Duurzame reizen

Laatst gewijzigd: juli 2019

Wij zijn ons terdege bewust van de positieve en negatieve kanten die inherent zijn aan elk soort toerisme. Iedere touroperator is daarmee in ieder geval gedeeltelijk verantwoordelijk voor de negatieve aspecten van toerisme op de bestemmingen die zij aanbieden. De touroperator zal er dus, binnen zijn mogelijkheden, alles aan moeten doen om de duurzaamheid van de bestemming te garanderen. Het doel is dat de reisbestemming een betere plek wordt om te leven en te bezoeken!

Duurzaam toerisme is niet alleen iets voor reisondernemingen. Als reiziger ben je daarbij ook een onmisbare schakel. Je kan hier meer over lezen in de ANVR brochure en op www.anvr.nl. Op drie niveaus dragen wij bij aan het minimaliseren van de negatieve kanten van toerisme en tevens stimuleren we ideeën die een positieve bijdrage leveren aan onze bestemmingen.

 


Natuur & milieu
Wij dragen zorg voor lokale natuur & milieu en de lokale problematiek op dit gebied. Zo werken we in Nepal bij onze tententrektochten bijvoorbeeld alleen gebruik van kerosinebranders voor het bereiden van maaltijden in plaats van stoken op hout. Ook de reiziger zelf kan natuurlijk een steentje bijdragen door geen afval achter te laten, lege batterijen mee terug naar Nederland te nemen en biologisch afbreekbare zeep te gebruiken. We zouden liefst ieder trekking-gebied schoner achter willen laten dan dat we het aantroffen. In dat kader past ook het gebruik van een toilettent op de kampplaatsen.

 


Het sociale vlak
Wij maken onze klanten er op attent dat zij ook op het sociale vlak negatieve invloeden kunnen voorkomen door de lokale gebruiken te respecteren en de bewoners in hun waarde te laten. Zij kunnen misschien iets van ons leren, maar andersom geldt dit zeker ook! We zorgen daarnaast goed voor de mensen die op hun beurt weer voor onze reizigers zorgen.

 


Het economische aspect
Het derde aspect waar Snow Leopard Adventures waarde aan hecht is het economische aspect van toerisme. Wij zorgen ervoor dat vele lokale mensen werk hebben en een relatief goed inkomen, alsmede dat het verdiende geld ook in de lokale economie terecht komt. Ook door de keuze van onze agenten, die waar mogelijk sociale programma’s opzetten voor de begeleiders, proberen wij hen die een groot aandeel hebben in uw vakantie van een beter bestaan te verzekeren.

Om deze belangen in Nepal behartigd te zien zijn we sinds 1997 lid van het Kathmandu Environmental Education Project (KEEP), dat probeert het toerisme en de belangen van de lokale bevolking zo optimaal mogelijk op elkaar af te stemmen.


Donaties
Snow Leopard Adventures ondersteunt verschillende ideële organisaties met een financiële bijdrage: Stichting Oogzorg Himalaya, Stichting Nepal, Stichting NepaliMed Holland, Tibet Support Group Nederland, Wereldnatuurfonds, International Snow Leopard Trust.

Snow leopard trust logo

Stichting Nepal (voorheen Vereniging Nederland Nepal)
Nog altijd zijn wij nauw betrokken bij de Vereniging Nederland-Nepal, waar onze reisorganisatie oorspronkelijk uit is voortgekomen. Al meer dan twintig jaar coördineert de VNN vele projecten in Nepal, zoals de afwatering van het Tsho Rolpa-gletsjermeer, projecten met afvalwaterzuivering en de restauratie van oude tempelcomplexen. Bovendien organiseert de VNN Nepaldagen en talencursussen.


Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!