Wandelreis Val D’Hérens

Niveau

Gemiddeld
Reisduur
7 dagen
Hoogste punt
2810m
Aantal loopdagen
6 dagen
vanaf € 875,-

begeleid door Frederike Bloemers

Deze week wordt een week voor oud en jong, met en zonder kinderen vanaf 10 tot 17 jaar! We slapen in het dal in twee verschillende hotels. Van daaruit maken we 4 dagtochten en een 2-daagse hüttentocht en slapen we een nacht in een sfeervolle en hooggelegen berghut! Het gebied biedt schitterende uitzichten op bergreuzen zoals de Pigne Arolla (3.773m.) en de Dent Blanche (4.356m.). Het hoofddal Val d’Hérens wordt aan het einde gesplitst in het dal van Arolla en het dal van Ferpècle. We gaan de twee zijdalen va het Val d’Hérens ontdekken, en overnachten in beide. We lopen door lieflijke bloemhellingen en door ruig gesteente. En je hebt grote kans om gemzen en natuurlijk bergmarmotten te zien! Het programma kan nog aangepast worden, al naar gelang de omstandigheden van het weer. De wandelingen variëren van 3,5 tot 5 uur, waarbij we per wandeldag zo’n twee uur pauzeren. We zijn dus de hele dag op pad.

Aantal deelnemers: tussen 4 en 8 .

Vereiste conditie: een goede conditie is wel vereist, ervaring hoef je niet te hebben. We wandelen met een dagrugzak van ca. 5 kg. en 2 dagen met een rugzak van ongeveer 8 kg. en lopen ca. 4-6 uur per dag (excl. pauzes).

 


Reis in beeld

Wandelreis Val D’Hérens dag tot dag


Gedetailleerd programma

Dag 1 Heenreis

We verzamelen op zaterdagavond 25 juli uiterlijk om 17.30u. in het uiterst sfeervolle hotel Du m. in het plaatsje Les Haudères. We maken met elkaar kennis en bespreken het programma voor morgen. Let op, de hieronder genoemde wandeltijden zijn zonder de rustpauzes. Het programma kan aan weers- of andere omstandigheden aangepast worden.

Dag 2 Arbey

Met de auto zakken we in enkele minuten naar het dorpje La Tour (1.400m) of, als we een korter rondje willen maken, naar Evolène. We doorkruisen heerlijke weides en hebben kilometers verre uitzichten door het Val d’Hérens en haar toppen. Na het gehuchtje La Giette komen we in Arbey (1.774m.) met een meertje om heerlijk pootje te baden. We lopen terug naar La Tour of naar Evolène.

Hoogteverschil: 400 meter omhoog en omlaag.

Duur: maximaal 4,5 uur.

Dag 3 Plans de Bertol

In elk geval met ons hoogste uitzichtspunt. Vanuit het ons inmiddels bekende Arolla lopen we naar een vlakte, de Plans de Bertol geheten (2.664m.). We krijgen daar uitzicht op de machtige noordflank van de Mont Collon en de séracs (ijsbreuken) van de Collongletsjer. Mochten we nog energie over hebben dan kunnen we in 45 min. extra nog  naar de voet van de Haut Glacier de Arolla lopen en weer terug naar de auto. Onze week is teneinde en met een vast wel voldaan gevoel zeggen we elkaar gedag.

Hoogteverschil: 558 m. stijgen en dalen.

Duur: 5 uur.

Dag 4  Cabane Aig. Rouges

Tweedaagse huttentocht naar Cabane des Aiguilles Rouges (2.810m.)

1e dag: We pakken al ons spullen in voor een overnachting in een hut! Andere bagage blijft in de auto, waarmee we in 30 minuten omhoog rijden naar het op 2.006m. hoog gelegen dorpje Arolla. Omdat we een iets zwaardere rugzak hebben is de tocht ook wat korter dan gisteren. We lopen onderlangs twee eindmorenen van de Ignesgletscher en de Aig. Rougesgletscher. We worden in deze fraaie, uit 1948 stammende hut gastvrij ontvangen, frissen ons op en genieten van het uitzicht. Voor de energieken onder ons verkennen we de indrukwekkende omgeving van de hut!

Hoogteverschil: 804 m. stijgen.

Duur: 3,5 uur

Dag 5 Arolla

2e dag: We pakken onze slaapspullen weer in en dalen vanuit de hut af langs het knalblauwe Lac Bleu (pootje baden gaat en zwemmen ook, ook al is het water op 2.000 m. ijskoud!). Onze volgende overnachtingsplek, Pension Lac Bleu laten we ver onder ons liggen. Langs een fraai en soms steil pad traverseren we over rotsen en door de weiden naar Arolla. Met de auto rijden we in 5 minuutjes naar het nieuwe hotel Col d’Hérens.

Hoogteverschil: 804 m. dalen.

Duur: 3,5 uur.

Dag 6 Bricola

Dit wordt onze laatste en misschien wel de mooiste dag! Een heerlijke tocht door een ruig en rotsachtig terrein, langs een klein stuwmeer en  naar het grote (onbemande) huis Bricola op 2.415m., We kijken tegen de immense Ferpècle- en Mont Minégletschers. En vooral zien we de gigantische granietklomp van de Dent Blanche (is eigenlijk alleen een witte tand als er sneeuw ligt). De terugweg gaat grotendeels langs dezelfde weg. Laatste overnachting in hotel Col d’Hérens.

Hoogteverschil: 650 m. stijgen en dalen.

Duur: 4,5 uur.

 

Dag 7 Minégletscher

Dit wordt onze laatste en waarschijnlijk de meest relaxte dag! We gaan met goed weer naar de prachtige Minégletscher, die net als alle gletschers in de Alpen, hard terugloopt. Mocht het weer matig zijn dan is er een mooi alternatief naar het ons bekende dorpje Les Haudères. We zorgen ervoor rond lunchtijd terug te zijn, zodat iedereen richting huis kan gaan.

Hoogteverschil: 300 m. stijgen en dalen

Duur: ca. 3,5 uur

 

Wandelreis Val D’Hérens Prijzen/Data


Prijs: €875,- incl. begeleiding, 6 overnachtingen half pension met lunchpakket, excl. reis en versnaperingen.

Aantal deelnemers: tussen 4 en 8.

Maatwerk

Inclusief/exclusief


  • Deze reis valt onder de voorwaarden en garanties van ANVR+SGR+Calamiteitenfonds

ANVR
SGR
calamiteitenfonds
Optioneel
  • Evt. toeslag eenpersoonskamer
  • Evt. wijzigingskosten (alleen bij wijzigingen ná boeking) € 35
Niet bij de reissom inbegrepen
  • Reserveringskosten € 20,-- per nota
  • Bijdrage SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden): €5 per persoon
  • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota
  • Persoonlijke uitgaven (o.a. souvenirs, wasserij, (fris)dranken)
  • Vervoer naar startpunt en van eindpunt reis
  • Reisverzekering (verplicht), annuleringsverz (aanbevolen)
  • Evt. extra kosten i.g.v. een calamiteit

Wandelreis Val D’Hérens files en detail


Aanmelden: vóór 1 juli 2020

Accommodatie: We logeren de eerste drie nachten in het authentiek houten Hotel des Alpes in Les Haudères, met 2- 2persoonskamers (gescheiden bedden). Bij aparte 1- persoonskamers is bijbetaling nodig. Daarna maken we een huttentocht met één overnachting, in een slaapzaal. De hut voldoet aan de protocollen voor Corona. Ieder moet handschoenen, desinfecteer en mondkapje meenemen.De laatste twee nachten zijn in het prachtig gelegen hotel Ferpècle.

Transport: De heen- en terugreis wordt op eigen kosten en op de zelf gekozen manier geregeld. Reizen per trein is goed te doen. Samen rijden met auto’s wordt, indien gewenst, gecoördineerd.

Vereiste conditie: een goede conditie is wel vereist, ervaring hoef je niet te hebben. We wandelen met een dagrugzak van ca. 5 kg. en 2 dagen met een rugzak van ongeveer 8 kg. en lopen ca. 4-6 uur per dag (excl. pauzes).


Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!