Zesdaagse sneeuwschoentocht Prättigau

Niveau

Gemiddeld
Reisduur
7 dagen
Aantal loopdagen
6 dagen
vanaf € 900,-

Boeken voor 15 december 2019

 

EXOTISCH SNEEUWSCHOENPARADIJS

 

Het gebied van Prättigau ligt in het Rätikongebergte, kanton Graubünden, en schuurt tegen de Oostenrijkse grens aan. Het gebied klinkt exotisch in de en dat is het ook! Het is een stil en afgelegen gebied met veel mogelijkheden voor de sneeuwschoenwandelaar. De uitzichten zijn grandioos, temeer omdat er nogal wat bergtoppen op het programma staan. We overnachten in twee niet ver uit elkaar gelegen lokaties. Eerst in het dorpje St. Antönien en dan in een soort luxe berghut, waar we met bepakking naar toe lopen.

Vereiste ervaring en conditie: Je hoeft geen ervaring hebben met bergwandelen, of lopen met sneeuwschoenen (in het Frans heten ze raquettes). Sneeuwschoenlopen is net als gewoon lopen, het gaat alleen langzamer. Je bindt de “raquettes” onder je bergschoenen. Stokken zijn wel nodig.  Je conditie moet wel redelijk zijn, d.w.z. dat je kunt wandelen met een dagrugzak 4 – 6 uur per dag (excl. pauzes). Omdat we in twee berghotels verblijven bestaat er goed de mogelijkheid om halverwege de week een dagje over te slaan.

Materiaal: Een paklijst (de reguliere lijst die met èn extra spullen voor in de winter) staat op de website, onder Programma. Je kunt sneeuwschoenen kopen (tussen de €130,- en €300,-), lenen of huren. Huren kan in Nederland (o.a. bij www.Base-camp.nl sneeuwschoenen en stokken ca. €10 per dag). Wij hebben al enkele voor je gereserveerd.

 • Tomeloos veel tochtenmogelijkheden om de hoek van ons onderkomen
 • Mogelijkheid om de Sulzfluh op te gaan.
 • Vriendelijk en warm onthaal in hotel en Berghaus
 • Sauna is mogelijk in het hotel

Reis in beeld

Zesdaagse sneeuwschoentocht Prättigau dag tot dag


We verzamelen op zaterdagavond 8 februari uiterlijk om 17.30u. in hotel Michelhof in het dorpje St. Antonien op 1.418meter hoogte. Eerst maken we kennis met elkaar en schuiven snel aan tafel. Na het eten bespreken we het programma en pakken de rugzak voor de eerste tocht. Het programma kan aan weersomstandigheden aangepast worden, vooral wanneer sprake is van lawinegevaar. De hieronder aangegeven duur van de dagtochten is altijd exclusief de pauzes. Ook is de duur sterk afhankelijk van de sneeuwomstandigheden en van de vraag of er al een spoor is getrokken. Op vrijdagavond 14 februari rijdt een ieder na de laatste tocht richting huis en zoekt onderweg waarschijnlijk nog een slaapplaats.

+
Dag 1
+
Dag 2
+
Dag 3

Pany

Dag 1

We vertrekken heerlijk comfortabel vanuit het hotel en gaan eerst wennen aan de sneeuwschoenen. Ook leren we met het lawinemateriaal om te gaan. We maken een heerlijke inlooptocht door bos en weide. We kunnen naar het dorpje Pany (1.240m) afdalen, maar keren waarschijnlijk al bij het gehucht Boden (1.640m) terug.

Hoogteverschil: max. 918m. stijgen en dalen

Lengte: max. 8 km. Duur: max. 5,5 uur

Eggberg

Dag 2

Vandaag gaan we onze eerste bergtop van deze week op! Het wordt de Eggberg (2.202m), een uitgelezen uitzichtsberg. We lopen eert door een dalletje, dan over open weides en tenslotte over de brede zuid-oost graat naar de top. Heel misschien, als we tijd hebben en de sneeuw- en weersomstandigheden zijn gunstig, dan kunnen we nog een extra lus via de 2.340 meter hoge Hasenflüeli maken en met een andere afdaling teruggaan.

Hoogteverschil: 750m stijgen en dalen

Lengte: 8 km. Duur: 5 uur

Schollbergmäder

Dag 3

We maken een doorsteek, met onze bagage in de rugzak, naar ons tweede onderkomen, het Berghaus Alpenrösli (1762m). We slaan weer bij het gehucht Rüti af naar het Gafiertal. Tweehonderd meter hoger buigen we af naar het noorden. We stijgen naar de Schollbergmäder (2.064m) en zakken langzaam af richting het dal van de Tällibach. We zien de alm Partnunstafel al vlakbij liggen. Nog een kilometer doorlopen en we worden warm ontvangen in het Berghaus Alpenrösli (1.775m).

Hoogteverschil: 646m stijgen en 302m dalen

Lengte: 9 km. Duur: 4,5 uur

+
Dag 4
+
Dag 5
+
Dag 6

Carschinahütte

Dag 4

Gedurende deze tocht kijken we steeds naar de top van de Sulzfluh (2.817m), grensberg met Oostenrijk. We lopen onderlangs deze berg naar de Carschinahütte (2.221m). Wanneer de condities van onszelf, de sneeuw en het weer gunstig zijn kunnen we heel misschien de Sulzfluh op en af. Daarvoor moeten we de sneeuwschoenen uitdoen en over wat rotsen lopen. Vanaf de hut gaan via het huis Untersäss terug naar ons berghotel, kortere varianten zijn ook mogelijk.

Hoogteverschil: max.1.038m. stijgen en dalen

Lengte: 10 km. Duur: 6 uur

Rotspitz

Dag 5

Het blijft verleidelijk om bergtoppen op en af te gaan. Zo ook de Rotspitze kunnen we op onze toppenlijst plaatsen. We zigzaggen wat door het terrein, om via het Silbertal naar de noordgraat van de Rotspitz te komen. Het uitzicht zal weer een prachtige beloning worden! We dalen langs dezelfde weg weer af.

Hoogteverschil: 754m. stijgen en dalen

Lengte: 4 km. Duur: 4 uur

Crütz

Dag 6

Ook bij onze laatste tocht zullen we een topje gaan aantikken en wel dat van de Crütz (2.195m)! Omdat we de eerste kilometers ook al de eerste dag gedaan hebben zullen die nu soepeler gaan. We maken, als er nog tijd over is, na de top een mooie uitstap naar de Stelsersee (1.669m). Vervolgens pakken we onze spullen en zakken af naar de auto. We zeggen elkaar gedag en rijden huiswaarts.

Hoogteverschil: 800m. stijgen en dalen

Lengte: 8 km. Duur: 5 uur

Zesdaagse sneeuwschoentocht Prättigau Prijzen/Data


Maatwerk

Inclusief/exclusief


 • Hotel middenklasse obv 2-pers kamer , lunchpakket
 • Deze reis valt onder de voorwaarden en garanties van ANVR+SGR+Calamiteitenfonds
 • huur lawinemateriaal (pieps, schep, sonde)

ANVR
SGR
calamiteitenfonds
Optioneel
 • Evt. toeslag eenpersoonskamer
 • Huur sneeuwschoenen, stokken
 • Evt. lokaal vervoer
Niet bij de reissom inbegrepen
 • Reserveringskosten € 20,-- per nota
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota
 • Persoonlijke uitgaven (o.a. souvenirs, wasserij, (fris)dranken)
 • Reisverzekering (verplicht), annuleringsverz (aanbevolen)
 • Evt. extra kosten i.g.v. een calamiteit
 • Persoonlijke uitrusting (evt. in NL te huur via Base Camp)

Zesdaagse sneeuwschoentocht Prättigau files en detail


Je kunt sneeuwschoenen kopen (tussen de €130,- en €300,-), lenen of huren. Huren kan in Nederland (o.a. bij http://www.Base-camp.nl sneeuwschoenen en stokken ca. €10 per dag). Wij hebben al enkele voor je gereserveerd.

documenten & informatie


paklijst
paklijst


Download
praktische info
praktische info


Download


Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!