nodig, alleen een paspoort wat nog 6mnd geldig wanneer je weer vertrekt uit Kaaprverdië.Reisinformatie
Reisinformatie

volgt

Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!