Tanzania

Tanzania ligt in oostelijk Afrika net onder de evenaar. Met een slordige 950.000 km² is het land ongeveer 25 keer zo groot als Nederland. Het landschap van Tanzania is afwisselend: prachtige kusten, meren, bergen, en wildparken. Hoogvlaktes en dalen wisselen elkaar onverwacht af. De Grote Slenk doorsnijdt het land van noord naar zuid, en langs de randen hiervan tref je vulkanen aan. Je vindt er savannen, maar tevens Mount Kilimanjaro (met als piek de 5895 m hoge Uhuru) die met recht ‘het dak van Afrika’ genoemd wordt. De hoogteverschillen veroorzaken uiteenlopende klimaten, wat weer invloed heeft op de flora en fauna van het land.

Het bekendste aspect van de natuur in Tanzania is de dierenwereld. Onmetelijke kudden wildebeesten, zebra’s en antilopen zorgen in de Serengeti en de Ngorongoro-krater, samen met de aanwezige roofdieren, voor de grootste concentratie wild ter wereld. Olifanten, buffels, leeuwen en neushoorns leven hier in een gebied dat ook qua flora zeer afwisselend is. Ook vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen.

Maar Tanzania staat niet alleen bekend om de overweldigend mooie natuurreservaten en  het natuurschoon. Ook leven er verschillende traditionele stammen als de fascinerende Masai-krijgers, de Datoq en de Hadzabe. Een bezoek aan Zanzibar is onvergetelijk en ideaal als verlenging van de reis. Het eiland ademt nog steeds de sfeer uit van het Arabische handelscentrum dat het eeuwenlang geweest is.

Meru, Kilimanjaro & safari Uitdagend Kilimanjaro (Northern Circuit)
vertrek
gegarandeerd27/aug/2024
27/aug/2024
11 dagen
va € 2795,-

Kilimanjaro (5.895m) (TanzaniaAfri)


Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!