Tibet, Mt Kailash, Manasarovar , Everest basecamp

Reis Tibet Lhasa Potala Shigatse Gyantse Everest cultuur trektocht | Snow Leopard (12)
Niveau

Gemiddeld
Technisch
Reisduur
20 dagen
Hoogste punt
5630m
Aantal loopdagen
5 dagen
Overnachting in
hotels/guesthouses
vanaf € 5500,-
Tibet, Kailash, Everest base camp

Mount Kailash (6714m), de ‘Troon van Shiva’ en ‘het Juweel van Sneeuw’, is de heiligste berg van de Himalaya en een bedevaartsoord voor boeddhisten, hindoes, jains en B’on Po’s. Op deze plek ontspringen 4 rivieren, waaronder de Brahmaputra, de Ganges en de Indus.
Mt. Kailash ligt in een desolaat maar fascinerend landschap. Na een bijzonder fraaie tocht – met 4WD cars overland bereiken we het heilige Manasarovar meer, waar we lekker de tijd hebben om deze schitterende omgeving rustig in ons op te nemen. Hierna rijden we naar het startpunt van de korte trek en lopen we – samen met vele pelgrims – de Kora rondom de heilige berg. We bezoeken de restanten van het oude Guge -Koninkrijk in Toling en Tsaprang, de heetwaterbronnen in Thirthapuri én zijn er in voorjaar natuurlijk bij tijdens het Saga Dawa festival in Tharboche.

NB. Naast blauwschapen en Yaks worden er in dit uitgestrekt gebied wel eens sneeuwluipaarden gespot!

 

HIGHLIGHTS
– Spectaculaire vlucht over Himalaya naar Lhasa
– Uitgebreid de tijd in Lhasa en directe omgeving
– Alle tijd bij het heilige Manasarovar meer.
– Wandel de Kora van Mount Kailash
– Bijzondere natuur en cultuur van Tibet
– Bezoek restanten oude Guge koninkrijk
– Habitat van het sneeuwluipaard
– Fraaie rit via de Paiku Tso & langs de immense Shismapangma

2017: Noodzakelijke routewijziging in verband met tijdelijke sluiting van de Friendship Highway tussen Tibet en Nepal. Momenteel is Tibet alleen te bereizen door in en uit te vliegen!


Tibet, Mt Kailash, Manasarovar , Everest basecamp dag tot dag


REISSCHEMA

1: Aankomst in Lhasa (3658 m)
2: Lhasa sightseeing
3: Lhasa sightseeing
4: Lhasa – Yamdrok Lake (4442 m) – Samding monastery – Karo La Glacier – Gyantse (3900m)
5: Gyantse – Shalu Monastery – Shigatse (3836m)
6: Shigatse (3836 m) – Everest Basecamp (4900m)
7:  vrije dag Mount Everest Basecamp
8: Everest Basecamp – Pelku Tso – Saga (4600m)
9: Saga – Paryang (4700 m) – Darchen (4575m)
10: Darchen – Zhada – Guge Kingdom – Zhada (3630m)
11: Zhada – Toling Monastery – Tirthapuri – Darchen (4575m)
12: 1e dag van de Mount Kailash Kora, ca. 19km, 6-7 uur lopen.
13: 2e dag van de Mount Kailash Kora – over Dolma la pass (5650 m) – Zuthal Puk (4815m), ca. 12km, 7 uur lopen.
14: 3e dag van de Mount Kailash Kora, uitzicht op Mount Nemo Nani en transfer naar het Manasarovar meer.
15: Manasarovar – Paryang – Saga
16: Saga – Kyirong
17: Kyirong – Resort Nepal
18: Transfer to Kathmandu

Een avontuurlijke reis naar landen als Nepal en Tibet kan nooit van minuut tot minuut worden gepland. Het ‘nieuwe en onbekende’ (en daarmee ook het onverwachte) zal voor ons altijd een belangrijk element blijven. Deze routebeschrijving is daarom slechts een leidraad, waarvan onderweg kan worden afgeweken.
De sirdar (de verantwoordelijke lokale gids) beslist hoe lang de looptrajecten zijn en waar de kampen worden opgezet; indien mogelijk in samenspraak met de groep. Factoren die bij deze beslissing een rol spelen, zijn de veiligheid van de groep, de vorm van deelnemers én begeleiding en de plaatselijke omstandigheden, zoals het weer, de dragers en de beschikbaarheid van stromend water.

Mt. Kailash (6714m) in West-Tibet, de ‘Troon van Shiva’ en ‘het Juweel van Sneeuw’, is de heiligste berg van de Himalaya en een bedevaartsoord voor boeddhisten, hindoes, jains en B’on Po’s. Op deze plek ontspringen vier rivieren, de Brahmaputra, de Ganges, de Sutley en de Indus. Kailash ligt in een prachtig, maar desolaat landschap en mag vanwege zijn heiligheid niet worden beklommen.

We vliegen naar Lhasa, waar we 3 nachten verblijven om te acclimatiseren en om de hoogtepunten zoals bijvoorbeeld het Potala paleis, de Jokhang en de diverse kloosters waaronder het schitterend gelegen Gandenklooster te kunnen bezoeken.

Via de beroemde Yamdrok Tso meren en de steden Gyantse en Shigatse rijden naar het basiskamp van de Mount Everest. Hier hebben we een dag vrij om rond te kijken/lopen.   In 4 dagen rijden we via Saga en  Darchen steeds verder westwaarts over de desolate maar indrukwekkende Tibetaanse hoogvlakte, richting Mount Kailash.

Hier hebben we extra tijd ingelast om te acclimatiseren, te relaxen en /of een wandeling te maken in deze werkelijk schitterende en bijzondere omgeving! In Darchen beginnen we de kora, de pelgrimsroute die geheel om de berg heen loopt. Deze omronding duurt vier dagen met als hoogste pasoverschrijding de Drolma La (5620m). Na de trektocht om de Kailash rijden we naar de heetwaterbronnen in Thirthapuri waar we onze voeten een welverdiend warm bad kunnen geven. We bezoeken vervolgens de plaatsen Toling en Tsaprang van het oude Guge koninkrijk. Via een spectaculaire route langs eerst weer het Manasarovar meer en daarna o.a. het Paiku Tso en de indrukwekkende Shismapangma (8046m) rijden we naar Nyalam. Vandaar is het nog een lange – maar schitterende – rit naar ‘beneden’ via Zhangmu naar Kathmandu.

Tibetanen noemen de Kailash ook wel Kang Rinpoche (Juweel van Sneeuw) of Ti-Se. Hindoes en boeddhisten vereren de Kailash als de wereldlijke verschijning van Mount Meru, het spirituele centrum van het universum, de Navel van de Wereld. In een grot aan de oostzijde van deze heilige berg heeft de dichter Milarepa enkele jaren zitten mediteren.

Mount Meru wordt in de hindoeïstische mythologie beschreven als een kolossale pilaar waar alles om draait. Zijn wortels reiken tot in de diepste onderwereld en zijn top raakt de hemel. Het is de troon van Shiva, de heer van het universum, die deze prachtige troon deelt met zijn vrouw Parvati. Aan de basis van Kailash ligt het heilige Manasarovar-meer, waarin hindoe-pelgrims zich baden en waaruit zij het heilige water drinken om zo toe te treden tot het paradijs van Brahma (de hindoeïstische god van de schepping). Het heilige water wist alle zonden van honderd levens.

Jains, een andere Indiase religieuze groep die veel overeenkomsten vertoont met het boeddhisme, maken de heilige pelgrimage naar Jailash omdat hun eerste profeet daar de staat van verlichting bereikte. Mount Kailash is ook heilig voor de B’on Po-religie, waarvan de stichter, Shanrab, hier uit de hemel op aarde is neergedaald. Het is een interessant detail dat B’on-pelgrims de Heilige Berg tegen de wijzers van de klok in omronden, tegengesteld aan hindoes en boeddhisten.

 

Tibet, Mt Kailash, Manasarovar , Everest basecamp Prijzen/Data


Let op: de prijs kan nog zakken bij meerdere boekingen.

 

Voor de INCLUSIEF / EXCLUSIEF: scroll verder naar beneden (onder de foto).

22 sep t/m 11 okt 2024
Tibet, Mt Kailash, Manasarovar , Everest basecamp
€ 5500,-

Inclusief/exclusief


 • Groepsvervoer
 • Hotel middenklasse obv 2-pers kamer incl ontbijt
 • Hotelovernachting(-en) obv 2-pers kamer gedurende wandel/expeditie arrangement
 • Voorbereidingsbijeenkomst
 • Lokale briefing op bestemming
 • Reserveringskosten
 • Bijdrage calamiteitenfonds €2,50 per nota
 • Bijdrage SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden): €5 per persoon
 • Deze reis valt onder de voorwaarden en garanties van ANVR+SGR+Calamiteitenfonds
Op trek
 • Overnachtingen in lodges
 • Engelssprekende gids(en)
Boek nu

ANVR
SGR
calamiteitenfonds
Optioneel
 • Retourvlucht Schiphol naar uw bestemming (uiteraard boekbaar via ons)
 • Evt. toeslag eenpersoonstent
 • Evt. toeslag eenpersoonskamer
 • Evt. wijzigingskosten (alleen bij wijzigingen ná boeking) € 35
Niet bij de reissom inbegrepen
 • Lunch + diner bij hotelovernachtingen
 • Persoonlijke uitgaven (o.a. souvenirs, wasserij, (fris)dranken)
 • Vervoer naar en van Schiphol
 • Fooien begeleidingsploeg
 • Visum
 • Reisverzekering (verplicht), annuleringsverz (aanbevolen)
 • Evt. extra kosten i.g.v. een calamiteit
 • Vaccinaties

Tibet, Mt Kailash, Manasarovar , Everest basecamp files en detailAanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!