Kilimanjaro (Northern Circuit)

Meru, Kilimanjaro & safari
Gegarandeerd vertrek
Niveau

Uitdagend
Technisch
Reisduur
11 dagen
Hoogste punt
5895m
Aantal loopdagen
8 dagen
Overnachtingen op Kili
tent
vanaf € 2795,-
8-daagse Northern Circuit route

De Kilimanjaro is met 5.895m het Dak van Afrika. Daarnaast is het ook één van de 7 Summits. Kilimanjaro is echt een wandelberg en de ultieme kans om in korte tijd dergelijke hoogte te bedwingen. We beginnen de reis in Moshi vanwaar we 8 dagen de tijd nemen om Kilimanjaro te beklimmen. Het letterlijke hoogtepunt van de reis moet worden: Uhuru Peak: 5895m. We volgen de – veel rustiger (!) – 8-daagse Northern Cicuit route waardoor je voldoende kunt acclimatiseren en de kans verder vergroot dat je de top ook echt bereikt!

Extra vertrekdata, langere en/of andere reisschema`s mogelijk
Mocht je een
– andere route (bijv. Rongai route of Machame route) en/of
– langere route en/of
– op andere data willen reizen
éérst Meru, dan Kilimanjaro en vervolgens een meerdaagse safari
dat kan: We kunnen – mits vroegtijdig aangevraagd – extra vertrekdata inplannen naar aanleiding van je wensen!

Verlenging mogelijk
Een eventuele verlenging met een 4-daagse safari en/of bezoek aan Zanzibar ná uw beklimming van de Kilimanjaro is mogelijk. Informeer gerust naar de mogelijkheden!

 • Beklim het Dak van Afrika
 • 8-daagse trektocht Kilimanjaro, minder bekende Northern Circuit route
 • Extreem succesvolle en gewaardeerde gids Herman Tesha
 • Groepen van alleen onze eigen NL/BE klanten, geen internationaal samengevoegd reisgezelschap!

Kilimanjaro (Northern Circuit) dag tot dag


Dag 1: vlucht naar Tanzania, aankomst, transfer naar hotel (B&B)
Dag 2: vrije dag, oa briefing voor Kili, hotel B&B
Dag 3: Londorossi gate (2100 m), wandeling start op 2360 m – Mti Mkubwa Camp (2820 m)
Dag 4: Mti Mkubwa Camp (2820 m) – Shira Camp 1 (3610 m) – Shira Camp 2 (3850 m)
Dag 5: Shira Camp 2 (3850 m) – Lava Tower (4500 m) – Moir Camp (4200 m)
Dag 6: Moir Camp (4200 m) – Buffalo Camp (4020 m)
Dag 7: Buffalo Camp (4020 m) – Rongai Third Cave (3800 m)
Dag 8: Rongai Third Cave (3800 m) – School Hut (4800 m)
Dag 9: School Hut (4800 m) – Uhuru Peak (5895 m) – Millennium Camp (3950 m)
Dag 10: Millenium Camp (3950 m) naar Mweka Gate (1640 m), retour naar Hotel (dagkamer incl), ’s avonds naar vliegveld, terugvlucht
Dag 11: aankomst Schiphol

 

 

+
Dag 1
+
Dag 2
+
Dag 3

Vlucht naar Tanzania

Dag 1

Wanneer je met de non-top KLM vlucht naar Tanzania vliegt, vertrekt je ’s ochtends vanaf Schiphol, met aankomt ’s avonds in Arusha. Op het vliegveld word je welkom geheten en naar het hotel gebracht. Hotel B&B.

Vrije dag, kili briefing

Dag 2

Deze dag is om een beetje bij te komen van de vlucht. Je krijgt vandaag in ieder geval nog de briefing voor de Kilimanjaro beklimming, welke morgen begint. Verder is deze dag ter vrije besteding. hotel B&B.

2820M

Londorossi Gate - Mti Mkubwa Camp

Dag 3

Dag 1: Londorossi gate (2100 m), wandeling start op 2360 m – Mti Mkubwa Camp (2820 m)
afstand: 5,5 km
Wandeltijd: 3-4 uur
Zone: regenwoud

De Northern Circuit route begint net als de Lemosho route bij Londorossi Gate. Londorossi Gate bevindt zich ten westen van de berg. De rit vanaf Moshi duurt maximaal 2 uur, vanaf Arusha duurt het 1,5 tot 2 uur langer. We registreren ons bij de autoriteiten bij de gate. Alle materialen voor de beklimming worden uitgepakt en verdeeld onder de dragers. Dit kan allemaal wel even duren, dus bij het startpunt gebruiken we eerst de lunch, voordat we beginnen aan de wandeling naar het Mti Mkubwa Camp ook wel Big Tree Camp genoemd (2820 m). Met een beetje geluk kunnen we onderweg wildlife spotten, op deze route in het regenwoud bestaat er een kans dat we olifanten of buffalo’s tegenkomen. Avondeten in Mti Mkubwa Camp.

+
Dag 4
+
Dag 5
+
Dag 6
3850M

Via Shira Camp 1 (3610m) - Shira Camp 2

Dag 4

Dag 2 – Mti Mkubwa Camp (2820 m) – Shira Camp 1 (3610 m) – Shira Camp 2 (3850 m)
Afstand: 15 km
Wandeltijd: 7-8 uur
Zone: regenwoud / lage Alpine zone

Het eerste uur van dag 2 trekken we door het laatste stukje regenwoud voordat we het gras- savanne-landschap bereiken. We lopen door de savanne naar Shira Camp 1, een eenvoudige wandeling. Vervolgens trekken we over het Shira Plateau naar Shira Camp 2. Bij Shira Camp 2 is het een enorme aanrader om naar een hoger gelegen punt te klimmen voor mooi uitzicht op de vallei onder en de bergtoppen boeven ons. De nacht kan al koud zijn, bereid je voor op een nacht met temperaturen onder het vriespunt.

4200M

Via Lava Tower (4500m) - Moir Camp

Dag 5

Dag 3 – Shira Camp 2 (3850 m) – Lava Tower (4500 m) – Moir Camp (4200 m)
Afstand: 14 km
Wandeltijd: 7-8 uur
Zone: lage Alpine zone / hoge Alpine zone

Vandaag klimmen we verder richting oosten door de ‘Garden of the Senecios’  en bereiken de alpiene zone. In de ochtend klimmen we langzaam maar gestaag naar de Lava Tower en de Shark’s Tooth rotsformatie. Op 4500 m lunchen we met prachtig vergezicht op het laagland (als de wolken het toelaten). Na de lunch dalen we af naar Moir Camp. Deze dag is een prima dag voor de hoogteaanpassing. Het lopen naar een hoogte van 4500 meter en vervolgens weer afdalen naar de kampplek een paar honderd meter lager is goed voor het acclimatisatieproces en als het goed is hebben we daar de rest van de beklimming profijt van.

4020M

Naar Buffalo Camp

Dag 6

Dag 4 – Moir Camp (4200 m) – Buffalo Camp (4020 m)
Afstand: 12 km
Wandeltijd: 6-7 uur
Zone: hoge Alpine zone

We beginnen met een matig steile klim om uit de Moir vallei te komen. Iedereen die wil kan hier een klein uitstapje maken om het topje van Little Lent Hill (4375 m) te beklimmen. Daarna terug naar de hoofdroute.
We wandelen naar Buffalo Camp. Het pad kent veel stijgingen en dalingen. Voor we Buffalo Camp bereiken traverseren we de uitlopers van de hellingen van Kibo. In het kamp kunnen we nog lang genieten van prachtig uitzicht tot aan de grens van Kenya toe!

+
Dag 7
+
Dag 8
+
Dag 9
3800M

Naar Rongai Third Cave

Dag 7

Dag 5 – Buffalo Camp (4020 m) – Rongai Third Cave (3800 m)
Afstand: 8 km
Wandeltijd: 4-5 uur
Zone: hoge Alpine zone / lage Alpine zone

De dag begint met een klim over de Buffalo bergkam en een afdaling naar Porfo Camp waar we lunchen. Vervolgens wandelen we langs de noordelijke hellingen naar Rongai Third Cave Camp op 3800 meter hoogte.  De tocht is korter dan die van gisteren. We zijn al behoorlijk geacclimatiseerd voor deze hoogte en we bereiken het kamp net na de middag. De rest van de dag kunnen we relaxen!

4800M

Naar School Hut

Dag 8

Dag 6 – Rongai Third Cave (3800 m) – School Hut (4800 m)
Afstand: 15km
Wandeltijd: 7-8 uur
Zone: hoge Alpine zone / Glaciale zone

We beginnen dag 6 met een beklimming van de bergrug die zich uitstrekt tussen Kibo en de Mawenzi Peaks. Het wordt eentonig, maar alweer prachtige uitzichten dus! We klimmen naar School Hut (4800 m). Eenmaal aangekomen bij School Hut krijgen we het avondeten vroeg geserveerd en gaan we vroeg slapen. Nog dezelfde avond worden we om half 11 gewekt voor de toppoging! Vergeet niet alles klaar te maken voor de volgende dag: warme kleding, waterflessen, snacks, lamp, camera, alles moet gepakt zijn of binnen handbereik voor een vlekkeloze start van de topdag.

3950M

TOP Uhuru Peak (5895m) naar Millennium Camp

Dag 9

Dag 7 – School Hut (4800 m) – Uhuru Peak (5895 m) – Millennium Camp (3950 m)
Afstand: 6 km stijgen, 10,5 km dalen
Wandeltijd: 6 – 8 uur stijgen, 4 – 6 uur dalen
Zone: Glaciale zone en alle andere landschappen

Om 23.30 uur worden we gewekt en genieten we van een warme kop thee. We gebruiken een licht ontbijt, lunch gaat mee voor onderweg.
Na het ontbijt klimmen we langzaam omhoog over de hellingen van Kibo. Het eerste check point is de Hans Meyer Cave waar wij een korte pauze houden.
De klim wordt iets steiler naarmate we Gilman’s point (5681 m) bereiken, we komen hier ongeveer 5-6 uur aan na het vertrek uit School Hut. Neem een moment de tijd om bij het eerste daglicht te genieten van het prachtige uitzicht richting de Mawenzi Peaks.
Het is vanaf hier nog zeker 2 uur klimmen naar Uhuru peak, dus probeer deze dag de energie goed te verdelen.
De helling wordt iets vlakker wanneer we bij de krater komen. We klimmen gestaag verder, links (met de klok mee) om de krater heen om de hoofdtop te bereiken. We hopen op de top aan te komen als de zon opkomt, misschien zijn we iets later, veel doet het er niet toe.
Het blijft een fantastisch moment om het hoogste punt van Afrika te bereiken. Nu we niet meer hoger gaan kunnen we even ontspannen en genieten van het feit dat er om ons heen geen hoger punt is. We maken foto’s en………….., helaas moeten we relatief snel weer aan de afdaling beginnen. We willen niet dat de hoogte teveel vat op ons krijgt en we hebben nog een eind te gaan vandaag. Weliswaar alleen maar omlaag, maar de totale lengte van de wandeldag kan oplopen tot 10 – 14  uur!

We dalen geleidelijk af naar Stella Point ( 5739 m) en vervolgens gaan we steil zuidelijk, over stoffige puinhellingen en hier en daar lava-passages naar Barafu Camp (4680 m). We nemen hier een korte pauze voordat we verder dalen naar Millennium Camp (3950 m), het laatste kamp van ons Kilimanjaro avontuur. Een lange, enerverende, loodzware dag eindigt misschien wel met een colaatje of zelfs een Kibo-biertje!  We spreken met de hoofdgids af wanneer we de fooien uitdelen aan de staff die ons alle dagen heeft begeleid en aan de dragers.

+
Dag 10
+
Dag 11
Meru, Kilimanjaro & safari
1640M

naar Mweka Gate

Dag 10

Dag 8 – Millenium Camp (3950 m) naar Mweka Gate (1640 m)
Afstand: 10 km
Wandeltijd: 3-4 uur
Zone: regenwoud

De laatste dag is een korte maar mooie tocht door het regenwoud van Millennium Camp naar Mweka Gate. Bij de Gate schrijven we ons uit bij de autoriteiten. We lunchen en wachten op diezelfde autoriteiten, omdat die ons uiteindelijk het officiële Kilimanjaro certificaat moeten overhandigen als bewijs van een geslaagde beklimming.
Tijdens het wachten houden we ons al dan niet bezig met de souvenir-verkopers, die ons allerlei snuisterijen willen verkopen tegen ‘woeker-prijzen’. We zijn weer terug in de drukte van de Tanzaniaanse bewoonde wereld!

De bus staat klaar, alles wordt op en in de bus gepakt en uiteindelijk rijden we naar ons hotel in Moshi of Arusha of bij Kilimanjaro Airport. ’s Avonds vertrekt de KLM vlucht naar Schiphol

Aankomst Amsterdam

Dag 11

KLM vliegt vanaf Kilimanjaro Airport eerst naar Dar es Salam en vervolgens direct door naar Amsterdam Schiphol, aankomst in de vroege ochtend.

Kilimanjaro (Northern Circuit) Prijzen/Data


Voor de INCLUSIEF / EXCLUSIEF: scroll verder naar beneden (onder de foto).

27 aug t/m 06 sep 2024
Kilimanjaro (Northern Circuit)
Gegarandeerd
€ 2775,-

Maatwerk

Inclusief/exclusief


 • Groepsvervoer naar start trektocht/expeditie v.v.
 • Hotel middenklasse obv 2-pers kamer incl ontbijt
 • Lokale briefing op bestemming
 • Co2 compensatie gehele reis! Dus zowel incl vlucht als gehele landarrangement.
 • Reserveringskosten
 • Bijdrage SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Deze reis valt onder de voorwaarden en garanties van ANVR+SGR+Calamiteitenfonds
Op trek
 • 3 maaltijden per dag (op de kampeerdagen wanneer de keukenploeg de maaltijden verzorgt)
 • Overnachtingen in tweepersoonstenten (incl. slaapmatje)
 • Gebruik van keukenmateriaal, borden, mokken, bestek etc.
 • Eettent, tafels & stoelen.
 • Engelssprekende lokale gids(en)
 • Kok, keukenjongens
 • Dragers (voor bagagevervoer trektocht: max 14 kg per persoon)
 • Alle benodigde peak en/of trekking permits, Nationale Park entree
 • Algemene medicijn- / EHBO-kit
Boek nu

ANVR
SGR
calamiteitenfonds
Optioneel
 • Retourvlucht Schiphol naar uw bestemming (uiteraard boekbaar via ons)
 • Evt. toeslag eenpersoonstent € 75
 • Evt. toeslag eenpersoonskamer € 140
 • Evt. kosten huurmaterialen (bijv. slaapzak, donsjas)
 • Evt. wijzigingskosten (alleen bij wijzigingen ná boeking) € 35
Niet bij de reissom inbegrepen
 • Lunch + diner bij hotelovernachtingen
 • Persoonlijke uitgaven (o.a. souvenirs, wasserij, (fris)dranken)
 • Vervoer naar en van Schiphol
 • Fooien begeleidingsploeg (USD 30pp per wandeldag)
 • Visum
 • Reisverzekering (verplicht), annuleringsverz (aanbevolen)
 • Evt. extra kosten i.g.v. een calamiteit
 • Vaccinaties

Kilimanjaro (Northern Circuit) files en detail


documenten & informatie


Visumformulier
Visumformulier

Download hier het visumformulier voor uw reis naar Tanzania.Download
Algemene Reisinformatie
Algemene Reisinformatie

Hier kan je de algemene reisinformatie downloaden incl paklijst.Download
Northern Circuite route
Northern Circuite route

Download hier de routebeschrijving van de beklimming.Download
Seizoenen
Seizoenen
Month
Temperature
Precipitation
Cloudiness
Crowds
January Warm Medium Low High
February Warm Medium Low High
March Moderate High Medium Low
April Moderate High High Low
May Moderate High High Low
June Cold Medium Medium Medium
July Cold Medium Low High
August Cold Low Low High
September Moderate Low Low High
October Moderate Low Medium Medium
November Moderate High Medium Low
December Moderate Medium Medium Medium
Recommended
Good
OK
Not Recommended
Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!