Cultuur van Kathmandu

Niveau

Makkelijk
Reisduur
10 dagen
Aantal loopdagen
1 dagen
Dagelijks vertrek mogelijk?
Ja
vanaf € 895,-

Stupa's, tempels en paleizen

stad aan de voet van de Himalaya

De stad en de vallei rondom Kathmandu vormen een mogelijkheid voor schitterende cultuurreis. Agrarisch gebied, (rododendron)bossen, schilderachtige dorpen, stupa’s en tempels wisselen elkaar af. De toeristische wijk Thamel en de koningssteden zorgen voor een intrigerende mix. De hoogste kammen reiken tot bijna 3000 meter en bieden spectaculaire uitzichten op de Manaslu (8156m), Ganesh Himal (7400m) en Langtang Himal (7245m).

Nepal staat in de eerste plaats bekend om zijn hooggebergte. Maar het heeft veel meer te bieden dan alleen bergen. In een land dat van zuid naar noord nog geen 200 km meet, loopt de hoogte op van bijna zeeniveau naar bijna 9 kilometer! Het laagland, de Terai, kent een subtropisch klimaat. Hier ligt dan ook de Nepalese ‘jungle’ met o.a. het Royal Chitwan National Park. In de voor-Himalaya tref je de rijst-terrassen, de plattelandsdorpjes en hogerop de rododendronbossen. Nog hoger komen we in het echte hooggebergte met besneeuwde toppen, enorme rotswanden en indrukwekkende gletsjermassieven.

Nepal kent meer dan 60 bevolkingsgroepen Hiervan zijn de Sherpa’s waarschijnlijk het meest bekend. De Kathmandu vallei wordt voornamelijk bewoond door de Tamangs en de Newari. Kathmandu, Patan en Bhaktapur vormen drie fotogenieke koningssteden met een interessante geschiedenis. Zoals in een groot deel van Nepal, is juist in deze steden de integratie van het hindoeïsme en het boeddhisme goed te zien. Zo hangen er bij hindu-tempels vaak boeddhistische gebedsvlaggetjes en ook de beroemde crematieplaats Pashupatinath wordt door beide geloofsaanhangers gebruikt. Voor reizigers die kennis willen maken met de vele verschillende culturen van Nepal, bieden we (individuele) cultuurreizen aan. Deze zijn uiteraard ook te combineren met één van de trektochten uit ons trekking-programma.

 • Bezoek aan o.a. Patan, Bhaktapur, Pashupatinath en de ''Apentempel''
 • Toeristenwijk Thamel
 • wandelen op de rand van de vallei.
 • optionele Mountain flight naar Mount Everest

Cultuur van Kathmandu dag tot dag


DAGPROGRAMMA
01. Vertrek vanuit Nederland naar Nepal
02. Aankomst in Kathmandu, hotel
03. Volle dag sightseeing Tour van Kathmandu, Durbar Square, Thamel  & Swayambunath, hotel
04. Volle dag sightseeing Patan & Pashupatinath, hotel
05. Vrije dag om te ontspannen, of bijv. te winkelen, hotel
06. Ochtend: Sightseeing tour van Bhaktapur. Middag: vrij, hotel.
07. Ochtend:Optioneel Mountain flight naar Everest. Middag: vrij, hotel
08. Ochtend: Een dag wandelen op de rand van de vallei. Middag: vrij.
In de avond geniet u van een traditionele Nepalees banket met cultureel programma, hotel
09. Vrije dag, transfer naar luchthaven voor terugvlucht naar NL
10. Aankomst Amsterdam

+
Dag 1
+
Dag 2
+
Dag 3

Vlucht Amsterdam - Kathmandu

Dag 1

Vertrek vanuit Nederland naar Nepal. Vanaf Schiphol vliegt u met 1x overstappen naar Kathmandu.

Aankomst Kathmandu

Dag 2

Aankomst Kathmandu. Bij aankomst wordt u bij het vliegveld opgehaald en naar het hotel gebracht. Overnachting in Hotel B&B.

Sightseeing Durbar Square & Swayambhunath

Dag 3

Ochtend: Sightseeing Tour van Kathmandu. Bezoek Durbar Square en Teleju-tempel met zijn vergulde daken. De poort naar de Hanuman Dhoka Durbar, het oude Koninklijk Paleis, wordt bewaakt door een standbeeld van Hanuman, de aap – god. Stop ook even bij het Huis van de Levende Godin waar de maagdelijke godin die bekend staat als ‘Kumari’ mogelijk naar beneden kijkt door een van de ramen van de bovenste verdieping. We lopen verder door de bazaar en labyrintische straatjes van de oude stad. Daarna gaan we door naar Thamel en hebben een lunchpauze.

’s Middags bezoeken we Swayambhunath – de “Apen-Tempel”, een van de oudste heiligdommen in de wereld, opgericht meer dan 2500 jaar geleden. De tempel ligt op de top van een hoge heuvel waar de legendarische Manjushri de lotus ontdekte, die groeide in het oude Kathmandu Valley Lake. Het uitzicht over de vallei is prachtig. Overnachting in Hotel B&B.

+
Dag 4
+
Dag 5
+
Dag 6

Sightseeing Patan & Pashupatinath

Dag 4

Ochtend: Sightseeing tour van Patan, de stad van kunst en architectuur gesticht in 250 na Christus. Ook wel bekend als Lalitpur. Het is bekend om zijn mooie werken in brons, zilver en koper. Bezoek de Durbar Square, Royal Baths, Mahaboudha, Krishna Mandir en Hiranya Verna Mahabihar (de Gouden Tempel).

Middag: Na de lunch gaan we door naar Pashupatinath, de heiligste van alle Hindoe tempels in Nepal, gelegen aan de oevers van de heilige Bagmati rivier. Niet Hindoes zijn niet toegestaan op het terrein, maar men kan vanaf de overkant van de rivier toch meekijken. Deze tempel trekt tienduizenden pelgrims en toegewijden uit Nepal en India tijdens het festival van Mahashivaratri (de nacht van Shiva). Overnachting in Hotel B&B.

Vrije dag

Dag 5

Vrije dag om te ontspannen, of bijv. te winkelen (Thamel biedt hier oneindig veel mogelijkheden) en/of andere vrijetijdsbestedingen. Overnachting in Hotel B&B.

Sightseeing Bhaktapur

Dag 6

Ochtend: Sightseeing tour van Bhaktapur, de thuishaven van de middeleeuwse kunst en architectuur, ook wel bekend als de ‘De stad van de Toegewijde’. Bezoek o.a. de Leeuwenpoort, de foto gallerij, de gouden poort, en het Paleis van vijfenvijftig Windows. ‘s Middag: ter vrije besteding. Overnachting in Hotel B&B.

+
Dag 7
+
Dag 8
+
Dag 9

Optionele Everest Mountain Flight

Dag 7

Ochtend: Optioneel Mountain flight naar Mt Everest – Transfer naar het vliegveld in de vroege ochtend voor de spectaculaire mountain flight. Dit is een betoverende 60 minuten vlucht over ’s werelds hoogste bergketen, waar u kunt genieten van close-up uitzicht op de Mount Everest en andere Himalaya toppen, zoals: Ama Dablam, Lhotse en Cho Oyu.
Middag: ter vrije besteding. Overnachting in Hotel B&B.

Dagwandeling Kathmandu vallei

Dag 8

Ochtend: Een dag wandelen op de rand van de vallei (van Chobar tot Bungamati, eindigend bij Khokana), een fascinerende en rustige wandeling voert ons door een gevarieerd boerenland en geeft ons een goed beeld van de landelijke sfeer van de Kathmandu vallei.

Chobar – de legende vertelt ons dat het water van het meer van Kathmandu, nadat het door Manjushri was ‘vrijgelaten’, door de prachtige kloof van Chobar stroomde. Dit wonder van de natuur, ligt ten zuidwesten van de stad, waar Chobar Hill, het hoogste punt in een reeks van de glooiende heuvels, in tweeën is gesneden door het water van de Bagmati rivier.

Bungamati ligt vijf kilometer ten zuiden van Patan. Het dorp van meer dan 2.000 mensen is sterk geconcentreerd tegen een heuvelachtige helling direct naast de rivier, omringd door terrasvormige rijstvelden en groepjes bomen. Tien minuten lopen, langs het belangrijke Karya Binayak heiligdom op een door bomen bedekte heuvel, ligt het dorp Khokana. Het iets groter dan Bungamati, met een bevolking van ongeveer 3.000 Newari boeddhisten.
Het is beroemd om zijn mosterdolieproductie. Het loont de moeite om een van oliepersen van het dorp te bezoeken, veelal gelegen in een slecht verlichte fabriekjes met middeleeuwse sfeer. Kijk ook eens naar beneden, de straten van Khokana zijn gemaakt van baksteen / geplaveide stenen met centrale goten. De hoofdstraat is opmerkelijk breed, deze werd na de aardbeving van 1934 aangelegd. U vindt hier ook veel mensen die vanuit hun huis schitterende houtsnijwerken verkopen tegen gunstige tarieven.
Middag: Vrije tijd. In de avond geniet u van een traditionele Nepalees banket met cultureel programma. Overnachting in Hotel B&B.

Kathmandu en terugvlucht

Dag 9

Transfer naar de internationale luchthaven voor de terugvlucht naar Nederland.
Verlenging van verblijf in Nepal is natuurlijk mogelijk (op aanvraag)

+
Dag 10

Aankomst Amsterdam

Dag 10

U komt weer thuis in een totaal andere wereld dan die van de Himalaya en de stad Kathmandu.

Cultuur van Kathmandu Prijzen/Data


Dagelijks vertrek mogelijk!


Voor de INCLUSIEF / EXCLUSIEF: scroll verder naar beneden (onder de foto).

Maatwerk

Inclusief/exclusief


 • Airport transfers bij aankomst en vertrek Nepal
 • Groepsvervoer vanuit hotel naar sightseeing volgens programma
 • Hotel middenklasse obv 2-pers kamer incl ontbijt in Holy Himalaya Hotel of Yatri Hotel (7 nachten)
 • Engelstalige gids tijdens alle sightseeing
 • Entree voor sights in Kathmandu conform programma zoals bijv. Durbar Square, musea en tempels (€ 1,-- tot € 5,--, Bhaktapur € 15,--)
 • Reserveringskosten
 • Bijdrage SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Deze reis valt onder de voorwaarden en garanties van ANVR+SGR+Calamiteitenfonds

ANVR
SGR
calamiteitenfonds
Optioneel
 • Retourvlucht Schiphol naar uw bestemming (uiteraard boekbaar via ons)
 • Co2 compensatie (incl indien ticket via Snow Leopard geboekt)
 • Luchthaven transfers in Nepal (incl indien ticket via Snow Leopard geboekt)
 • Evt. toeslag eenpersoonskamer (euro 175)
 • Evt. wijzigingskosten (alleen bij wijzigingen ná boeking) € 35
Niet bij de reissom inbegrepen
 • Lunch + diner bij hotelovernachtingen
 • Persoonlijke uitgaven (o.a. souvenirs, wasserij, (fris)dranken)
 • Vervoer naar en van Schiphol
 • Fooi gids
 • Visum
 • Reisverzekering (verplicht), annuleringsverz (aanbevolen)
 • Evt. extra kosten i.g.v. een calamiteit
 • Vaccinaties
 • Persoonlijke klimuitrusting (evt. in NL te huur via Base Camp)
 • Entree voor evt overige sights in Kathmandu (niet genoemd in programma)

Cultuur van Kathmandu files en detail


documenten & informatie


Visum
Visum

Bekijk hier het visumformulier.Algemene informatie
Algemene informatie

Download hier de achtergrondinformatie Nepal.Download
Reisinformatie cultuur
Reisinformatie cultuur

Download hier de praktische reisinformatie incl paklijst.Download


Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!