Pakistan

Het islamitische Noord-Pakistan is het eeuwenoude kruispunt van handelsroutes door het hart van Azië. Marco Polo trok al via de Zijderoute door dit ongetemde gebied, waar de ketens van de Himalaya, de Karakoram en de Hindukush bij elkaar komen. De Karakoram geldt als één van de onherbergzaamste berggebieden in de wereld. Het spectaculaire landschap van Baltistan en Hunza wordt gedomineerd door lange gletsjers, woeste rivieren en grootse bergreuzen, waaronder de K2 (8611m), Nanga Parbat (8125m) en Gasherbrum I en II (8068m en 8035m).

Het zal duidelijk zijn dat trektochten in deze gebergten ver van de bewoonde wereld verlopen en zeer avontuurlijk zijn. De Karakoram wordt afgeschermd van de moessoninvloed in de zomer. Juli, augustus en september zijn daarom de warmste en gunstigste maanden voor een trektocht. De politieke situatie is te allen tijde onvoorspelbaar waardoor we mogelijk ons genoodzaakt kunnen zien de reizen te moeten aanpassen.

Sinds 2018 voeren we geen reizen uit naar Pakistan omdat we de veiligheidssituatie niet kunnen garanderen. Bekijk HIER de reisinformatie van Buitenlandse Zaken en de ANVR over Pakistan.

Geen resultaten

Geen resultaten voor deze combinatie, probeer iets anders.

Somewhere between the start of the trail
and the end is the mystery
why we choose to walk


Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!