Rond de Manaslu

Trektocht Rond de Manaslu Nepal | Snow Leopard (18)
Niveau

Gemiddeld
Reisduur
23 dagen
Hoogste punt
5135m
Aantal loopdagen
15 dagen
Overnachting in
hotels
vanaf € 1505,-
Schitterende rondgang om het Manaslu massief

De Manaslu (8156 m) is het hoogste massief van Midden-Nepal en het omringende gebied was tot 1992 verboden terrein voor toeristen. Nog steeds moet er een duurdere speciale vergunning worden aangevraagd. Door deze beperkende maatregelen zijn de oorspronkelijke cultuur en natuur gespaard gebleven. Rond de Manaslu is één van de meest gevarieerde trektochten van Nepal. Bovendien stijgt deze trektocht bijzonder gelijkmatig naar de bergpas Larkya La (5135 m).

Het gebied werd voor het eerst in 1950 door een expeditie van de bekende Himalaya pionier Tilman bezocht. Ook kolonel Jimmy Roberts, de ‘vader’ van de trekkingindustrie in Nepal, bezocht dit gebied. In de jaren daarop was het Manaslugebied het exclusieve domein geweest van Japanse klimexpedities. Het massief van de Manaslu wordt dan ook wel ‘de Japanse berg’ genoemd.

  • Perfecte acclimatisatie
  • Echte rondtocht
  • Geweldige mix van natuur en cultuur.
  • Larkya La (5135 meter)
  • Ook erg fraai in april als o.a. alle rododendrons in bloei staan!

Reiservaringen

Nepal - Manaslu Rond - trektocht - Snow Leopard (10)
Nepal | Rond de Manaslu (2022) Mirjam en Frits Bloem
Manaslu trekking, prachtig!Deze trektocht overtrof.onze verwachtingen! Een afwisselende tocht qua natuur en lamdschap en tevens een prachtige kennismaking met de Nepalese bevking , hun leefwijze en de cultuur. Ook de blootstelling aan de elementen der natuur maakt dat het een bijzondere ervaring.van de Himalaya is!
Nepal - Manaslu Rond - trektocht - Snow Leopard (6)
Nepal | Manaslu (2022) Ronald Duin
Op en top een allesomvattende Himalaya ervaring!Mooie reis door een prachtig landschap met volop kans ook een beetje Tibet op te snuiven door de verschillende Tibetaanse nederzettingen en kloosters. Met een beetje geluk ligt er sneeuw op de Layka La en de omringende bergen wat de ervaring van de nog intenser maakt. Van de warmte en hectiek van Kathmandu tot zwemmen in een met ijsschotsen bedekt gletschermeer en het bijwonen van een chant in een Boedistisch klooster. Op en top een allesomvattende Himalaya ervaring!
Trektocht Rond de Manaslu Nepal | Snow Leopard (3)
Nepal | Manaslu (2019), Jaap
Echt rond de ManasluDeze trekking heet met recht "Rond de Manaslu". Vanaf Lho komt de berg in beeld vanuit het Oosten, in Ghana vanuit het Noord-Oosten, op de dag van de pas vanuit het Noorden, in Bimthang vanuit het Noord-westen en zelfs in de buurt van Dharapani is de berg te bewonderen vanuit het Zuid-Westen. Maar daarnaast zijn er nog zoveel andere prachtige toppen te bewonderen. De lodges zijn basic maar ruim voldoende en op sommige plaatsen zelfs heel gezellig, zoals in Bimthang. Ik denk dat deze lodge-trek nu nog een absolute aanrader is, omdat de zandweg nog lang niet af is, terwijl de klassieke Annapurna-trek wel vaak uitkijkt op de weg. Ik gun de bewoners vooruitgang maar ben blij dat ik hem nu gedaan heb!
Trektocht Rond de Manaslu Nepal | Snow Leopard (15)
Rond de Manaslu 2019, Johanna Kloosterhuis
Manaslu Rond: meer natuurschoon en minder toeristen.Na vorig jaar de Annapurna Rond te hebben gelopen heb ik nu de Manaslu Rond gedaan. Een mooi en goede volgorde. Smallere dalen, steilere bergwanden, meer natuurschoon en minder toeristen. Wel iets zwaarder door meer steilere paden. Wel weer imponerend. Blij dat ik geweest ben.
Trektocht Rond de Manaslu Nepal | Snow Leopard (10)
Manaslu, Jan Heusinkveld (2018)
Rond de ManasluHet Manaslu-circuit is nog niet zo druk belopen als die van de Anapurna, zodat je niet het gevoel hebt in file door de bergen te lopen. Veel prachtige en stille plekken met fantastische uitzichten op de Manaslu of andere hoge toppen. De dagtochten zijn goed te doen (mochten van mij soms wel langer zijn). De tocht geeft veel afwisselende landschappen waarbij je ook door prachtige dorpjes komt. Je ervaart een klein beetje hoe zwaar het leven van de lokale bevolking is en krijgt enorm respect voor de dragers die met zware bepakking vrolijk voor je uit lopen. De voldoening als je op de pashoogte van 5106 meter bent is groot en de moeite van de inspanningen meer dan waard.
Trektocht Rond de Manaslu Nepal | Snow Leopard (22)
Manaslu, Wiebe (2018)
De uitdaging!Deze Reis in Nepal heeft een overweldigende indruk op mij gemaakt het ervaren van een andere cultuur natuur en je heel klein voelen in de prachtige Himalaya Het is goed om te ervaren hoe de mensen leven een een zijn met de natuur ook de kennis van de geschiedenis van Nepal maakt het plaatje compleet. Al met al een fantastisch verblijf.

Rond de Manaslu dag tot dag


In het midden van Nepal ligt het Manaslu massief waarvan de hoogste top reikt tot ± 8100 meter. Er loopt een oude karavaanroute achter deze bergen langs, vlakbij de Tibetaanse grens. Sinds de annexatie van Tibet door China in 1959 en het uitwijken van de opstandige Tibetanen naar Nepal zijn de makkelijker grensovergangen tussen de twee landen politiek gevoelig gebied. Voor de Manaslu trek hield dit tot 1990 in dat er geen westerlingen werden toegelaten. Na 1990 is dit wel mogelijk met een zogenaamd special permit. De tocht is zeer gevarieerd en loopt van subtropisch laagland tot aan hooggebergte door verschillende zones waarin klimaat en vegetatie maar ook religie, huizenbouw en klederdracht steeds grote veranderingen ondergaan. In tegenstelling tot de drukte in een, wat landschap betreft, vergelijkbaar gebied als Annapurna is men hier nog nauwelijks ingesteld op toeristen.

Een opmerking vooraf
Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De reisleiding kan zich echter genoodzaakt zien om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.

Reisschema

01. Vlucht Amsterdam – KTM
02. Aankomst KTM, transfer naar hotel, relax/sightseeing
03. Vrije dag Kathmandu, relax/sightseeing, briefing
04. Start trektocht: Bus naar Soti Khola 8-9 uur (700 m)
05. Khorla bensi 7 uur (970 m)
06. Jagat 7 uur (1370 m)
07. Philim 5 uur (1590 m)
08. Deng 6 uur (1860 m)
09. Namrung 7 uur (2630 m)
10. Lho 4 uur (3180 m)
11. Samagaon 3 uur (3550 m)
12.  – , rust/acclimatisatie dag (3550m)
13. Samdo 3 uur (3850m)
14. Rust/acclimatisatie dag (3850 m), acclimatisatie-wandeling in vallei noord of oost
15. Dharamsala (Larkya Phedi) 4 uur (4460 m)
16. Over Larkya La (5105 m) naar Bhimtang 8 – 10 uur (3600 m)
17. Late start, Yak Kharka 4 uur (3000 m)
18. Dharapani 5 uur (1980 m)
19. Chyamche of Jagat of Syange 5 – 7 uur (1400 – 1300 m)
20. Bus retour naar Kathmandu 6-7 uur
21. Vrije dag, relax/sightseeing
22. Transfer naar luchthaven, vlucht van Kathmandu naar NL
23. Aankomst in Amsterdam
+
Dag 1
+
Dag 2
+
Dag 3

Vlucht

Dag 1

Vertrek Amsterdam

1300M

Kathmandu

Dag 2

Aankomst Kathmandu.
Het laatste uur van de vlucht naar Kathmandu heb je al een prachtig uitzicht op de Himalaya, bij goed weer tenminste! Het laatste stukje vlieg je over beboste kammen en rijstvelden de Kathmandu vallei binnen. Je landt op de luchthaven van Kathmandu en een uur later vind je jezelf in eens terug midden in de drukke chaos van de Nepalese hoofdstad.

1300M

Kathmandu

Dag 3

Trekking briefing, sightseeing Kathmandu.

Aan het begin van de reis heb je tijd vrij te besteden in Kathmandu en omsteken. Een eerste wandeling door Kathmandu is overweldigend. Durbar Square met z’n aaneenschakeling van tempels en z’n smalle zijstraten vol kleurrijke mensen, handel en vertier is hét centrum en ademt een sfeer waarmee de hele oude stad is doortrokken. Op fietsafstand liggen de prachtige Boeddhistische Stupa’s van Swayambhunath en Bodnath. Dat geldt ook voor Pashupatinath, een hindoetempelcomplex met crematie ghats (kades) aan de oever van de heilige Bagmati-rivier.
De twee koningssteden Patan en Bhaktapur liggen op fietsafstand van Kathmandu. De “middeleeuwse sfeer” wordt er bepaald door de oude bebouwing, de tempels en de smalle straatjes, waar geen gemotoriseerd verkeer kan komen. Zelfs de stadsdelen zijn hier nog volgens het kastensysteem gegroepeerd.
Patan heeft een fascinerend centraal Durbar Square met vele tempels, standbeelden en een koninklijk paleis. Tevens bevindt zich hier een van de mooiste boeddhistische kloosters in Nepal. Bhaktapur is het meest oorspronkelijk gebleven en totaal autovrij. Pottenbakkers hebben met hun activiteiten een compleet plein in beslag genomen en duizenden potten staan te drogen in de open lucht. Ook aan het einde van de reis verblijven we in Kathmandu.

+
Dag 4
+
Dag 5
+
Dag 6
700M

Soti Khola

Dag 4

We vertrekken vroeg uit Kathmandu. De weg naar Soti Khola is vanaf de hoofdweg nog niet heel erg goed en wat vertraging heb je zomaar. De route is verder heel mooi en vooral heel groen, langs riveren en heuvel op en heuvel af..

970M

Khola Besi

Dag 5

Het grootste gedeelte van de tocht volgen we de Budhi Gandaki rivier stroomopwaarts. Het dal is nog breed en het landschap kenmerkt zich door rijstvelden en akkertjes. Het zullen warme dagen zijn omdat we ons nog in het lage gedeelte van de trek bevinden. We lopen naar het noorden tot het punt dat de Siyar Khola zich, vanuit het oosten komend, samenvoegt met de Budhi Gandaki. Daar buigen we af naar het westen richting Larkja Himal en Manaslu Himal.
De trail gaat wat op en neer (Nepali flat) en kan hier en daar glad zijn, maar nergens moeilijk. Onderweg passeren we diverse dorpen en kleine nederzettingen.
Op veel plaatsen komen zijbeken omlaag en regelmatig zullen we deze beken over moeten steken over niet altijd even stabiele bruggetjes. Het laatste stuk naar Khola Besi is bij regenachtig weer af en toe lastig, smal en glibberig. Indien de omstandigheden het noodzakelijk maken kan het zijn dat we iets eerder stoppen. In Maccha Khola zijn er ook lodges waar we gebruik van kunnen maken. De prijzen voor de frisdrankjes in de diverse dorpen geven al aan dat we verder van Soti Khola verwijderd raken. De looptijd naar Khola Besi bedraagt +/- 7 uur.

1370M

Jagat

Dag 6

Khola Besi naar Jagat 1370 meter

In tegenstelling tot de eerste dagen krijgen we nu ook wat steilere stukken. Zowel omhoog als omlaag. We passeren de warme bronnen van Tatopani (tato = warm en pani = water) Het dorp wordt van warm water voorzien via kranen in een gemetselde muur. De rijstvelden maken langzaam aan plaats voor akkertjes met gierst en boekweit. Langs de paden groeit de wilde cannabis. Na Tatopani steken we de brug over naar de oostelijke oever van de rivier en vervolgen onze weg naar het Gurungdorp Jagat. Looptijd +/- 5½ uur.

+
Dag 7
+
Dag 8
+
Dag 9
1590M

Philim

Dag 7

Korte loopdag vandaag. We lunchen dan ook niet onderweg maar bij aankomst in Philim. Onderweg hebben we uitzicht op de Shringi Himal, een 7175 meter hoge top in het noorden, dicht bij de grens met Tibet. Het dorp heeft meerdere lodges en overal zijn kranen. Na de lunch hebben we tijd om wat kleren te wassen en voor een wandelingetje door het hoger gelegen deel van het dorp of een bezoek aan de gompa die op ongeveer een half uur lopen en 150 meter boven het kamp ligt. Er is in het dorp een soort huiskamer bioscoop die vaak druk bezocht wordt door de lokale bevolking. Er kan getelefoneerd worden maar de verbinding is niet altijd optimaal. Looptijd van Jagat naar Philim 2½ à 3 uur.

1860M

Deng

Dag 8

De vallei van de Buri Gandaki wordt nog smaller. Na een korte afdaling wordt de rivier op zijn smalste punt overgestoken over een houten bruggetje, zodat we weer op de rechteroever komen. We maken een steile klim van bijna een half uur waarna het pad vlakker wordt en hoog boven de rivier glooiend verder gaat. In de diepte kolken de Shar Khola en de Buri Gandaki. Het uitzicht over het dal is schitterend. Na wat ‘ups and downs’ wordt het pad niet veel meer dan een in de rotswand uitgehouwen geul geplaveid met stenen. Het is goed dat de begeleidende Sherpa’s af en toe een extra handje bieden. Na een passage over takken, vastgebonden met bamboescheuten is het lastigste deel achter de rug. Hoewel er nog steeds een tiental lastige meters geklommen en gedaald moet worden, wordt het landschap veel lieflijker. Aan weerszijde groeit bamboe en hier en daar zijn rododendronbomen te zien. De middagetappe is kort. We lopen naar Deng door afwisselend loofbos met rododendron-, dennenbomen, bamboestruiken, vogels, vlinders en soms Langoer-aapjes. Deng is het eerste, echte Tibetaanse dorpje (vijf huizen) en heeft een chörten met mooie inscripties erop. We kamperen bij Deng. (6 uur, 1860 m)

2630M

Namrung

Dag 9

Na het passeren van de hangbrug, maken we een korte en steile klim en lopen daarna over een glooiend pad met een geleidelijke stijging. Via de volgende hangbrug gaan we naar de linkeroever. De vallei wordt steeds breder en hoog op de verschillende hellingen staan gompa’s (klein boeddhistisch klooster). De dorpjes hebben stenen huizen met zwarte leistenen op de daken. Bij het begin van een dorp staat een stenen toegangspoort die van binnen prachtig is beschilderd. Opeens, middenin het bos, blijkt de Buri Gandaki een enorme rots doorklieft te hebben. De kloof wordt via een houten bruggetje overgestoken. Het loont de moeite om even naar beneden te kijken en het woest kolkende water te aanschouwen. Een half uurtje later wordt de rivier weer gekruist. Hierna begint een vrij lange klim, hier en daar steil, door het bamboe- en rododendronbos naar het eindpunt voor vandaag, Namrung met een boeddhistisch kloostertje, een checkpost en een winkeltje. (7 uur, 2630 m)

+
Dag 10
+
Dag 11
+
Dag 12
3180M

Lho

Dag 10

Van Namrung gaat het omlaag naar een over te steken rivier, waarna een heerlijke wandeling volgt door zeer gemengd bos. We komen uit bij de toegangspoorten van het dorpje Li. Ieder dorpje in deze omgeving heeft huizen gebouwd van steen en heeft een eigen Gompa (helaas meestal gesloten) met binnenin prachtige wandschilderingen. Vandaag komen we wat leuke dorpjes betreft goed aan onze trekken met Li, Sho en Lho. Lho is het grootste dorp van dit dal en heeft twee mooie poorten met daartussen zeer grote, uit meerdere delen bestaande gebedsmuur. Eindelijk zien we ook de hoge toppen, die we na een lange tijd weer in beeld krijgen. Eerst de Naike-peak, voorbij Lho de North Peak (7157 m) en uiteindelijk de Manaslu (8163 m). Tijdens het laatste deel van deze tocht zijn er minder vergezichten en veel bos (dennen, sparren en larix). Overnachten in Lho (4 uur, 3180 m)

3350M

Samagaon

Dag 11

Vandaag weer een korte loopdag, we lunchen dan ook niet onderweg maar in het grote en mooie dorp Samagaon, waar we 2 nachten zullen doorbrengen. Eerst gaan we een flink stuk omlaag naar de rivier. We volgen die tot we in Syaula aankomen. Het is een vrij nieuw dorp en het wordt bevolkt door Tibetaanse vluchtelingen die nog steeds over de voormalige handelsroute via de Lajyung Bhandjyang en het dal van de Sanam Khola naar Samdo komen. Dan is het nog ongeveer 1½ uur lopen naar Samagaon. De route gaat over een grote vlakte en het dorp ligt in een soort kom. Looptijd +/- 3½ uur.

3350M

Samagaon

Dag 12

Acclimatisatie-/ rustdag
Vandaag zijn er vele mogelijkheden. Misschien kunnen we een Puja (gebedsdienst) laten houden in de gompa van het klooster. Lekker uitrusten en wat kleren wassen, door het dorp lopen en zien hoe de Tibetanen dorpelingen leven en werken. Een wandeling naar het Birenda dal of een stuk richting Manaslu BC of een wat langere wandeling naar Pung Gyen Gompa behoren ook tot de mogelijkheden. De Gompa ligt op ongeveer 3900 meter op een van de hellingen langs de Numla Khola. Natuurlijk kun je ook gewoon lekker luieren en/of lezen bij de lodge als je daar behoefte aan hebt.

+
Dag 13
+
Dag 14
+
Dag 15
3850M

Samdo

Dag 13

Door het bos gaan we geleidelijk omhoog. Later wordt het meer open en kan er een koude wind opsteken. Wat warme kleren in je rugzak is aan te bevelen. We volgen de Budhi Ghandaki in noordwestelijke richting tot het laatst bewoonde dorp voor de pas. We lopen door yakweiden met tientallen meters lange manimuren. De hoogte is merkbaar en in het laatste stuk zitten nog een paar stevige klimmetjes. We lunchen in Samdo en daarna kunnen de liefhebbers nog een tochtje maken naar een 200 meter hoger gelegen topje om van het uitzicht te genieten. Looptijd +/- 3½ uur.

3850M

Acclimatisatie-/ rustdag in Samdo

Dag 14

Wederom een dag om aan de hoogte te wennen of gewoon te rusten. Het is aantrekkelijk om de heuvel boven Samdo te beklimmen, het geeft een prachtig uitzicht op zowel de wijdse hoogvlakte in zuidelijke richting naar Sama (met de Himalchuli op de achtergrond), als op de Larkya La naar het westen, die we over twee dagen zullen oversteken. Vooral ‘s nachts merk je dat je bijna op de 4000 meter zit, zodat acclimatiseren geen overbodige luxe is. (3850 m)

4450M

Dharmasala (Larkya La BC)

Dag 15

We lopen vandaag naar de laatste overnachtingsplaats voor we de pas over steken. We doen het kalm aan want we stijgen vandaag zo’n 800 meter en morgen wacht ons een zware dag als we de pas oversteken. Aan de zuidkant van het pad hebben we zicht op de North Peak en de Larkya Peak van het Manaslu massief en aan de noordkant de kale, ruige steenwoestijn die tussen ons en de Tibetaanse hoogvlakte ligt. Dit wordt de koudste nacht op deze tocht en hoogst waarschijnlijk ook de kortste. Er is hier een grote nieuwe lodge gebouwd waar het soms passen en meten is om iedereen een goede slaapplek te kunnen geven. Looptijd +/- 4½ uur.

+
Dag 16
+
Dag 17
+
Dag 18
3800M

Over Larkya La (5105m) naar Bhimtang

Dag 16

Nu moet het dan gebeuren, de lange oversteek over de Larkya La naar Bhimtang. We staan heel vroeg op en vertrekken in het donker want misschien is het grootste deel van de pas besneeuwd en dat kan met name de lange steile afdaling lastig en tijdrovend maken. De aanloop naar de pas gaat geleidelijk en hopelijk is het een heldere zonnige dag zodat we, zodra het licht is kunnen genieten van het indrukwekkende landschap. Morenen, enorme massieven, gletsjers, witte toppen die scherp afsteken tegen de blauwe lucht en de verijsde gletsjermeertjes. De pas tekent zich niet echt af als een scherpe overgang maar de gebedsvlaggen vertellen ons dat we op het hoogste punt zijn aangekomen. Ook wij hangen, traditie getrouw, onze gebedsvlaggen er bij. In de daarna volgende afdaling gaat het nog een keer iets omhoog naar een tweede pasje. Dan gaat het lang en behoorlijk steil omlaag maar we nemen af en toe de tijd om te genieten van het fenomenale uitzicht. Pas bij de morenerug wordt het pad wat minder steil en gaat het wat makkelijker. Langs de morene-wal lopen we naar de het grote grasveld met wat huisjes. Moe maar voldaan strijken we neer in een lodge. De looptijd kan deze dag sterk variëren en is erg afhankelijk van de terrein gesteldheid. We moeten er rekening mee houden dat we gemiddeld 10 tot 11 uur nodig hebben inclusief een paar korte pauzes onderweg.

3000M

Yak Kharka

Dag 17

We slapen uit en vervolgen de tocht omlaag. Door prachtige bossen met een geweldig uitzicht op de pieken van de Manaslu achter ons lopen we rustig langs de rivier naar Karche. Dit ligt net voorbij de Surki Khola, een rivier die vanuit het noordwesten komt en uitmondt in de Dudh Khola. We lopen we langs de Dudh Khola verder omlaag naar het zuiden. Eerst nog een gemeen klimmetje over de Kharche Pass maar daarna overwegend omlaag langs morenen, yakweiden, witte strandjes en stenen langs de rivier die omlaag kolkt en de naam Dudh (melk) waar maakt. Ook zien we weer mooie stukken bos met baardmossen. Het is heerlijk om weer groen om ons heen te hebben na de woeste schoonheid van rotsen, sneeuw en ijs. We houden onderweg nog wel zicht op de majestueuze bergen om ons heen.Dan is het nog maar een kort stukje naar Yak Kharka, waar we gaan overnachten. Looptijd +/- 4 uur.

1980M

Dharapani

Dag 18

Het dal van de Dudh Khola ligt tot aan het einde bij Dharapani merendeels in de schaduw. De wandeling voert door veel mooi bos. Bij Thonje steken we twee keer een brug over, zodat we op de orografische rechteroever van de Marsyangdi Khola uitkomen. Na de checkpost blijkt dat het uit is met de Manaslu-rust. We komen vele Annapurna wandelaars tegen die in evenzovele lodges hebben geslapen. Het dal is mooi, diep ingesneden, met hier en daar kaarsrechte hoge rotswanden. Bij Dharapani overnachten we. Looptijd +/-5 uur.

 

+
Dag 19
+
Dag 20
+
Dag 21
1100M

Syange

Dag 19

Na Dharapani steken we met een hangbrug de rivier over.
In de wilde rivier liggen enorme rotsblokken en het dal met hoge, steile wanden blijft boeien. Het pad loopt vrij steil omhoog waarna het meestal snel weer daalt. Met een lange hangbrug wordt de rechteroever weer bereikt.
Het dorp Tal ligt in een verbreding van de vallei. Van hoge bergwanden storten mooie watervallen naar beneden. Vandaag dalen we verder af door karakteristieke dorpjes als Chyamche en Jagat.
Dit is ook de dag dat we de smalle kloof tussen Manaslu en Annapurna passeren. We overnachten in Jagat of Syange. Hier wordt er voor het laatst overnacht in lodges. s Avonds worden kleding, schoeisel en fooien weggegeven. Daarna zingen, dansen en voor wie wil is er eventueel rakshi. Een wandelavontuur is bijna ten einde. (5 – 7 uur, 1300 of 1100 m)

1300M

Syange – Muglin – Kathmandu

Dag 20

Na het ontbijt stappen we in een jeep of bus voor de rit naar Bulbule of Besisahar. Tot Besisahar is de weg nog onverhard met her en der nogal wat kuilen. Daarna begint het asfalt en kunnen we overstappen op een reguliere bus naar Kathmandu. Bij Dumre komen we op de weg die van Pokhara naar Kathmandu loopt. Evenals op de heenweg zullen we in Mugling lunchen. De rit zal afhankelijk van het toestand van de weg en verkeer 6 tot 10 uur duren. Vooral de pas naar de Kathmandu vallei kan nog wel eens vertraging opleveren. Na een uitgebreide douche beurt in het hotel, kunnen we terug zien op bijzonder en zeer afwisselende tocht.

1300M

Kathmandu vrije dag

Dag 21

Vandaag kunnen we nog om een bezoek brengen aan één van de vele bezienswaardigheden van Kathmandu, Patan of Bakhtapur. Souvenierjagers kunnen hun hart ophalen in Thamel of op Durbar Square. Een drankje op een dakterras of in de tuin van het hotel kan natuurlijk ook.

+
Dag 22
+
Dag 23
Trektocht Rond de Manaslu Nepal | Snow Leopard (18)
1300M

Kathmandu

Dag 22

Transfer naar luchthaven, vertrek naar Amsterdam.

0M

Vlucht

Dag 23

Aankomst Amsterdam.

Rond de Manaslu Prijzen/Data


Voor de INCLUSIEF / EXCLUSIEF: scroll verder naar beneden (onder de foto).

 

 

 

07 apr t/m 29 apr 2024
Rond de Manaslu
VOL
€ 1505,-
14 apr t/m 06 mei 2024
Rond de Manaslu
€ 1505,-
21 apr t/m 13 mei 2024
Rond de Manaslu
€ 1505,-
06 okt t/m 28 okt 2024
Rond de Manaslu
Gegarandeerd
€ 1505,-
13 okt t/m 04 nov 2024
Rond de Manaslu
€ 1505,-
20 okt t/m 11 nov 2024
Rond de Manaslu
Gegarandeerd
€ 1505,-
27 okt t/m 18 nov 2024
Rond de Manaslu
€ 1505,-
03 nov t/m 25 nov 2024
Rond de Manaslu
VOL
€ 1505,-

Maatwerk

Inclusief/exclusief


  • Groepsvervoer vanuit Kathmandu naar start trektocht v.v.
  • Hotel middenklasse obv 2-pers kamer incl ontbijt (4n Kathmandu)
  • Hotelovernachting(-en) obv 2-pers kamer gedurende wandel/expeditie arrangement
  • Voorbereidingsbijeenkomst
  • Lokale briefing op bestemming
  • Reserveringskosten
  • Bijdrage SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden)
  • Bijdrage Calamiteitenfonds
  • Deze reis valt onder de voorwaarden en garanties van ANVR+SGR+Calamiteitenfonds
Op trek
  • Overnachtingen in lodges
  • Engelssprekende Nepalese gids(en)
  • Dragers (voor bagagevervoer trektocht: max 14 kg per persoon)
  • Alle benodigde peak en/of trekking permits, entree Conservation Area, TIMS (Tourist Information Management System)
Boek nu

ANVR
SGR
calamiteitenfonds
Optioneel
  • Retourvlucht Schiphol naar uw bestemming (uiteraard boekbaar via ons)
  • Co2 compensatie (incl indien ticket via Snow Leopard geboekt)
  • Luchthaven transfers in Nepal (incl indien ticket via Snow Leopard geboekt)
  • Evt. toeslag eenpersoonskamer lodges: alleen indien plaats beschikbaar (cash lokaal te voldoen)
  • Evt. toeslag eenpersoonskamer 4n Kathmandu (euro 100)
  • Evt. kosten huurmaterialen (bijv. slaapzak, donsjas)
  • Evt. wijzigingskosten (alleen bij wijzigingen ná boeking) € 35
Niet bij de reissom inbegrepen
  • Lunch + diner bij hotelovernachtingen
  • Maaltijden en drankjes in de lodges
  • Persoonlijke uitgaven (o.a. souvenirs, wasserij, (fris)dranken)
  • Vervoer naar en van Schiphol
  • Fooien begeleidingsploeg
  • Visum
  • Reisverzekering (verplicht), annuleringsverz (aanbevolen)
  • Evt. extra kosten i.g.v. een calamiteit
  • Vaccinaties
  • Entree voor sights in Kathmandu zoals bijv. Durbar Square, musea en tempels (€ 1,-- tot € 5,--, Bhaktapur € 15,--)

Rond de Manaslu files en detail


documenten & informatie


Visum
Visum

Alle info voor het aanvragen van een visum  https://nepal.nl/.



Algemene informatie
Algemene informatie

Download hier de achtergrondinformatie Nepal.



Download
Reisinformatie
Reisinformatie

Download hier de praktische reisinformatie incl paklijst.



Download


Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!