Spanje | Alpujarras / Sierra Nevada & Granada

Niveau

Gemiddeld
Reisduur
8 dagen
Hoogste punt
3482m
Aantal loopdagen
5 dagen
vanaf € 1095,-

Spanje | Alpujarras / Sierra Nevada & Granada

 

Tijdens deze reis gaan we het Zuid-Spaanse hooggebergte van Andalusië in. Onder begeleiding van een gediplomeerde trekkinggids maken we een tocht van de Alpujarras via de Sierra Nevada naar het schilderachtige Güejar Sierra aan de noordwestkant van het gebergte. We nemen twee toppen mee in onze tocht, de Mulhacen – met 3482 meter de hoogste van het Spaanse vasteland – en de Pico del Veleta (3395 meter), garantie voor fantastische uitzichten. We slapen in kleinschalige hotels/hostels en pensions en eenmaal in een berghut. Aan het eind van de reis bezoeken we Granada met als hoogtepunt natuurlijk het Alhambra, het beroemde Moorse paleizencomplex. Kortom, een perfecte reis voor wie een weekje in Zuid-Spaanse sferen wil verkeren en graag een meerdaagse trektocht maakt.

  • Hoogste top Spaanse vasteland
  • Afwisselend overnachten in dorpjes en berghutten
  • Wandeling San Juan kloof
  • Bezoek Alhambra

Reis in beeld

Spanje | Alpujarras / Sierra Nevada & Granada dag tot dag


Dag Programma Wandelen (uur) Stijgen/dalen (meter)
1 Amsterdam – Malaga – Capilera
2 Capilera – Trevélez 6 900 / 920
3 Trevélez – Poqueira Lodge 5 1200 / 250
4 Poqueira Lodge – Albergue Universitario 8-9 1350 / 1350
5 Albergue Universitario – Güejar Sierra 8 220 / 1650
6 Wandeling Vereda de la Estrella – Granada 8 925 / 925
7 Granada
8 Granada – Malaga – Vlucht naar Amsterdam

Dag 1 Amsterdam – Malaga – Capileira

Vlucht naar Malaga en na aankomst ontmoeting met onze gids en transfer van plm. 2 uur naar Capileira. Dit pittoreske dorpje ligt op 1436 meter en is ons startpunt voor de tocht over de Sierra Nevada van de komende dagen. Na aankomst heb je (afhankelijk van de aankomst van de vlucht) in de middag de tijd om lekker rond te dwalen in de kronkelige en steile straatjes van dit dorp. Waar je ook kijkt, je hebt steeds een prachtig uitzicht over de Poqueira Kloof en de toppen van de Sierra Nevada. Diner en overnachting in een pension in Capileira.

Dag 2 Capilera – Trevélez

Na een vroeg ontbijt gaan we rond 7 uur op pad voor onze eerste wandeldag. We lopen van Capilera naar Trevélez en volgen de prachtige route die de twee hoogstgelegen dorpen van de Sierra Nevada verbindt. We lopen door pijnboombossen, langs steeneiken, over bergweiden en we steken slootjes en beken over. Na een punt met schitterend uitzicht over de rivier de Trevélez en de Middellandse Zee vervolgen we het schilderachtige pad naar Trevélez waar we rond 14 uur aan zullen komen. Na de lunch hebben we ’s middags de tijd om even rond te kijken in dit mooie dorpje. Trevélez ligt op 1476 meter hoogte en is daarmee het hoogst gelegen dorp van het Spaanse vasteland. Het is beroemd om zijn overheerlijke ham – jamón serrano – die je in de vele barretjes aan het plafond ziet hangen. Proeven is een must, door de heldere berglucht heeft de ham een wat zoete smaak. Overnachting en diner in een pension in Trevélez.
Lopen: 17,4 km / 6 uur
Stijgen/dalen: 900/920 m

Dag 3 Trevélez – Poqueira Lodge

Vandaag wederom een vroeg vertrek (rond 8 uur) voor de trek naar de Poqueira Lodge. We lopen de ‘Alto del Chorrillo trail’, een klim van ongeveer 6 kilometer door bossen en langs landbouwgrond. Als we hoger komen krijgt de vegetatie een meer alpien karakter en wandelen we over alpenweiden. Aan het begin van de middag komen we aan bij de Poquira Lodge, een berghut op 2500 meter hoogte. Hier lunchen we en in de middag kunnen we rond de lodge nog een mooie wandeling maken. Diner en overnachting in de lodge.
Lopen: 9,9 km / 5 uur
Stijgen/dalen: 1200/250 m

Dag 4 Poqueira Lodge – Mulhacen – Albergue Universitario de Sierra Nevada

Een flinke wandeling vandaag met als hoogtepunt de top van de Mulhacen. Deze berg is met 3482 meter de hoogste top van het Spaanse vasteland. Na een vroeg ontbijt lopen we langs een riviertje om vanaf de westkant de Mulhacen te benaderen. Na genoten te hebben van het fantastische uitzicht wandelen we naar beneden tot aan de Vivac de la Caldera waar we onze lunch zullen nemen. Vervolgens steken we de Paso de los Guías over tot de Carigüela. De uitzichten hier zijn fenomenaal en als het weer het toelaat zien we zelfs Marokko liggen. Ons volgende doel is de Pico del Veleta (3395 meter), vanaf hier gaat het naar beneden. Rond 16 uur zullen we bij de Albergue Universitario (2510 meter) aankomen. Hier kunnen we nog een wandeling maken. Diner en overnachting in het hostel.
Lopen: 18,6 km / 8-9 uur
Stijgen/dalen: 1350/1350 m

Dag 5 Universitary hostel – Güejar Sierra

Vandaag weer een lange wandeldag, maar we zullen minder hoogtemeters maken dan gisteren. Vanaf de lodge lopen we naar de rotsen (Los peñones) van San Fransisco. Vanaf hier gaat het voornamelijk naar beneden door prachtig landschap met duizend jaar oude irrigatiekanalen. Na de lunch komen we om ongeveer half vier aan in het dorp Güejar Sierra. In de middag kun je nog even rondkijken in dit leuke dorp. Diner en overnachting in een pension.
Lopen: 21,3 km / 8 uur
Stijgen/dalen: 220/1650 m

Dag 6 Wandeling Vereda de la Estrella – Granada

Na het ontbijt gaan we per taxi naar de San Juan Kloof waar we beginnen aan onze tocht. De wandeling door de Vereda de Estrella is zonder meer een van de mooiste in de Sierra Nevada. Het pad dat we volgen werd vroeger gebruikt door mijnwerkers en af en toe komen we overblijfselen van de mijnen tegen. We volgen de Genil rivier door een canyon langs oude kastanjebomen en pistache struiken. Het hoogste punt van de wandeling ligt rond 1700 meter en vanaf hier hebben we, vanuit een ander perspectief, het uitzicht waarvan we de afgelopen dagen ook al zo hebben kunnen genieten. Na de picknick lunch lopen we via de andere kant terug naar het eindpunt van de wandeling. Vanaf daar worden we naar Granada gebracht waar we aan het eind van de middag inchecken in ons hotel. De rest van de dag hebben we rij te besteden, we kunnen zelf een leuk restaurantje uitzoeken voor het diner.
Lopen: 22,1 km / 8 uur
Stijgen/dalen: 925/925 m

Dag 7 Granada

De wandeltochten zitten erop, het is tijd voor cultuur want vandaag staat een bezoek aan het Alhambra op het programma.  Dit beroemde Moorse paleizencomplex werd gebouwd tussen de 11e en 13e eeuw en bestaat uit diverse paleizen, torens, zalen en patio’s, rijk gedecoreerd in Arabische stijl. Aangrenzend liggen de prachtige tuinen van het zomerpaleis van de sultans, de Generalife. De tuinen zijn aangelegd volgens geometrische patronen. Nadat we voldoende tijd genomen hebben om dit prachtige complex te bezoeken is er in de stad zelf ook nog heel veel moois te zien. Je kunt de zigeunerwijk Sacromonte bezoeken en in de Moorse wijk Albaicín klim je omhoog en omlaag langs nauwe stegen. In het centrum van de stad vind je de prachtige kathedraal met zijn doopkapel en kun je een terrasje nemen op één van de gezellige pleinen. Lunch en diner zijn vandaag op eigen gelegenheid zodat je zelf de vrijheid hebt om een leuk restaurantje te zoeken. Overnachting in ons hotel.

Dag 8 Granada – Malaga – Vlucht naar Amsterdam

Na het ontbijt vertrek naar de luchthaven van Malaga (plm. 2 uur) en aansluitend vlucht naar Amsterdam.

Spanje | Alpujarras / Sierra Nevada & Granada Prijzen/Data


Inbegrepen in de reissom

* transfers zoals aangegeven in de dag tot dag beschrijving
* overnachtingen in hotels/hostels, pensions en berghut
* maaltijden: op dag 1 diner, op dag 2 t/m 6 ontbijt, lunch en diner en op dag 7 en 8 ontbijt
* entree Alhambra
* begeleiding door gediplomeerde Engelssprekende (Spaanse) trekkinggids
* ongevallen verzekering

Niet bij de reissom inbegrepen

* retourvlucht Amsterdam-Malaga (deze kunnen wij voor je boeken)
* overige maaltijden
* toeslag 1-persoonskamer: € 95,-
* reis – en annuleringsverzekering
* reserveringskosten € 20,– per factuur
* bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50
* persoonlijke uitgaven zoals drankjes, souvenirs en fooien
* excursies die niet zijn beschreven of aangegeven als facultatief
* vervoer naar en van Schiphol
* wijzigingskosten € 35,–

Minimum aantal deelnemers: 6
Maximum aantal deelnemers: 12

Maatwerk

Inclusief/exclusief


Spanje | Alpujarras / Sierra Nevada & Granada files en detail


Uitrusting/paklijst

Bagage
Tijdens deze reis maken we tijdens de 5-daagse trektocht geen gebruik van bagagevervoer, maar draag je je bagage zelf. Wel kan aan het begin van de reis wat van je bagage achtergelaten worden in Capilera (dag 2) hetgeen je vervolgens weer terugziet op dag 6 wanneer we naar Granada gaan.

Rugzak
Gezien het feit dat je gedurende de trekking alles zelf draagt, raden we je een goede trekking rugzak aan die comfortabel draagt en een inhoud van ongeveer 60 liter heeft. Omdat we altijd gebruik maken van hotels/pensions is het niet nodig een slaapzak mee te nemen, ook niet voor de berghut. Wel is een lakenzak aan te raden.

Schoeisel
Wij raden stevige bergwandelschoenen aan met een stevige profielzool, minimaal categorie B/C. Het is belangrijk dat je schoenen goed passen. Heb je geen ervaring in het kopen van nieuwe bergwandelschoenen laat je dan goed adviseren in één van de gespecialiseerde buitensportzaken, zoals Bever of de Zwerfkei.

Paklijst
* rugzak (plm 65 liter)
* lakenzak
* zonnehoed, zonnebril
* zwemspullen
* handdoek
* bergwandelschoenen B/C
* sandalen of lichte schoenen voor s`avonds
* aanbevolen: wandelstokken
* lange broek
* korte broek
* ondergoed
* t -shirts
* sokken
* warme trui of fleecetrui
* warme jas/regenkleding
* handschoenen, warme muts
* toiletartikelen
* waterfles, 3 x 1 liter (soms moeilijk om aan water te komen)
* zaklamp
* toiletpapier
* paspoort
* ticket
* geld

Persoonlijke EHBO
* eventueel een antibioticum kuur, algemeen breedspectrum
* azaron, lidocaïnezalf bij insectenbeten
* sterilon/betadine-iodium voor wondontsmetting
* leukoplast 2nd skin bij blaarpreventie
* sporttape
* hansaplast bij wondjes
* paracetamol/coffeïne 500mg als pijnstiller
* insectenafweermiddel
* zonnebrandolie/crème minimaal factor 30
* eventueel Zovirax bij koortslip
* rekverband, knieband bij knieproblemen
* Arnica of SRL bij spierpijn, kneuzingen
* immodium bij diarree
* ORS tegen uitdroging bij diarree
* strepsils bij keelpijn

Verzekering

Wij stellen een adequate reisverzekering verplicht. Daarbij is het belangrijk voldoende dekking te hebben voor eventuele SOS-kosten bijvoorbeeld voor een evacuatie met een helikopter. Een annuleringsverzekering raden we sterk aan. Niet alleen vóór de reis geeft deze verzekering dekking maar ook bijvoorbeeld bij vertrekvertraging of bij vroegtijdig moeten afbreken van de reis.

Wij werken met Allianz Global Assistance, al meer dan 50 jaar de grootste reisverzekeraar én hulpverlener ter wereld. Bij Allianz Global Assistance ben je voor het verzekeren van je vakantie of reis aan het juiste adres. Waar je ook naar toe reist, voor vakantie, werk of studie, voor elk reisdoel heeft Allianz Global Assistance een passende verzekering.

Je kunt online eenvoudig in een paar stappen een reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten, kortlopend of doorlopend. Je ontvangt de polis direct in je mailbox.

Na boeking ontvang je van ons een email waarin je ook de link naar het afsluiten van de reis- en/of annuleringsverzekering vindt.

Indien de reisverzekering elders wordt afgesloten dan willen we graag voor vertrek de volgende gegevens van je ontvangen: verzekeringsmaatschappij, polisnummer, alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleiding en HT Wandelreizen snel handelen.

Heb je zelf een (doorlopende) reisverzekering afgesloten, kijk dan even goed na of en in hoeverre reddingskosten zijn meeverzekerd. Soms vallen reddingskosten (medisch noodzakelijk vervoer) onder de medische kosten. Voor het geval je de medische kosten laat dekken door je eigen ziektekostenverzekering, moet je nagaan of deze medische kosten voldoende gedekt zijn.


Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!