Vroegtijdig boeken: de voordelen op een rijtje

Voor al onze groepsreizen geldt dat er natuurlijk een minimum aantal deelnemers (normaliter 6) nodig zijn voor doorgang van de reis.
Veel van onze groepsreizen zijn bijzonder van aard. O.a. de lengte van een reis, de hoge kosten van een reis maar ook de niet alledaagse combinaties van reisbestemming met bijvoorbeeld een specifiek festival en/of specifieke periode, kunnen redenen zijn dat het vaak ‘even’ duurt voordat we het minimum aantal deelnemers voor het kunnen laten doorgaan van een groepsreis bereikt hebben. Wij plaatsen daarom vaak al een jaar voor vertrek nieuwe vertrekdata op de site.


1) Eerder zekerheid van doorgang van de geboekte groepsreis:
Nuttig voor de planning (en wellicht ook die van jouw werkgever)
Overigens geldt voor elke geïnteresseerde die ons belt of mailt over een specifieke groepsreis, dat vaak de eerste vraag die gesteld wordt is: ‘ heeft de groepsreis x met reisdatum y al een gegarandeerd vertrek (of al boekingen)?’
Heel begrijpelijk dat geïnteresseerden bij te weinig (of nog geen) deelnemers vaak zouden willen afwachten en (nog) niet willen boeken. Echter, als elke geïnteresseerde voor een groepsreis pas zou willen boeken als er een gegarandeerd vertrek is voor een reis, dan zal geen enkele groepsreis boekingen hebben! (en dus ook niet door kunnen gaan) Zie ook 4)

2) Vaak (veel) goedkopere intercontinentale vluchten:
Alle luchtvaartmaatschappijen werken per klasse (bijvoorbeeld Economy Class) nog met subklasses vwb tarief en/of voorwaarden. De stoelen in de goedkoopste (sub)klasse (lees: de laagste tickettarieven) gaan er als eerste uit. Naarmate je langer wacht met boeken worden vluchten normaliter duurder. Wij kunnen – mede afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij – vaak zeer ruim van tevoren voor jou  (11 maanden voor de geplande terugvlucht datum) – geheel vrijblijvend een tijdelijke optie op een door jouw gewenste vlucht plaatsen.

3) Nog beschikbaarheid van uw voorkeurs-hotel respectievelijk voorkeurs-kamer:
Veel van onze deelnemers maken liever niet gebruik van hele grote 13-in-een-dozijn hotels.
De vaak door ons aanbevolen bijzondere, charmante, fraaie en/of kleine hotels, Riads of andere accommodaties hebben vaak veel minder kamers dan de grote hotelketens en zijn dus ook sneller volgeboekt.

4) Melding in het (bijna) gegarandeerd filter op de website.
Ons programma bestaat uit meer dan 150 verschillende groepsreizen met voor bijna elke reis vaak ook nog meerdere vertrekdata. Wellicht heb je – net als veel bezoekers aan onze website –  als eerste het filter ‘gegarandeerd op reis’  bekeken. Hier vermelden wij alleen maar die groepsreizen met een gegarandeerd vertrek, of reizen die nog slechts een paar boekingen nodig hebben om het vertrek te garanderen (aparte kolom ‘bijna gegarandeerd’).
Mocht de door jou gewenste groepsreis met de door jou gewenste reisdatum nog geen boekingen hebben, dan kan je er met jouw boeking voor zorgen dat uw groepsreis daarna wél in het (bijna) gegarandeerd filter vermeld gaat worden. Dit brengt de door jou gewenste groepsreis weer beter onder de aandacht van andere bezoekers van de site.

5) Eerstboekerskorting op geselecteerde ‘specials’ groepsreizen*
Om het vroegtijdig boeken nog eens extra te stimuleren bieden wij bij geselecteerde groepsreizen een eerstboekerskorting aan op de reguliere reissom.De term zegt het in feite al, boek je een reis als eerste, dan is de korting het hoogste. Deze korting (zie de incl/excl bij de reis) geldt voor de eerste 4 boekingen op een reis.


Tijdig overleg over eventuele annulering
Mocht het – ondanks het tijdig boeken van alle deelnemers – tóch voorkomen dat de door jou geboekte groepsreis onvoldoende deelnemers heeft dan hebben wij ruim van tevoren (mede afhankelijk van de reisbestemming en zeker ook in overleg met alle deelnemers) maar in ieder geval 2 maanden vóór vertrekdatum overleg.
Er kan dan in overleg besloten worden de reis toch door te laten gaan (eventueel met een kleine toeslag per deelnemer), of de reis wordt in overleg geannuleerd. De reeds betaalde bedragen zullen in dat geval aan de deelnemers worden gerestitueerd. In overleg kan er dan per deelnemer eventueel nog gezocht worden naar een alternatief in dezelfde of juist andere periode.


Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!