Lokale begeleiding

Op al onze bestemmingen werkt Snow Leopard Adventures samen met beproefde lokale agenten en trekkingbureaus. Zij zijn bij uitstek geschikt om jou hun land te laten zien en zorgen voor een unieke reiservaring. Zo word je in Nepal vergezeld door een flinke begeleidingsgroep. De sirdar (hoofdgids) is de hoofdverantwoordelijke en spreekt goed Engels. Hij kan je alles vertellen over het gebied en de lokale gebruiken. Bij klimtochten worden er een of meerdere klimsherpa’s aan de staff toegevoegd. Wees niet verrast als deze al meerdere malen op de top van Everest hebben gestaan! De begeleiding bestaat bovendien uit een keukenploeg (die het hardst loopt van allemaal!) en dragers, die vaak zelf uit de regio komen. Een grote begeleidingsgroep heeft als voordeel dat iedereen echt het eigen tempo kan lopen, er loopt namelijk altijd nog wel iemand achter je. Ook kunnen we hierdoor in geval van nood, de groep en staff splitsen.

Trektocht Rond de Dhaulagiri Nepal | Snow Leopard (31)

Mother and child, Lukla 2750m-Puyan 2750m Expeditie trektocht Mera Peak 6461m Island Peak Nepal | Snow Leopard

Sociaal fonds
Via onze ‘counterpart’ in Nepal zorgen we goed voor de Nepalese begeleiders die met ons de bergen in trekken. Zo hebben wij met Summit en zijn Nederlandse relaties een – voor Nepal wel heel bijzonder – sociaal fonds ingesteld, waaruit de families een maandelijkse bijdrage kunnen krijgen voor woonruimte, voeding, medische kosten en scholing van de kinderen. Bovendien wordt sparen gestimuleerd met een spaarloonregeling. Je ziet, wij willen net zo goed voor de begeleiding zorgen, als zij voor jou zorgen!


Morning tea.

Verzorging tijdens kampeertrektochten
De trektochten die we organiseren zijn meestal meerdaagse wandeltochten, waarbij je overnacht in ruime, comfortabele één- of tweepersoonstenten. Juist door te kamperen zijn we onafhankelijk en kunnen we ongerepte, afgelegen gebieden bezoeken. Een begeleidende staff, bestaande uit de verantwoordelijke gids, assistenten, een keukenploeg en dragers (of soms ook lastdieren), zorgt ervoor dat het jou aan niets ontbreekt. Zo kan je onderweg echt genieten van de bijzonderheden van het land. Zelf draag je slechts een dagrugzak met daarin bijvoorbeeld warme kleding, windjack, waterfles en camera.  

Verzorging tijdens logdetrektochten
In sommige gebieden maken we meerdaagse trektochten waarbij je overnacht in lodges, berghutten, gîtes en berghotels. Het verschilt of we werken met lastdieren en/of dragers voor bagagevervoer. Je draagt in principe alleen een dagrugzak. Bij sommige tochten in de Alpen draag je zelf al jouw bagage. Kijk bij de incl/excl van de reis om te bekijken of de maaltijden in de lodges/hutten al dan niet bij de reissom inbegrepen zijn.


Mardi Himal trektocht en/of beklimming kort (Annapurna, Nepal) | Snow Leopard (21)

Maaltijden
Wie lange trektochten in de bergen maakt, verbrandt veel energie en moet goed eten en drinken om onderweg gezond en fit te blijven. Op de niet-Europese trekkingbestemmingen bereidt de keukenploeg ‘s ochtends, ‘s middags en ’s avonds gevarieerde maaltijden. Daarbij wordt een mix gemaakt van lokaal en westers eten. In Nepal eet je bijvoorbeeld Tibetaanse momo’s, chapati’s, gebakken aardappels, pizza’s en pannenkoeken. En in de Andes kun je denken aan gebakken yuca, verse forel, tonijnsalade en vers fruit. Het eten kan op verzoek vegetarisch worden bereid.


Uitrusting
Jouw persoonlijke uitrusting en kleding zal afhankelijk zijn van het gebied, het seizoen en de tocht die je maakt. Op onze trektochten zorgen we onder meer voor de tenten en keukeninventaris. Bij de alpiene trektochten regelen we ook de algemene klimspullen (zoals bijvoorbeeld klimtouw). Tijdens de kennismakingsbijeenkomst bespreken we uitvoerig de persoonlijke uitrusting, aan de hand van de paklijst die we je toesturen. Deze vind je op de site bij de reis van jouw keuze onder het tabblad “praktische informatie”.

Trektocht Lamjung Himal Basiskamp Nepal | Snow Leopard 2014 (27)

In Nepal zijn we via onze lokale partner aangesloten bij:


Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!