Peru

Natuurlijk is Perú als het voormalige ‘Imperium van de Zon’ ook een paradijs voor cultuurliefhebbers met zijn mystieke Incaruïnes, interessante musea vol oudheden en Indianen met bolhoeden die zowel Pachamama als de heilige Maria vereren. Perú is een van de meest gevarieerde landen ter wereld qua natuur en landschap. De selva is het laagland met tropisch Amazoneoerwoud in het noordoosten. Aan de westkant ligt de costa van Perú: een smalle kuststrook die over een lengte van 2000 kilometer grenst aan de Grote Oceaan.

Aan die zee ligt Lima, de hoofdstad van Perú, een grote stad met bijna acht miljoen inwoners en een schitterend centrum in Spaanskoloniale stijl. Tussen costa en selva rijst de sierra op: het machtige Andesgebergte dat de ruggengraat vormt van Perú. Een gebied van hoogvlakten, eeuwig witte bergtoppen, oneindige vergezichten en eeuwenoude Incamystiek.

Een ander kenmerk zijn de oorspronkelijke bewoners van Perú: de Inca’s. De helft van de 28 miljoen Peruanen is van Inca-afkomst. Vooral in afgelegen bergdorpjes maak je kennis met de cultuur van hun afstammelingen met hun kleurige poncho’s en bolhoeden. Het indianenvolk moest het in 1532 afleggen tegen de Spanjaarden, die onder andere uit waren op goud. Machu Picchu is de enige Incastad die de veroveraars nooit gevonden hebben. Nu is het dé bezienswaardigheid van Perú. De vaak nevelige ruïnes hebben een afgelegen en verheven positie hoog in de Andes.

De scherp gekartelde kammen van de Cordillera Blanca en Cordillera Huayhuash, 600 kilometer ten noorden van Lima, vormen het spectaculairste gedeelte van de Peruviaanse Andes, ideaal voor een wandelreis in Peru. In dit gebied vinden we maar liefst honderdvijftig bergen van meer dan vijfduizend meter en vijfentwintig “zesduizenders. Tussen de bergreuzen liggen lieflijke valleien met bromelia’s, honderden jaren oude quenual-boompjes en azuurblauwe bergmeren. Peruanen noemen de Cordillera Blanca liefkozend ‘La Suiza Peruana’, het Peruaanse Zwitserland.

Trektocht Cordillera Blanca Alpamayo Peru | Snow Leopard (14) Uitdagend Cordillera Blanca
09/aug/2024
09/aug/2024 | 09/aug/2024
21 dagen
va € 1995,-

Huaraz/Caraz: Cordillera Blanca & Huayhuash (PeruZuid-Ameri)
Trektocht Cordillera Blanca Alpamayo Peru | Snow Leopard (18) Zwaar Peru | Beklimming Pisco en Chopicalqui (6345m)
12/aug/2024
12/aug/2024
21 dagen
va € 3150,-

Huaraz/Caraz: Cordillera Blanca & Huayhuash (PeruZuid-Ameri)
trektocht peru huayhuash huaraz - Snow Leopard (11) Uitdagend Peru | Cordillera Huayhuash
vertrek
gegarandeerd18/aug/2024
18/aug/2024
21 dagen
va € 1995,-

Huaraz/Caraz: Cordillera Blanca & Huayhuash (PeruZuid-Ameri)


Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!