René de Bos

De alpiene loopbaan van René de Bos (1959) begon in 1981 in de Maasrotsen van België. Na het klimmen in gebieden als de Wilder Kaiser en de Dolomieten (rots), in de gemengde routes (rots en ijs) van de Oost- en West-Alpen (bijv. vijf keer de Mont Blanc) en het maken van talloze toerski-tochten, kwam hij in de Himalaya terecht. In 1988 beklom hij één van de 14 bergen in de wereld hoger dan 8000 meter: de 8035 meter hoge Gasherbrum II in Pakistan.
Na deze fantastische ervaring kwam hij in 1990 nogmaals in de gelegenheid om naar ‘Het dak van de wereld’ te gaan. Maar dit keer wel in heel letterlijke zin: de Mount Everest was namelijk het doel. Op 7 oktober 1990 bereikte René als eerste Nederlander de top van deze berg, 8848 meter hoog, het hoogste punt van deze aarde!
Slechts vijf maanden na deze top-beleving vertrok René wederom richting Nepal, ditmaal als expeditieleider van de Nederlandse Makalu-Expeditie 1991. Tijdens deze expeditie werd de 7660 meter hoge Kangchungtse beklommen.

Het contact dat René na deze beklimming in Nepal opgedaan heeft, is belangrijk geweest voor zijn verdere leven.In 1992 veranderde hij namelijk van baan, maakte van zijn hobby zijn werk en werd van bio-chemisch analist in Rotterdam, full-time organisator, coördinator en begeleider van reizen naar Nepal, alwaar hij gemiddeld 6 maanden per jaar vertoefde in dienst van Summit Nepal Trekking [P]Ltd.
Door René werden, als begeleider van reizen, onder andere de toppen beklommen van Mera Peak (ca. 6400 m), Thorung Ri (ca. 6200 m) en Parchamo (6187 m) in het kader van mini-expedities, die een aantal Nederlanders hun eerste Himalya-succes bracht. Tevens stonden grote Himalaya-overschrijdingen – zoals de traverse van het Makalu-basiskamp naar Mount Everest – op zijn programma.
De opgedane Himalaya-ervaring deed René in 1995 besluiten een eigen reisorganisatie te starten onder de naam Snow Leopard Adventures. Als de organisator en leider nam hij in de afgelopen jaren deel aan een groot aantal trekkings en expedities.

mail: rene@snowleopard.nl


Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!