Walliser Alpen

De Walliser Alpen liggen in het kanton Wallis grensend aan Berner Oberland in het noorden en Italië in het zuiden. Het is wellicht de bekenste regio van het land. Alles wat u zich bij Zwitserland voorstelt zult u hier aantreffen: beroemde bergen met besneeuwde toppen, frisgroene weiden, bossen, blauwe meren, leuke dorpjes en kabelbanen naar prachtige uitzichtpunten. Wallis is goed bereikbaar en ligt vlakbij de bekende berggebieden Berner Oberland en het Mont Blanc gebied in Frankrijk. Dat kan ook een reden zijn om dit gebied uit te zoeken als vakantiebestemming: u kunt vanuit deze regio gemakkelijk dagtochten maken naar andere gebieden van Zwitserland zoals Berner Oberland.

Het bekendste gebied voor toeristen vanuit de hele wereld is ongetwijfeld de Matterhorn welke vanuit de beroemde plaats Zermatt te zien is. In de Walliseer Alpen vinden we beroemde bergen zoals de Matterhorn en Monte Rosa groep en velen hebben hier hun eerste 4000-ers beklommen. Er zijn vele kabelbanen en bergtreinten die u naar prachtige uitzichten over machtige gletschers en witbesneeuwde toppen kunnen brengen.

Geen resultaten

Geen resultaten voor deze combinatie, probeer iets anders.

Somewhere between the start of the trail
and the end is the mystery
why we choose to walk


Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!