Oekraïne

L`viv behoort cultuur-historisch tot de belangrijkste steden van Midden-Europa en het heeft een zeer bewogen geschiedenis. De stad ligt in het westen van Oekraine. Van oudsher waren er sterke Poolse, Oostenrijks-Hongaarse, Duitse, Russische, Joodse en Armeense invloeden, die nog overal herkenbaar zijn in het straatbeeld van de prachtige historische binnenstad. Mede om die reden is die binnenstad in 1998 uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed. De stad telt ruim 700.000 inwoners. De Karpaten is een boogvormig gebergte in Midden-Europa dat door de zuidwesthoek van Oekraine loopt. In dit gebergte – met een hoogste top van 2061 m – overnachten we veelal in sfeervolle afgelegen bergdorpjes, waar het leven lijkt stil te staan. We wandelen we door dichte bossen van beuken en vooral sparren via hoge bergweiden naar toppen met prachtige uitzichten.

De regio ligt op grote afstand van het roerige oosten van het land. Vanwege de grote aantrekkingskracht van L`viv en het omliggende berggebied van de Oekraiense Karpaten is sinds kort het toerisme flink in opkomst, maar het is qua omvang naar West-Europese maatstaven nog heel bescheiden.

Geen resultaten

Geen resultaten voor deze combinatie, probeer iets anders.

Somewhere between the start of the trail
and the end is the mystery
why we choose to walk


Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!