Turkije

Turkije is een land dat voor het grootste deel in Azië ligt, op het schiereiland Anatolië (of Klein-Azië) tussen de Middellandse Zee en de Zwarte Zee. Een klein deel van het land ligt in Europa. Het Aziatische en het Europese deel worden gescheiden door de Dardanellen, de Zee van Marmara en de Bosporus, die gezamenlijk de Middellandse Zee met de Zwarte Zee verbinden. Zowel de Aziatische als de Europese invloeden zijn tekenend voor het huidige Turkije, en met name voor de levendige stad Istanbul. Door zijn strategische ligging heeft Turkije ook in het verleden tot verschillende grootmachten behoord, die allen hun ‘footprint’ hebben achtergelaten. Zo vinden we in Turkije o.a. Romeinse tempels, Byzantijnse Kerken, Osmaanse huizen en Islamitische moskeeën. Het westen van Turkije is redelijk modern. In het oosten leven de nomaden in tenten op de yala’s.

Naast een grote culturele variëteit kent Turkije ook een grote diversiteit in landschappen. De unieke landschappen in Turkije zijn gevormd door de complexe tektonische structuur van dit land. De seismische activiteiten die hiermee samen hangen, samen met wind- en watererosie, vormen indrukwekkende berglandschappen, surrealistische maanlandschappen, diepe kloven en hoge vulkanen.. De hoogste berg van Turkije is de vulkaan Mt. Ararat (5165 m).

Geen resultaten

Geen resultaten voor deze combinatie, probeer iets anders.

Somewhere between the start of the trail
and the end is the mystery
why we choose to walk


Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!