Over Snow Leopard Adventures

Over ons

Met meer dan 30 jaar ervaring zijn wij de specialist in avontuurlijke wandelreizen in de mooiste berggebieden van de wereld, voor alle niveaus, zowel individueel als in groepsverband. Waar ons programma begonnen is met reizen naar de Nepalese Himalaya, hebben we ons aanbod uitgebreid en bieden we wandelreizen aan in een groot aantal berggebieden: van Himalaya, Andes, Atlas, de Kilimanjaro, de Nieuw-Zeelandse Alpen en ook (dichterbij huis) de Europese Alpen. In de basis bieden we de wandelreizen aan als groepsreis. Ga je liever individueel op reis, of in een privé-groep? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres, bijna al onze reizen kunnen we naar jouw wensen aanpassen.

We helpen je graag bij de organisatie van jouw volgende avontuurlijke wandelreis. Neem je contact met ons op?

Onze geschiedenis

Snow Leopard Adventures is in 1995 opgericht door René de Bos. René heeft vele toppen van het Himalayagebergte beklommen, en was in 1990 de eerste Nederlander die de top van de Mount Everest beklom. Vanuit zijn passie voor de Nepalese Himalaya en zijn ervaring in het gebergte besloot hij een eigen reisorganisatie op te richten. Sindsdien organiseerde en leidde hij een groot aantal avontuurlijke wandelreizen en expedities.

Onze naam

Mooi, behoedzaam, krachtig, mystiek, zeldzaam, uniek….slechts een paar termen die ons te binnen schieten als we aan de ‘snow leopard’ denken. In veel opzichten staat dit schitterende dier symbool voor het type reizen wat we aanbieden: mooie wandelreizen door bijzondere en desolate berggebieden met imposante toppen en pure cultuur. Dit alles onder kundige begeleiding en met een gedegen, en tegelijkertijd flexibele planning. Net als de speurtocht naar de sneeuwluipaard geldt ook bij reizen dat het soms anders loopt dan je had gepland of gehoopt, maar de charme van het onverwachte zorgt juist vaak voor de kers op de taart! Maar of je de top nu haalt of niet, of je de sneeuwluipaard gezien hebt of niet. De reis is in al zijn facetten minstens net zo belangrijk als het doel.

Op zoek naar de sneeuwluipaard

Vanuit onze fascinatie voor de sneeuwluipaard organiseren we regelmatig speciale wandeltochten om het dier te spotten:

  • Spiti, noord-India, hier zijn in februari 2023 verschillende sneeuwluipaarden gezien
  • Mount Kailash en het Manasarovar meer in Tibet
  • Phu en Nar 20-daagse trektocht ten noorden van Mustang, achter de Annapurna Himal
  • De regio Ladakh in Noord-India (bijv in de Markha vallei of bij Rupshu)
  • In Mongolië werd in 2016 zelfs een sneeuwluipaardmoeder met vier welpjes gezien!

Ook steunen we het Snow Leopard Trust. Bij het boeken van een reis steun je indirect deze stichting.


Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!