Chitwan National park

In het zuiden van Nepal, 150 km ten zuidwesten van Kathmandu, ligt het Royal Chitwan National Park. Chitwan betekent letterlijk ‘in het hart van de jungle’ en hoewel het Chitwan Park niet zo’n dichte oerbegroeiing kent als de oerwouden van bijvoorbeeld Zuid-Amerika, is het park toch heel uniek wegens zijn enorme soortenrijkdom: meer dan de helft van de ruim 800 vogelsoorten leeft in het Chitwan Park, alsmede een grote verscheidenheid aan vlindersoorten en meer dan vijftig verschillende zoogdieren, waaronder de éénhoornige rhinoceros en de Bengaalse tijger.

Het park is in het verleden altijd een populair jachtgebied geweest; soms werden er op één jacht wel honderd tijgers afgeschoten. In de jaren zestig bleek bijna de hele tijgerpopulatie te zijn uitgestorven en ook het aantal neushoorns was flink gedaald. Daarom werd het park in 1973 uitgeroepen tot (Nepals eerste) National Park. Gelukkig zijn sindsdien de met uitsterven bedreigde populaties weer gegroeid.

Geen resultaten

Geen resultaten voor deze combinatie, probeer iets anders.

Somewhere between the start of the trail
and the end is the mystery
why we choose to walk


Aanmelden Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reizen, bijzondere projecten en bijv. extra vertrekdata? We verspreiden met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief.
Meld je hieronder dan eenvoudig aan!