Reistype

Wij onderscheiden verschillende soorten reizen.


GROEPSREIZEN: wandel-, cultuur- & festivalreizen, trektochten en actieve rondreizen

Door ons brede aanbod hebben we voor onze trektochten en actieve rondreizen gewoonlijk één of meerdere vertrekdata per seizoen vastgesteld. Deze data zijn afgestemd op de naar onze ervaring meest ideale trekking- of reisomstandigheden. Bij de trektochten, combinatiereizen en actieve rondreizen reist u gewoonlijk in kleine groepen van 5-12 deelnemers.

 

 

 


INDIVIDUEEL: Reis op maat en /of privé (groeps)reizen

Alle reizen die we organiseren zijn ook individueel uitvoerbaar! Het maakt niet uit of het een rondreis, trektocht of zelfs klimtocht betreft. Aan dergelijke reizen kleeft de beeldvorming dat ze per definitie duurder zijn. Dat hoeft lang niet altijd zo te zijn. Bij tententrektochten is de staff die u begeleidt zeer uitgebreid en dan vallen de kosten voor gids en keukenploeg per persoon hoger uit. Bij tochten met lodges kunnen we volstaan met een gids en een paar dragers, waardoor de meerkosten zeer beperkt blijven. Bij individuele reizen bent u niet gebonden aan onze groepsdata, in overleg kunnen de reisdata bepaald worden. Verder kunnen we desgewenst de route en/of reisduur aan uw wensen aanpassen. De reizen hier (klik op reistype en selecteer ‘individuele reizen’) dienen derhalve als voorbeeld en zodat u een idee heeft van de kosten, maar alle reizen kunnen we individueel aanbieden of op basis van een privégroepen organiseren. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende offerte.
Door onze jarenlange ervaring met het organiseren van avontuurlijke reizen zijn wij als geen ander in staat om uw persoonlijke wensen te vertalen in een reisvoorstel op maat. Dit voorstel kan vluchten, accommodatie, sightseeing en zelfs speciale trekking routes omvatten. Wij doen dit al vanaf een groeps-grootte van twee personen en soms zelfs voor één persoon!


Special Interest reizen
Naast onze gangbare reizen bieden wij ook specifieke reizen aan, die gericht zijn op een bepaalde interesse. Dit zijn de zogenaamde special interest reizen. Zo kunt u o.a. Thangka’s tekenen in Nepal, tijgers spotten in India, op fotografiesafari in Zuid-Afrika of de ultieme runnershigh ervaren tijdens de Everest Marathon in Nepal!

 

 

 

 


Alpiene trektochten, bergsportcursussen en expedities
Tenslotte hebben wij, als bergspecialist, een aantal Alpiene trektochten, expedities en bergsportcursussen in ons programma staan.
De expedities, die in ons programma staan, bieden een regelrechte uitdaging aan ervaren bergsporters, die de ’trekking peaks’ ontgroeid zijn en toe zijn aan het beklimmen van 6000, 7000 of zelfs 8000 meter hoge bergreuzen.

 

 

 

 


Dit geldt wel voor al onze reizen:

Het merendeel van onze reizen zijn avontuurlijke tochten in afgelegen gebieden, waar gebeurtenissen minder voorspelbaar zijn dan in onze westerse wereld. Ondanks het feit dat wij zoveel mogelijk het onverwachte trachten te verwachten, kunnen wij de kans niet volledig uitsluiten dat er een keer iets anders loopt dan gepland. Binnenlandse vluchten kunnen worden geannuleerd, wegen zijn soms geblokkeerd en hotels halen niet altijd de westerse standaard. Een flexibele houding en een goed inlevingsvermogen zullen ertoe bijdragen dat u uw vakantie met plezier zult beleven.

Deze onvoorspelbaarheid betekent ook dat de routes die we hebben samengesteld voor elk van onze tochten gezien moeten worden als de ‘voorgenomen’ route. De routes kunnen we niet garanderen om de simpele reden dat onberekenbare faktoren (o.a. het weer, transportproblemen en uitzonderlijke terreingesteldheden) ervoor kunnen zorgen dat het noodzakelijk is de route aan te passen. Dit gebeurt door de begeleidende staff, in samenspraak met de groep. Wij zullen er binnen onze mogelijkheden alles aan doen om de gevolgen van de veranderingen zo beperkt mogelijk te houden en de kwaliteit van de reis zoveel mogelijk te waarborgen.

 

 

 

 

 


 


Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!