Tour des Muverans | 6-daagse huttentocht

Tour des Muverans | 6-daagse huttentocht
Niveau

Gemiddeld
Technisch
Reisduur
7 dagen
Hoogste punt
2544m
Aantal loopdagen
6 dagen
vanaf € 785,-

onder leiding van Frederike Bloemers

PROGRAMMA

Algemeen: Het gebied van de Muverans is nog niet zo lang door Nederlandse wandelaars ontdekt. Dat is anders voor de Zwitsers zelf, voor hen is dit een welbekend wandelparadijs. En terecht! Grillige kalkformaties, glooiende grashellingen, steile steenpaadjes, je kunt het hier allemaal verwachten. Er zijn romantische almhutten waar je zelfgemaakte kaas kunt krijgen en waar we ook een enkele keer overnachten! Het mooie is ook dat we een rondtocht maken.

Accommodatie: We slapen in auberges en hutten met 4- of 6-persoonskamers en slaapzalen. De hutten voldoen aan de protocollen voor Corona. Ieder moet handschoenen, desinfecteer en mondkapje meenemen. Indien een 2-persoonskamer aanwezig en beschikbaar is, zal deze tegen extra betaling gereserveerd kunnen worden. Douche is slechts in één hut beschikbaar en bij de eerste nacht, bij het startpunt.

Transport: Je kan met het openbaar vervoer reizen, en we organiseren zoveel mogelijk samen rijden met auto’s . Het vertrekpunt Pont de Nant is goed per auto te bereiken. Met openbaar vervoer kun je vlakbij komen, tot Gryon. Daar kan je opgehaald worden of moet je liften.

Vereiste ervaring en conditie: goed, je wandelt met een rugzak van ca. 8 kg. zo’n 4-6 uur per dag (excl. pauzes), enige ervaring is wenselijk maar niet vereist.

 • onontdekt wandelparadijs Zwitserland
 • geen bergwandelervaring vereist
 • romantische almhutten
 • grillige kalkformaties, glooiende grashellingen, steile steenpaadjes
 • programma kan aan weers- of andere omstandigheden aangepast worden

Tour des Muverans | 6-daagse huttentocht dag tot dag


Reisschema
01. Aankomst Gryon, Pont de Nant (1.253 m)
02. Gryon – Refuge La Tour (1.900m)
03. Refuge La Tour – Gîte de Derborence (1.462m)
04. Gîte de Derborence – Refuge Rambert (2.580m)
05. Refuge Rambert – Cabane de Sorniot (2.064 m)
06. Cabane de Sorniot – Cabane de la Tourche (2.198 m)
07. Cabane de la Tourche – Pont de Nant (1.253 m)

 

Programma Tour des Muverans

 

Dag 1 Heenreis

We spreken af op zondagavond 12 juli om ca. 17.30u., in de gezellige Auberge Pont de Nant, waar we uitstekend kunnen eten en slapen. Naast het hotel ligt een fraaie botanische tuin waarin je de stijfheid van de reis kunt weglopen. Na het eten pakken we onze spullen voor de huttentocht.

Dag 2 Refuge La Tour (1.876m)

We beginnen de eerste dag rustig aan. Vanaf Pont de Nant (1.253m) stijgen we direct door een dal met zicht op kalkmuren vol prachtige plooiingen. Na 2 km. komen we bij een alpenweide met schuur annex café, Alpage de la Vare. Over de Col des Essets (2029 m) heen en we treden een open en vochtig gebied binnen. Als snel zien we de nederzetting van Anzeindaz/Refuge La Tour liggen (2-persoonkamers, indien vrij, tegen extra betaling te reserveren).

Hoogteverschil: 776m stijgen en 129m dalen

Geschatte afstand en looptijd: 6 km. en 4 uur

Dag 3 Gîte de Derborence (1.462m)

 We gaan weer een pas over en zakken steil af naar het sprookjesachtige Lac de Derborence (1.480m). Dit meer ligt in een dal als een amfitheater. Misschien nemen we op het terras van de hut een drankje. Want we stijgen weer geleidelijk naar de authentieke Gîte de l’Alpage de Dorbon (2-persoonkamers, indien vrij, tegen extra betaling te reserveren). De geiten grazen waarschijnlijk rondom de hut!

 Hoogteverschil: 62m stijgen en 525m dalen

Geschatte afstand en looptijd: 5 km. 3 uur

Dag 4 Refuge Rambert (2.580m)

De begraasde weiden worden vervangen door rotsachtig kalkterrein. Het is kaal, ruig en we hebben imposante vergezichten. Kort na Col de la Forcla (2547 m) komen we in het dal van de Cabane de Rambert (2.582m.). Met een beetje geluk zien we steenbokken! Prachtig uitzicht op Walliser reuzen als Matterhorn en Weisshorn.

Hoogteverschil: 1.179m stijgen en 12m. dalen

Geschatte afstand en looptijd: 9 km. en 5,5 uur

 Dag 5 Cabane de Sorniot (2.064 m)

Dit wordt een afwisselende dag, met veel stijgen en dalen en mooie uitzichten. Vanaf de Col de Fénestral zien we de Grand Combin en zelfs de Mont Blanc liggen. Langs het Lac Supérieur de Fully gaat het naar de sfeervolle maar eenvoudige Cabane de Sorniot. Deze is een deel van een boerderij, waar je heerlijke kaas kunt kopen.

Hoogteverschil 663m stijgen en 1.179m dalen

Geschatte afstand en looptijd: 12 km. 5,5 uur

Dag 6 Cabane de la Tourche (2.198m)

Eerst stijgen we 300 meter naar de Col du Demècre, waar vandaan we prachtig uitzicht hebben op de Dents de Midi èn op onze vervolgroute. Waarschijnlijk zien we weer groepjes steenbokken. Afhankelijk van de weersomstandigheden kiezen we de hoge, oostelijk of de lage, westelijk gelegen route. Het stenige pad moet voor de eerste variant droog zijn (297m. stijgen, 408 dalen, 5,5 km., 4 uur). Hij heeft een alpien karakter. De langere variant (8 km, ca. 5 uur) gaat langs een paar boerderijen onderlangs.

Hoogteverschil: 443m stijgen en 309m dalen

Geschatte afstand en looptijd lange variant: 8 km. en 5 uur

Dag 7 Pont de Nant

Onze laatste dag begint in ruig terrein. Wát een heerlijk verlaten gebied! We stijgen over een gruisflankje naar de Col des Perris Blancs (2.544m) en dalen steil omlaag richting het verstilde dal van de rivier l’Avançon de Nant. Deze volgen we geleidelijk dalend naar ons startpunt in Pont de Nant (1.253m). Bij aankomst rond 15.00u. nemen we nog een afscheidsdrankje en daarna zeggen we elkaar na een prachtige trektocht weer gedag! Een ieder gaat op eigen gelegenheid zijns weegs. Een overnachting halverwege de terugreis kan in Frankrijk of Duitsland op verzoek en op eigen kosten geregeld worden.

Hoogteverschil: 430m stijgen en 1.290m dalen

Geschatte afstand en looptijd: 8 km. en 4,5 uur

Tour des Muverans | 6-daagse huttentocht Prijzen/Data


Prijs: incl. begeleiding, 6 overnachtingen half pension met lunchpakket, excl. reis en versnaperingen.

Aantal deelnemers: tussen 4 en 8.

 

Maatwerk

Inclusief/exclusief


 • Deze reis valt onder de voorwaarden en garanties van ANVR+SGR+Calamiteitenfonds

ANVR
SGR
calamiteitenfonds
Optioneel
 • Evt. toeslag eenpersoonskamer
 • Evt. wijzigingskosten (alleen bij wijzigingen ná boeking) € 35
Niet bij de reissom inbegrepen
 • Reserveringskosten € 20,-- per nota
 • Bijdrage SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden): €5 per persoon
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota
 • Persoonlijke uitgaven (o.a. souvenirs, wasserij, (fris)dranken)
 • Reisverzekering (verplicht), annuleringsverz (aanbevolen)
 • Evt. extra kosten i.g.v. een calamiteit

Tour des Muverans | 6-daagse huttentocht files en detail


volgt na boeking


Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!