Chili & Argentinië | Patagonië Fietsreis

Niveau

Gemiddeld
Reisduur
18 dagen
Hoogste punt
1176m
Korting 1ste boekers!
(zie incl/excl)
vanaf € 4195,-
Ultieme vrijheid in desolate landschappen

Patagonië staat bekend om de ruige en spectaculaire wildernis. Het fraaie landschap met actieve vulkanen, heldere gletsjermeren en uitgestrekte oerbossen en natuurlijk de indrukwekkende bergketens van de Andes biedt niet alleen mogelijkheden om mooie wandelingen te maken, maar ook om fraaie fietstochten te maken. We kamperen op campings op werkelijk uniek gelegen lokaties met schitterende uitzichten!

Privé-groepen
Naast de genoemde groepsreis is het ook mogelijk om met een eigen fietsclub/vriendenkring één van de groepsreizen – in overleg met ons – op een door u gewenste vertrekdatum te plannen. Mits echt tijdig* (dit is weer mede afhankelijk van de beoogde bestemming) aan ons doorgegeven in verband met het vastleggen van eventuele reisbegeleider, accommodatie, vluchten etc

 • Ongerepte spectaculaire natuur van Patagonië!
 • Ruigheid van de bergketens van de Andes
 • Combinatie van fraaie natuur en bijzondere cultuur
 • Ervaren Nederlandse reisbegeleidster

Chili & Argentinië | Patagonië Fietsreis dag tot dag


REISSCHEMA
01 Vertrek Nederland
02 Aankomst Buenos Aires.Transfer hotel.Tangoshow & diner.
03 Transfer vliegveld in BsAs.Vlucht Bariloche, transfer hotel.
04 Bariloche – Villa La Angostura, met bootvaart 50 km
05 Villa La Angostura – Villa Traful 60km
06 Villa Traful – Paso Córdoba- Filo Hua Hum 72km
07 Filo Hua Hum – San Martin de los Andes 54km
08 San Martin de los Andes
09 SMA – Junin de los Andes (transfer) -Paso Tromen 70km
10 Paso Tromen – grensovergang – Pucón (Chili) 82km
11 Pucón
12 Pucón-Transvolcanica (25km)-Coñaripe,Termas Pellaifa 63km
13 Coñaripe – Laguna Verde 63km
14 Laguna Verde – San Martin de los Andes via Lago Curruhue, 62km
15 Transfer naar vliegveld in SMA. Vlucht naar BsAs
16 Bs As met Citytour
17 Transfer naar vliegveld en vlucht naar Nederland
18 Aankomst in Nederland

 

Een avontuurlijke reis naar een land als Argentinië kan nooit van minuut tot minuut worden gepland. Het ‘nieuwe en onbekende’ (en daarmee ook het onverwachte) zal voor ons altijd een belangrijk element blijven. Deze routebeschrijving is daarom slechts een leidraad, waarvan onderweg kan worden afgeweken.

De gids beslist hoe lang de fietstrajecten zijn en waar de kampen worden opgezet; indien mogelijk in samenspraak met de groep. Factoren die bij deze beslissing een rol spelen, zijn de veiligheid van de groep, de vorm van deelnemers én begeleiding en de plaatselijke omstandigheden, zoals het weer.

01 Vertrek Nederland
02 Aankomst Buenos Aires.Transfer hotel.Tangoshow & diner.
03 Transfer vliegveld in BsAs.Vlucht Bariloche, transfer hotel.
04 Bariloche – Villa La Angostura, met bootvaart 50 km
05 Villa La Angostura – Villa Traful 60km
06 Villa Traful – Paso Córdoba- Filo Hua Hum 72km
07 Filo Hua Hum – San Martin de los Andes 54km
08 San Martin de los Andes
09 SMA – Junin de los Andes (transfer) -Paso Tromen 70km
10 Paso Tromen – grensovergang – Pucón (Chili) 82km
11 Pucón
12 Pucón-Transvolcanica (25km)-Coñaripe,Termas Pellaifa 63km
13 Coñaripe – Laguna Verde 63km
14 Laguna Verde – San Martin de los Andes via Lago Curruhue, 62km
15 Transfer naar vliegveld in SMA. Vlucht naar BsAs
16 Bs As met Citytour
17 Transfer naar vliegveld en vlucht naar Nederland
18 Aankomst in Nederland

Uitgebreide routebeschrijving

Dag 1. Vliegreis Amsterdam- Buenos Aires

Dag 2. Aankomst in Buenos Aires
Ontvangst op internationaal vliegveld Ezeiza en transfer naar uw 3 *hotel in het bruisende centrum van Buenos Aires, ´s Avonds geniet u in temperamentvolle sfeer van een diner met tangoshow in aanwezigheid van de reisbegeleider.

Dag 3. Aankomst in Bariloche
Vandaag vliegt u met een binnenlandse vlucht naar San Carlos de Bariloche (893m) centraal gelegen in het schitterende merengebied van Noord-Patagonië. Dit toeristische skioord staat bekend om haar alpineachtige chalets geïnspireerd door de eerste Europeanen die zich hier rond 1900 vestigden. In uw hotel wordt u welkom geheten door uw fietsgids en reisbegeleider/chauffeur. U ontvangt het ´Roadbook´ en uw huurfiets en kan de eerste argentijnse fietskilometers maken langs het schitterende meer!

Dag 4. Bariloche – Villa Angostura, 50 km en boottocht.
De eerste km op de fiets rijdt u door een bosrijke omgeving langs het Meer Nahuel Huapi tot Llao Llao. Vanuit het haventje Puerto Pañuelo steekt u met een boot het diepblauwe meer over tot Isla Victoria en Arrayanese Bossen. Dit unieke bos gelegen in het Nationaal Park Nahuel Huapi is het enige ter wereld waar de boomsoort Arrayán met zijn kaneelachtige kleur in grote getale voorkomt. U verlaat met uw fiets de boot om na een korte wandeling uw route tot Villa Angostura te vervolgen over onverharde bospaden.

Dag 5. Villa Angostura – Villa Traful, 60 km.
Omringd door bergen, bossen en water verlaat u Angostura waar u al snel de Rio Correntoso, de kortste rivier van Argentinië, oversteekt. Hier na rijdt u over de spectaculaire Route van de Zeven Meren ( Los Siete Lagos) waar u ´s middags geniet van uw lunch bij een een Mapuche familie, de oorspronkelijke bewoners van deze regio.
Vanaf hier klimt u verder naar zo´n 900m waarna een verharde weg u gedurende 25km glooiend langs het transparante, visrijke Lago Traful leidt tot het gelijknamige dorp (975m). In dit klein vissers dorpje kan u een bezoek aan ´Mirador del Viento´ waar de wind op een spectaculaire wijze de kracht van moeder natuur laat zien. U fiets bijna de gehele route door het bos.

Dag 6. Villa Traful – Paso Cordoba – Filo Hua Hum, 72 km.
U begint met glooiend 25km over een slingerende onverharde weg langs de oever van het Lago Traful tot de kruising met de bekende Route 40 alwaar u de schitterende route naar de Paso Cordoba inslaat. De eerste 10 km stijgen rustig tot de eerste pas. Na wat dalen begint de echte klim gedurende 15 km tot de pas. Met een prachtig uitzicht over de de bijzondere vulkanische rotsformaties met verschillende kleuren daalt u af richting de idylische lokatie waar we de tenten opzetten.

Dag 7. Filo Hua Hum – San Martin de los Andes, 54 km.
Vanaf de camping volgt u de rivier tot in het pioniersdorp Meliquina aan het Lago Meliquina. Daarna duikt u wederom het bos in tot aan de kruising met de asfaltweg die u richting San Martin de los Andes (640m)brengt. Na een pittige klim van zo´n 4km om volgt een schitterende afdaling met zicht op het Lago Lacar omgeven met de niet inheemse naaldboombossen. In het levendige centrum kunt u genieten van een overheerlijk ijsje in één van de vele ´heladerias´ of een biertje nuttigen in een aan het meer Lacar.

Dag 8. San Martin de los Andes
Een vrije dag in het pittoreske San Martin de los Andes. Dit plaatsje ligt aan de voet van de Andes aan het Lago Lacar gelegen bij het Nationaal park Lanín en is een uitstekende uitvalsbasis voor een actieve excursie. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit een van de volgende excursies:
Cabalgate ( Paarderijden), kayaken / kanoën, trekking

Dag 9. San Martin de los Andes -Junin( transfer) – Paso Tromen 70 km.
De dag begint met een korte transfer in de auto. In Junin de los Andes , bekend voor het vliegvissen stapt u weer op de fiets met de vulkaan Lanin (3776m) al in het zicht. Onderweg heeft de grote kans om de inheemse herten te zien en aan het einde van de dag rijdt u door de bossen met Araucariusbomen. ´s Avonds kunt u genieten van de zonsondergang met zicht op de vulkaan Lanin.

Dag 10. Paso Tromen – Pucon (Chili), 82 km.
Vandaag begint u met de grensformaliteiten en rijdt u Chili in! Daar wacht een lange afdaling door het bos. U passeert typisch chileense dorpjes totdat u het toeristische Pucon bereikt. Pucon is een geliefd outdoorstadje o.a. door de mooie ligging ingeklemd tussen de rokende vulkaan Villarica (2847m)en de Laguna Villarica.

Dag 11. Pucon vrij dag
U kunt uw dag naar eigen keuze invullen:
Beklimming van de vulkaan Villarica
Rafting
Bezoek aan thermaalbad
Of ontspannen in het dorp

Dag 12. Pucon – Transfer – Transvolcanica – Coñaripe, 63 km.
Na een korte rit in de auto stapt u op de fiets in het Nationaal Park Villarica. Een dichtbebosde weg leidt u zo´n 26km tussen de indrukwekkende vulkanen Villarica ( 2847m) en Quetrupillan (2360m) door. Na een afdaling van 22km bereikt u het dorp Coñaripe waar nog een 15km lange klim op u wacht tot de ons unieke verblijf met natuurlijk thermaalbad! De weg in het bos is zo dichtbegroeid dat deze niet voor de auto toegankelijk is en de volgauto dus zal moeten omrijden.

Dag 13. Coñaripe – Laguna Verde, 63km
De weg naar de grens met Argentinië wordt gedomineerd door vele beklimmingen waardoor het een zware
dag zal zijn. De pas Carririñe is één van de mooiste gedeelten van de gehele reis. Na de laatste zware inspanning volgt de afdaling naar de camping aan de schitterende Laguna Verde.

Dag 14 Laguna Verde – San Martin de los Andes via Lago Curruhue, 62km
De laatste fietsdag. We vertrekken vanaf Laguna Verder in de richting van San Martin de los Andes. We rijden langs de meren Curruhue en Lolog en na het doorkruizen van het Nationaal Park Lanin bëindigen we onze fietstocht in San Martin. ´s Avonds neemt u tijdens het diner afscheid van de reisbegeleiding.

Dag 15 SMA – Buenos Aires
Transfer naar vliegveld in San Martin de los Andes en vlucht naar Buenos Aires.
Ontvangst op het vliegveld en transfer naar hotel.

Dag 16. Buenos Aires
Gezamelijk met de groep geniet u van de citytour door oa de bekende wijken La Boca en San Telmo. De rest van de dag in de hoofdstad om naar eigen keuze in te vullen.

Dag 17. Vertrek naar Nederland
Transfer naar vliegveld Ezeiza. Vlucht naar Nederland.

Dag 18. Aankomst in Nederland

Chili & Argentinië | Patagonië Fietsreis Prijzen/Data


1e boekers kortingen
Het is voor een zó bijzondere fietsbestemming als deze, uitermate belangrijk, dat geïnteresseerden zich in een zéér vroegtijdig stadium melden, voor a) betaalbare vluchten, b) eerder zekerheid voor alle deelnemers van doorgang van de reis!

1ste en 2de boeker € 150 korting per persoon
3de en 4de boeker € 100 korting per persoon


Fietsdagen: ………………………………. 9 dagen
Technische moeilijkheidsgraad:…gemiddeld
Fysieke moeilijkheidsgraad: ………gemiddeld/hoog
Dagafstand: ………………………………..58 km gemiddeld
Totaalafstand: ……………………………..577 km


Voor de INCLUSIEF / EXCLUSIEF: scroll verder naar beneden (onder de foto).

Maatwerk

Inclusief/exclusief


 • welkomsdiner in Bariloche
 • 9 overnachtingen in hotel o.b.v. 2 persoonskamer op indeling
 • 2 overnachtingen in Cabaña
 • 4 overnachtingen op camping
 • Maaltijden: 15x ontbijt, 12x lunch/lunchbox, 9 (+ de 2 genoemde=)11 x diner
 • Tangoshow en diner in Buenos Aires
 • City Tour met gids
 • Entree Nationaal park
 • Gedetailleerde routebeschrijvingen en ingetekende kaarten
 • Bagagevervoer en bezemwagen
 • Ervaren gids en reisbegeleiding (Engelssprekend)
 • Transfer met boot van Neltume naar Lago Pirehueico
 • transfers van en naar luchthavens in Argentinië
 • Tijdig boeken biedt naast goedkopere vliegtickets óók nog het voordeel van de eerstboekers-korting voor deze reis
 • Voorbereidingsbijeenkomst
 • Korting voor eerste boekers! Reissom euro 3000+ (deeln 1+2: €150pp, deeln 3+4: € 100pp)
 • Deze reis valt onder de voorwaarden en garanties van ANVR+SGR+Calamiteitenfonds
 • Ervaren Nederlandse reisleidster

ANVR
SGR
calamiteitenfonds
Optioneel
 • Retourvlucht Schiphol naar uw bestemming (uiteraard boekbaar via ons)
 • evt. transportkosten luchtvaartmaatschappij bij meenemen eigen fiets
 • Co2 compensatie (incl indien ticket via Snow Leopard geboekt)
 • Luchthaven transfers (incl indien ticket via Snow Leopard geboekt)
 • Huurfiets ($ 250)
 • Evt. toeslag eenpersoonskamer/ tent (€ 500)
 • Evt. entrees
 • Evt. kosten huurmaterialen (bijv. slaapzak, donsjas, klimmateriaal)
 • Evt. wijzigingskosten (alleen bij wijzigingen ná boeking) € 35
Niet bij de reissom inbegrepen
 • 4x Middageten/lunchbox op vrije dag ( SMA, Pucon en 2 x BA)
 • 4x Diner (SMA, Pucon en Buenos Aires)
 • 2 Binnenlandse vluchten (totaal ca. $ 700). Deze vluchten zijn niet boekbaar vanuit NL, daarom niet incl in de reissom.
 • Facultatieve extra activiteiten op vrije dag ( SMA en Pucon)
 • Alcoholische dranken
 • persoonlijke uitrusting
 • persoonlijke uitgaven en fooien
 • Lunch + diner bij hotelovernachtingen
 • Visum
 • Reisverzekering (verplicht), annuleringsverz (aanbevolen)
 • Evt. extra kosten i.g.v. een calamiteit
 • Vaccinaties
 • Vervoer naar en van Schiphol
 • Reserveringskosten € 20,-- per nota
 • Bijdrage SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden): €5 per persoon
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota

Chili & Argentinië | Patagonië Fietsreis files en detail


documenten & informatie


Paspoort
Paspoort

Een paspoort wat bij aankomst nog 6mnd geldig is volstaat.Reisinformatie
Reisinformatie

Volgt

Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!