Rifgebergte

Het gebied waar u gaat wandelen, ligt in de noordelijke uitlopers van het Centrale Rif gebergte (met toppen tot max. 750m) en werd in 2004 tot Nationaal Park verklaard, zodat het behoud en de bescherming van het fragiele ecostysteem beter gewaarborgd kan worden. Dank zij het Middellandse Zee klimaat zijn de zomers vrij zacht met gemiddelde temperaturen van ca 28-30ºC, tenzij de Chergui waait, een droge oostenwind, dan kan het een paar graden warmer worden.
Het park huisvest een enorm aantal dier- vogel- en vissoorten waaronder een aantal beschermde soorten schildpadden. De hellingen zijn bezaaid met allerlei loof- en naaldbomen, van onder meer de Thuja, een conifeersoort die gebruikt wordt in de houtindustrie, en de dwergpalmboom.

Dankzij de aanwezigheid van de natuurlijke baaien, de vruchtbare weidegronden en natuurlijke bouwmaterialen als palmbomen, gips en kalk is het gebied al sinds mensenheugenis bewoond.

Het park is grotendeels het domein van de Bokoya Berberstam (‘bewoners van de heuvels’). Op dit moment wonen er ca 15.000 mensen, maar door het marginale bestaan zijn veel bewoners in de loop van de tijd geëmigreerd, onder andere naar Nederland. De belangrijkste bestaansbronnen zijn visserij, kleinschalige landbouw, veeteelt en kunstnijverheid (vlechtwerk, aardewerk).

Geen resultaten

Geen resultaten voor deze combinatie, probeer iets anders.

Somewhere between the start of the trail
and the end is the mystery
why we choose to walk


Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!