Kaapverdië

Op ongeveer 6 uur vliegen van Nederland vind je deze tropische bestemming, ofwel de Kaapverdische eilanden. Kaapverdië is een eilandengroep die lang niet veel meer waren dan enkele rotsen in de Atlantische Oceaan, totdat Portugezen de eilanden in de 15e eeuw koloniseerde. De officiële naam van het land is overigens Cabo Verde. Vanaf deze periode zijn de eilanden continue bewoond geweest. De huidige bewoners van Kaapverdië komen uit Portugal en verschillende landen in Afrika. Dit zorgt voor een bijzondere mix. Zo zijn de ‘munaná’ en de ‘morna’ de belangrijkste muziekstromingen van het eiland; een bijzondere mix tussen de Portugese Fado en Afrikaanse muziek. Wat de meeste eilanden wel gemeen hebben is dat er maar weinig neerslag valt en dat er maar weinig begroeiing te vinden is.

De Kaapverdische eilanden liggen voor de kust van Senegal, Afrika, in de Atlantische Oceaan en is in twee groepen ingedeeld. De bovenwindse- en de benedenwindse eilanden.
Dat elk eiland in Kaapverdië zijn unieke karakter heeft, bewijzen ook Santo Antão en São Nicolau, waar juist weer een hoogpolig tropentapijt over de groene bergflanken is uitgerold. De zigzaggende ezelpaden van de eilandbewoners lenen zich prima voor wat avontuurlijke wandelingen, maar ook aan de kust zijn de vriendelijke locals altijd in voor een gesprekje. Santo Antao is het meest noordelijke eiland van de archipel en hét wandeleiland van Kaapverdië.

Kaapverdië Santo Antao Rond wandelreis | Snow Leopard (15) Uitdagend Kaapverdië | Santo Antao Rond
07/okt/2024
07/okt/2024
15 dagen
va € 1295,-

Kaapverdië (Afri)


Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!