Wandelreis Slovenië | Julische Alpen

Niveau

Gemiddeld
Reisduur
10 dagen
Hoogste punt
2000m
Aantal loopdagen
7 dagen
vanaf € 1150,-

De Triglav is een begrip in Slovenië.

De hoogste berg van het land torent uit boven zijn indrukwekkende koninkrijk; de Julische Alpen.

Dit paradijs van zonnige kalksteen pieken wordt omzoomd door de kraakheldere rivier Soca aan de west- en zuidkant, terwijl de meren van Bohinj en Bled de oostgrens markeren. Op deze trektocht nemen we je mee over de fraaiste paadjes en langs de gezelligste hutten van dit massief. De wandelingen zijn dusdanig geselecteerd dat deze geen bijzonder lastige of onveilige passages bevatten en bovenal, dat ze je langs de fraaiste panorama`s voeren. Aan het begin & einde van de reis verblijven we voor het nodige comfort in gezellige pensions en maken we kennis met het authentieke Sloveense boerenland.

 

 

 • Schitterende meer van Bled
 • Langs de mooiste uitzichten
 • Geen technische of listige passages
 • Authentiek land
 • Slovenië kan je ook met de auto of trein heen
 • Je hoeft dus niet te vliegen!

Wandelreis Slovenië | Julische Alpen dag tot dag


Een opmerking vooraf

Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De reisleiding kan zich echter genoodzaakt zien om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.

+
Dag 1
+
Dag 2
+
Dag 3

reizen naar Slovenië en naar Bled

Dag 1

Op eigen gelegenheid arriveer je aan het meer van Bled. De eerste 3 nachten verblijven we in heel fijn pension een gezellig boerendorp hier, niet te ver van de faciliteiten maar toch rustig gelegen in het authentieke boerenland van Slovenië. Ontbijt & diner zijn inbegrepen bij de reissom. Je verblijft op 2-3 persoonskapers met eigen badkamer.

Opwarmdag naar het plateau van Pokuklja

Dag 2

De eerste dag is een rustige opwarmdag en we beginnen met een korte transfer naar het plateau van Pokuklja. Hier wandelen we door bossen en weiden naar beneden naar het meer van Bohinj, waar we tegen het eind van de middag een frisse duik kunnen nemen. De wandeling voert afwisselend over paden en landweggetjes en is 16 km lang (+300m – 800m). Regelmatig hebben we zicht op de hoogste toppen waarvan de contouren zich boven de glooiende akkers aftekenen. Met de openbare bus (mondkapje op) (elk uur om :48) gaan we terug naar Bled aan het einde van de dag.

de kloof van Mostnica

Dag 3

Met een transfer van een klein half uurtje bereiken we de kloof van de rivier Mostnica. Hier maken we een fraaie rondwandeling. We gaan omhoog door het fraaie akkerland dat is bezaaid met typische Sloveense hooischuren en dalen door de kloof terug af. Hier treffen we een compleet andere wereld aan vol varens en mossen en wild kolkend water. Deze zeer fraaie tocht is 15 km lang (+/- 600m) en behoort tot de fraaiere tocht die het laagland rond de Julische Alpen te bieden heeft.

+
Dag 4
+
Dag 5
+
Dag 6

de Julische Alpen

Dag 4

Een korte transfer (20 min) brengt ons naar het Bohinj -meer en met de Vogel-lift, die vlakbij het verblijf vertrekt, zoef je de hoogte in om een paar dagen op te gaan in het overdonderende natuurschoon van de Julische Alpen. Vanaf het bergstation trek je de paden op van de SBR (South Bohinj Range). Er ontvouwen zich al snel verbluffende uitzichten over het meer en de Triglav daarachter, terwijl we het pad volgen dat afwisselend door struikdennen en over almen voert. Voor de liefhebbers is er een optioneel uitje naar de piek Vogel, dan kun je bij helder weer de golf van Venetie al zien glinsteren. De totale route is 12 km (=/- 625m) exclusief de top. Na een wandeling van 5-6 uur bereiken we dan de hut, waar we verblijven in het kleinst mogelijke kamertype (kamers voor 2-4 personen). Het ontbijt bij deze hut is vooral omwille van het uitzicht een begrip in de streek. Vanaf het terras kun je namelijk prachtig de zon zien opkomen boven het meer. Vroege vogels worden hier beloond. Diner, ontbijt en lunchpakket voor de volgende dag zijn inbegrepen, alsook een douchemunt en beddengoed.

Triglav meren

Dag 5

De route volgt vanaf hier een populair traject richting de Triglav. Het pad voert je door de 7-meren-vallei. Eerst passeren we het zwarte meer, dat fraai is omzoomd met enorme rotsblokken en oude sparren. Daarna trekken we voort door de vallei van de 7 Triglav-meren, een geweldige traject waar we ontspannen kunnen wandelen over goed onderhouden en rustig stijgende paden. Zo klimmen we tot bijna 2000m. Waar de meesten hier rechtdoor gaan richting de hoogste piek, buigen wij linksaf om nog even door te stijgen naar een van de fraaist gesitueerde hutten van het land: Zasavska Koca. Het aantal wandelaars langs het laatste deel van deze etappe is erg gering, waardoor je kans om iets van het lokale wild te spotten groot is. Steenbokken, bergmarmotten en gemzen zitten er volop, en ze zijn bepaald niet schuw. We klimmen 1100m en dalen 550m. Diner, ontbijt en lunchpakket voor de volgende dag zijn inbegrepen. Ook beddengoed is voorzien.

Triglav naar de Soca

Dag 6

Aan de andere zijde van de berg daal je vandaag af richting de river Soca, die de westelijke en zuidelijke grens van Triglav nationaal park markeert. In het zadel van Cez Dol ben je omringd door bloemenpracht en is het zicht op de loodrechte wanden van de Triglav onvergetelijk mooi. Verder en verder daal je af tot je in het dorpje Trenta terug in de bewoonde wereld komt. We hebben nu 1400m gedaald over 10 km. Hier wacht onze chauffeur je op, om je een ritje te geven van een 45 minuten naar de vallei van Lepena. Mocht het weer ernaar zijn dan is er de mogelijkheid even een duik te nemen is deze prachtige rivier. De chauffeur heeft ook je bagage bij, zodat je eventueel even wat kleren kunt wisselen. Het is aan het einde van de dag nog een uur klimmen tot aan de volgende hut. Deze charmante houten blokhut ligt niet ver van het meer van Krn. Zo is het al met al een hele wandeldag geweest, Je zult goed slapen vannacht ?. Diner, ontbijt en lunchpakket voor de volgende dag zijn inbegrepen, alsook een douchemunt en beddengoed.

+
Dag 7
+
Dag 8
+
Dag 9

Via de Krn naar Dreznica

Dag 7

Via het grootste gletsjermeer van Slovenië stijg je naar de gelijknamige top. Rond Krn liggen talloze overblijfselen van het Soca-front. De Oostenrijkse troepen hadden hier in 1917 stelling genomen. Krn is ook de zuidelijkste 2000-ers van de Sloveense Alpen. Als je afdaalt over de zuidelijke flank dan kun je de Middellandse zee bijna ruiken in de bries. Al snel verandert de vegetatie ook. We steken het laatste stuk door de bossen naar het charmante dorpje Dreznica. In totaal leggen we 17km (+800m – 1700m). In dit charmante dorpje check je in bij een super vriendelijk pension met nette kamers en heerlijk eten. Het is hier heerlijk uitblazen van je onvergetelijke bergtocht. De sfeer in het dorp doet eerder Italiaans aan, een vibe die je in Bohinj zeker nog niet herkent. De Julische Alpen zijn niet alleen een geweldig mooi natuurgebied, maar vormen ook een culturele grens. In Dreznica verblijf je 3 nachten. Je hoofdbagage is hier ook weer. Bij het verblijf in het pension is ontbijt & diner inbegrepen.

rustdag bij Kobarid

Dag 8

Na al het berggeweld nemen we vandaag even een dagje rust. Liefhebbers van historie kunnen erop uit om het WW1 museum in Kobarid te bezoeken. Watersport behoort ook tot de opties. De rivier Soca is niet ver weg je je kunt er kajakken, raften of gewoon met je handdoekje op de kant liggen en af en toe een frisse duik nemen.

langs de watervallen

Dag 9

We maken nog een mooie laatste tocht om het af te leren. De directe omgeving van Dreznica biedt echt mooie  opties. Er liggen een aantal watervallen en kloven in de nabije omgeving van het dorp die we verkennen. Een hele ontspannen laatste dag zo. Bij het diner maken we er een gezellige laatste avond van en proosten we op het moois dat deze streek ons heeft geboden.

+
Dag 10

laatste dag

Dag 10

Na het ontbijt is het arrangement te einde. Een transfer naar het station (Most na Soci) of terug naar je auto als deze nog in Bled staat of naar Ljubljana airport zijn optioneel bij te reserveren.

Wandelreis Slovenië | Julische Alpen Prijzen/Data


 


Aantal deelnemers

Minimaal aantal deelnemers: 6
Maximaal aantal deelnemers: 12

Bij 4 en 5 deelnemers kan de reis ook doorgaan maar dan met bijbetaling van € 200,- en € 150,- p.p.

 

25 jun t/m 04 jul 2024
Wandelreis Slovenië | Julische Alpen
€ 1150,-
23 jul t/m 01 aug 2024
Wandelreis Slovenië | Julische Alpen
€ 1150,-
27 aug t/m 05 sep 2024
Wandelreis Slovenië | Julische Alpen
€ 1150,-

Inclusief/exclusief


 • 3 nachten in een pension in Bled, o.b.v. ontbijt en diner
 • 3 nachten in een berghut zo mogelijk op 2-4 persoons kamers, ontbijt, diner en lunchpakketten inbegrepen, 2 douchemunten p.p.
 • 3 nachten in een pension in Dreznica o.b.v. ontbijt en diner
 • beddengoed in hutten inclusief
 • transfer hoofdbagage van Bled naar Dreznica (de drie dagen ertussen in draag je minimale eigen bagage zelf)
 • transfer van Trenta naar Lepena
 • entrée kabelbaan Vogel
 • entrée Nationaal Park
 • Co2 compensatie gehele reis
 • NL reisleider vanaf 10 deelnemers
 • Reserveringskosten
 • Bijdrage SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Deze reis valt onder de voorwaarden en garanties van ANVR+SGR+Calamiteitenfonds
Op trek
 • 5 dagen lunchpakket (dag 2-6)
 • Engelssprekende gids
 • Algemene medicijn- / EHBO-kit
Boek nu

ANVR
SGR
calamiteitenfonds
Optioneel
 • Evt. toeslag eenpersoonskamer € 250,- (verplicht voor mensen die alleen boeken)
 • Evt. kosten huurmaterialen (bijv. slaapzak, donsjas, klimmateriaal)
 • Evt. wijzigingskosten (alleen bij wijzigingen ná boeking) € 35
Niet bij de reissom inbegrepen
 • Vervoer naar Slovenië (eigen vervoer of vliegen indicatief euro 350)
 • transfer Ljubljana airport – Bled. Ongeveer € 100,- per busje voor 5 personen, dus afhankelijk van het aantal mensen dat hiervan gebruik wil maken.
 • lunchpakketten voor de dagen vanuit Bled en Dreznica
 • Persoonlijke uitgaven (o.a. souvenirs, wasserij, (fris)dranken)
 • excursies die niet beschreven zijn of aangegeven als facultatief
 • Fooien
 • Reisverzekering (verplicht), annuleringsverz (aanbevolen)
 • Evt. extra kosten i.g.v. een calamiteit

Wandelreis Slovenië | Julische Alpen files en detail


Overnachtingen
Op deze reis overnacht je in hotelletjes en in berghutten. Er zijn bedden en beddengoed dus je hoeft geen slaapzak en matje mee te nemen.
Daar waar mogelijk moeten mensen die alleen hebben geboekt, tegen een toeslag gebruik maken van een 1-persoons kamer, maar dan kan niet in de berghutten.

Heen- en terug-reis
Het Snow Leopard / HT Wandelreizen reisarrangement begint op de locatie van het overnachtingsadres in Bled. Er zijn verschillende mogelijkheden om in Bled te komen. Met de auto over de Duitse autobahn kan dat in één lange dag.
Je kunt ook naar Ljubljana vliegen met verschillende maatschappijen of je kunt met de trein. Die doet er vanaf Utrecht cs ongeveer 14 tot 16 uur over.

Bagagevervoer
Je hoofdbagage wordt op de dagen dat dat nodig is naar de volgende overnachtingsplaats gebracht.
Transfer van bagage van Bohinj naar Dreznica op dag 6, gecombineerd met de transfer van Trenta naar Lepena t.b.v. de trekking
Overdag neem je dus soms je dagrugzak mee met warme kleren, regenkleding, wat eten en drinken (min. 1,5 liter), eventueel een camera en wat EHBO en persoonlijke verzorging mee. Maar een aantal keren draag je ook mee wat je voor de nacht nodig hebt.

Klimaat
Onze reizen gaan in augustus en september. Begin augustus kan het nog erg warm zijn. Eind augustus en in september is de grote hitte dan al voorbij en met name `s avonds wordt het al aardig fris. Het weer is over het algemeen vrij rustig en er zijn ook veel minder toeristen dan in de weken ervoor. Toch blijft het in de bergen altijd oppassen voor een plotselinge weersovergang dus altijd iets warms mee en regenkleding!

Uitrusting/paklijst
Schoeisel
Wij raden stevige bergwandelschoenen aan met een stevige profielzool, minimaal categorie B/C. Het is belangrijk dat je schoenen goed passen. Heb je geen ervaring in het kopen van nieuwe bergwandelschoenen laat je dan goed adviseren in één van de gespecialiseerde buitensportzaken, zoals Bever of de Zwerfkei.

Dagrugzak
Op een aantal dagen word je geacht zelf je spullen te dragen. Een rugzak van zo`n 50 liter is dan wel het minimum. Alles past dan gemakkelijk: wat eten en drinken, camera, regenkleding, EHBO, fleecejack ed.

Paklijst
* semi-dagrugzak (50 liter )
* hoofdbagage: grote rugzak/grote tas met hengsels
* eventueel: zitmatje
* zonnehoed, zonnebril
* zwemspullen
* handdoek
* bergwandelschoenen B/C
* sandalen of lichte schoenen voor s`avonds
* eventueel: wandelstokken
* lange broek
* korte broek
* ondergoed
* t -shirts
* sokken
* warme trui of fleecetrui
* regenkleding
* toiletartikelen
* waterfles, 1,5 liter, 2 x 1 liter bij warm weer.
* zaklamp
* toiletpapier
* paspoort
* ticket
* geld

Persoonlijke EHBO
* eventueel een antibioticum kuur, algemeen breedspectrum
* azaron, lidocaïnezalf bij insectenbeten
* sterilon/betadine-iodium voor wondontsmetting
* leukoplast 2nd skin bij blaarpreventie
* sporttape
* hansaplast bij wondjes
* paracetamol/coffeïne 500mg als pijnstiller
* insectenafweermiddel
* zonnebrandolie/crème minimaal factor 30
* zovirax bij koortslip
* rekverband, knieband bij knieproblemen
* Arnica of SRL bij spierpijn, kneuzingen
* immodium bij diarree
* ORS tegen uitdroging bij diarree
* strepsils bij keelpijn

Tijdsverschil
Er is geen tijdsverschil tussen Slovenië en Nederland.

Electriciteit
Nederlandse stekkers passen niet altijd in een Sloveens stopcontact. Neem daarom een wereldstekker mee als je wat op te laden hebt.

Verzekeringen
Snow Leopard / HT Wandelreizen stelt een adequate reisverzekering verplicht. Daarbij is het belangrijk voldoende dekking te hebben voor eventuele SOS-kosten bijvoorbeeld voor een evacuatie met een helikopter. Een annuleringsverzekering raden we sterk aan. Niet alleen vóór de reis geeft deze verzekering dekking maar ook bijvoorbeeld bij vertrekvertraging of bij vroegtijdig moeten afbreken van de reis.

Wij werken met Allianz Global Assistance, al meer dan 50 jaar de grootste reisverzekeraar én hulpverlener ter wereld. Bij Allianz Global Assistance ben je voor het verzekeren van je vakantie of reis aan het juiste adres. Waar je ook naar toe reist, voor vakantie, werk of studie, voor elk reisdoel heeft Allianz Global Assistance een passende verzekering.

Je kunt online eenvoudig in een paar stappen een reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten, kortlopend of doorlopend. Je ontvangt de polis direct in je mailbox.

Na boeking ontvang je van ons een email waarin je ook de link naar het afsluiten van de reis- en/of annuleringsverzekering vindt.

Indien de reisverzekering elders wordt afgesloten dan willen we graag voor vertrek de volgende gegevens van je ontvangen: verzekeringsmaatschappij, polisnummer, alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleiding en Snow Leopard / HT Wandelreizen snel handelen.

Heb je zelf een (doorlopende) reisverzekering afgesloten, kijk dan even goed na of en in hoeverre reddingskosten zijn meeverzekerd. Soms vallen reddingskosten (medisch noodzakelijk vervoer) onder de medische kosten. Voor het geval je de medische kosten laat dekken door je eigen ziektekostenverzekering, moet je nagaan of deze medische kosten voldoende gedekt zijn.


Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!