Cappadocië en Taurus

In Centraal-Turkije liggen twee zeer uiteenlopende gebergtes vlakbij elkaar. In het Noorden ligt Cappadocië, een vulkanisch gebergte dat door zijn bizarre erosiestructuren als een surrealistisch maanlandschap aandoet. Meer naar het zuiden ligt het Taurus gebergte met zijn smalle dalen, steile kloven, groene bergweides en ruige rotspieken.

De reis begint in Ankara om van daaruit door te rijden naar de Ihlara vallei in Cappadocië. Het indrukwekkende maanlandschap van Cappadocië is ontstaan toen de Ercyas- en de Hasanvulkaan dit gebied hebben bedekt met een dikke laag lava, as en modder. In de loop der tijd hebben water en wind grillige rotsformaties in deze vulkanische afzettingen gevormd. Maar niet alleen de natuur heeft hier het gesteente bewerkt, ook de mens heeft complete woningen en kerken uitgehouwen in de steile wanden van de Cappadocische kloven.

Na deze fascinerende opwarmer, rijden we door naar het Taurus gebergte, waar we een 8-daagse trekking zullen maken. Het Taurus gebergte staat bekend om zijn yayla’s: bergweides op de koele hoogvlaktes waar de Turkse herdersfamilies zomers bivakkeren om met hun schapen en geiten de hitte van het laagland te ontvluchten. Van de relatief droge en kale noordkant van dit gebied lopen we via idyllische bergmeren, smalle kloven en hoge passen naar het groen beboste zuiden. Halverwege deze tocht is het mogelijk de Mt. Embler (3723m) te beklimmen.

Deze indrukwekkende reis wordt afgesloten met een verblijf in de sprookjesachtige stad Istanbul.

Geen resultaten

Geen resultaten voor deze combinatie, probeer iets anders.

Somewhere between the start of the trail
and the end is the mystery
why we choose to walk


Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!