Expeditie Kang Yatse II (6250m)

Expeditie Kang Yatse II (6250m)
Niveau

Zwaar
Technisch
Reisduur
19 dagen
Aantal loopdagen
10 dagen
vanaf € 2495,-

Klimmen in Ladakh

Expeditie met TakTok festival

De Kang Yatse II is een in het oog springende piek in de Zanskar-bergketen, die ten zuiden van Ladakh ligt. De relatief eenvoudige beklimming van deze meer dan 6000m hoge berg is een prachtige uitdaging voor hij of zij die op zoek is naar een eerste Himalaya top. Nu de makkelijke Stok Kangri gesloten is, kan deze berg als goed alternatief dienen.

Ladakh wordt ook wel Klein Tibet genoemd vanwege de rijke cultuur en tradities, naast de ruige en gortdroge landschappen. Het is het hoogst gelegen en minst dichtbevolkte deel van India. De naam is afgeleid van ‘ladags’ wat zoveel betekent als ‘land van de hoge passen’. De regio ligt gemiddeld tussen de 3000m en 6000m met dramatische landschappen, witte pieken, diepe gorges en sporadisch een groene oase in een dorre verlaten vallei. De oases komen door een ingenieus irrigatiesysteem wat gletsjerwater vervoert en zo de gerstvelden, abrikozen plantages, wilgenbosjes en winterharde gewassen van water voorziet.

Na een indrukwekkende vlucht over de Himalaya komen we aan in de ‘hoofdstad’ van Ladakh: Leh. Hier verblijven we een aantal dagen om aan de hoogte te wennen en om enkele kloosters te bezichtigen.  Na deze acclimatisatiedagen beginnen we aan de trektocht door de Markhavallei. Er wachten ons enkele avontuurlijke oversteken en schitterende kampplekken in de oases. Onderweg loop je door verlaten dorpjes, langs mani muren, oude kloosters en zo af en toe een ‘winkeltje’ waar je wat kan eten/drinken.

Via de Ganda La (4900m) en Nimaling bereiken we het basiskamp. Kang Yatse torent boven de Markha Vallei uit. We beklimmen de 6250m hoge Western Summit die ook wel Kang Yatse II genoemd wordt. Vanaf de top hebben we uitzicht over de Indusvallei, de Karakoram en Tibet. We keren terug en lopen nog over de Gongmaru La tot aan de weg en rijden dan weer terug naar Leh.

Tibetaans Boeddhistische festivals
De reis is zo gepland dat we een kloosterfestival kunnen meemaken.
Tijdens de reis met vertrekdatum 15 juli 2021 bezoek je het TakTok festival.
Het kunnen bijwonen van een Tibetaans Boeddhistisch festival is altijd onder voorbehoud van wijzigingen van festivaldata.

 


 

  • Beklimming 6250m hoge Kang Yatse II
  • Cultuur en hectiek van Delhi
  • Rust en frisse berglucht in Ladakh
  • Bijwonen festival bij Leh
  • Trektocht door de Markha vallei

Expeditie Kang Yatse II (6250m) dag tot dag


In het jaar 1974 opende Ladakh zijn grenzen voor buitenlandse reizigers. Sindsdien heeft het land al menig bezoeker in vervoering gebracht! Geografisch gezien is Ladakh een westelijke uitloper van het Tibetaanse hoogplateau. Tot in het begin van de 19e eeuw behoorde deze bergstaat tot Tibet. De kleurrijke boeddhistische levensovertuiging werd overgebracht vanuit de Pakistaanse Swatvallei en beheerst tot op heden Ladakh en het naburige Zanskar. Als gevolg hiervan zijn er nog vele actieve boeddhistische kloosters die vaak op schitterend afgelegen heuvels ‘waken’ over de omringende valleien. Een deel van de bevolking is afkomstig uit het westelijk gelegen Kashmir en houdt vast aan de moslim-religie.

De zo ontstane mengeling van levensovertuigingen en culturen vormen een belangrijk element van de aantrekkingskracht van Ladakh, als doel voor een avontuurlijke reis. Misschien nog wel belangrijker is het opmerkelijke landschap, dat uitzonderlijk geschikt is voor het maken van trektochten en het beklimmen van relatief eenvoudige bergen. Meerdere bergketens verdelen het land in evenzovele dalen en bieden naast enkele beklimbare toppen van meer dan 6000 meter hoogte een scala aan trekkingroutes; de meeste met één of meerdere traverses van hoge passen. Verspreid liggende dorpjes met akkers waarop voornamelijk gierst en aardappelen worden verbouwd en die op ingenieuze wijze van water worden voorzien voegen kleur en contrast toe aan de ruige en kale omgeving.

Cultuur en trekking
Naast de prachtige bergen is Ladakh ook het land van de boeddistische cultuur en kloosters. Je bent hier op oud Tibetaans grondgebied. Voordat we aan de trektocht beginnen bezoeken we enkele van deze kloosters in de omgeving van Leh. De reis is zo gepland dat we een kloosterfestival kunnen meemaken. Eenmaal op trek lopen we door de veelkleurige bergen over passen en langs kleine nederzettingen.

Acclimatisatie en beklimming
Meteen na aankomst in Leh voel je de grote hoogte, van zeeniveau naar 3600 meter valt niet mee. Vanaf het terras van je guesthouse in Leh zie je hoog boven de Indus vallei de hoge toppen al liggen. De vaak besneeuwde bergreuzen vormen een prachtig contrast met de woestijnachtige vallei waarin Leh ligt.
Nadat we de eerste dagen rustig aan gedaan hebben bouwen we geleidelijk de overnachtingshoogte op naar 4000 meter. Na 10dgn op hoogte ben je voldoende geacclimatiseerd om een reële toppoging te wagen. Na een korte overnachting in het basiskamp begin je in de nacht aan de klim van +/- 1200m meter naar de top. De beklimming naar Kang Yatse II is technisch eenvoudig. Dat kan je niet zeggen van de grote broer Kang Yatse I (6400m) wat een uiterst lastige beklimming is die alleen voor ervaren klimmers te doen is.

 


Reisschema :

Dag 01 : Vertrek Amsterdam, aankomst Delhi.

Dag 02 : In Delhi, sightseeing.

Dag 03 : Vlucht van Delhi naar Leh, acclimatiseren

Dag 04 : In Leh, sightseeing.

Dag 05 : In/bij Leh, sightseeing & TakTok festival.

Dag 06 : start trek: vanuit Leh rijden naar Zinchen, trek naar  Yurutse

Dag 07 : trek Yurutse naar Skiu.

Dag 08 : trek Skiu naar Markha.

Dag 09 : trek Markha naar Thachungtse.

Dag 10 : trek Thachungtse naar Nimaling.

Dag 11 :  trek Nimaling naar Kang Yatse II Base Camp

Dag 12 : Rust- en/of Trainingsdag. ’s Nachts start toppoging.

Dag 13 : Summit dag, retour basiskamp.

Dag 14 : Reservedag, eventueel voor extra toppoging.

Dag 15 : trek Base Camp to Shang Sumdo, rijden naar Leh.

Dag 16 : In Leh, vrije dag.

Dag 17 : Vlucht Leh naar Delhi.

Dag 18 : In Delhi halve dag sightseeing. ’s Avonds laat naar vliegveld.

Dag 19 : Aankomst Amsterdam.

+
Dag 1
+
Dag 2
+
Dag 3
0M

Amsterdam - Delhi

Dag 1

Vertrek vanaf Schiphol met de directe KLM vlucht naar Delhi. Aankomst in India is net na middernacht. Je gaat eerst de douane door om vervolgens je bagage op te halen. Bij de terminal wacht onze lokale agent op je voor de transfer naar het hotel.

220M

In Delhi, sightseeing

Dag 2

Na het ontbijt gaan we rond 9 uur op stap voor een dag sightseeing in Delhi.

Old Delhi geeft je een beeld van hoe het hier vroeger was, met een labyrinth van smalle straatjes, oude haveli’s en kleurrijke bazaars. Vervolgens gaan we naar New Delhi wat alles heeft van een metropool met alle voorzieningen en luxe, incl gigantische 5* hotels. Dit is het zakelijke alsmede politieke centrum van het land. Einde van de middag keren we terug naar het hotel.

Incl bij de sightseeing  : Jama Masjid , Old Delhi,  India Gate , President House, Parliament House & Humayun’s Tomb.

3500M

Delhi – (vlucht) - Leh

Dag 3

Na een zeer vroeg ontbijt gaan we weer naar de luchthaven voor de vroege vlucht naar Leh.De vlucht (veelal met Vistara of Air India) duurt ongeveer 90min. Bij aankomst in Ladakh word je wederom opgehaald en naar het hotel gebracht. Check in en de rest van de dag gebruiken we om rustig een start te maken met acclimatiseren, je voelt de hoogte gelijk en zeker als je met na een korte vlucht op 3500m terecht komt.

’s Middags kan je een uurtje wandelen (bijv. naar de lokale markt), het acclimatiseren op een lichte actieve manier helpt ook zeker. Maar doe het bewust rustig aan!

 

+
Dag 4
+
Dag 5
+
Dag 6
3500M

Leh, wandelen & sightseeing

Dag 4

Vandaag gaan we, na het ontbijt, op het gemak wandelend wat lokale bezienswaardigheden bekijken. Shanti Stupa is in 1991 gebouwd door de Japanse Buddhist Bhikshu, Gyomyo Nakamura als onderdeel van de Peace Pagoda missie. The stupa is een symbool van de betrekkingen tussen de inwoners van Japan en de Ladakhi.

Sankar Gompa is een beroemd klooster met ongelooflijke architectuur en een schatkamer van geschiedenis en kunst. Het ligt prachtig boven de stad Leh, en is te voet in een half uur te bereiken. Sankar zou gelinkt zijn aan het klooster van Spituk en wordt ook door dezelfde Lama voorgezeten.

Op de grote markt van Leh vind je antieke Tibetaanse voorwerpen, juwelen en eigenaardigheden. Je kan er ook handgewoven kleden kopen, of pashmina shawls. ’s Middags is ter vrije besteding om nog wat rond te slenteren, of om in/bij het hotel wat te ontspannen.

Sightseeing incl: Shanti Stupa, Sankar Monastery, local market.

3500M

Leh, sightseeing & Festival

Dag 5

Vandaag gaan we bijzondere kloosters bekijken buiten de stad. Leh wordt omgeven door hoge Himalaya toppen, terwijl je hier toch aan de rand van het Himalaya gebergte bent. Sinds jaar en dag is Leh het centrum geweest van Tibetaans Boeddhistische cultuur. De kleurrijke religieuze forten trekken toegewijde Boeddhisten van over de hele wereld.

Sightseeing incl: Shey Monastery, Thiksey Monastery, Hemis Monastery.

Op deze dag plannen we ook een bezoek aan een lokaal festival, het programma kan daar op worden aangepast. Bezoek aan het Pyang resp. Tak Tok festival. De monniken van dit boeddhistische klooster doen kleurrijke maskerdansen. De mogelijkheid om een festival bij te kunnen wonen is mede afhankelijk van de planning… Soms wil de hoofdlama op het laatste moment het festival met 1 of 2 dagen verzetten. We proberen ter plekke dan de beste oplossing te vinden. Kans is echter aanwezig dat het festival tijdens de trekkingdagen plaatsvindt en dus niet bezocht kan worden.

 

4200M

Leh – (Drive) – Zinchen – (Trek) – Yurutse

Dag 6

Rijden: 30km (1 uur). Trek: 10km (ong 4-5 uur)

We staan vroeg op want het is de dag dat we met de trektocht starten! Afhankelijk van de tijd kunnen we eventueel nog even naar Spitok Gompa voordat we aan onze trektocht beginnen. Spitok Gompa is zo`n 5 eeuwen geleden gebouwd door Gyalpo Bumide. Eén tempel is zelfs al 900 jaar geleden gebouwd ter nagedachtenis van Mahakala. Ongeveer 125 geelkap-monniken zijn bij Spitok aangesloten al wonen er minstens de helft van hen in Spitok’s onafhankelijke kloosters bij Sankar, Stok en Sabu. Alle lamas komen wel samen op grote festivals. De naam Spitok is hoogstwaarschijnlijk afgeleid uit de Centraal-Tibetaanse taal en betekent “effectief als voorbeeld”. Dit wijst waarschijnlijk op het feit dat dit een van de eerste Tibetaanse kloosters in Ladakh was. Het hoofd van de lamas van Spitok is de hoofd-lama van Ladakh en vertegenwoordigt Ladakh als lid van het parlement. Hij spendeert het merendeel van zijn tijd in Delhi. Spitok Gompa heeft zowel oude tempels als tempels uit de jaren ’70. Oude thankas worden hier onderhouden. Sommige zijn meegenomen van de Potala in Lhasa nadat de Chinezen Tibet binnenvielen.

We rijden naar Zinchen, waar we beginnen met lopen. Hier ontmoeten de we staff en gaan we op pad naar Yurutse. We beginnen met een geleidelijke klim aan de linkerkant van de gorge en we zigzaggen naar het punt waar de Zinchen Zhu samenkomt met een rivier uit het oosten. Hier gaat het pad via een brug over naar de rechterkant en bereiken we een heiligdom met gebedsvlaggen bij een waterval. Hier zie je de met sneeuw bedekte toppen van de Stok Kangri range.

Na ongeveer 3 uur lopen vanaf Zinchen zie je Rumbak (4000m) aan je linkerhand en gaan we verder naar rechts om bij het ‘one home village’ van Yurutse (4200m) uit te komen. Aan de ander kant van de vallei kan je misschien een kudde blauwschapen (Bharal) zien en wat verlaten gebouwtjes. Het pad stijgt verder en je komt in een gekleurd gebergte met bijzondere, door de winderosie veroorzaakte, formaties. Kamp (tent).

+
Dag 7
+
Dag 8
+
Dag 9
3510M

Yurutse – Ganda la (4900m) - Skiu

Dag 7

Trek : 23 Km (ong 6 – 7 uur).

Onmiddellijk nadat we het kamp hebben verlaten krijgen we een lichte verhoging opgevolgd met een steile klim die ons naar Ganda La (4900m) leidt. Vanaf de pas is er een prachtig vergezicht op de witbesneeuwde toppen opdoemend uit de nabijgelegen Karakoram. Het pad leidt naar de bovenloop van de Skiu vallei, waar kleine beekjes samenkomen en één grotere stroom vormen. De brede met gras bedekte bodem van de vallei vernauwd snel tot een smalle kloof bij Shingo. Hier liggen enkele huizen en velden bij de samenloop van enkele smalle stroompjes met de Skiu Nala.

Vanaf hier stroomt de rivier in een klein, nauw ravijn, volop begroeid met wilgen en wilde rozen. We volgen het spoor dat loopt van oever naar oever helemaal naar het dorpje Skiu, gelegen op de oever van de Markha-rivier. Het dorpje ligt in een imposante vallei in het aangezicht van omhoog torenende rotsformaties. We zullen hier kamperen.

Bij zonsondergang, wanneer de avond valt, doemt schaduw op in de vallei. Het is het waard terug te lopen langs het pad waar de Skiu Nala de Markha tegenkomt om een klein klooster te bezoeken. Het kloostertje wordt onderhouden door een oude non die elke morgen en avond de boterlampen belicht bij het altar van Chamba – de Boeddha van de Toekomst.

3710M

Skiu naar Markha

Dag 8

Trek : 20 Km (ong 6-7 uur).

Een erg plezierige wandeling naar één van de mooiste plekjes van de Markha vallei. Een mix van bomen en bosjes groeit vrij dicht langs de rivier. We steken de rivier over via een brug en lopen langs de rivier naar Thinlespa. Het pad gaat verder naar het oosten en loopt gestaag omhoog naar het fotogenieke dorp Markha. Markha heeft een mooi klooster dat zeker een bezoek waard is. Vanuit het zuiden komt een pad van de Rubering La, een van de routes vanaf Zangla. Het kamp ligt voorbij dit kleine dorpje op de rechteroever van de rivier.

4200M

Markha naar Thachungtse

Dag 9

Trek : 13 Km (ong 6-7 uur).

Vanaf Markha verandert het landschap en we verlaten het warmere, relatief flink begroeide deel van de Markha-vallei. Tussen Markha en Tahungtse is een ruïne van een kloosterfort welke we eventueel kunnen beklimmen. Het uiteindelijke doel is de oude uitkijktoren. Let wel, degene die dit onderneemt moet geen last van hoogtevrees hebben!
Vanaf Hankar kan je voor het eerst Kang Yatse zien en klimt het pad naar een smalle vallei, voorbij enkele kleine arme dorpjes. In het kamp achter het dorpje Tahungtse is het opmerkelijk koeler dan in Markha. Hier kamperen we.

+
Dag 10
+
Dag 11
+
Dag 12
4750M

Thachungtse naar Nimaling

Dag 10

Trek : 07 Km (ong 3 uur).

Na het ontbijt gaan we rustig op pad voor een korte dag vol verrassingen, op weg naar Nimaling. Kang Yatse wordt steeds beter zichtbaar en komt dichterbij. Het pad stijgt geleidelijk 700m in ong 3-4 uur. Lang het pad kom je mystieke mani-muren tegen met gebeden uitgebeeld als inscriptie. Zeg de gebeden op (om mani padme hum is een bekende mantra) en hoop op een geslaagde expeditie.

Verderop kom je twee kleine meertjes tegen die Kang Yatze reflecteren. Vervolgens kom je op de vlakte van Nimaling uit met schapen, geiten en konijnen. Nimaling staat bekend om ideale weilanden om te grazen, een heerlijke plek om kamp op te zetten.

 

5100M

Nimaling naar Kang Yatse II Basiskamp

Dag 11

Trek : 5 km (ong 3 uur).

Na het ontbijt gaan we op pad richting het basiskamp van Kang Yatse II. Het is de kortste wandeldag van de tocht. Vanaf Nimaling beklimmen we een bergkam over een pad van losliggende stenen. Vanaf de kam zie je Kang Yatse voor het eerst in alle glorie liggen. We dalen rustig, steken de rivier over om het basiskamp te bereiken. Bespaar je energie en kijk om je heen en neem de indrukwekkende omgeving goed in je op.

 

5100M

Rust en trainingsdag. 's nachts start toppoging

Dag 12

Een dag om verder te wennen aan deze grote hoogte. Vandaag kan je samen met de klimgids technieken en materiaal doornemen en desgewenst wat oefenen. Vroeg naar bed want om middernacht begint de klim naar de top!

 

+
Dag 13
+
Dag 14
+
Dag 15
6250M

TOP dag - Kang Yatse II

Dag 13

Hopelijk wordt deze dag de spreekwoordelijke kers op de taart! Rond middernacht starten we de toppoging om hopelijk rond 06:00 uur de zon op de zien komen vanaf de top! We nemen voldoende water, versnaperingen en lunch mee voor de pittige klim. Je gaat van 5100m naar 6250m, dat is serieus en vraagt erom fysiek en mentaal sterk te zijn. De route start over puin en losse morenen, wat het lopen inspannend maakt. We adviseren om stokken te gebruiken. Verderop zijn wat gletsjerspleten, die normaal onder een laag sneeuw schuil gaan. We gaan hier aan vast touw (afh van de hoeveelheid sneeuw). Wees voorzichtig en loop behoedzaam, stap voor stap.

De route gaat naar de noordzijde via de noordwestelijke kam richting een rotsachtige uitstulping. Na een steil laatste stuk naar de top krijg je een 360 graden panorama voorgeschoteld van grote schoonheid. Je ziet de Zanskar range, de toppen van de Karakoram en omliggende bergen. Is het echt helder, dan kan je zelfs K2 zien en de toppen van Tibet.

De route naar de top (idem omlaag) is 5km. Let ook bij het afdalen wederom heel goed op waar je je voeten zet. Vertrek hoe dan ook nooit later dan 13:00 uur van de top om problemen met het weer te voorkomen. Moe maar voldaan keren we terug in het basiskamp.

5100M

Reservedag

Dag 14

Een extra reservedag voor de top, mocht het weer op de topdag het niet toestaan naar de top te gaan.

 

3500M

Basiskamp naar Shang Sumdo via Kongmaru La (5200m) & rijden Leh.

Dag 15

Trekking : 16 km (ong 7 – 8 uur).  (Rijden : 60 km (ong 2 uur)

Na het vroege ontbijt gaan we voor de laatste keer op pad. We bedwingen de Kongmaru La en passeren Shang Sumdo. Het is twee uur klimmen naar de pas, maar de uitzichten zijn geweldig. Ook hier zou je K2 moeten kunnen zien! De gebedsvlaggen die constant wapperen in de wind maken het tafereel compleet.

De laatste 5-6 uur van de trek brengen ons naar Shang Sumdo, met steile afdaling en veel rotsen. Waar de weg eindigt stappen we in en rijden we naar Leh om weer in te checken in ons hotel.

 

+
Dag 16
+
Dag 17
+
Dag 18
3500M

Leh, vrije dag

Dag 16

Een vrije dag om na te genieten of bijvoorbeeld om souvenirs te kopen.

Leh - (vlucht) - Delhi

Dag 17

Na het vroege ontbijt gaan we weer naar het vliegveld voor de terugvlucht naar Delhi. De vluchten worden altijd in de ochtend gepland omdat er dan de meest optimale condities zijn om te vliegen. Bij aankomst in de drukkende warmte van Delhi word je ook weer opgewacht en naar het hotel gebracht. De rest van de dag is vrij.

 

 

Delhi halve dag sightseeing. Vertrek.

Dag 18

Om de reis af te sluiten gaan we nog een halve dag sightseeing ondernemen. Aan het einde van de middag komen we weer terug in het hotel. ’s Avonds gaan we dan weer richting de luchthaven. KLM vertrekt diep in de nacht.

Sightseeing incl: Qutab Minar and Lotus temple.

+
Dag 19
Expeditie Kang Yatse II (6250m)

Aankomst Amsterdam

Dag 19

In de vroege ochtend zijn we weer op vaderlandse bodem!

Expeditie Kang Yatse II (6250m) Prijzen/Data



Voor de INCLUSIEF / EXCLUSIEF: scroll verder naar beneden (onder de foto).

Maatwerk

Inclusief/exclusief


  • Groepsvervoer naar start trektocht/expeditie v.v.
  • Binnenlandse vlucht(-en) incl tax
  • Delhi Hotel middenklasse obv 2-pers kamer incl ontbijt
  • Leh Hotel middenklasse obv 2-pers kamer incl ontbijt & diner
  • Vervoer conform programma (airco in Delhi, zonder airco in Ladakh)
  • Voorbereidingsbijeenkomst
  • Lokale briefing op bestemming
  • Co2 compensatie gehele reis: dus incl vluchten en totale landarrangement!
  • Reserveringskosten
  • Bijdrage SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden)
  • Bijdrage Calamiteitenfonds
  • Deze reis valt onder de voorwaarden en garanties van ANVR+SGR+Calamiteitenfonds
Op trek
  • 3 maaltijden per dag (op de kampeerdagen wanneer de keukenploeg de maaltijden verzorgt)
  • Overnachtingen in tweepersoonstenten (incl. slaapmatje)
  • Gebruik van keukenmateriaal, borden, mokken, bestek etc.
  • Eettent, tafels & stoelen.
  • Engelssprekende gids(en)
  • Klimgids
  • Kok, keukenjongens
  • Dragers (voor bagagevervoer klimtocht: max 17 kg per persoon)
  • Alle benodigde peak en/of trekking permits
  • Algemene klimmaterialen (zoals bijv touwen)
  • Algemene medicijn- / EHBO-kit
  • NL reisleider vanaf 10 deelnemers!
Boek nu

ANVR
SGR
calamiteitenfonds
Optioneel
  • Retourvlucht Schiphol naar uw bestemming (uiteraard boekbaar via ons)
  • Evt. toeslag eenpersoonstent €95
  • Evt. toeslag eenpersoonskamer €300
  • Evt. kosten huurmaterialen (bijv. slaapzak, donsjas, klimmateriaal)
  • Evt. wijzigingskosten (alleen bij wijzigingen ná boeking) € 35
  • Meerkosten overgewicht vlucht delhi-leh (en/of v.v.) indicatief euro 8 per kg (toegestaan noramliter 15kg ruimbagage + 7 handbagage)
Niet bij de reissom inbegrepen
  • Maaltijden niet incl bij hotelovernachtingen (lunch+diner in Delhi, lunch in Leh)
  • Fooien begeleidingsploeg
  • Entree kloosters en monumenten bij sightseeing
  • Persoonlijke uitgaven (o.a. souvenirs, wasserij, (fris)dranken)
  • Vervoer naar en van Schiphol
  • Visum
  • Reisverzekering (verplicht, incl bergsportdekking), annuleringsverz (aanbevolen)
  • Evt. extra kosten i.g.v. een calamiteit
  • Vaccinaties
  • Persoonlijke klimuitrusting (evt. in NL te huur via Base Camp)

Expeditie Kang Yatse II (6250m) files en detail


documenten & informatie


Reisinformatie
Reisinformatie

volgt





Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!