Druk Path

Gegarandeerd vertrek
Niveau

Licht
Reisduur
10 dagen
Hoogste punt
4185m
Aantal loopdagen
6 dagen
Korting 1ste boekers
(zie incl/excl)
vanaf € 2075,-
Mooie korte trektocht in Bhutan

De Druk Path is één van de mooiste korte trektochten in Bhutan en loopt van Paro naar Thimpu. Vanuit ons vertrekpunt in de Paro vallei stijgt het pad geleidelijk naar het recent gerenoveerde klooster Jele Dzong en loopt vandaar door een rododendronbos naar een bergrug. De volgende dagen blijven we op de kam, passeren een aantal heldere bergmeertjes, en genieten van de fantastische uitzichten op de hoogste bergtoppen van Bhutan.

Vliegen vanaf Kathmandu of Delhi
Met al onze reisschema’s van Bhutan vliegen we naar Paro vanaf Kathmandu (v.v.). Maar natuurlijk kan dit ook vanaf Delhi, India. Vraag ons naar de mogelijkheden!

 • de mooiste korte trektocht van Bhutan!
 • bezoek de bekende & bijzondere Dzongs en kloosters

Druk Path dag tot dag


Een avontuurlijke reis naar een land als Bhutan kan nooit van minuut tot minuut worden gepland. Het ‘nieuwe en onbekende’ (en daarmee ook het onverwachte) zal voor ons altijd een belangrijk element blijven. Deze routebeschrijving is daarom slechts een leidraad, waarvan onderweg kan worden afgeweken.

De gids beslist hoe lang de looptrajecten zijn en waar de kampen worden opgezet; indien mogelijk in samenspraak met de groep. Factoren die bij deze beslissing een rol spelen, zijn de veiligheid van de groep, de vorm van deelnemers én begeleiding en de plaatselijke omstandigheden, zoals het weer en de beschikbaarheid van stromend water.

Reisschema
01: Vliegen Kathmandu-Paro, sightseeing Paro (Kyichu Lhakhang)
02: Wandeling en sightseeing Tijgersnest
03: start trektocht, lopen naar Jele Dzong (3350m, 4 á 5uur)
04: lopen van Jele Dzong naar Jangchulakha (3700m, 4 á 5uur)
05: lopen van Jangchulakha naar Jigmelangtsho (3850m, 4 á 5uur)
06: lopen van Jigmelangtsho naar Phajoding (3700m, 6 á 7uur)
07: lopen van Phajoding naar Motithang (3uur), rit naar Thimphu
08: Na sightseeing in Thimphu, rit terug naar Paro, sightseeing
09: Retourvlucht van Paro naar Kathmandu

+
Dag 1
+
Dag 2
+
Dag 3

Vliegen Kathmandu-Paro, sightseeing Paro

Dag 1

`s Ochtends checken we in voor de Druk Air vlucht naar Paro. Het laatste deel van de vlucht is bijzonder spectaculair. De hoge toppen van Oost Nepal glijden, als het tenminste niet teveel bewolkt is, links van je voorbij: Mt. Everest, Makalu en Kanchenjunga zijn bij helder weer goed te zien en schuin voor je uit zie je de Bhutanese toppen waaronder o.a. Chomolhari en Tserim Kang. Dan zwenkt het toestel al dalend een aantal keren naar links en naar rechts over bosrijke bergkammen tot in de vallei van Paro. Ineens zie je meer huizen en landerijen en voor je uit de grote Dzong en het Museum van Paro.
De rest van de dag gebruiken we om wat rond te kijken in Paro.

Wandeling en sightseeing Tijgersnest

Dag 2

Sightseeing in de Paro vallei betekent zeker dat een excursie naar het Taksang Lakhang klooster (ook wel bekend als ‘tijgersnest’) op het programma staat. Een korte rit leidt naar het pijnboom-bos waar de wandeling naar Taksang begint. De wandeling duurt zo’n 2 à 3 uur en loopt vrijwel overal bergopwaarts. Het klooster hangt aan een granieten klif 800 meter boven de Paro vallei. Men gelooft dat de grote heilige Padmasambhava hier in the 7e eeuw op een vliegende tijger kwam om drie maanden in de grot te mediteren. De demonen probeerden hem tegen te houden. Hij slaagde er echter in het Boeddhisme te laten overwinnen in de Paro vallei. Aan het einde van de 17e eeuw werd op deze plek een klooster gebouwd als pelgrimsoord voor de Bhutanesen; zij dienen allemaal eens in hun leven het klooster te bezoeken.

 

start trektocht, lopen naar Jele Dzong

Dag 3

De trektocht die we in Bhutan maken is een klassieke: we lopen over eeuwenoude paden die het stadje Paro met de hoofdstad Thimpu verbinden. Het is een afwisselende tocht door een schitterend landschap met zicht op besneeuwde Himalaya toppen en langs een dzong en een klooster. Omdat we door de eerste trek van de reis al goed aan de hoogte gewend zijn en het aantal wandeluren niet zo hoog is, hoeven we geen rust-of akklimatisatiedag in te lassen.
We beginnen onze vijfdaagse trek bij de Ta Dzong waar we gisteren het museum bezochten. De eerste keer dat alles moet worden opgeladen kost het even tijd om dat goed te organiseren. Het is beter als we geen haast hebben.
We klimmen vandaag vrijwel constant en stijgen zo’n 1050 meter. De route begint in bewoond gebied langs boerderijen met fruitboomgaarden. De mensen zijn buiten bezig met hun dagelijkse beslommeringen van werken op het land of de verzorging van de beesten. Hogerop lopen we afwisselend door gemengde bossen en naaldwouden tot bovenop een pas. Links omhoog zie je de imposante maar van binnen sfeervolle dzong. Afhankelijk van het tijdstip van de dag bezoeken we dit klooster meteen vandaag of morgenvroeg. De kampeerplaats is vanaf de pas een paar minuten naar beneden op een mooie vlakke plaats tussen de bomen. Het kan hier soms flink waaien en fris zijn. Soms kan je ’s avonds in je tent de muziekinstrumenten horen waarop de monniken in de dzong spelen. Er is hier overigens te weinig water om je te wassen.

+
Dag 4
+
Dag 5
+
Dag 6

lopen van Jele Dzong naar Jangchulakha

Dag 4

Na het ontbijt begint de dag met een flinke klim door bos met enorme rododendrons. Met de hoogte wordt het pad geleidelijk aan minder steil. Na 4-5 uur lopen komt u aan op de kamplaats Jangchulakha (3770 m). Grote kans dat u hier yak herders tegenkomt.

lopen van Jangchulakha naar Jigmelangtsho

Dag 5

Het pad volgt stijgend een bergkam. Op een heldere dag kunt u in het noorden de besneeuwde toppen van de Himalaya zien. In de middag daalt u af naar het Jigmelang Tsho (Tsho = meertje) waar het kamp (3880 m) wordt opgeslagen. Het meer zit vol met forel, maar de Boeddhisten laten de dieren ongemoeid natuurlijk! Looptijd: 5-6 uur.

lopen van Jigmelangtsho naar Phajoding

Dag 6

De zwaarste dag van de tocht begint met een lange klim naar de bergkam Labana La die moet worden overgestoken. Het blijft een mooie wandeling, door dwergrododendron bos en langs meerdere meertjes. Na de meertjes wordt het pad wat steiler tot u bovenop de bergkam staat.
Vanaf de kam is er een majestueus uitzicht op de hoogste berg van Bhutan: Gangkar Puensum (7520 m). Na de ‘top’ volgt een geleidelijke afdaling naar de kampplek (3690 m) bij het

kleine klooster van Phajoding. Vanaf de kampplek kunt u Thimphu in het dal zien liggen. Looptijd: 6-7 uur.

+
Dag 7
+
Dag 8
+
Dag 9

lopen van Phajoding naar Motithang (3uur), rit naar Thimphu

Dag 7

Na de zwaarste, volgt de eenvoudigste dag. Een korte, soms glibberige afdaling van een uur of drie voert naar het einde van de trektocht en het begin van de weg, Motithang. Hier staat de bus klaar om u naar het hotel in Thimpu te brengen.

Na sightseeing in Thimphu, rit terug naar Paro, sightseeing

Dag 8

Er is nog even tijd om Thimpu te bekijken, de markt en de Tashichho Dzong zijn interessante plekken om aan te doen.

 

In de middag maken we ons op voor de transfer van Thimphu terug naar Paro. De trektocht van stad naar stad duurde 4 dagen, de bustocht slechts 2 – 3 uur.

Misschien is er onderweg nog tijd voor een bezoek aan het oudste gebouw van Bhutan, de Simtokha Dzong gebouwd in 1629 door Zhabdrung Ngawang Namgyal. Men zegt vaak dat dit de eerst gebouwde dzong is. Er zijn weliswaar al dzongs uit de 1153 echter deze zijn niet gebouwd door de Zhabdrung en die zijn ook niet zo compleet in stand gebleven. Het doet nu dienst als Boeddhistische universiteit.  De busrit eindigt uiteindelijk in Paro.

Retourvlucht van Paro naar Kathmandu

Dag 9

Vandaag een korte vlucht terug naar Kathmandu. (einde Bhutandeel)

Druk Path Prijzen/Data


Eerstboekers korting
Tijdig boeken biedt naast goedkopere vliegtickets o.a. nog het voordeel van de eerstboekers-korting voor deze reis:
€ 100 p.p. voor de 1ste en 2de boeker
€ 75 p.p. voor de 3de en 4de boeker.
De korting is – indien nog van toepassing – reeds verdisconteerd in de reissom.
Reguliere reissom 2019: € 2295


Voor de INCLUSIEF / EXCLUSIEF: scroll verder naar beneden (onder de foto).

01 mei t/m 10 mei 2020
Druk Path
Gegarandeerd
€ 2075,-

Maatwerk

Inclusief/exclusief


 • Vlucht Kathmandu - Paro v.v. incl tax
 • Luchthaven transfers in Nepal en Bhutan
 • 5-daagse volledig verzorgde trektocht in Bhutan Druk Path
 • Sightseeing in Bhutan met privévervoer en gids
 • Alle overnachtingen en maaltijden in Bhutan
 • Visum Bhutan
 • Korting voor eerste boekers! Reissom euro 2000-3000 (deeln 1+2: €100pp, deeln 3+4: € 75pp), de korting is – indien nog van toepassing – reeds verdisconteerd in de reissom!
 • Deze reis valt onder de voorwaarden en garanties van ANVR+SGR+Calamiteitenfonds
Op trek
 • 3 maaltijden per dag (op de kampeerdagen wanneer de keukenploeg de maaltijden verzorgt)
 • Overnachtingen in tweepersoonstenten (incl. slaapmatje)
 • Gebruik van keukenmateriaal, borden, mokken, bestek etc.
 • Eettent, tafels & stoelen.
 • Engelssprekende lokale gids(en)
 • Kok, keukenjongens
 • Paarden (voor bagagevervoer trektocht: max 12 kg per persoon)
 • Algemene medicijn- / EHBO-kit
Boek nu

ANVR
SGR
calamiteitenfonds
Optioneel
 • Retourvlucht Schiphol naar uw bestemming (uiteraard boekbaar via ons)
 • Greenseat (incl indien ticket via Snow Leopard geboekt)
 • Luchthaven transfers in Nepal (incl indien ticket via Snow Leopard geboekt)
 • Evt. toeslag eenpersoonstent € 5,- per nacht (deze reis € 20,-)
 • Evt. toeslag eenpersoonskamer ca. € 40,- per nacht
 • Evt. kosten huurmaterialen (bijv. slaapzak, donsjas, klimmateriaal)
 • Evt. wijzigingskosten (alleen bij wijzigingen ná boeking) € 35
Niet bij de reissom inbegrepen
 • Reserveringskosten € 20,-- per nota
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota
 • Persoonlijke uitgaven (o.a. souvenirs, wasserij, (fris)dranken)
 • Vervoer naar en van Schiphol
 • Fooien begeleidingsploeg (± € 45 tot 75,--, afh van groepsgrootte)
 • Visum Nepal
 • Reisverzekering (verplicht), annuleringsverz (aanbevolen)
 • Evt. extra kosten i.g.v. een calamiteit
 • Vaccinaties

Druk Path files en detail


documenten & informatie


Visum
Visum

Het visum voor Bhutan wordt voor u geregeld.Algemene reisinformatie
Algemene reisinformatie

Volgt

Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!