Over Snowleopard

Symbool voor onze reizen!

Mooi, behoedzaam, krachtig, mystiek, zeldzaam, uniek….slechts een paar termen die ons te binnen schieten als we aan de ‘snow leopard’ denken. In veel opzichten staat dit schitterende dier en onze zoektocht er naar ook symbool voor het type reizen wat we aanbieden.

Mooie wandelreizen door bijzondere en desolate berggebieden met imposante toppen en pure cultuur. Dit alles onder kundige begeleiding en met een gedegen en tegelijkertijd flexibele planning. Net als de speurtocht naar de sneeuwluipaard geldt ook bij reizen dat het soms anders loopt dan je had gepland of gehoopt, maar de charme van het onverwachte zorgt juist vaak voor de kers op de taart! Maar of je de top nu haalt of niet..of je de sneeuwluipaard gezien hebt of niet.. De reis is al zijn facetten is minstens net zo belangrijk als het doel.

Op zoek naar de sneeuwluipaard

Ook gefascineerd door dit mensenschuwe dier? Snow Leopard Adventures biedt verscheidene reizen aan waarbij de mogelijkheid bestaat dit zeldzame dier te kunnen spotten tijdens de trektocht door haar habitat.
Voor de ‘grootste’ kans om sneeuwluipaarden in het wild te zien maak je één van de volgende tochten:
– Mount Kailash en het Manasarovar meer in Tibet.
– Phu en Nar 20-daagse trektocht ten noorden van Mustang, achter de Annapurna Himal
– de regio Ladakh in Noord-India (bijv in de Markha vallei of bij Rupshu)
– In Mongolië werd in 2016 zelfs een sneeuwluipaardmoeder met vier welpjes gezien!

Over de Naam

De naam Snow Leopard Adventures is door René de Bos gekozen na het lezen van het boek Snow Leopard van Peter Matthiessen. Matthiessen was met bioloog George Schaller in het afgelegen Dolpo in Nepal voor onderzoek naar het blauwschaap. Tijdens de wekenlange zwerftocht werden geregeld sporen van de sneeuwluipaard aangetroffen, het dier zelf kreeg Matthiessen echter nooit te zien.

In zekere zin geldt dat ook voor de medewerkers van Snow Leopard Adventures. De sporen werden aangetroffen, maar het prachtige dier werd nooit ‘live’ gespot in de afgelegen berg-gebieden waar wij onze trektochten organiseren. Trektochten waarin we graag afgelegen gebieden bezoeken, avontuurlijk op zoek naar verborgen schoonheid van natuur en cultuur!

Snow Leopard Adventures steunt vanaf 1996 (o.a.) het Snow Leopard Trust
Door het boeken van een reis steunt u indirect deze stichting.

 


Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!