Wat dekt mijn verzekering?

Met alle onzekerheid in deze bizarre tijd met een ongekende pandemie en wijzigende reisadviezen is het natuurlijk belangrijk je goed in te lezen in wat jouw reis- en/of annuleringsverzekering wel/niet dekt. Wij werken samen met Allianz Global, zij hebben een mooi overzicht gemaakt over de dekking per kleurcode.

In Oranje gebieden ook dekking coronagerelateerde medische kosten
Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft met kleurcodes groen, geel, oranje en rood aan of een land van bestemming toegankelijk is om te reizen. Als eerste gespecialiseerde reisverzekeraar in Nederland breiden we de dekking voor coronagerelateerde medische kosten uit naar gebieden met een kleurcode oranje. Maar alleen wanneer dit oranje reisadvies gerelateerd is aan Covid-19.
Meer zekerheid om op reis te gaan
Eerder lanceerden we al de quarantainedekking (extra reis- en verblijfkosten) voor groene en gele bestemmingen binnen de EU, maar was er nog geen oplossing voor bestemmingen buiten de Europese Unie. Het gebrek aan verzekeringsopties voor verre bestemmingen blokkeert reizigers om een verre reis te boeken. Om onze klanten meer zekerheid te bieden, dekken wij medische kosten vanwege een coronabesmetting binnen de reisverzekering (indien meeverzekerd) nu ook als de reden van de oranje kleurcode alleen Covid-19 betreft. Alle andere redenen van een oranje kleurcode blijven van dekking uitgesloten. Deze extra dekking voor medische kosten geldt wereldwijd.
Reisadviezen veranderen voortdurend
In onze huidige voorwaarden vermelden we dat we geen dekking bieden wanneer er een officiële reiswaarschuwing geldt voor het land van bestemming. Maar in de situatie waar we nu in zitten veranderen reisadviezen voortdurend. En neemt de behoefte om te reizen verder toe. Daarom bieden wij nu ook dekking van medische kosten bij een coronabesmetting in landen waar een oranje reisadvies geldt vanwege Covid-19. De voorwaarden passen wij niet aan, omdat de situatie in de wereld nog voortdurend verandert. Helaas kunnen wij ook geen Engelse verklaringen afgeven waarop staat dat wij medische kosten dekken in oranje gebieden.
Alleen medische kosten, en geen quarantaine
In een land van bestemming met een oranje reisadvies bieden wij alleen dekking van een medische behandeling bij een coronabesmetting, en dekken wij geen kosten als gevolg van quarantaine. In landen binnen de Europese Unie met een groen en geel reisadvies geldt aanvullend de quarantainedekking, waarbij een klant recht heeft op een vergoeding voor extra reis- en verblijfskosten.
In het Dekkingsoverzicht Covid-19 ziet u eenvoudig wat er wel en niet gedekt is rondom Covid-19
Kleurcode op het moment van vertrek
Wij gaan altijd uit van de kleurcode om het moment van vertrek. Een veranderende kleurcode tijdens de reis heeft dus geen gevolgen voor de dekking, tenzij de reden van de kleurcodering oranje niet gerelateerd is aan Covid-19. Bij wijziging van oranje naar rood dient de verzekerde per omgaande maatregelen te nemen om terug te keren naar een bestemming met een andere kleurcode. Bekijk de Coronapagina op onze website voor meer informatie


Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!