Woestijnwandelreis Kort

Niveau

Licht
Reisduur
10 dagen
Aantal loopdagen
6 dagen
vanaf € 1125,-

In de winter wordt het koud op het plateau en soms valt er sneeuw. De zuidelijke en veel warmere Wadi Araba is dan een ideale plek om een trek te maken. Deze trek verbindt de hoogtepunten van Jordanië qua cultuur en landschap: Petra en de Wadi Rum.

Eerst wat cultuur…..
Na eerst een nacht in een goed hotel in Amman te hebben doorgebracht rijden we de volgende dag naar Baidha (“little” Petra) in het zuiden. We stoppen onderweg even bij Mt. Nebo waar Mozes voor het eerst het beloofde land zag en in Madaba waar we de mooiste vloermozaïeken van Jordanië -uit de Byzantijnse tijd- kunnen bewonderen. De volgende dag al gaan we beginnen aan het wandelavontuur van 6 dagen. Een jeep zorgt voor het bagagevervoer en een kok schotelt ons elke dag formidabele maaltijden voor.

De woestijntocht
Geen Jordanië reis zonder een bezoek aan Petra. Via de spectaculaire “achteringang” lopen we de 40 km2 grote archeologische stad binnen. We bekijken o.a. het Klooster, de Romeinse tempel, de mozaïekvloeren van de Byzantijnse kerken en natuurlijk de grote regeringsgebouwen in het centrum in het grote amfitheater. Van Petra lopen we de rest van de tocht aan de lage westkant van het plateaumassief door schitterende kloven, langs bizarre rotsformaties en hoge zandduinen. Soms ontmoeten we ineens een bedoeïen op z’n kameel of een herder met z’n schapen. Het landschap is hier verder absoluut leeg en we kunnen ons vergapen aan de prachtige sterrenhemels als we ’s avonds voldaan bij een kampvuurtje zitten te mijmeren.. We eindigen de tocht in het legendarische Wadi Rum waar temidden van veelkleurige zandduinen vreemd gevormde rotstorens oprijzen.

 • Petra
 • Wadi Rum

Woestijnwandelreis Kort dag tot dag


Wat is er heerlijker dan in onze donkere winterdagen te wandelen in de warmere en lichte omgeving van een woestijn. Als je dat nog kunt combineren met het absolute hoogtepunt van cultuur historische opgravingen Petra dan ben je er echt even uit geweest.

Een opmerking vooraf
Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De reisleiding kan zich genoodzaakt zien om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.

Reisschema

+
Dag 1
+
Dag 2
+
Dag 3

Amsterdam - Amman

Dag 1

We vliegen van Amsterdam naar Amman.. Transfer naar een 3 sterren hotel in de stad.

Amman naar Little Petra

Dag 2

Op weg naar het zuiden doen we een paar plaatsen aan om wat cultuur op te snuiven. Van Amman reizen we per bus naar Mt. Nebo, Madaba en naar Little Petra (Baïda, bedouïenen camp) Mt. Nebo, ook wel de berg van Mozes genoemd, ligt op een hoog punt vanwaar je uitzicht hebt over het Heilige Land en de Dode Zee. Bij helder weer kun je zelfs Jeruzalem, Bethlehem en Jericho zien. Langs de Koningsweg rijden we zuidwaarts naar de stad Madaba. Hier zijn de mooiste Byzantijnse vloermozaïeken van in ieder geval Jordanië te bewonderen. Via de kruisvaardersburcht van Karak rijden we daarna in een uur of 3 naar de overnachtingsplaats van vanavond: het bedouïenenkamp bij Little Petra.

via Monastery naar Petra

Dag 3

Vandaag lopen we een prachtige en spectaculaire route naar de achteringang van Petra. Over rotsrichels en onder overhangende rotsen door, langs afgronden klim je langzaam naar het hoogste punt van het beroemdste archeologische gebied van Jordanië en misschien wel van het hele Midden Oosten: Petra. We komen binnen bij gelijk één van de mooiste, grootste en best bewaard gebleven bouwwerken: het “Klooster”.

Petra beslaat een gebied van 40 km². Het heeft een wat meer open gebied in het centrum dat je kunt bereiken door een 4-tal smalle kloven.  We zijn binnen gekomen op een hooggelegen plaats en we dalen dus af naar het centrum. Onderweg komen we al langs tal van uit de rotsen gehakte tempels en huizen. Beneden bezoeken we de 2 kleine musea en we lunchen in één van de restaurants in het centrum van de opgravingen. ’s Middags bezoeken we de tempel van Zeus, de Byzanthijnse kerk, de overheidsgebouwen, het amphitheater en de “Treasury”. Via de Siq, een 2 kilometer lange kloof lopen we Petra uit naar Wadi Moussa, het bijgelegen stadje. We overnachten er in een goed hotel. Je kunt er de baadrituelen van een Hammam ondergaan met hete stoom, massage en relaxen met een kopje thee na afloop.

+
Dag 4
+
Dag 5
+
Dag 6

naar de Wadi Sabra en Wadi Tajra naar Ein-es-Sada

Dag 4

Vandaag worden we met de jeep opgehaald en buiten Mousa afgezet. We dalen af naar de vallei, lopen langs een antiek amfitheatertje dat is uitgehakt in de rotsen en via een tent van bedouienen naar een klein waterplekje met oleanders, bamboe, bomen en ander struikgewas. Hier lunchen we. We lopen de vallei uit en steken een kam over. Links en rechts hebben we zicht op heuvels in verschillende kleuren. Bijna aan het einde van de volgende vallei stijgen we langzaam naar een hoogvlakte. Na weer iets gedaald te zijn maken we halt om het kamp op te slaan tussen de kalkzandstenen rotsen, beschut tegen de wind. Prachtige sterrenhemel.
5 Uur lopen.

Wadi Abu- el- Uruq naar El Saïf

Dag 5

We vertrekken om ongeveer 8.30 uur. Eerst steken we een asfaltweg en een vlakte over. Daarna duiken we een steen vallei in met grillig gevormde en gekleurde rotsen. Her en der groeit een boom of struik in de rotspartij. Aan het einde van de lange vallei stroomt er water en je ziet meer en meer begroeiing (bamboe, oleander, olijfbomen e.d.). Waarschijnlijk zien we hier weer een groep Bedouienen met hun kudde bij het water. Langzaam klimmen we vervolgens naar een hoger gelegen gebied door canyons zonder groen. Je rust uit onder een prachtige acacia die voldoende schaduw biedt voor een groep dorstige reizigers. We stijgen en dalen wat en we lunchen bij de volgende acacia. Daarna stijgen we langzaam naar de volgende kampeerplek aan de voet van een bergketen met zicht op een prachtige ondergaande zon die de bergen in een rode gloed zet. In de verte ontwaar je een witte koepel bovenop de berg, de tombe van Haroun (Aäron). We eten heerlijk van een dis die is gestoomd in een ter plekke gemaakt oventje van stenen en zand. Ruim 5 uur lopen.

Dag 6

Vandaag rijden we met de jeep een stuk omhoog. Vanaf hooggelegen rotsen dalen we af in een vallei. Halverwege is staafvormig graniet te bewonderen. Even verderop slaan we af, klimmen over een bergkam vanwaar een overweldigend uitzicht op een rotsformatie die als een tempel oogt. Tussen deze blauwgroene zuilen en pilaren nuttigen we onze lunch. Na de lunch trekken we enkele bergen over. Via een sprookjesachtig door water uitgesleten zandsteenkloof belanden we eind van de dag bij onze idylische kampeerplaats met enkele zandduinen.

+
Dag 7
+
Dag 8
+
Dag 9

naar de Wadi Rum

Dag 7

We nemen ’s ochtends de tijd om verder rond te kijken in dit fascinerende gebied. In het landschap zijn alle kleuren van de regenboog terug te vinden. Vrij plotseling verandert het landschap en ineens lopen we over hoge zandduinen. Na de lunch rijden we via de Kings Highway richting Wadi Rum. Onderweg passeren we bij Homeima een waterkanaal uit de tijd van de Romeinen en zien we her en der bedoeienententen.

Wadi Rum

Dag 8

We wandelen uitgebreid rond in Wadi Rum, met zijn schitterende zandduinen, fotogenieke rotsformaties, enkele waterputten en rotsinscripties. Aan het einde van de dag kamperen we ergens in een spelong van een rotswand en eten we bij een mooi kampvuur.

in de Wadi Rum en naar Amman

Dag 9

De terugweg naar Amman leidt van Aqaba aan de Rode Zee en de Dead Sea Highway
(door de zandbak tussen Jordanie en Israel) langs de Dode Zee. Mooi uitzicht op een rotsformatie (vrouw van Lot). Bij een uitspanning aan de oevers van de Dode Zee kun je nog even de opwaartse druk van het ongelooflijk zoute water testen en/of je insmeren met de geneeskrachtige modder. Verder terug het plateau op waar Amman ligt. We overnachten in een aangenaam hotel alvorens morgen terug te reizen naar Amsterdam.

+
Dag 10

Amman- Amsterdam

Dag 10

Woestijnwandelreis Kort Prijzen/Data


Aantal deelnemers

Minimum aantal deelnemers: 4
Maximum aantal deelnemers: 15

4-8 deelnemers met Engelssprekende lokale gids
9-15 deelnemers met Engelssprekende lokale gids en Nederlandse begeleiding

07 nov t/m 16 nov 2018
Woestijnwandelreis Kort
€ 1125,-
28 nov t/m 07 dec 2018
Woestijnwandelreis Kort
€ 1125,-

Inclusief/exclusief


 • alle groepsvervoer zoals in het programma vermeld
 • luchthaventransfer Amman (indien vlucht via ons geboekt)
 • alle entreegelden voor de in het programma vermelde bezienswaardigheden, w.o. Petra
 • alle overnachtingen, kampeergelden. Buiten de trekdagen is dat in 3*** hotels in tweepersoonskamers
 • alle maaltijden en water, drankjes niet
 • Nederlandse reisbegeleiding (vanaf 10 deelnemers)
 • Deze reis valt onder de voorwaarden en garanties van ANVR+SGR+Calamiteitenfonds
Op trek
 • 3 maaltijden per dag
 • Overnachtingen in tweepersoonstenten (incl. slaapmatje)
 • Gebruik van keukenmateriaal, borden, mokken, bestek etc.
 • bagagevervoer per jeep
 • Engelssprekende Jordaanse gids en kok
Boek nu

ANVR
SGR
calamiteitenfonds
Optioneel
 • Retourvlucht Schiphol naar uw bestemming (uiteraard boekbaar via ons)
 • Greenseat (incl indien ticket via Snow Leopard geboekt)
 • Evt. toeslag eenpersoonstent € 30
 • Evt. wijzigingskosten (alleen bij wijzigingen ná boeking) € 35
Niet bij de reissom inbegrepen
 • luchthavenbelasting bij vertrek uit Jordanië (niet bij het vliegticket inbegrepen)
 • Reserveringskosten € 20,-- per nota
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota
 • Lunch + diner bij hotelovernachtingen
 • Persoonlijke uitgaven (o.a. souvenirs, wasserij, (fris)dranken)
 • Vervoer naar en van Schiphol
 • Fooien
 • Visumkosten ± € 40,-- (bij groepen met minder dan 5 personen of wanneer je niet met de groep aankomt)
 • Reisverzekering (verplicht), annuleringsverz (aanbevolen)

Woestijnwandelreis Kort files en detail


documenten & informatie


Visum Jordanië
Visum Jordanië

Om Jordanië in te komen heb je een visum nodig. Visa zijn verkrijgbaar aan de grens, op het vliegveld waar je aankomt en bij de Jordaanse ambassade in Nederland. Vanaf het moment dat je Jordanië binnenkomt, is het visum 1 maand geldig. Het kan echter eenvoudig tot drie maanden worden verlengd. HT Wandelreizen zorgt met behulp van de agent voor jouw visum. Bij groepen (die met dezelfde vlucht aankomen) en groter zijn dan 5 personen is het visum gratis, bij kleinere groepen bedragen de kosten 40 euro per persoon. Ook als je eerder naar Jordanie gaat of langer blijft betaal je deze 40 euro voor het visum. Op het vliegveld van Amman worden we opgewacht door iemand van de lokale organisatie die ervoor zorgt dat we snel de verschillende formaliteiten achter ons kunnen laten (meet and assist). Je paspoort moet bij aankomst in Jordanie nog 6 maanden geldig zijn.Reisinformatie
Reisinformatie

Volgt