Roemenië

Roemenië is een super interessant land, zowel qua geschiedenis, cultuur als natuur. Op dat laatste zal bij deze reis de nadruk liggen. Het centrale deel van Roemenië heet Transsylvanië, van oudsher het vlakke deel aan de overkant van de “bossen” (Silva). Het wordt omringd door een flink aantal te onderscheiden berggebieden waarvan de hoogste toppen in de zuidelijke ketens liggen. Tussen de wandelingen door verblijf je in sfeervolle hotels in de prachtige middeleeuwse binnensteden Brašov en Sibiu en we hebben aan het eind van de reis een volle dag om in Boekarest rond te neuzen. Dus ook tijd en aandacht voor de lange en turbulente geschiedenis van dit relatief “nieuwe” land.

De natuur in Roemenië is -net als in de meeste voormalig Oost Europeese landen- overweldigend. Uitgestrekte bossen met beren, lynxen, wolven (daar hoef je overigens geen grote angst voor te hebben want de beesten zijn schuw) en grote leegtes en bergtoppen tot boven de 2500 meter.

Geen resultaten

Geen resultaten voor deze combinatie, probeer iets anders.

Somewhere between the start of the trail
and the end is the mystery
why we choose to walk


Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!